Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα,

είμαι κοντά στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου σε άριστη κατάσταση του 2014.
Καθώς έψαχνα το κόστος μιας απλής ασφάλειας είδα οτι εμφανίστηκε και η επιλογή της μικτής.
Δεν έχω χρειαστεί ποτέ να κάνω χρήση της ασφάλειας πέρα 2 φορές για μεταφορά του αυτοκινήτου μου με γερανό.
Για αυτόν τον λόγο ρωτάω:

Αξίζει η αγορά μικτής ασφάλειας;
Όσοι έχετε, είσαστε ευχαριστημένοι απο τις καλύψεις;
Την έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ;
Τι πρέπει να προσέξω;

Αυτά!
Ελπίζω να μην σας κούρασα, και όποιος θέλει ας με διαφωτήσει.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Περαν του να επιλέξεις μια αξιόπιστη ασφαλιστική (αυτό ισχύει και για την απλή ασφαλεία αλλά στη μικτή ένα παραπάνω) εκείνο που πρέπει να προσέξεις είναι η απαλλαγή.

Παραθέτω το παρακάτω κείμενο που εξηγεί πλήρως τι είναι απαλλαγή:

Αναφορά σε κείμενο

Κάτι που πρέπει να προσέξει όποιος επιλέξει μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, είναι το ύψος της απαλλαγής. Με τον όρο απαλλαγή, εννοούμε το ποσό που δεν θα καλύψει η ασφαλιστική μας εταιρεία, αν κάνουμε χρήση της κάλυψης ιδίων ζημιών. Για παράδειγμα, αν έχουμε μια ζημιά στο αυτοκίνητο μας που η επιδιόρθωσή της κοστίζει 1500 ευρώ, και το ύψος της απαλλαγής της μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου που έχουμε επιλέξει είναι 500 ευρώ, θα πληρώσουμε μόνοι μας τα το ποσό που αντιστοιχεί στο ύψος της απαλλαγής, ενώ τα υπόλοιπα 1000 ευρώ θα κληθεί να τα καταβάλει η ασφαλιστική μας εταιρεία. Φυσικά αντιλαμβανόμαστε ότι όσο μικρότερη είναι η απαλλαγή, τόσο ακριβότερα είναι και τα ασφάλιστρα!

Οποτε με βάση το παραπάνω, την αξία του αυτοκινήτου και των ανταλλακτικών του σε περιπτωση τρακαρισματος καθώς και το επιπλέον κόστος της μικτής έναντι της απλής, κρίνεις εσύ αν αξίζει η όχι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Tasos_Kaim είπε

Καλησπέρα στην ομάδα,

είμαι κοντά στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου σε άριστη κατάσταση του 2014.
Καθώς έψαχνα το κόστος μιας απλής ασφάλειας είδα οτι εμφανίστηκε και η επιλογή της μικτής.
Δεν έχω χρειαστεί ποτέ να κάνω χρήση της ασφάλειας πέρα 2 φορές για μεταφορά του αυτοκινήτου μου με γερανό.

Τι πρέπει να προσέξω;

Αυτά!

Ευχαριστώ!

Η μικτή ασφάλεια έχει νόημα όταν αφορά συνήθως καινούργιο αυτοκίνητο ή αντίστοιχα όχημα μεγάλης αξίας.
Για μεταχειρισμένο του 2014 δεν ξέρω αν αξίζει το κόστος της αφού υπολογίζεται η παλαιότητα από την ασφαλιστική τόσο στην αξία του οχήματος όσο και στα ανταλλακτικά σε περίπτωση επισκευής.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ.

για εμενα αξιζει η μικτή εαν μιλάμε για αυτοκίνητο με ακριβα ανταλλακτικά, ειχα 11 χρόνια μικτη σε αυτοκίνητο που εδωσα περσι - η αρχικη του αξια 30000 η τελική του αξία 8500 (τόσο και πωλήθηκε), η διαφορά στη χαμηλή αξία με την πληρη πλην μικτής ήταν 60€ το εξαμηνο και είχα το κεφάλι μου ησυχο...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

τι αυτοκίνητο είναι? αν πρόκειται για καποιο ακριβό ναι αξίζει αν ειναι κανενα φτηνο όχι. στο παλιο αμαξι ειχα μικτή γιατι τα ανταλλακτικά ηταν πανακριβα αν και δε χρειαστηκε να τη χρησιμοποιησω. τωρα εχω ενα μικρό και κανω την απλή, ο  ασφαλιστής μου ειπε δεν αξιζει μικτή. ειχα κανα δυο μικροατυχηματακια με δική μου υπαιτιοτητα, αλλά μιλάμε για απλές γρατζουνιες (αν επισκευαστουν θα κοστισουν 100-200 ευρω) που δε θα καλυπτε η ασφαλιστική. 

Δημοσ.

Αφορά Fiat punto 2014, η αληθεια είναι οτι ούτε ακριβά το αγόρασα ούτε ακριβά ανταλλακτικά έχει. Οπότε μάλλον τείνω προς την απλή.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Tasos_Kaim είπε

Καλησπέρα στην ομάδα,

Τι πρέπει να προσέξω;

Αυτά!

Ευχαριστώ!

Για ελληνικές ασφάλειες δεν αξίζει. 

Ούτε σε καινούργιο. 

Το έχω ψάξει όταν χτύπησα εγώ στο clk w208 13 ετών στην Γερμανία μικτή, όπου έγινε όλο το service στην επίσημη μαμά mercedes, κόστος 7.300 ευρώ,150 ευρώ συμμετοχή, 

και εδω σε αντίστοιχη ερώτηση στην Υδρογειο, όταν το έκανα ελληνικά νούμερα, είπαν με τίποτα. 

Δεν υπάρχει περίπτωση να χτυπήσεις και να το πας σε επίσημη αντιπροσωπεία, δεν έχει και πολλές Ελλάδα, να σου βάλουν μόνο γνήσια μανισια ανταλλακτικά, και να το καλύψει η μικτή. 

Αν θέλεις να το δοκιμάσεις οκ. Ρώτησε την ασφαλιστική σου, αν χτυπήσεις μόνος σου, και πας το αμάξι σε επίσημη αντιπροσωπεία να σου το επισκευάσει με μανισια υλικά, θα το καλύψει; 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
7 ώρες πριν, jmmys είπε

Ούτε σε καινούργιο. 

Το έχω ψάξει όταν χτύπησα εγώ στο clk w208 13 ετών στην Γερμανία μικτή, όπου έγινε όλο το service στην επίσημη μαμά mercedes, κόστος 7.300 ευρώ,150 ευρώ συμμετοχή, 

και εδω σε αντίστοιχη ερώτηση στην Υδρογειο, όταν το έκανα ελληνικά νούμερα, είπαν με τίποτα. 

Δεν υπάρχει περίπτωση να χτυπήσεις και να το πας σε επίσημη αντιπροσωπεία, δεν έχει και πολλές Ελλάδα, να σου βάλουν μόνο γνήσια μανισια ανταλλακτικά, και να το καλύψει η μικτή. 

Αν θέλεις να το δοκιμάσεις οκ. Ρώτησε την ασφαλιστική σου, αν χτυπήσεις μόνος σου, και πας το αμάξι σε επίσημη αντιπροσωπεία να σου το επισκευάσει με μανισια υλικά, θα το καλύψει; 

Ναι σε κάποιες (λίγες) εταιρίες.

Δημοσ.

Μικτή, έστω με την μεγαλύτερη απαλλαγή. Είναι μικρή η διαφορά σε σχέση με μια "μεσαία" ασφάλεια, και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δημοσ.

Μόνο για ακριβό αυτοκίνητο και αν κάνεις συχνά τρακάρισματα στα οποία φταις.

Ελέγχεις και την απαλλαγή. Αν είναι πχ 300€ σε μικρό ζημιές θα τα πληρώνεις πάλι εσύ 

• Like 1
Δημοσ.
11 hours ago, jmmys said:

Ούτε σε καινούργιο. 

Είχες κάνει σε κάποιο και δεν σε πλήρωσαν αυτά που έπρεπε ή όλη σου η εμπειρία είναι μια ερώτηση στην Υδρόγειο?

Δημοσ.
Στις 28/7/2021 στις 1:59 ΠΜ, zaccki είπε

Καλησπέρα.

Περαν του να επιλέξεις μια αξιόπιστη ασφαλιστική (αυτό ισχύει και για την απλή ασφαλεία αλλά στη μικτή ένα παραπάνω) εκείνο που πρέπει να προσέξεις είναι η απαλλαγή.

Παραθέτω το παρακάτω κείμενο που εξηγεί πλήρως τι είναι απαλλαγή:

Οποτε με βάση το παραπάνω, την αξία του αυτοκινήτου και των ανταλλακτικών του σε περιπτωση τρακαρισματος καθώς και το επιπλέον κόστος της μικτής έναντι της απλής, κρίνεις εσύ αν αξίζει η όχι. 

με λιγα λογια αν κοπανισεις καπου και υπολογιζεις οτι ειναι ψηλοπραγματα, ξανακοπανατο πιο δυνατα!! 🤣

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, NickTG είπε

Είχες κάνει σε κάποιο και δεν σε πλήρωσαν αυτά που έπρεπε ή όλη σου η εμπειρία είναι μια ερώτηση στην Υδρόγειο?

Όταν έβαλα στο αμάξι ελληνικές πινακίδες, το 2017,και μέχρι τότε από το 1998 είχε πάντα μικτή ασφάλεια, αμάξι 19 ετών, 

έκανα έρευνα σε διάφορες ασφαλιστικές.

Καταρχήν καμία δεν μου το ασφαλίζε με μικτή, και στην ερώτηση μου αν κάλυπτε η μικτή όλες τις ζημιές με γνήσια ανταλλακτικά σε επίσημη αντιπροσωπεία αν ήταν πιο καινούριο, μου τα μασουσαν και δεν απαντούσαν ξεκάθαρα. Οπότε δεν χρειάστηκε να πάθω για να δω, μου το έλεγα με πλάγιο τρόπο. 

Και ρώτησα σε αρκετές εταιρείες. 

Τώρα αν πιστεύεις ότι ελληνική ασφαλιστική θα έκανε μικτή σε αμάξι 13 ετών και θα κάλυπτε όλες τις ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ με μαμά ανταλλακτικά και με το κόστος μιας επίσημης αντιπροσωπείας, χωρίς δεύτερη κουβέντα, πες τη μου και εμένα. 

Επεξ/σία από jmmys

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...