Προς το περιεχόμενο

επιστροφή χρημάτων μετά από ακύρωση αγορας

lakis73

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στη περίπτωση που η πληρωμή γινόταν με κατάθεση Λογαριασμού σε ίδια τράπεζα.. δηλαδή να γίνει κατάθεση από λογαριασμό Πειραιώς του πελάτη σε λογαριασμο Πειραιώς του καταστήματος, πάλι σε περίπτωση ακύρωσης πρέπει να περιμένεις 30+ μέρες η μόνο όταν αγοράζεις με χρεωστική έχεις θέμα? 

Οποίος ξέρει ας μας φωτίσει.. 

Ευχαριστώ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στη θεση σου θα εκανα και μια καταγγελια στις αρμοδιες αρχες, με την αιτιολογια οτι χωρις δικη σου υπαιτιοτητα σου στερουν τα χρηματα σου για 30+ ημερες τα οποια θα μπορουσες να θες να χρησιμοποιησεις καπου αλλου.

το γνωριζω το θεμα απο εσωτερικα...η επιστροφη μπορει να γινει μεσα σε 30 λεπτα μπορεις ομως και 30 μερες..εχει να κανει με το λογιστηριο του καθε καταστηματος και οχι με τις τραπεζες που λενε συνεχεια επιτηδες για να μην ασχολουνται μαζι σας!

9 ώρες πριν, ariel555 είπε

το γνωριζω το θεμα απο εσωτερικα...η επιστροφη μπορει να γινει μεσα σε 30 λεπτα μπορεις ομως και 30 μερες..εχει να κανει με το λογιστηριο του καθε καταστηματος και οχι με τις τραπεζες που λενε συνεχεια επιτηδες για να μην ασχολουνται μαζι σας!

Δεν ισχύει αυτό. Σε 30 λεπτά επιστροφή δε γίνεται. (τουλάχιστον σε ελληνικές τράπεζες). Ναι, τα ηλεκτρονικά καταστήματα ορισμένες φορές αργούν να κάνουν την επιστροφή αλλά από τη στιγμή που θα τα επιστρέψουν τα χρήματα, αυτά φεύγουν από αυτούς άμεσα αλλά ο πελάτης θα τα δει από μια μέρα ως και αρκετές μέρες μετά.

1 λεπτό πριν, me3ikan είπε

Δεν ισχύει αυτό. Σε 30 λεπτά επιστροφή δε γίνεται. (τουλάχιστον σε ελληνικές τράπεζες). Ναι, τα ηλεκτρονικά καταστήματα ορισμένες φορές αργούν να κάνουν την επιστροφή αλλά από τη στιγμή που θα τα επιστρέψουν τα χρήματα, αυτά φεύγουν από αυτούς άμεσα αλλά ο πελάτης θα τα δει από μια μέρα ως και αρκετές μέρες μετά.

αγορα απο γερμανικο μεγαλο καταστημα ηχητικων, τουλαχιστον, μου επεστρεψαν τα χρηματα σε 30 λεπτα ακριβως, υστερα απο ακυρωση παραγγελιας!

40 ημέρες συνολικά? πόσες εργάσιμες ημέρες? μετράει γιατί εγώ αν θυμάσαι σου είπα για ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ALPHA BANK που έχει συμβεί (από δική μου υπαιτιότητα ακύρωση παραγγελίας) να επιστρέψουν τα χρήματα σε διάστημα από 15-30 ημέρες (εργάσιμες) και συγκεκριμένα αναφέρομαι σε AMAZON

από ακύρωση συνδρομής (AMAZON PRIME) υπηρεσίας του εξωτερικού (λόγω δικού μου λάθους) έκανε λίγο

από ακύρωση αγοράς παιχνιδιού από διαδικτυακή πλατφόρμα (STEAM) επίσης έκανε λίγο

ενώ ακύρωση διπλής χρέωσης συνδρομής από διαδικτυακή πλατφόρμα (EA PLAY) έκανε ακριβώς 40 ημέρες.

1 ώρα πριν, ariel555 είπε

αγορα απο γερμανικο μεγαλο καταστημα ηχητικων, τουλαχιστον, μου επεστρεψαν τα χρηματα σε 30 λεπτα ακριβως, υστερα απο ακυρωση παραγγελιας!

Αν την ακυρώσεις πρώτου επιβεβαιωθεί μπορεί να έρθουν αμέσως. Αυτό πρέπει να γίνει όμως πρώτου έχει αποδεχτεί ο έμπορος τα χρήματα. Σε αυτήν την περίπτωση γίνεται ακύρωση συναλλαγής και όχι επιστροφή.

Στις 27/8/2021 στις 10:07 ΠΜ, lakis73 είπε

σημερα μετα απο 40 μερες περιπου μου επεστρεψαν το ποσο στον λογαριασμο μου

Μέσα στα όρια που έχουν νομικά όλοι... Δυστυχώς.

Τουλάχιστον τα πήρες 🙂

εδώ μπαίνεις σε κατάστημα κανείς κατάθεση σε λάθος λογαριασμό και αν το δεις στο γκισέ έχει καλώς το αντιλογιζει,αν το δεις μετά το κλείσιμο  της ημέρας δεν γίνεται γιατί πρέπει και αυτός που πήγαν τα χρήματα κατα λάθος να υπογράψει.....

στη περίπτωση του Λακη είναι απλά οι καθυστέρηση από το πωλητή(λογιστήριο)......αν το ποσό ήταν μεγάλο θα μπορούσε να ζητήσει και τόκους αλλά ποιος θα κάτσει να πάρει 2-5 ευρώ τόκους

• 3 χρόνια αργότερα...

εμενα τα χρηματα της επιστροφης εμφανιζονται κανονικα στο ebanking με πρασινο χρωμα χωρις ομως να πιστώνονται στον λογαριασμο μου ,πρεπει να περιμενω κι αλλο λογικα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...