Narayan Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε Με τα κληρονομικά είναι σχεδόν άγνωστοι οι τωρινοι ιδιοκτήτες και δεν υπάρχουν και στοιχεία επικοινωνίας Στο... περίπου ξέρουν τους τωρινούς ιδιοκτήτες Μπες και καθάρισέ το, βάλε και περίφραξη και σε μερικά χρόνια μπορεί να είναι δικό σου, λόγω χρησικτησίας.
tigergreg Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Καταγγελια αμεσα στην πολιτικη προστασια. Με πηραν τηλ για σπιτι στην μακεδονια οτι πρεπει να επιληφθω για καθαρισμα διαφορετικα το κανουν οι ιδιοι με 1000 ευρω το στρεμμα χρεωση. Ο δημος ειναι υποχρεωμενος διαφορετικα τα βρισκει σκουρα. Ιδιοκτησιακο καθεστως μονο στο κτηματολογιο. 1
Trigger Happy Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 22 ώρες πριν, tigergreg είπε Καταγγελια αμεσα στην πολιτικη προστασια. Με πηραν τηλ για σπιτι στην μακεδονια οτι πρεπει να επιληφθω για καθαρισμα διαφορετικα το κανουν οι ιδιοι με 1000 ευρω το στρεμμα χρεωση. Ο δημος ειναι υποχρεωμενος διαφορετικα τα βρισκει σκουρα. Ιδιοκτησιακο καθεστως μονο στο κτηματολογιο. αυτό πρώτη φορά το ακούω και μάλλον εκβιαστικά είναι. γενικά για οικόπεδα με γνωστούς ιδιοκτήτες, συνήθως, επιστολή ΄τυπου σας παρακαλούμε καθαρίστε τα χόρτα. πολύ ακραίες περιπτώσεις, μπαίνει ο δήμος και όντως μετά στέλνει το λογαριασμό σπίτι με τα δημοτικά τέλη. υπόψιν, αν μιλάμε για γκρεμισμένο κτίριο, πιο εύκολα θα το φράξει ο δήμος με 3 μέτρα λαμαρίνα παρά θα το καθαρίσει...
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δεν θα καταφέρεις τίποτα δυστυχώς. Εμείς έχουμε ακριβώς δίπλα μας σπίτι ερείπιο, περάσαμε πολλές ιστορίες, ιδιοκτήτες άγνωστοι, για να τους μάθω μόνο με μήνυση και δικηγόρο δηλαδή να πληρώσω. Το σπίτι έγινε ανακαίνιση το 2004 και μετά έμεναν κάποιοι μέσα μέχρι το 2011 που άρχισαν να ζητάνε βοήθεια από γείτονες πως τους κόπηκε το ρεύμα ήταν ενοικιαστές και δεν έβρισκαν τον ιδιοκτήτη να το διευθετήσει, το σπίτι το έσπασαν όλο, μετά έμπαιναν άγνωστοι μέσα, άστεγοι, ναρκομανείς, έβαλαν φωτιές, κατέρρευσε η στέγη, περνούσαν από την μάντρα στον ακάλυπτο σε εμάς και έκαναν δολιοφθορές, απόπειρες διάρρηξης, ξήλωμα σωλήνων για σκραπ και διαρροές. Το σφράγιζε ο δήμος, το άνοιγαν άλλοι, τελευταία φορά σφραγίστηκε και λόγω του οτι η περιοχή καθάρισε δεν προσπάθησε κανένας άλλος να εισέλθει. Σε προσπάθεια μου να βγάλω άκρη, παραπέμφθηκα στα ειδικά συνεργεία του δήμου από τα οποία μου ξεκαθάρισαν πως δεν επιτρέπεται να εισέλθουν πουθενά σε ιδιωτική περιουσία παρά μόνο να βάλουν κορδέλες που να ειδοποιούν για κίνδυνο, για να εισέλθουν μέσα πρέπει να εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία είτε μέσω του ΑΤ και μετά να μπούν να φράξουν το οίκημα. Η δε πολεοδομία μου είπε οτι μπορούν με επώνυμη καταγγελία από το τμήμα επικινδύνων να δώσουν εντολή στους ιδιοκτήτες εντός κάποιου διαστήματος να λάβουν μέτρα ασφαλείας ή να πράξουν τα δέοντα. Για ποινές και κυρώσεις ούτε λόγος. Αυτά τα λίγα. 1
blackhill66 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 9 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Δεν θα καταφέρεις τίποτα δυστυχώς. Εμείς έχουμε ακριβώς δίπλα μας σπίτι ερείπιο, περάσαμε πολλές ιστορίες, ιδιοκτήτες άγνωστοι, για να τους μάθω μόνο με μήνυση και δικηγόρο δηλαδή να πληρώσω. Το σπίτι έγινε ανακαίνιση το 2004 και μετά έμεναν κάποιοι μέσα μέχρι το 2011 που άρχισαν να ζητάνε βοήθεια από γείτονες πως τους κόπηκε το ρεύμα ήταν ενοικιαστές και δεν έβρισκαν τον ιδιοκτήτη να το διευθετήσει, το σπίτι το έσπασαν όλο, μετά έμπαιναν άγνωστοι μέσα, άστεγοι, ναρκομανείς, έβαλαν φωτιές, κατέρρευσε η στέγη, περνούσαν από την μάντρα στον ακάλυπτο σε εμάς και έκαναν δολιοφθορές, απόπειρες διάρρηξης, ξήλωμα σωλήνων για σκραπ και διαρροές. Το σφράγιζε ο δήμος, το άνοιγαν άλλοι, τελευταία φορά σφραγίστηκε και λόγω του οτι η περιοχή καθάρισε δεν προσπάθησε κανένας άλλος να εισέλθει. Σε προσπάθεια μου να βγάλω άκρη, παραπέμφθηκα στα ειδικά συνεργεία του δήμου από τα οποία μου ξεκαθάρισαν πως δεν επιτρέπεται να εισέλθουν πουθενά σε ιδιωτική περιουσία παρά μόνο να βάλουν κορδέλες που να ειδοποιούν για κίνδυνο, για να εισέλθουν μέσα πρέπει να εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία είτε μέσω του ΑΤ και μετά να μπούν να φράξουν το οίκημα. Η δε πολεοδομία μου είπε οτι μπορούν με επώνυμη καταγγελία από το τμήμα επικινδύνων να δώσουν εντολή στους ιδιοκτήτες εντός κάποιου διαστήματος να λάβουν μέτρα ασφαλείας ή να πράξουν τα δέοντα. Για ποινές και κυρώσεις ούτε λόγος. Αυτά τα λίγα. που να βρεις ακρη σαυτην τη μπανανια.. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, blackhill66 είπε που να βρεις ακρη σαυτην τη μπανανια.. Άκρη βρίσκεις αν ξοδέψεις χρόνο, χρήμα, νεύρα, ψυχολογία. Εγώ δεν αντέχω πραγματικά για αμέλειες άλλων. Εύκολα βέβαια μπορεί και κάποιος τρίτος να πει ακριβώς το ίδιο για πιθανή δική μου αμέλεια σε κάτι.
Trigger Happy Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 13 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε μου ξεκαθάρισαν πως δεν επιτρέπεται να εισέλθουν πουθενά σε ιδιωτική περιουσία παρά μόνο να βάλουν κορδέλες που να ειδοποιούν για κίνδυνο, για να εισέλθουν μέσα πρέπει να εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία είτε μέσω του ΑΤ και μετά να μπούν να φράξουν το οίκημα. Η δε πολεοδομία μου είπε οτι μπορούν με επώνυμη καταγγελία από το τμήμα επικινδύνων να δώσουν εντολή στους ιδιοκτήτες εντός κάποιου διαστήματος να λάβουν μέτρα ασφαλείας ή να πράξουν τα δέοντα. Για ποινές και κυρώσεις ούτε λόγος. τα είπες μόνος σου.
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Έγινε εγγραφή αναφορά στον Δήμο και περιμένουμε απάντηση. Προφορικά μας είπαν ότι μπορεί ο Δήμος να το καθαρίσει και να χρεώσει τον ιδιοκτήτη στην εφορία αλλά μέχρι να τα εισπράξει η εφορία αν τα εισπράξει και να τα αποδώσει στον Δήμο... Ζήσε Μαΐμου να φας τριφύλλι. Θα δούμε τι θα γίνει. Τους γράψαμε να μας απαντησουν στην προθεσμία που προβλέπει ο νόμος. 1
DownUNDERground Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Προφορικά μας είπαν ότι μπορεί ο Δήμος να το καθαρίσει και να χρεώσει τον ιδιοκτήτη στην εφορία αλλά μέχρι να τα εισπράξει η εφορία αν τα εισπράξει και να τα αποδώσει στον Δήμο... Ζήσε Μαΐμου να φας τριφύλλι. Αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. ΥΓ: Η μαϊμού δεν τρώει τριφύλλι πες του Τ9 σου.
apostolispd Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Έγινε εγγραφή αναφορά στον Δήμο και περιμένουμε απάντηση. Αυτό έπρεπε να είχες κάνει εξαρχής - το scripta manent είναι ο χρυσός κανόνας στην Ελλάδα. Τώρα, επειδή υποψιάζομαι ότι η απάντηση θα είναι του στυλ "ενημερώσαμε τον ιδιοκτήτη για την υποχρέωσή του να καθαρίσει εντός της Χ προθεσμίας μπλα μπλα μπλα" και πιθανότατα δεν θα γίνει τίποτα, όταν παρέλθει η προθεσμία επανέρχεσαι με νέα έγγραφη καταγγελία όπου θα κάνεις σαφή υπόμνηση και στην προηγούμενη (με αριθμούς πρωτοκόλλου κλπ) την οποία θα κάνεις και κοινοποίηση στην εισαγγελία. Φαντάζομαι έκανες και αναφορά στους κινδύνους που εγκυμονούνται για τη δική σου ασφάλεια ή/και περιουσία από την καταγγελλόμενη κατάσταση. Όσον αφορά το πότε θα εισπράξει ο Δήμος το πρόστιμο, όπως είπε ο συνφορουμίτης, σου είναι αδιάφορο. Οι υπάλληλοι του Δήμου ήδη πληρώνονται και το καθόλου ασήμαντο έσοδο των €500/στρέμμα* ας το πάρουν και σε 5 χρόνια. Εδώ κυνηγάνε κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας προ 15ετίας - οι οποίες βέβαια κοβόταν κατά βάση σε ξένα αυτοκίνητα, επομένως μη ψηφοφόρους. *Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2021 από apostolispd 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα