dhmm Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας Έχουμε μια web εφαρμογή στην οποία ο πελάτης βλέπει το απόθεμα τον προϊόντων του. Θέλει να αγοράσει μια εμπορική εφαρμογή. Αυτό που έχει ζητήσει απο μας είναι να του κάνουμε να ενημερώνεται το απόθεμα που έχουμε στην δικιά μας web εφαρμογή απο το καινούργιο εμπορικό.... Εδώ αν είχαμε γράψει εμείς το εμπορικό θα ήταν εύκολο. Το να το ζητήσουμε από την εταιρία που θα το αγοράσει να κάνει μια γέφυρα για εμάς μου φαίνεται λίγο δύσκολο. Οι λύσεις που έχω και με προβληματίζουν είναι : Να φτιάξουμε ένα API με το οποίο η εμπρική εφαρμογή να ενημερώνει την web εφαρμογή μας. Εδώ πρέπει να ζητήσουμε απο την εταιρία που θα αγοράσει να κάνει αλλαγές και δεν ξέρω καν αν θα ασχοληθούν... Να φτιάξω και μια τοπική εφαρμογή η οποία να διαβάζει απο την βάση της εμαρμογής και να στέλνει στο δικό μας. Εδώ έχω διάφορα θέματα καθώς πρέπει να είναι τοπική βάση για να δουλέψει αυτό. Αλλιώς credentials, cloud e.t.c μπλέκει το θέμα. Να βάλω στην τοπική βάση του λογισμικού triggers και με κάποιο τρόπο να ενημερώνο το δικό μου πρόγραμμα. Εδώ το πρόβλημα είναι τα triggers. Δεν θέλω να πειράξω βάση αλλουνών. Να πάρουμε ένα export απο το πρόγραμμα με το οποίο να κάνει ένα import στο δικό μας. Εδώ το πρόβλημα είναι ότι δεν θα είναι σωστά τα δεδομένα μέχρι να κάνει import. Έχετε καμιά ιδέα για το τι μπορώ να κάνω ; Υπάρχει βέβαια και το εξής πρόβλημα. Ο καθένα μπορεί να έχει άλλη εμπορική εφαρμογή. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2021 από dhmm
onelonelystar Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 19 λεπτά πριν, dhmm είπε Να φτιάξουμε ένα API με το οποίο η εμπρική εφαρμογή να ενημερώνει την web εφαρμογή μας. Εδώ πρέπει να ζητήσουμε απο την εταιρία που θα αγοράσει να κάνει αλλαγές και δεν ξέρω καν αν θα ασχοληθούν... Νομίζω αυτή είναι η πιο σωστή λύση. Και επειδή πρόκειται για φουλ custom λύση, μη φοβηθείτε να χτυπήσετε την τιμή που θα ζητήσετε..
dhmm Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, onelonelystar είπε Νομίζω αυτή είναι η πιο σωστή λύση. Και επειδή πρόκειται για φουλ custom λύση, μη φοβηθείτε να χτυπήσετε την τιμή που θα ζητήσετε.. Είναι νέα συνδρομητική υπηρεσία στο web που ξεκινάμε τώρα. Προφανώς ο κάθε πελάτης θα έχει διαφορετικό εμπορικό... Αυτή η λύση είναι προφανώς η καλύτερη αλλά θα μας το κάνουνε οι εταιρίες ; Έκει κολλάω και αίντε βρες κάποιον/κάποια να ασχοληθεί με εμάς.... Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2021 από dhmm
masteripper Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) To πιο απλό είναι να κάνεις 1 μικρή εφαρμογή γέφυρα το οποίο θα συνδέεται στην βάση και όταν" ζητάς" θα ενημερώνει την web εφαρμογή... (REST API) Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2021 από masteripper
dhmm Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 7 λεπτά πριν, masteripper είπε To πιο απλό είναι να κάνεις 1 μικρή εφαρμογή γέφυρα το οποίο θα συνδέεται στην βάση και όταν" ζητάς" θα ενημερώνει την web εφαρμογή... (REST API) Είναι και αυτή μια λύση. Αλλά όταν θα έχουμε 10 διαφορετικά εμπορικά και κάποιοι απο αυτούς θα κάνουν αλλαγές στην βάση τότε θα γίνει ο κακός χαμός. Επίσης όλες οι βάσεις δεν θα είναι ανοιχτές. Ο πελάτης θέλει να ενημερώνεται η ποσότητα όταν κάνει πώληση και από ταμειακή. Οπότε το ποιό σωστό είναι να το κάνει το εμπορικό.
masteripper Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 4 λεπτά πριν, dhmm είπε Είναι και αυτή μια λύση. Αλλά όταν θα έχουμε 10 διαφορετικά εμπορικά και κάποιοι απο αυτούς θα κάνουν αλλαγές στην βάση τότε θα γίνει ο κακός χαμός. Επίσης όλες οι βάσεις δεν θα είναι ανοιχτές. Ο πελάτης θέλει να ενημερώνεται η ποσότητα όταν κάνει πώληση και από ταμειακή. Οπότε το ποιό σωστό είναι να το κάνει το εμπορικό. Το θέμα είναι πόσο "ανοιχτή"¨θα είναι η εταιρεία που θα αγοραστεί η εφαρμογή να σου δώσει την πρόσβαση....
dhmm Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 8 λεπτά πριν, masteripper είπε Το θέμα είναι πόσο "ανοιχτή"¨θα είναι η εταιρεία που θα αγοραστεί η εφαρμογή να σου δώσει την πρόσβαση.... Ναι σωστά το λες. Οι μεγάλες εταιρίες δεν θα ασχοληθούν με μας. Φυσικά σιγά μην δώσουν και πρόσβαση. Δεν μπορείς να πείς και στους πελάτες αλλάξτε εμπορικό επειδή μόνο αυτό υποστηρίζει....
filip123go Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Είσαι σίγουρος ότι δεν έχει ήδη API η εμπορική εφαρμογή; Κάποιες μεγάλες έχουν. Επίσης κοίτα μήπως έχει κάποιο export σε excel η σε csv και σας βολέυει. Τέλος το να στηθεί ένα CRUD repo με 5 endpoints δεν είναι και τραγική δουλειά (2-3 μέρες το πολύ για κάποιον mid dev σε βάση με 2-3 πίνακες. Ενας senior το κάνει και σε 1). edit: Τι ακριβώς εννοείς με αυτο Αναφορά σε κείμενο Να πάρουμε ένα export απο το πρόγραμμα με το οποίο να κάνει ένα import στο δικό μας. Εδώ το πρόβλημα είναι ότι δεν θα είναι σωστά τα δεδομένα μέχρι να κάνει import. Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2021 από filip123go
masteripper Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Export σε Excel/csv είναι πιστεύω η έσχατη λύση...όλο και κάτι θα "σκάει" και θα κρεμάει το σύμπαν....το απλούστερο είναι 1 user με read permission σε συγκεκριμένους πίνακες ...scheduled ή on demand ή on triggered και αποστολή στο web.
dhmm Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, filip123go είπε Είσαι σίγουρος ότι δεν έχει ήδη API η εμπορική εφαρμογή; Κάποιες μεγάλες έχουν. Επίσης κοίτα μήπως έχει κάποιο export σε excel η σε csv και σας βολέυει. Τέλος το να στηθεί ένα CRUD repo με 5 endpoints δεν είναι και τραγική δουλειά (2-3 μέρες το πολύ για κάποιον mid dev σε βάση με 2-3 πίνακες. Ενας senior το κάνει και σε 1). Δεν ανέφερα κάπου ότι είναι τραγική δουλειά Έχουμε μια web εφαρμογή που ανοίκει σε εμάς και θέλουμε να ενημερώνονται οι ποσότητες απο την εμπορική εφαρμογή που δεν ανοίκει σε εμάς. Δηλαδή στο εμπορικό της Singular όταν γίνεται μια πώληση να ενημερώνεται η δικιά μας εφαρμογή. Το να φτιάξω εγώ ένα API στο δικό μου είναι εύκολο. Το θέμα είναι η Singular ( η άλλη εταιρία ) θα κάνει της αλλαγές στο δικό του για να ενημερώσει το δικο μου ; 6 λεπτά πριν, filip123go είπε Είσαι σίγουρος ότι δεν έχει ήδη API η εμπορική εφαρμογή; Τι ακριβώς να κάνω με το API την εμπορικής εφαρμογής ; Εννοείς να τραβάω απο κεί τα δεδομένα ; Τα περισσότερα είναι τοπικά, αίντε η βάση να είναι cloud...
filip123go Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, masteripper είπε Export σε Excel/csv είναι πιστεύω η έσχατη λύση...όλο και κάτι θα "σκάει" και θα κρεμάει το σύμπαν....το απλούστερο είναι 1 user με read permission σε συγκεκριμένους πίνακες ...scheduled ή on demand ή on triggered και αποστολή στο web. Ναι ισχύει αυτό που λες. Αλλά αν η εφαρμογή είναι robust δεν θα κρεμάσει τίποτα. Έχω γράψει εφαρμογές που παίρνουν exported δεδομένα σε xml από μεγάλες e-commerce πλατφορμες και τα μετατρέπουν σε format για το skroutz και το best-price. Εδώ και 2 χρόνια δεν μου έχει παραπονεθεί κανένας , πως κάτι δεν δουλεύει.
dhmm Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 4 λεπτά πριν, masteripper είπε Export σε Excel/csv είναι πιστεύω η έσχατη λύση...όλο και κάτι θα "σκάει" και θα κρεμάει το σύμπαν....το απλούστερο είναι 1 user με read permission σε συγκεκριμένους πίνακες ...scheduled ή on demand ή on triggered και αποστολή στο web. Ναι δεν μου αρέσει αυτή η λύση. Ίσως ένα trigger στο on create... Αλλα πάλι αν γίνει αναβάθμιση της βάσης κάτι μπορεί να σκάσει... Το scheduled είναι ενδιαφέρον. Ίσως μια εφαρμογή γέφυρα ανα τακτικά χρόνικά διαστήματα να στέλνει αλλαγές απο την βάση. Πάλι αυτό θα κουράζει την βάση όμως διότι συνεχώς θα διαβάζει... 2 λεπτά πριν, filip123go είπε Ναι ισχύει αυτό που λες. Αλλά αν η εφαρμογή είναι robust δεν θα κρεμάσει τίποτα. Έχω γράψει εφαρμογές που παίρνουν exported δεδομένα σε xml από μεγάλες e-commerce πλατφορμες και τα μετατρέπουν σε format για το skroutz και το best-price. Εδώ και 2 χρόνια δεν μου έχει παραπονεθεί κανένας , πως κάτι δεν δουλεύει. Το πρόβλημα με το import είναι ότι το απόθεμα που θέλουν να βλέπουν όσο γίνεται live, θα αλλάζει όταν θα κάνουνε import. Αν το κάνει 2 ώρες μετά , ότι έχει πουλήσει θα φαίνεται στοι απόθεμα.
filip123go Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, dhmm είπε Τι ακριβώς να κάνω με το API την εμπορικής εφαρμογής ; Εννοείς να τραβάω απο κεί τα δεδομένα ; Ναι. Να έχει ένα get πχ για να παίρνεις τα ενημερωμένα δεδομένα (πολύ απλα το λέω, αλλα you get my point).Το που βρίσκονται τα δεδομένα δεν σε ενδιαφέρει. Ας είναι τοπικα. Θα χτυπάς localhost. 3 λεπτά πριν, dhmm είπε Το scheduled είναι ενδιαφέρον. Ίσως μια εφαρμογή γέφυρα ανα τακτικά χρόνικά διαστήματα να στέλνει αλλαγές απο την βάση. Πάλι αυτό θα κουράζει την βάση όμως διότι συνεχώς θα διαβάζει... Αν το βάζεις να διαβάζει ανα 1 λεπτό, μια χαρά θα είναι η βάση. Και ανα 30 sec πάλι μια χαρά θα είναι. Εκτός αν τρέχει σε κανενα Pentium 3 .
dhmm Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 3 λεπτά πριν, filip123go είπε Ναι. Να έχει ένα get πχ για να παίρνεις τα ενημερωμένα δεδομένα (πολύ απλα το λέω, αλλα you get my point).Το που βρίσκονται τα δεδομένα δεν σε ενδιαφέρει. Ας είναι τοπικα. Θα χτυπάς localhost. Αν το βάζεις να διαβάζει ανα 1 λεπτό, μια χαρά θα είναι η βάση. Και ανα 30 sec πάλι μια χαρά θα είναι. Εκτός αν τρέχει σε κανενα Pentium 3 . Δέν εννοούσα το διάβασμα απο το τοπικό αλλά απο την web εφαρμογή που πρέπει να διαβάζει αν έχει αλλάξει η ποσότητα για να μην γράφω συνέχεια. Πάλι όμως δεν νομίζω ότι θα έχει θέμα. Αν η εφαρμογή έχει την βάση σε cloud ή αν η βάση είναι κλειστή (δεν δίνουν access) τότε τι νομίζεις ότι είναι ποιό σωστό να κάνω.
masteripper Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Συνήθως προετοιμάζεσαι για το χειρότερο σενάριο και απλώς αφήνεις τον "πυρήνα" να επιδέχεται ριζική αλλαγή...θα είναι API, θα είναι SQL γεφυρα..θα είναι export.... Απο κάτι γνωστούς έχω δει πάντως τραγικές καταστάσεις του τύπου ... "δεν σου λέω τίποτα...ότι θες μόνο απο το δικό μου πρόγραμμα και κόψε τον λαιμό σου...ούτε κάν απαντάνε σε request ...."(εταιρείες εξωτερικού....για εδώ δεν έχω γνώση).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα