NIKOS25271 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δεν είναι δυνατόν να πρέπει να ολοκληρώσεις ένα παιχνίδι για να καταλάβεις αν σου αρέσει ή όχι. Δηλαδή καθ' όλη τη διάρκεια δεν είσαι σε θέση να εκφέρεις γνώμη? Γενικά, αν δεν με τραβήξει ένα παιχνίδι τις πρώτες 3-4 ώρες τότε είναι δύσκολο να συνεχίσω να παίζω. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 7 minutes ago, Tlykog said: Είναι σαν να παίζεις σε μία ταινία, αλλά να ελέγχεις τον χαρακτήρα στα πιο βαρετά σημεία της και το ενδιαφέρον κομμάτι να είναι όλο βίντεο. Δεν διαφωνώ, αλλά σε κάποιους αρέσει σε άλλους όχι. 3
Tlykog Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, roginsky12 είπε το επαιξες ρε φιλε? Δηλαδή, αν ένα παιχνίδι δε μου αρέσει τις πρώτες ώρες, γιατί οι παραγωγοί του δε φρόντισαν γι αυτό, θα πρέπει να συρθώ άλλες 40-50 ώρες για να δω ΑΝ μου αρέσει; 13 λεπτά πριν, Thresh είπε Δεν διαφωνώ, αλλά σε κάποιους αρέσει σε άλλους όχι. Συμφωνώ και εξαρχής υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είναι καθαρά θέμα γούστου. Δε μπορώ να κατηγορήσω κάποιον για το γούστο του. Απλά παραθέτουμε τη γνώμη μας ο καθένας. Tο σωστό θα ήταν αυτό να μην γίνεται σε βάρος της γνώμης του άλλου. Εγώ γράφω γιατί δεν άρεσε σε εμένα. Δεν θεωρώ ότι αυτά που γράφω είναι "η μία και μοναδική αλήθεια". Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2021 από Tlykog 1
panther_512 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 15 λεπτά πριν, Thresh είπε Κρίνετε το game με διαφορετικό κριτήριο. Εσύ πχ απο το gameplay ενώ ο roginsky12 από την πλοκή/σενάριο. Όχι, δεν κρίνω το game το ίδιο. Την επιχειρηματολογία κρίνω 😋 Ζούμε σε μία εποχή όπου η πληροφόρησή μας μπορεί να είναι πλήρης για οποιοδήποτε προϊόν προς κατανάλωση. Τώρα, επειδή μιλάμε για παιχνίδια και όχι ταινίες της μιάμιση ώρας, δεν μπορούμε να επιχειρηματολογούμε ότι κάποιος πρέπει να επενδύσει δεκάδες ή εκατοντάδες ώρες σε ένα παιχνίδι για να έχει άποψη, όταν με λίγη στοχευμένη ενημέρωση (reviews, gameplay and story videos) μπορείς να ενημερωθείς ώστε να έχεις αυτήν την άποψη. 1
Milkywaygrad Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Διαβάζω πολλά σχόλια περί άποψης. Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να εκφέρει άποψη για ένα παιχνίδι που δεν έχει παίξει. Όπως δεν μπορεί να εκφέρει άποψη για ένα βιβλίο που δεν έχει διαβάσει. Το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι "Δεν μου αρέσει γιατί δεν είναι του γούστου μου" και εκεί πάω πάσο, απόλυτα σεβαστό και ας μην το έχει παίξει ποτέ του. Αλλά σε κάτι τόσο πολύπλοκο και μαγικό όπως το Death Stranding προφανώς και πρέπει να μπείς μέσα στο πετσί του παιχνιδιού και εφόσον είναι παιχνίδι του γούστου σου, τότε μπορείς να εκφέρεις άποψη. Βιντεάκια που κάνουν μια περίληψη της ιστορίας τα οποία προσφέρουν ένα blink,.το μόνο που καταφέρνουν να κάνουν είναι να καταστρέψουν την ιστορία και το ταξίδι που σου προσφέρει αυτό το παιχνίδι. Επίσης θα ήθελα να πω, πώς υπάρχουν πολλά πραγματικά αξιόλογα παιχνίδια που δεν σε κάνουν από την αρχή να τα αγαπήσεις, όπως και πολλά βιβλία, όπως και καταστάσεις στην πραγματική ζωή μας. Καμιά φορά για να εκτιμήσουμε κάτι που αξίζει, πρέπει να κάνουμε κόπο και να έχουμε και λίγο υπομονή. Το gaming για εμένα δεν είναι απλά have fun, αλλά μια εμπειρία σε γενικότερο πλαίσιο. Είναι μια ίστορία, ένα ταξίδι, ένας μικρός άθλος πολλές φορές με απίστευτη συναισθηματική ανταμοιβή. Για ξερό have fun υπάρχουν πολλά παιχνίδια και το death stranding δεν είναι ένα από αυτά κατα την άποψή μου. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2021 από Milkywaygrad 5
Brazhlias Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Απο αποψη πωλησεων, τα 5 εκατομμυρια, δεν ειναι και για να τραβας τα βυζια σου, αλλα και παλι νομιζω ειναι μεσα στο τοπ-10 σε πωλησεις, απο τα exclusives της Σονυ. Βεβαια καποιες πωλησεις αφορουν και pc. Απο την αλλη, ακομα δεν εχει κλεισει δυο χρονια κυκλοφοριας και η τιμη του, μολις το τελευταιο εξαμηνο επεσε κατω απο τα 20 ευρω. Τελος, δεν ειναι ενα mainstream παιχνιδι, που το παιρνεις και απλα περνας καλα την ωρα σου, με οτι αυτο συνεπαγεται στο κομματι των πωλησεων (βλ Bloodborne, Persona 5). Καταλαβαινω οσους δεν τους αρεσε, οσους τους κουρασε, αλλα δεν καταλαβαινω γιατι τρωει hate και κοροϊδια. 1
roginsky12 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 8 ώρες πριν, Tlykog είπε Στην ουσία είσαι ντελιβερόπουλο ρε φιλε? εδω και 3 σελιδες το μονο που κανεις ειναι να βγαζεις εμπαθεια για το παιχνιδι. Επισης καποιοι τιτλοι απαιτουν κι ενα σχετικο υποβαθρο για να τους παιξεις...δεν ειναι για ολους 2
Tlykog Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, roginsky12 είπε ρε φιλε? εδω και 3 σελιδες το μονο που κανεις ειναι να βγαζεις εμπαθεια για το παιχνιδι. Επισης καποιοι τιτλοι απαιτουν κι ενα σχετικο υποβαθρο για να τους παιξεις...δεν ειναι για ολους Τη γνώμη μου γράφω. Δε μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα σε αυτό. Γιατί σε ενοχλεί και το παίρνεις τόσο προσωπικά; Δεν έχω το δικαίωμα να γράφω αυτό που πιστεύω αν διαφωνώ μαζί σου; Έχω γράψει και παραπάνω ότι αυτή είναι η γνώμη μου και δεν είναι "η μία και μοναδική αλήθεια", παρόλο που η βαθμολογία των παιχτών στο metacritic δείχνει ότι βρίσουν το παιχνίδι μέτριο και η βαθμολογία είναι πολύ χαμηλή για ένα τίτλο που έχει πέσει τόσο χρήμα και διαφήμιση... Δεν ήξερα ότι υπάρχει σχολείο για gamers... Εδώ ανεβαίνουμε level: από το "αν δεν το έχεις τερματίσει δεν έχεις δικαίωμα να εκφράζεις τη γνώμη σου" στο "δεν ξέρεις να το παίξεις σωστά, οπότε δεν έχεις το δικαίωμα να εφράζεις τη γνώμη σου"... Παιχνίδια παίζω από το 1995. Δεν ξέρω αν περναώ την τάξη ή αν έχω τα προσοντα να παίξω αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι... Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2021 από Tlykog
roginsky12 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, Tlykog είπε Τη γνώμη μου γράφω. Δε μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα σε αυτό. Γιατί σε ενοχλεί και το παίρνεις τόσο προσωπικά. Δεν έχω το δικαίωμα να γράφω αυτό πυο πιστεύω αν διαφωνώ μαζί σου; Έχω γράψει και παραπάνω ότι αυτή είναι η γνώμη μου και δεν είναι "η μία και μοναδική αλήθεια", παρόλο που η βαθμολογία των παιχτών στο metacritic δείχνει ότι βρίσουν το παιχνίδι μέτριο και η βαθμολογία είναι πολύ χαμηλή για ένα τίτλο που έχει πέσει τόσο χρήμα και διαφήμιση... Δεν ήξερα ότι υπάρχει σχολείο για gamers... Εδώ ανεβαίνουμε level: από το "αν δεν το έχεις τερματίσει δεν έχεις δικαίωμα να εκφράζεις τη γνώμη σου" στο "δεν ξέρεις να το παίξεις σωστά, οπότε δεν έχεις το δικαίωμα να εφράζεις τη γνώμη σου"... Παιχνίδια παίζω από το 1995. Δεν ξέρω αν περναώ την τάξη ή αν έχω τα προσοντα να παίξω αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι... αυτο που γραφεις δε λεγεται γνωμη...λεγεται εμπαθεια 2 λεπτά πριν, Tlykog είπε Παιχνίδια παίζω από το 1995. Δεν ξέρω αν περναώ την τάξη δεν εχει σημασια απο ποτε παιζεις παιχνιδια.Προφανως και δεν καταλαβες την εννοια του post Μου
Tlykog Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, roginsky12 είπε αυτο που γραφεις δε λεγεται γνωμη...λεγεται εμπαθεια δεν εχει σημασια απο ποτε παιζεις παιχνιδια.Προφανως και δεν καταλαβες την εννοια του post Μου Το ποια ταμπέλα θα βάλεις, προκειμένου να μου αφαιρέσεις ένα δημοκρατικά θεσπισμένο δικαίωμα, δε με απασχολεί. Αν δε σου αρέσει μην τα διαβάζεις και διάβαζε μόνο τις κριτικές που λένε το πόσο καταπληκτικό είναι το παιχνίδι... Γιατί το αν είναι καλό ή όχι ένα παιχνίδι είναι αντικειμενικό με βάση αυτό που σου αρέσει εσένα... Σου άρεσε, το καταλαβαίνω και το σέβομαι. Είναι κρίμα πυ δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο... Έχει μεγάλη σημασία από πότε παίζεις παιχνίδια, γιατί έχεις δει και κάποια παιχνίδια, τα οποία ήταν καταπληκτικά με πολύ μικρό budget... Αλλά και παιχνίδια που ήταν πάρα πολύ όμορφα, που εκμεταλλεύονταν τους πόρους που τους δίνονταν, πχ Metal gear solid... Όταν βγήκε σε PC, με βελτιωμένα γραφικά, που με ανάγκασε να αλλάζω κάρτα γραφικών μόνο και μόνο για να το παίξω και το ευχαριστήθηκα. Κατάλαβα τί θέλεις να υπονοήσεις, αλλά θέλω να δω αν έχεις το θάρρος να το γράψεις πιο ξεκάθαρα... Να καταλάβουν και οι υπόλοιποι το επίπεδο της συζήτησης που θέλεις να κάνεις... Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2021 από Tlykog
roginsky12 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, Tlykog είπε Το ποια ταμπέλα θα βάλεις, προκειμένου να μου αφαιρέσεις ένα δημοκρατικά θεσπισμένο δικαίωμα, δε με απασχολεί. Αν δε σου αρέσει μην τα διαβάζεις και διάβαζε μόνο τις κριτικές που λένε το πόσο καταπληκτικό είναι το παιχνίδι... Γιατί το αν είναι καλό ή όχι ένα παιχνίδι είναι αντικειμενικό με βάση αυτό που σου αρέσει εσένα... Έχει μεγάλη σημασία από πότε παίζεις παιχνίδια, γιατί έχεις δει και κάποια παιχνίδια, τα οποία ήταν καταπληκτικά με πολύ μικρό budget... Αλλά και παιχνίδια που ήταν πάρα πολύ όμορφα, που εκμεταλλεύονταν τους πόρους που τους δίνονταν, πχ Metal gear solid... Κατάλαβα τί θέλεις να υπονοήσεις, αλλά θέλω να δω αν έχεις το θάρρος να το γράψεις πιο ξεκάθαρα... Να καταλάβουν και οι υπόλοιποι το επίπεδο της συζήτησης που θέλεις να κάνεις... το υφος που γραφεις για το παιχνιδι και οι λεξεις που χρησιμοποεις δειχνουν εμπαθεια και μονο. Μπηκες απλα για να κραξεις και να θαψεις το παιχνιδι...ουτε επιχειρηματα εχεις ουτε τιποτα
Tlykog Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, roginsky12 είπε το υφος που γραφεις για το παιχνιδι και οι λεξεις που χρησιμοποεις δειχνουν εμπαθεια και μονο. Μπηκες απλα για να κραξεις και να θαψεις το παιχνιδι...ουτε επιχειρηματα εχεις ουτε τιποτα Ακόμα δε μου απάντησες γιατί σε ενοχλεί η γνώμη μου και γιατί είμαι ανίκανος να παίξω αυτό το παιχνίδι... Εκτός αυτού, δε βλέπω και τα δικά σου επιχειρήματα. Πώς διακρίνεις την εμπάθεια από τη γνώμη; Δε σου αρέσει ο τρόπος που τα γράφω; Θα πρέπει να χρησιμοποιώ και συγκεκριμένες λέξεις ή εκφράσεις; Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2021 από Tlykog
roginsky12 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 3 λεπτά πριν, Tlykog είπε Ακόμα δε μου απάντησες γιατί σε ενοχλεί η γνώμη μου και γιατί είμαι ανίκανος να παίξω αυτό το παιχνίδι... Εκτός αυτού, δε βλέπω και τα δικά σου επιχειρήματα. Πώς διακρίνεις την εμπάθεια από τη γνώμη; Δε σου αρέσει ο τρόπος που τα γράφω; Θα πρέπει να χρησιμοποιώ και συγκεκριμένες λέξεις ή εκφράσεις; αυτο που κανεις εδω και 3 σελιδες δε λεγεται γνωμη...λεγεται κραξιμο και εμπαθεια
panther_512 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 8 ώρες πριν, Milkywaygrad είπε Διαβάζω πολλά σχόλια περί άποψης. Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να εκφέρει άποψη για ένα παιχνίδι που δεν έχει παίξει. Είναι δυνατόν με τόσα επαγγελματικά και μή reviews, με gameplay και story videos, με συζητήσεις σε φόρουμ, με βαθμολογίες από επαγγελματίες και χρήστες, να μην είναι δυνατόν κάποιος να σχηματίσει άποψη για ένα game χωρίς να το παιξει? Πραγματικά το πιστεύετε αυτό που λέτε? Αν το πιστεύετε, τότε πρέπει να ενημερωθείτε για την "επίκληση της αυθεντιας", το οποίο αποτελεί λογική πλάνη. 2
Tlykog Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, roginsky12 είπε αυτο που κανεις εδω και 3 σελιδες δε λεγεται γνωμη...λεγεται κραξιμο και εμπαθεια Αυτό που κάνεις εδώ και τόσα μηνύματα είναι προσωπική επίθεση. Αν σε ενοχλούν αυτά που γράφω: μην τα διαβάζεις. Πες μου με ποιο τρόπο θέλεις να γράφω τη γνώμη μου; Ποιος τρόπος σου αρέσει να γράφω και τί σου αρέσει να γράφω; Ποιες είναι οι προδιαγραφές των παικτών που έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν για το παιχνίδι; Έχω τόσα μηνύματα που σε ρωτάω και δεν απαντάς. Η συζήτηση σου είναι στείρα. Δεν έχει λογική συνέχεια. Αν θέλεις να τη συνεχίσεις πρέπει να απαντήσεις και σε κάτι από αυτά που έγραψες. 3 λεπτά πριν, panther_512 είπε Είναι δυνατόν με τόσα επαγγελματικά και μή reviews, με gameplay και story videos, με συζητήσεις σε φόρουμ, με βαθμολογίες από επαγγελματίες και χρήστες, να μην είναι δυνατόν κάποιος να σχηματίσει άποψη για ένα game χωρίς να το παιξει? Πραγματικά το πιστεύετε αυτό που λέτε? Αν το πιστεύετε, τότε πρέπει να ενημερωθείτε για την "επίκληση της αυθεντιας", το οποίο αποτελεί λογική πλάνη. Χαίρομαι που κάποιος γράφει το αυτονόητο, γιατί, για ακόμη μία φορά διαπιστώνουμε το αυτονόητο: η κοινή λογική δεν είναι και τόσο κοινή... Εδώ θεσπίσανε κάποιοι και προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένα gamer για να εκφράσει γνώμη... Το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο... Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2021 από Tlykog
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα