Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάναμε ανακαίνιση σε μια τζαμαρία (ως χώρο) με παλιά μεταλλικά κουφώματα σε καινούργια αλουμινίου. 

Το θέμα είναι ότι γονείς μου του διευκρίνησαν να μην βάλει έναν συγκεκριμένο μάστορα γιατί ήξεραν ότι δεν είναι καλός, και εν τέλει τον έβαλα και είπε "εγώ είμαι εδώ για οτιδήποτε". Ε λοιπόν από την αρχή τα κουφώματα έχουν κενό μεταξύ τους (δεν έχουν καλή ένωση), δεν έχει βάλει θερμοδιακοπτες/γέφυρες (δεν ξέρω πως λέγεται) οπότε τώρα το καλοκαίρι είναι φούρνος μέσα, έχει πλέον σημάδια υγρασίας σε 1 γωνία (ενώ παλιά δεν είχαμε με τα παλιά κουφώματα), και για σκεπή μας έχει βάλει μια μεταλλική σκεπή με μόνωση 1-2 πόντων (και όταν το ακουμπάμε είναι αρκετά ζεστό). Συγκριτικά στο εστιατόριο από άλλον μάστορα έχουμε ίδια σκεπή, απλά έχει πάχος ~10 πόντους και προφανώς όταν το ακουμπάμε δεν ζεματάει από κάτω. 

Δεν μας έκοψε και απόδειξη και η όλη ιδέα ήταν να μπούμε στο τότε εξοικονομώ και μας είπε στο τέλος ότι πρέπει να πάμε εμείς σε μαστορους κτλ (οπότε χάσαμε και την επιστροφή).

Για σιγουριά ανοίγω το θέμα. Σήμερα θα κάνουμε μια πρώτη κίνηση με δικηγόρο και ελπίζω να καταλάβει και ο ίδιος ότι δεν τον συμφέρει να πάει δικαστικά το όλο θέμα. 

Η λογική δεν λέει ότι η όποια υπόθεση, είναι υπέρ μας? 

Σε περίπτωση που βγει υπέρ μας, τι επιλογές έχουμε? Θα πρέπει να είναι κάτι που συμφωνούν και οι 2 μεριές? Η αλήθεια είναι ότι πάει για καινούργια τζαμαρία και του έχουμε χάσει εμπιστοσύνη. Είμαστε διατεθειμένοι είτε να "κρατήσει" την δουλειά, να βρει ένα εξωτερικό συνεργείο και να πληρώσουμε την διαφορά, είτε να πάρουμε τα χρήματα μας πίσω. 

@paredwse

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον δεν υπάρχει απόδειξη μπορεί να ισχυριστεί ότι ουδέποτε έκανε αυτή την κατασκευή. Και γενικά ο,τι έχετε πει είναι προφορικά; Δεν υπάρχει κάτι γραπτώς;

Επεξ/σία από george1807
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άμα χρειαστεί να τραβήξει τόσο, υπάρχουν "μάρτυρες". Επαρχία είμαστε, γείτονες έχουμε (να ναι καλά που είναι λίγο κουτσομπόληδες). 

Αλλά με αυτήν την λογική, και για μικροπραγματα που έχει τύχει να πάω εγώ (βίδες, εργαλεία κτλ) ποτέ δεν κόβει απόδειξη. 

Του είπαμε προφανώς για απόδειξη αλλά @@. Δηλαδή τι, τώρα είμαστε ξεκρέμαστοι επειδή δεν έχουμε απόδειξη? Αυτός λογικά θα έχει τιμολόγια αγοράς των υλικών. 

Του έχουμε πει εν τω μεταξύ αρκετές φορές να έρθει, και ξέρουν αρκετοί (έχει πει και ο ίδιος) ότι έχει κάνει ο συγκεκριμένος την δουλειά. 

44 λεπτά πριν, george1807 είπε

Και γενικά ο,τι έχετε πει είναι προφορικά; Δεν υπάρχει κάτι γραπτώς;

Ναι όλα προφορικά 

44 λεπτά πριν, george1807 είπε

Εφόσον δεν υπάρχει απόδειξη μπορεί να ισχυριστεί ότι ουδέποτε έκανε αυτή την κατασκευή.

Τελικά ρώτησα τους γονείς. Έχουν μπλεχτεί όντως αρκετά άτομα (κάποιοι γνωστοί για σκεπή, βαψίματα κτλ) για να ισχυριστεί αυτό το πράγμα. Και έχουνε και γείτονες/συγγενείς που λογικά είδαν ότι το κάναμε με τον συγκεκριμένο

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Άμα χρειαστεί να τραβήξει τόσο, υπάρχουν "μάρτυρες". Επαρχία είμαστε, γείτονες έχουμε (να ναι καλά που είναι λίγο κουτσομπόληδες). 

Αλλά με αυτήν την λογική, και για μικροπραγματα που έχει τύχει να πάω εγώ (βίδες, εργαλεία κτλ) ποτέ δεν κόβει απόδειξη. 

Του είπαμε προφανώς για απόδειξη/τιμολόγιο για να μπει στα έξοδα μας, αλλά @@. Δηλαδή τι, τώρα είμαστε ξεκρέμαστοι επειδή δεν έχουμε απόδειξη? Αυτός λογικά θα έχει τιμολόγια αγοράς των υλικών. 

Του έχουμε πει εν τω μεταξύ αρκετές φορές να έρθει, και ξέρουν αρκετοί (έχει πει και ο ίδιος) ότι έχει κάνει ο συγκεκριμένος την δουλειά. 

Ναι όλα προφορικά 

Τελικά ρώτησα τους γονείς. Έχουν μπλεχτεί όντως αρκετά άτομα (κάποιοι γνωστοί) για να ισχυριστεί αυτό το πράγμα. Και έχουνε και γείτονες/συγγενείς που λογικά είδαν ότι το κάναμε με τον συγκεκριμένο

Χωρίς απόδειξη πρόσεχε γιατί θα βγεις και εσύ εκτεθημένος . Ναι μεν έχει μερίδιο ευθύνης αυτός που δεν σου την έκοψε αλλά έχεις και εσύ μερίδιο ευθύνης που το δέχτηκες . Μπορεί κάλλιστα να ισχυριστεί ότι δεν έκοψε απόδειξη γιατί του είπες εσύ να μην κόψει για να μην πληρώσεις το ΦΠΑ . Τώρα αφού όλα είναι στα προφορικά δεν πιστεύω ότι θα βγάλεις άκρη . Τι θα πας να πεις στο δικαστήριο ; Είπαμε προφορικά να κάνουμε μια δουλειά αποφασίσαμε απο κοινού να κλέψουμε το κράτος με το ΦΠΑ και επειδή δεν μου άρεσε η δουλειά του ήρθα εδώ ; Δύσκολο 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, GaGaS_Thess είπε

Χωρίς απόδειξη πρόσεχε γιατί θα βγεις και εσύ εκτεθημένος . Ναι μεν έχει μερίδιο ευθύνης αυτός που δεν σου την έκοψε αλλά έχεις και εσύ μερίδιο ευθύνης που το δέχτηκες . Μπορεί κάλλιστα να ισχυριστεί ότι δεν έκοψε απόδειξη γιατί του είπες εσύ να μην κόψει για να μην πληρώσεις το ΦΠΑ . Τώρα αφού όλα είναι στα προφορικά δεν πιστεύω ότι θα βγάλεις άκρη . Τι θα πας να πεις στο δικαστήριο ; Είπαμε προφορικά να κάνουμε μια δουλειά αποφασίσαμε απο κοινού να κλέψουμε το κράτος με το ΦΠΑ και επειδή δεν μου άρεσε η δουλειά του ήρθα εδώ ; Δύσκολο 

Μα, τώρα δεν έγραψα ότι του ζητήσαμε απόδειξη? 

Τεσπα, αν δεν απαντήσει κάποιος γνώστης, δεν έχει νόημα στα "αν" 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GaGaS_Thess είπε

Μπορείς να υποστηριξεις αυτό που θέλεις στο δικαστήριο. Αν τελεσίδικησει, θα ορίσει να πληρωθεί ο ΦΠΑ με προσαυξήσεις και θα επιβαλλει και πρόστιμο στον άλλον για μη έκδοση αποδειξης. Αυτά θα τους τα έχει πει ήδη ο δικηγόρος και θα γνωρίζουν τι τους συμφέρει και τι όχι. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχει έστω και 5 δράμια μυαλό ο μάστορας οταν αναφέρετε το όνομα ΣΔΟΕ θα σας επισκευάσει και οτι άλλη ζημιά έχει γίνει στο σπιτι τα τελευταία 1500 χρονια😁 οποιος μπει στα κιταπια του ΣΔΟΕ την εβαψε εφ ορου ζωης

Επεξ/σία από xp-user
  • Like 2
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Η λογική δεν λέει ότι η όποια υπόθεση, είναι υπέρ μας? 

Ναι,αλλα αυτο δεν σημαινει ουτε οτι θα δικαιωθειτε σιγουρα, ουτε οτι θα ευχαριστηθειτε απο το τελικο αποτελεσμα (μπορει να ειναι ενα αστειο ποσο) και σιγουρα ουτε οτι θα βγει αποφαση γρηγορα.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Μπορείς να υποστηριξεις αυτό που θέλεις στο δικαστήριο. Αν τελεσίδικησει, θα ορίσει να πληρωθεί ο ΦΠΑ με προσαυξήσεις και θα επιβαλλει και πρόστιμο στον άλλον για μη έκδοση αποδειξης. Αυτά θα τους τα έχει πει ήδη ο δικηγόρος και θα γνωρίζουν τι τους συμφέρει και τι όχι. 

ΤΟ δικαστηριο αποφασίζει για αυτό που του ζητάς,δεν επιβάλει φπα και φορολογικά πρόστιμα

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

ΤΟ δικαστηριο αποφασίζει για αυτό που του ζητάς,δεν επιβάλει φπα και φορολογικά πρόστιμα

Οκ, ίσως έκανα λάθος, αλλά νομίζω σχεδόν σίγουρα, πως αν αναφερθεί πως έγινε συναλλαγή χωρίς απόδειξη και γίνει παραδεκτό πως τελικά αυτή όντως έγινε, μετά στέλνεται η υπόθεση στις φορολογικές αρχές για έλεγχο αν δεν επιβάλλει κάποιο πρόστιμο το δικαστήριο. Δεν νομίζω πως την σκαπουλάρεις έτσι εύκολα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...