satsok2 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Γειά χαρά. Μου πρότειναν να νοικιάσω για επαγγελματική χρήση κάποιο χώρο σε ισόγειο/πυλωτή πολυκατοικίας. Ο χώρος έχει άμεση πρόσβαση στον (τεράστιο) κήπο της πολυκατοικίας. Σα να λέμε ότι οποιοσδήποτε επισκεπτης έχει άμεση πρόσβαση από τον κήπο και μπορεί να ανοίξει τις συρόμενες μπαλκονόπορτες και να μπει. Αν υποψίαζομαι σωστά, το χώρο χρησιμοποιούσε ο κατασκευαστής της πολυκατοικίας για γραφείο ή κάποια εταιρεία πχ πληροφορικής ή πχ κάποιο λογιστικό γραφείο. Στο χώρο δε σκοπεύω να έχω εξοπλισμό αξίας παρά μόνο μια-δύο οθόνες υπολογιστή και ένα εκτυπωτή που μπορώ να βάλω σε μη προσβάσιμο δωμάτιο. Θα υπάρχουν κάποια αξιοπρεπή έπιπλα γραφείου και αναμονής. Ο χώρος από διαμόρφωση και τετραγωνικά είναι ιδανικός και η τοποθεσία σχετικά καλή (στενό, 400 μ από κεντρικό δρόμο, πολύ καλή πρόσβαση σε ΜΜΜ). Ακούγεται μάλλον τρελό, με την έννοια ότι το πιο πιθανό να με ρημάξουν. Μπορεί όμως με κάποιο τρόπο να διασφαλίσω ότι δε θα γίνει κάτι τέτοιο; Εταιρείες security που έρχονται και ελέγχουν το χώρο σε περίπτωση που χτυπήσει ο συναγερμός, πόσο μπορεί να κοστιζουν; Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2021 από satsok2 ανορθόγραφο
greekfragma Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Θα χρειαστείς έναν συναγερμό-2κάμερες-και 1-2 προβολάκια λεντ με αισθητήρα κίνησης. Με σωστή τοποθέτηση έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ιδίως αν έχεις και καλές σχέσεις με τους γείτονες ή όποιον περιποιείται την οικοδομή.
satsok2 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 11 λεπτά πριν, greekfragma είπε Θα χρειαστείς έναν συναγερμό-2κάμερες-και 1-2 προβολάκια λεντ με αισθητήρα κίνησης. Με σωστή τοποθέτηση έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ιδίως αν έχεις και καλές σχέσεις με τους γείτονες ή όποιον περιποιείται την οικοδομή. Κάμερες δε θέλουν άδεια;;;
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας στις μπαλκονόπορτες.
greekfragma Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, satsok2 είπε Κάμερες δε θέλουν άδεια;;; προφανώς. εσένα ο επαγγελματικός χώρος δε θα είναι "επίσημος">? να σε ρωτήσω αντικείμενο του γραφείου?
satsok2 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Ναι, μια χαρά επίσημο γραφείο. Δες τα πμ σου.
greekfragma Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Μια χαρά μπορείς να βάλεις κάμερες. Στραμμένες προφανώς προς τα μέσα και να καλύπτουν μόνο τις μπαλκονόπορτες και την είσοδο-κατόφλι του γραφείου. απαγορεύεται να καταγράψεις κοινόχρηστο χώρο (να είναι δηλαδή οι κάμερες ευρυγώνιες ή να είναι γυρισμένες ώστε να πιάνουν και κήπο. προφανώς και πρέπει να προστεθεί στο καταστατικό της πολυκατοικίας με υπογραφή διαχειριστή οτι μπήκαν κάμερες που καταγράφουν μόνο το χώρο περιμετρικά του γραφείου. αυτό για να μην έχεις μελλοντικά τραβήγματα.
satsok2 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Επειδή δεν το έχω νοικιάσει και εννοείται διστάζω πολύ πριν επενδύσω σε κάποιο χώρο. Άλλες ιδέες;
greekfragma Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 δεν υπάρχουν άλλες. τα καγκελα είναι μια πρώτη λύση αλλά τα θεωρώ εύκολα σε παραβίαση. με ένα ισχυρό ψυκτικό σπρέι. εκτός αν βάλεις κάγκελα που θα κοστίσουν 3 φορές ή παραπάνω όσο το πακέτο συναγερμός κάμερες. καλύτερα να πάρεις προσφορές από ανθρώπους που θα δουν το χώρο και θα σου προτείνουν κάποια λύση ή συνδυασμό τους.
satsok2 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Ναι. Φοβάμαι οτι θα χρειαστώ μηχανικό για άδεια, πριν νοικιάσω. Αν είναι να πηγαινοφέρνω και μάστορες για να παίρνω τιμές τότε μάλλον δεν πολυ συμφέρει εξ' αρχής. Επενδύω ήδη σε κάτι που δεν έχω νοικιάσει, θέλω να πω.
st2 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) ο μηχανικός που θα σε βοηθήσει; τις κάμερες βάλε να μην κοιτάνε σε κοινόχρηστο αλλά στην πόρτα σου και στο παράθυρο σου ενημέρωσε πρώτα την πολυκατοικία ότι θα τις βάλεις και βάλε και μια πινακίδα ότι υπάρχουν και είσαι καλυμμένος σίδερα πτυσσόμενα γνώμη μου είναι ότι θα καταλήξουν να είναι πάντα ανοιχτά οπότε αν είναι βάλε σταθερά , μόνο πρόσεξε να ανοίγουν τα παντζούρια και για περισσότερη ασφάλεια πάρε λαπτοπς από σταθερά για να τα παίρνεις μαζί σου Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2021 από st2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα