roginsky12 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Στις 27/7/2021 στις 1:23 ΜΜ, Tlykog είπε Εκτός κι αν το όνειρό σου είναι να γίνεις ντελιβερόπουλο... μετα απο αυτο το σχολιο πιστευεις οτι μπορει καποιος να συζητησει σοβαρα μαζι σου για τον τιτλο και γενικοτερα για gaming? αστο ρε φιλε ασχολησου με κατι αλλο... Στις 27/7/2021 στις 5:37 ΜΜ, Tlykog είπε Είχε μια ιστορία (την οποία τη βρήκα εμετική και ασυνάρτητη.... σχολιο εκτος τοπου και χρονου...αστο ρε φιλε δεν... 9 ώρες πριν, Tlykog είπε Στην ουσία είσαι ντελιβερόπουλο και το παιχνίδι προσπαθεί να δώσει νόημα σε όλο αυτο το ανελέητο πήγαινε-έλα από μέρος σε μέρος. Επίσης χτίζεις δρόμους και ενώνεις ερήμους... Πάρα πολύ ενδιαφέρον... αυτο καταλαβες απο το παιχνιδι ετσι?
Tlykog Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, roginsky12 είπε μετα απο αυτο το σχολιο πιστευεις οτι μπορει καποιος να συζητησει σοβαρα μαζι σου για τον τιτλο και γενικοτερα για gaming? αστο ρε φιλε ασχολησου με κατι αλλο... σχολιο εκτος τοπου και χρονου...αστο ρε φιλε δεν... ... και προσβολές... Χαρακτηριστικό παράδειγμα έλλειψης επιχειρημάτων και εμπάθειας. Αν θέλεις να κάνεις τέτοιες συζητήσεις, τότε δε θα συμμετέχω... Για την τελευταία φράση η απάντηση είναι εδώ: Έχει spoilers, οπότε όποιος θέλει το βλέπει. Αναφέρει όλο το story και το αναλύει. To αν είναι ασυνάρτητο και σουρεαλιστικό το αφήνω σε όποιον θέλει να το δει να το διαπιστώσει μόνος του... Προσωπικά το βρίσκω πολύ μέτριο. Έφτιαξε μία ιστορία ενός ντελιβερά/χτίζω δρόμους/ενώνω ερήμους, έμπλεξε και το σενάριο όσο μπορούσε (για να αισθανθείς έξυπνος που νομίζεις ότι το κατάλαβες...), έβαλε και ανατροπές για να έχει κάποιο ενδιαφέρον, έβαλε και μια υπόνοια ομοφυλοφιλίας (όχι του πρωταγωνιστή), για να είναι και της μόδας και μια χαρά... Το έξυπνο δεν είναι να φτιάξεις ένα σενάριο πολύπλοκο, αλλά ένα σενάριο απλό, που ταυτόχρονα να είναι σαφές και ενδιαφέρον. Αυτό δείχνει πόση δουλειά έκανε ο σεναριογράφος. Το δύσκολο είναι να παρουσιάσεις με απλό και κατανοητό τρόπο κάτι πολύπλοκο. Από το Kojima περίμενα κάτι καλύτερο. Μπορούσε να φτιάξει κάτι καλύτερο. Είχε εμπειρία, άπειρο χρήμα και χρόνο. Σε αντίθεση με άλλους που φτιάξαν αριστουργήματα, με πιο περιορισμένο budget και το πιστόλι στο κρόταφο να προλάβουν διορίες... Δεν λέω ότι δεν έχει και τα καλά του. Αν και το έχω ξαναγράψει, έχει καταπληκτικό τεχνικό τομέα και όμορφα σκηνοθετημένα cutscenes, αλλά δεν φτάνουν κατά τη γνώμη μου. Είναι σαν να βλέπεις ταινία, αλλά να παίρνεις τον έλεγχο του πρωταγωνιστή στα βαρετά σημεία της. Όπου υπάρχει ενδιαφέρον το βλέπεις σε cutscenes. 31 λεπτά πριν, roginsky12 είπε αυτο καταλαβες απο το παιχνιδι ετσι? Όχι φυσικά, απλά αυτό παίζεις στο μεγαλύτερο μέρος του. Το καλύτερο κομμάτι είναι σε cutscenes. Έτσι το έφτιαξαν και δε μου άρεσε. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2021 από Tlykog
NickTG Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 1 hour ago, Tlykog said: παρόλο που η βαθμολογία των παιχτών στο metacritic δείχνει ότι βρίσουν το παιχνίδι μέτριο 73 βλέπω στο PS4 και 78 στο PC. Κανένα από τα 2 δεν είναι μέτριο. 1
Cosmic79 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, NickTG είπε 73 βλέπω στο PS4 και 78 στο PC. Κανένα από τα 2 δεν είναι μέτριο. Είναι η κλίμακα βαθμολογίας παιχνιδιών 5 = Χάλια, 6 = κακό, 7 = μέτριο, 8 = οκ, 9 = καλό, 10= πολύ καλό Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2021 από Cosmic79 typo 1
roginsky12 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, Tlykog είπε Έφτιαξε μία ιστορία ενός ντελιβερά/χτίζω δρόμους/ενώνω ερήμους, έμπλεξε και το σενάριο όσο μπορούσε μη γραφεις αλλο...εκτιθεσαι
Tlykog Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, NickTG είπε 73 βλέπω στο PS4 και 78 στο PC. Κανένα από τα 2 δεν είναι μέτριο. Το 7Χ% είναι μέτριο και αν υπολογίσεις ότι έχουμε τέτοια βαθμολογία σε παιχνίδι που κόστισε τόσα χρήματα, με τόσους διάσημους συντελεστές και τόση διαφήμιση... Το λες και πολύ μέτριο... 9 ώρες πριν, roginsky12 είπε μη γραφεις αλλο...εκτιθεσαι Δε με πειράζει το δέχομαι και αναλαμβάνω την ευθύνη αυτών που γράφω. Έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα και όσο και να θέλεις δε θα με φιμώσεις, ούτε θα με πιέσεις να γράψω αυτό που σου αρέσει.Σου επιχειρηματολόγησα και από ολόκληρο κείμενο + βίντεο απομόνωσες μία φράση... Λυπάμαι φίλε μου. Σε αντίθεση με εσένα που, ανακεφαλαιώνοντας, είπες: α) θα πρέπει κάποιος να παίξει όλο το παιχνίδια για να έχει γνώμη β) θα πρέπει να παίχτης να ανήκει σε κάποια ειδική ομάδα για να συλλάβει το μεγαλείο του παιχνιδιού, δεν προσδιόρισες ποτέ τί εννούσες, παρόλο που σου ζητήθηκε επανελημένως. γ) Υποστήριξες ότι για να μη δείχνει κάποιος εμπάθεια στο παιχνίδι θα πρέπει να γράφει σε συγκεκριμένο ύφος και συγκεκριμένες φράσεις, τις οποίες και δεν προσδιόρισες ποτέ. Συνεπώς, σε πείραξε, για κάποιο απροσδιόριστο λόγο, που ένα παιχνίδι που άρεσε σε εσένα δεν άρεσε σε όλους και έσπευσες να το υπερασπιστείς. Άνευ λόγου και αιτίας... γ) Άρχισες τις προσβολές και δε χρησιμοποίησες ούτε ένα επιχείρημα... Το κακό για εσένα είναι ότι όλα αυτά που αναφέρω υπάρχουν γραπτώς, λίγο παραπάνω, οπότε δε μπορείς ούτε να τα αρνηθείς. Ουσιαστικά εσύ εκτέθηκες. Συνεχίζεις στο ίδιο μοτίβο. Εκτίθεσαι, δεν το έχεις καταλάβει και κουνάς το δάχτυλο στους άλλους... Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2021 από Tlykog
Herald Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 21 ώρες πριν, panther_512 είπε Δεν τίθεται θέμα αν συμφωνείς ή διαφωνείς. Η συγκεκριμένη επιχειρηματολογία απλά δεν στέκει. Οχι φιλε, το συγκεκριμένο παιχνίδι αν δεν το τελειώσεις 4 φορές δεν μπορείς να έχεις άποψη.
Tlykog Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, Herald είπε Οχι φιλε, το συγκεκριμένο παιχνίδι αν δεν το τελειώσεις 4 φορές δεν μπορείς να έχεις άποψη. ...και ειδικές προδιαγραφές gamer, αλλιώς δεν έχεις τα προσόντα να κρίνεις... Το διαβάσαμε κι αυτό...
Milkywaygrad Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, panther_512 είπε Είναι δυνατόν με τόσα επαγγελματικά και μή reviews, με gameplay και story videos, με συζητήσεις σε φόρουμ, με βαθμολογίες από επαγγελματίες και χρήστες, να μην είναι δυνατόν κάποιος να σχηματίσει άποψη για ένα game χωρίς να το παιξει? Πραγματικά το πιστεύετε αυτό που λέτε? Αν το πιστεύετε, τότε πρέπει να ενημερωθείτε για την "επίκληση της αυθεντιας", το οποίο αποτελεί λογική πλάνη. Ναι το πιστεύω, διότι μετά από τόσα reviews, επαγγελματικά και μη (αν και σε σχετικά πρώιμο στάδιο), το παιχνίδι μου έδωσε τελείως αντίθετη εμπειρία από τα περισσότερα τα οποία διάβαζα. Για κάποιο λόγο όμως, αυτό το πέρασα μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Σε πολλά άλλα παιχνίδια, μπορώ να πώ ότι η άποψή μου συμβαδίζει με το γενικό σύνολο των reviews που διαβάζω, αλλά εδώ όχι και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έγινε αυτό. Αυτό που κατάφερε να γίνει, ήταν τελικά να το ξεκινήσω με ουδέτερο προς αρνητικό σκεπτικό, μη έχοντας καμία προσδοκία, κάτι που άλλαξε μετά από κάποιες ώρες παιχνιδιού. Αυτό μου δείχνει ότι πολλά, ίσως, reviews επηρεάζονται από άλλα reviews και υπάρχει η περίπτωση να δημιουργηθεί μια λανθασμένη ή παραποιημένη εικόνα. Το σωστό review είναι αυτό που απαιτήθηκε πολύς χρόνος και κόπος για να γραφτεί, χωρίς να έχει επηρεαστεί από οτιδήποτε άλλο. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2021 από Milkywaygrad
NickTG Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 1 hour ago, Tlykog said: Το 7Χ% είναι μέτριο και αν υπολογίσεις ότι έχουμε τέτοια βαθμολογία σε παιχνίδι που κόστισε τόσα χρήματα, με τόσους διάσημους συντελεστές και τόση διαφήμιση... Το λες και πολύ μέτριο... Όχι, το 7+ δεν είναι μέτριο. Μέτριο είναι για παράδειγμα το 5.7 του Last of Us 2. Δεν ξέρω βέβαια από ποτέ οι βαθμολογίες των χρηστών στο metacritic έγιναν ο απόλυτος οδηγός αλλά ΟΚ. Αν υπολογίσεις και το ότι είναι κάτι αρκετά διαφορετικό, ότι πολλοί περίμεναν άλλο είδος και τα πληγωμένα fanboys τη λες και πολύ καλή τη βαθμολογία.
Tlykog Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 12 λεπτά πριν, NickTG είπε Όχι, το 7+ δεν είναι μέτριο. Μέτριο είναι για παράδειγμα το 5.7 του Last of Us 2. Δεν ξέρω βέβαια από ποτέ οι βαθμολογίες των χρηστών στο metacritic έγιναν ο απόλυτος οδηγός αλλά ΟΚ. Αν υπολογίσεις και το ότι είναι κάτι αρκετά διαφορετικό, ότι πολλοί περίμεναν άλλο είδος και τα πληγωμένα fanboys τη λες και πολύ καλή τη βαθμολογία. Κανονικά έχεις δίκιο, αλλά με τον τρόπο που μπαίνει η βαθμολογία στο metacritic έτσι μεταφράζεται: μέτριο. Το 5,7 είναι "χάλια". Μην ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι της βαθμολογίας οφείλεται στον καταπληκτικό τεχνικό τομέα και στη σκηνοθεσία των cutscenes. Για εμένα χάνει από σενάριο (μπερδεμένο χωρίς λόγο και αιτία) και από gameplay, το οποίο είναι, ουσιαστικά, επαναλαμβανόμενο. Δεν είπα ότι είναι απόλυτος οδηγός το metacritic, αλλά είναι χιλιάδες αυτοί που ψήφισαν και δείχνουν μια μέση εικόνα. Ο καθένας μπορεί να το μεταφράσει αυτό όπως θέλει. Για ΑΑΑ τίτλο δεν τη λέω πολύ καλή βαθμολογία, ανεξαρτήτως προσδοκιών. Έπεσε πολύ χρήμα και μπήκαν μεγάλα ονόματα. Τέτοιες βαθμολογίες παίρνουν παιχνίδια Β κατηγορίας. Λογικό είναι να υπήρξαν προσδοκίες, εκεί φταίει και το πως διαφημίστηκε, γιατί μιλάμε για Kojima. Ένα θρύλο στον χώρο του gaming. Πρωτοτύπησε, αλλά όχι με τον καλύτερο τρόπο. Κατά τη γνώμη μου πάντα... Ξαναγράφω: ο καθένας έχει τη δική του γνώμη, είναι σεβαστή και καθαρά θέμα γούστου.
vste Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 Παιδια δεν θα κρινω καμια γνωμη μιας και ειναι ολες υποκειμενικες. Το μεγαλο φαουλ του Γκοτζιμαγκου (επιτηδες το γραψα ετσι) ειναι το οτι οντως αργει παρα πολυ να παρει μπροστα το παιχνιδι. Και ναι στην αρχη μονο το μπλουζακι της ACS λειπει. Τα παντα γινονται αργα. Για αυτο και μονο απο εμενα χανει παρα πολλους ποντους. Απο εκει και περα απο ενα σημειο και μετα στρωνει και η δραση γινεται καταιγιστικη. Με ωραια gadgets και μηχανισμους γενικοτερα και καλη ιστορια. Αλλα σιγουρα εχουν ενα δικιο ολοι οσοι δεν εχουν την υπομονη, η δεν τους ενδιαφερει ο τροπος παιχνιδιου στα πρωτα σταδια. Και εγω δεν θα αντεχα να το ξεκινησω απο την αρχη ξανα. Γενικοτερα παντως αλλο πραγμα η καλοπροαιρετη διαφωνια μεταξυ σας και αλλο η προσπαθεια να "χωσεις στον λαιμο" του αλλου την δικια σου αποψη. Ειδικα σε τετοια υποκειμενικα θεματα. 1
panther_512 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Milkywaygrad είπε Ναι το πιστεύω, διότι μετά από τόσα reviews, επαγγελματικά και μη (αν και σε σχετικά πρώιμο στάδιο), το παιχνίδι μου έδωσε τελείως αντίθετη εμπειρία από τα περισσότερα τα οποία διάβαζα. Αυτό που περιγράφεις είναι μία στατιστική πιθανότητα. Σχεδόν για οποιοδήποτε παιχνίδι, θα υπάρχουν και αυτοί που τους άρεσε. Και αν μή τι άλλο, το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει μπόλικο κόσμο που του άρεσε, έχει και μπόλικα θετικότατα reviews, οπότε δεν αποτελείς κάποια εξαίρεση. Αυτό όμως δεν αποτελεί βάση για το επιχείρημα "Αν δεν έπαιξες κλπ κλπ δεν μπορείς να έχεις άποψη" Αν αποβάλεις αυτήν την λάθος επιχειρηματολογία, θα το δείς και εσύ ότι θα κάνεις καλύτερα debates επάνω στα διάφορα θέματα που συζητάς. Μπορείς να σχηματίσεις άποψη μεταξύ άλλων από: - Πλήρη άγνοια, βασισμένος σε προσωπικές πεποιθήσεις - Ενημέρωση από διάφορες πηγές - Προσωπική εμπειρία - Πληροφόρηση από το κοντινό σου περιβάλλον - Διαφήμιση/προώθηση -κλπ Γενικά, οποιοσδήποτε ή οτιδήποτε μπορεί να σου δώσει πληροφορία για κάποιο θέμα που σε ενδιαφέρει, αποτελεί παράγοντα δημιουργίας άποψης. Η προσωπική εμπειρία είναι ένας από αυτούς τους παράγοντες. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2021 από panther_512 2
Milkywaygrad Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, panther_512 είπε Αυτό που περιγράφεις είναι μία στατιστική πιθανότητα. Σχεδόν για οποιοδήποτε παιχνίδι, θα υπάρχουν και αυτοί που τους άρεσε. Και αν μή τι άλλο, το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει μπόλικο κόσμο που του άρεσε, έχει και μπόλικα θετικότατα reviews, οπότε δεν αποτελείς κάποια εξαίρεση. Αυτό όμως δεν αποτελεί βάση για το επιχείρημα "Αν δεν έπαιξες κλπ κλπ δεν μπορείς να έχεις άποψη" Αν αποβάλεις αυτήν την λάθος επιχειρηματολογία, θα το δείς και εσύ ότι θα κάνεις καλύτερα debates επάνω στα διάφορα θέματα που συζητάς. Μπορείς να σχηματίσεις άποψη μεταξύ άλλων από: - Πλήρη άγνοια, βασισμένος σε προσωπικές πεποιθήσεις - Ενημέρωση από διάφορες πηγές - Προσωπική εμπειρία - Πληροφόρηση από το κοντινό σου περιβάλλον - Διαφήμιση/προώθηση -κλπ Γενικά, οποιοσδήποτε ή οτιδήποτε μπορεί να σου δώσει πληροφορία για κάποιο θέμα που σε ενδιαφέρει, αποτελεί παράγοντα δημιουργίας άποψης. Η προσωπική εμπειρία είναι ένας από αυτούς τους παράγοντες. Διαβάζοντας την επιχειρηματολογια σου, καταλαβαίνω τη σκέψη σου και συμφωνώ στα περισσότερα από όσα παρέθεσες αφου με κάλυψες σε ένα βαθμό. Δεν απαντώ εγωιστικά σε καμία περίπτωση και είμαι έτοιμος να πω "έχεις δίκιο, θα το σκεφτώ καλύτερα " Ένα ερώτημα εδώ υποθετικό, πες ότι είμαι ένας gamer που ενώ έχω ενημερωθεί για 5 παιχνίδια, από reviews, game plays, story blinks, fast forwards, forums κλπ και έχω σχηματίσει μια απόψη πριν παίξω τα παιχνίδια αυτα. Παίζω και τα 5 εκ των οποίων τα 2 δεν συμβαδιζουν με αυτά που περίμενα. Τα 3 συμβαδιζουν. Τότε τι; Πως εγώ προσωπικά θα μπορώ να εκφέρω άποψη για κάτι που δεν έπαιξα αφού 2 στα 5 δεν έπεσαν μέσα, από αυτά που περίμενα; Στη δική μου προσωπικότητα τουλάχιστον, αφού τελικά τα παιχνίδια με την πραγματική ροή τους, μου έδωσαν άλλη εμπειρία. Θα μου πεις είναι μια στατιστική πιθανότητα. Ο καθένας μας είναι όμως μια στατιστική πιθανότητα γιατί ο καθένας μας έχει τη δική του προσωπικότητα. Το παράδειγμα που έδωσα μπορεί να μεταφερθεί σε 2 πρόσφατα παιχνίδια. Returnal και Death stranding. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2021 από Milkywaygrad
roginsky12 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 Στις 27/7/2021 στις 1:23 ΜΜ, Tlykog είπε Εκτός κι αν το όνειρό σου είναι να γίνεις ντελιβερόπουλο... φιλαρακι δεν επαιξες ποτε Death Stranding...κατι αλλο επαιξες δικο σου που το φανταστηκες μονο εσυ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα