Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να ταυτοποιησω την μητέρα μου με το καρτοκινητο που της έβγαλα ώστε να μπορούμε να κάνουμε ηλεκτρονικές εξουσιοδότησεις για διάφορες διαδικασιες. 

Προσπάθησα να την ταυτοποιησω και να δηλώσω το κινητό στο ΕΜΕΠ αλλά δυστυχώς βλέπω πως μετά την δήλωση του κινητού και την αποστολή με OTP,  απαιτεί ebanking.... και η διαδικασία δεν μπορεί να προχωρησει γιατί δεν έχει ebanking.

Είχα ακούσει ότι οι χρήστες μπορούσαν να ταυτοποιηθουν μέσω των μητρωων των παροχων κινητής τηλεφωνίας, δεν προχώρησε αυτή η δυνατότητα; 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Θέλω να ταυτοποιησω την μητέρα μου με το καρτοκινητο που της έβγαλα ώστε να μπορούμε να κάνουμε ηλεκτρονικές εξουσιοδότησεις για διάφορες διαδικασιες. 

Προσπάθησα να την ταυτοποιησω και να δηλώσω το κινητό στο ΕΜΕΠ αλλά δυστυχώς βλέπω πως μετά την δήλωση του κινητού και την αποστολή με OTP,  απαιτεί ebanking.... και η διαδικασία δεν μπορεί να προχωρησει γιατί δεν έχει ebanking.

Είχα ακούσει ότι οι χρήστες μπορούσαν να ταυτοποιηθουν μέσω των μητρωων των παροχων κινητής τηλεφωνίας, δεν προχώρησε αυτή η δυνατότητα; 

Το e-banking δεν το γλιτώνεις.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Μεγάλο προβλημα η ταυτοποίηση ειδικά για τους κατοικους εξωτερικου.

Να έρχεται ο άνθρωπος Ελλάδα που λειπει 15 χρονια, να έχει δηλωθει κανονικά στη ΔΟΥ εξωτερικού, να έχει αντικλητο και να του λένε οτι δε μπορεις να κάνεις μια απλη εξουσιοδότηση διοτι ντε και καλά πρέπει να έχεις λογαριασμό σε τράπεζα.

ΔΕ ΘΕΛΩ  ρε φιλε να ανοιξω λογαριασμο σε τράπεζα. Ζω έξω. Ηρθα, με ειδατε, ολα τα χαρτιά μου ειναι οκ, το τηλεφωνο μου ειναι αυτο. Εσεις σαν εφορία, ή έστω ένα ΚΕΠ δε μπορειτε να επιβεβαιωσετε να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου;

• Like 10
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Να έρχεται ο άνθρωπος Ελλάδα που λειπει 15 χρονια, να έχει δηλωθει κανονικά στη ΔΟΥ εξωτερικού, να έχει αντικλητο και να του λένε οτι δε μπορεις να κάνεις μια απλη εξουσιοδότηση διοτι ντε και καλά πρέπει να έχεις λογαριασμό σε τράπεζα.

ΔΕ ΘΕΛΩ  ρε φιλε να ανοιξω λογαριασμο σε τράπεζα. Ζω έξω. Ηρθα, με ειδατε, ολα τα χαρτιά μου ειναι οκ, το τηλεφωνο μου ειναι αυτο. Εσεις σαν εφορία, ή έστω ένα ΚΕΠ δε μπορειτε να επιβεβαιωσετε να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου;

Και γιατί δεν πάει από εκεί ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ασε φίλε έχω αγανακτήσει, εμείς έχουμε δυσκολίες και εμπόδια να βγαίνουμε έξω και ψάχνω τρόπο να μπορώ να κάνω ηλεκτρονικά διαφορά πράγματα αλλά συναντω αλλά εμπόδια εκεί. Τώρα πρέπει να βγούμε αύριο να πάρουμε με μια βεβαίωση συνδρομητή από κατάστημα του παρόχου και μετά να την πάμε στην τράπεζα για να ξεμπλοκαρουν μια χρεωστική καρτα, αν καταφέρω και πείσω την μάνα μου να βγούμε νωρίς.... 

15 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Εδώ δεν αρκεί το taxisnet..... Επειδή και καλά έχουν τους κωδικούς οι λογιστές... 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, pontez2 είπε

μα στην ελλάδα το κράτος είναι οι τράπεζες. ο,τι και να θες να κάνεις τις βρίσκεις μπροστά σου. αφου τις σωσαμε ποσες φορές με τους φόρους μας τωρα μας μπήκαν και καβάλα κανονικά, πρεπει να τις πληρωνουμε και μονο για να υπαρχουμε σαν πολίτες

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Υποτίθεται ότι αφού σου στείλει ΟΤΡ με SMS (πράγμα που σημαίνει ότι δέχεται τον αριθμό του κινητού), σε περνάει στη σελίδα της παρακάτω εικόνας πριν σε πάει για επιβεβαίωση μέσω e-banking. Δεν συμβαίνει αυτό, ή σε περνάει από εκεί αλλά δεν διασταυρώνει τα στοιχεία και σε ρίχνει στην ερώτηση 31 του παρακάτω link;

https://www.gsis.gr/polites-epiheiriseis/stoiheia-politon-kai-ex-apostaseos-exypiretisi/e.m.e.p./syhnes-erotiseis-apantiseis-gia-emep

2) Αν τελικά επιλέξεις να πας τράπεζα και η μητέρα σου έχει e-banking, φρόντισε να κάνεις επιτόπου επικαιροποίηση στοιχείων, ειδικά το τηλέφωνο. Στο δικό μου e-banking τα κατάφερα ηλεκτρονικά, αλλά στης συζύγου μου δεν γίνεται ηλεκτρονικά, γιατί το όνομα κατόχου στο λογαριασμό τηλεφώνου έχει μια μικροδιαφορά με το όνομά της στο λογαριασμό. Μπορεί να έχεις πάλι θέμα.

3) Επίσης υποτίθεται ότι αν αποτύχουν και οι δύο διασταυρώσεις (λογαριασμός παρόχου τηλεφωνίας και e-banking) μπορείς να το κάνεις μέσω ΚΕΠ. Επειδή πρόσφατα χρειάστηκα κάτι από ΚΕΠ, κλείνεις ραντεβού ηλεκτρονικά, αλλά δεν πας από κει. Γίνεται εξ αποστάσεως μέσω Microsoft teams ( σε ενημερώνουν γι' αυτό στο e-mail επιβεβαίωσης του ραντεβού). Δεν ξέρω αν το εξ αποστάσεως ραντεβού ισχύει για την περίπτωσή σου, εγώ το χρειάστηκα για άλλο λόγο. Επίσης, πληροφοριακά δεν το ολοκλήρωσα. Συγκεκριμένα είχε μπλοκάρει προσωρινά το gov.gr και δεν έβγαζε ένα πιστοποιητικό που ήθελα. Μπήκα αργότερα ξανά, είχε ξεμπλοκάρει και βγήκε, οπότε ακύρωσα το ραντεβού στο ΚΕΠ.

EDIT: Δοκίμασε και από άλλο browser. Όταν έβγαλα το πιστοποιητικό, είχα μπει από άλλον. Δεν θυμάμαι ποιον και τι, αλλά μπορεί να μην έφταιγε το site όπως έγραψα παραπάνω. 

Screenshot from 2021-07-28 14-58-41.png

Επεξ/σία από Georgie2
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Και γιατί δεν πάει από εκεί ?

Πήγε ο άνθρωπος. Και του ειπαν οτι πρέπει να πάει σε τράπεζα.

Ομως στη τράπεζα για να ταυτοποιήσουν στοιχεία πρέπει να έχεις ΔΕΚΟ στο ονομά σου. 

Μα αν δε μένεις Ελλάδα πως θα έχεις ΔΕΚΟ?

Η τράπεζα δεν αναγνωριζει του εξωτερικου και έχουμε έναν φαυλο κυκλο.

• Sad 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Πήγε ο άνθρωπος. Και του ειπαν οτι πρέπει να πάει σε τράπεζα.

Ομως στη τράπεζα για να ταυτοποιήσουν στοιχεία πρέπει να έχεις ΔΕΚΟ στο ονομά σου. 

Μα αν δε μένεις Ελλάδα πως θα έχεις ΔΕΚΟ?

Η τράπεζα δεν αναγνωριζει του εξωτερικου και έχουμε έναν φαυλο κυκλο.

Μια στιγμή !!

ΔΕΝ έχει κατοικία στην Ελλάδα ?

Όταν έρχεται, φιλοξενείται κάπου ?

Γιατί ο οποιοσδήποτε εδώ στην Ελλάδα κάνει μια Υ/Δ και λέει ότι η ΔΕΚΟ είναι πχ στο όνομα του πατέρα μου, αλλά μένω εκεί !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παρε αγορινα μου ενα παλιο λογαριασμο και βαλε με gimp το ονομα της μανας και δωστο στους στοκους στην τραπεζα.

Επεξ/σία από 3DJIN
  • Confused 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

παρε αγορινα μου ενα παλιο λογαριασμο και βαλε με gimp το ονομα της μανας και δωστο στους στοκους στην τραπεζα.

Να κάνει κομπίνα ?

Και αν πχ αύριο τσακωθούν οι κληρονόμοι, εσύ που θα είσαι ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Georgie2 είπε

1) Υποτίθεται ότι αφού σου στείλει ΟΤΡ με SMS (πράγμα που σημαίνει ότι δέχεται τον αριθμό του κινητού), σε περνάει στη σελίδα της παρακάτω εικόνας πριν σε πάει για επιβεβαίωση μέσω e-banking. Δεν συμβαίνει αυτό, ή σε περνάει από εκεί αλλά δεν διασταυρώνει τα στοιχεία και σε ρίχνει στην ερώτηση 31 του παρακάτω link;

https://www.gsis.gr/polites-epiheiriseis/stoiheia-politon-kai-ex-apostaseos-exypiretisi/e.m.e.p./syhnes-erotiseis-apantiseis-gia-emep

2) Αν τελικά επιλέξεις να πας τράπεζα και η μητέρα σου έχει e-banking, φρόντισε να κάνεις επιτόπου επικαιροποίηση στοιχείων, ειδικά το τηλέφωνο. Στο δικό μου e-banking τα κατάφερα ηλεκτρονικά, αλλά στης συζύγου μου δεν γίνεται ηλεκτρονικά, γιατί το όνομα κατόχου στο λογαριασμό τηλεφώνου έχει μια μικροδιαφορά με το όνομά της στο λογαριασμό. Μπορεί να έχεις πάλι θέμα.

3) Επίσης υποτίθεται ότι αν αποτύχουν και οι δύο διασταυρώσεις (λογαριασμός παρόχου τηλεφωνίας και e-banking) μπορείς να το κάνεις μέσω ΚΕΠ. Επειδή πρόσφατα χρειάστηκα κάτι από ΚΕΠ, κλείνεις ραντεβού ηλεκτρονικά, αλλά δεν πας από κει. Γίνεται εξ αποστάσεως μέσω Microsoft teams ( σε ενημερώνουν γι' αυτό στο e-mail επιβεβαίωσης του ραντεβού). Δεν ξέρω αν το εξ αποστάσεως ραντεβού ισχύει για την περίπτωσή σου, εγώ το χρειάστηκα για άλλο λόγο. Επίσης, πληροφοριακά δεν το ολοκλήρωσα. Συγκεκριμένα είχε μπλοκάρει προσωρινά το gov.gr και δεν έβγαζε ένα πιστοποιητικό που ήθελα. Μπήκα αργότερα ξανά, είχε ξεμπλοκάρει και βγήκε, οπότε ακύρωσα το ραντεβού στο ΚΕΠ.

EDIT: Δοκίμασε και από άλλο browser. Όταν έβγαλα το πιστοποιητικό, είχα μπει από άλλον. Δεν θυμάμαι ποιον και τι, αλλά μπορεί να μην έφταιγε το site όπως έγραψα παραπάνω. 

Screenshot from 2021-07-28 14-58-41.png

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα ξανακοιτάξω την διαδικασία αργότερα από υπολογιστή επειδή πριν την δοκίμαζα από κινητό. Δεν με πετάει στην σελίδα με τις ερωτήσεις, απλά μετά την επαλήθευση του αριθμού με OTP δεν υπάρχει επιλογή συνέχεια, κάνε tick σε κστι που λέει για προσωπικά δεδομένα και μετά για να εμφανιστεί η συνέχεια πρέπει να επιλέξεις πιστωτικό ίδρυμα, δεν έχει ebanking η μητέρα μου, αν επιλέξω δεν έχω σου λέει με μήνυμα αποτυχία διαδικασίας πήγαινε σε ΚΕΠ. Και να είχε βέβαια ebanking είναι από τραπεζα Αττικής που δεν είναι εκτός. 

Σε εμάς το πρόβλημα που προέκυψε είναι ότι διαγράφηκε το κινητό τηλέφωνο μας από το σύστημα της τράπεζας γιατί είχα δηλώσει ένα νούμερο, το δικό μου σε δύο άτομα εμένα και την μητέρα μου, άμα πας να κάνεις αγορά ηλεκτρονική η έμβασμα με ebanking δεν σου άρχεται OTP και μπλοκάρει η κάρτα, αφού ήμουν στα τηλέφωνα μια εβδομάδα να δούμε που ήταν το πρόβλημα μου λένε ότι πρέπει να έχουμε διαφορετικούς αριθμούς ενώ για τον υπάρχον που δεν είναι δικός μου σε όνομα συγγενή μου θέλουν αντίγραφο λογαριασμού, υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής ότι ο τάδε παραχωρεί το αριθμό τάδε μόνο σε ένα άτομο όχι σε δεύτερο, αντίγραφο μιας ειδικής δήλωσης από τον παροχο που λέει ποιος είναι ο συμβαλλόμενος με τον παροχο και ποιος είναι ο χρηστης. Ο συγγενης μου είναι στο εξωτερικό τώρα, αλλά και εδώ να ήταν δεν θελω να τον κάνω να τρέχει για τέτοιες δουλειές. Όταν είχα δηλώσει τα νούμερα πριν 1.5 έτος ουδέποτε απαίτησαν αυτά τα δικαιολογητικά. 

Η μάνα μου είναι εξαιρετικά ιδιαζων άνθρωπος και βγαίνει έξω μόνο όταν θέλει και όποτε θέλει δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε κσι μου βγαίνει η πίστη να κάνουμε μια απλή δουλειά. Για αυτό ψάχνω την ηλεκτρονική εξουσιοδότηση. Μας έχουνε βάλει τα δύο μας πόδια σε ένα παπούτσι. 

Θα το δω αυτό με το ΚΕΠ μέσω Internet που λες, με βοηθάει πολύ. 

1 ώρα πριν, 3DJIN είπε

παρε αγορινα μου ενα παλιο λογαριασμο και βαλε με gimp το ονομα της μανας και δωστο στους στικους στην τραπεζα.

Δεν νομίζω ότι γίνεται αυτό. 

1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Να κάνει κομπίνα ?

Και αν πχ αύριο τσακωθούν οι κληρονόμοι, εσύ που θα είσαι ?

Δεν έχουμε τέτοια θέματα. 

Edit: Έκανα δοκιμή πάλι για το ΕΜΕΠ από τον υπολογιστή, πάλι το ίδιο πρόβλημα, ενώ διευκρινίζει ξεκάθαρα πως μπορεί η ταυτοποίηση να γίνει εναλλακτικά από τον πάροχο κινητής αντί για ebanking. Ίσως δεν μπορεί να γίνει σε εμάς ταυτοποίηση μέσω παρόχου, τι να πω.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Μια στιγμή !!

ΔΕΝ έχει κατοικία στην Ελλάδα ?

Όταν έρχεται, φιλοξενείται κάπου ?

Γιατί ο οποιοσδήποτε εδώ στην Ελλάδα κάνει μια Υ/Δ και λέει ότι η ΔΕΚΟ είναι πχ στο όνομα του πατέρα μου, αλλά μένω εκεί !

Περιουσία έχει. Πχ έχει ένα ακινητο στο ονομά του, αλλά τιποτε δεν έρχεται από τα ΔΕΚΟ στο δικό του όνομα

Οταν έρχεται Ελλάδα μένει σε συγγενείς ή σε ξενοδοχείο

Επισης καμια τράπεζα δε του έδωσε αυτη τη δυνατοτητα.

Επεξ/σία από pontez2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Περιουσία έχει. Πχ έχει ένα ακινητο στο ονομά του, αλλά τιποτε δεν έρχεται από τα ΔΕΚΟ στο δικό του όνομα

Οταν έρχεται Ελλάδα μένει σε συγγενείς ή σε ξενοδοχείο

Επισης καμια τράπεζα δε του έδωσε αυτη τη δυνατοτητα.

Τότε, θα κάνει μια εξουσιοδότηση, όπως γινόταν παλιά, για όποιον λόγο χρειάζεται και θα ορίζει το περιεχόμενο και την διάρκεια.

Όχι, ηλεκτρονικά, αφού, καλώς κακώς, δεν γίνεται.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Ίσως δεν μπορεί να γίνει σε εμάς ταυτοποίηση μέσω παρόχου, τι να πω.

Αν όντως σε φτάνει στη σελίδα ταυτοποίησης παρόχου τηλεφωνίας και δεν γίνεται η ταυτοποίηση, τότε τσέκαρε στο link την ερώτηση 31 (γιατί αποτυγχάνει η ταυτοποίηση παρόχου κινητής). Έτσι όπως το έχω καταλάβει (από την αποτυχία επικαιροποίησης στοιχείων της συζύγου στο e-banking, που διαβάζει στοιχεία ακόμα και από Ε9 και εκτυπωμένο λογαριασμό τηλεφώνου σε ανεβασμένο pdf σε δευτερόλεπτα), συγκρίνουν αυτόματα τα "πεδία" στο λογαριασμό με τα αντίστοιχα στο TAXIS.
Αν κάποιο έχει ακόμα και ελάχιστη διαφορά, σε πετάει έξω. Τσέκαρε καλά τα στοιχεία στο λογαριασμό τηλεφώνου.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, δες το με το ΚΕΠ, αλλά μάλλον δεν γλυτώνεις την  επίσκεψη στον πάροχο κινητής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...