basilis_k6 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 στο δημόσιο λόγο πλέον δεν υπάρχει άποψη. Σπίτι μας με τους φίλους μας μπορούμε να λέμε οτι θέλουμε αλλα "εξω" πρέπει να μιλάμε την ίδια γλώσσα και να εκφράζουμε μονο μια άποψη, την πολιτικά σωστή άποψη. Αυτό με εκνευρίζει πιο πολύ απόλα. Πρέπει να ειμαστε διπροσωποι εξ ορισμου πρέον. Αν η άποψη μου δεν ειναι ορθή, χίλιες φορες να την πω και να με πούνε σεξιστη,ρατσιστη, κουμουνιστη κτλ παρά να παίξω αυτο το ηλίθιο παιχνιδι του ψεύτικου προσωπείου. Έχουμε κάνει τα πάντα ασπρο και μαυρο, το γκρι δεν υπάρχει πλεόν. 17
efib Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 3 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε στο δημόσιο λόγο πλέον δεν υπάρχει άποψη. Σπίτι μας με τους φίλους μας μπορούμε να λέμε οτι θέλουμε αλλα "εξω" πρέπει να μιλάμε την ίδια γλώσσα και να εκφράζουμε μονο μια άποψη, την πολιτικά σωστή άποψη. Αυτό με εκνευρίζει πιο πολύ απόλα. Πρέπει να ειμαστε διπροσωποι εξ ορισμου πρέον. Αν η άποψη μου δεν ειναι ορθή, χίλιες φορες να την πω και να με πούνε σεξιστη,ρατσιστη, κουμουνιστη κτλ παρά να παίξω αυτο το ηλίθιο παιχνιδι του ψεύτικου προσωπείου. Έχουμε κάνει τα πάντα ασπρο και μαυρο, το γκρι δεν υπάρχει πλεόν. Το ακουω αυτο που λες, αλλα πες μερικα παραδειγματα των αποψεων σου που λογω PC μπορει να κατακριθουν.
basilis_k6 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 4 λεπτά πριν, efib είπε Το ακουω αυτο που λες, αλλα πες μερικα παραδειγματα των αποψεων σου που λογω PC μπορει να κατακριθουν. δεν ειναι ακριβώς δημόσιος ο λόγος εδω και δεν μπορω να σου πω κάτι out of context. Παράδειγμα: "οι ξανθιές ειναι χαζές", "οι ψηλοί κάνουν μόνο για παρέλαση". Αστεία που λέγαμε και λεμε ακομα, το πρωτο μάλιστα το λένε συνήθως γυναίκες και μάλιστα αυτοσαρκαζόμενες. Κάποιος εξυπνάκιας θα σε πεί σεξιστή ομως ακόμη και γιαυτο.
efib Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε δεν ειναι ακριβώς δημόσιος ο λόγος εδω και δεν μπορω να σου πω κάτι out of context. Παράδειγμα: "οι ξανθιές ειναι χαζές", "οι ψηλοί κάνουν μόνο για παρέλαση". Αστεία που λέγαμε και λεμε ακομα, το πρωτο μάλιστα το λένε συνήθως γυναίκες και μάλιστα αυτοσαρκαζόμενες. Κάποιος εξυπνάκιας θα σε πεί σεξιστή ομως ακόμη και γιαυτο. Ναι, αυτα τα λεγαμε στα 15 και καναμε πως γελαγαμε γιατι γελαγαν και οι αλλοι. Συνηθως λενε "οι ψηλες κανουν μονο για παρελαση", δεν το καταλαβα ποτε αυτο το "αστειο" ειτε για αντρες, ειτε για γυναικες. Οπως και να εχει, το καταλαβαινεις οτι αυτες ειναι γενικευσεις που δινουν μια αρνητικη χροια πχ εκανες κατι λαθος και λεει ο αλλος "α οι ξανθιες ειναι χαζες" δηλαδη τσουβαλιαζεις εκατομμυρια γυναικες βασει χρωματος μαλλιων. Πχ δεν θα σου αρεσε αν εκανες λαθος στην οδηγηση να ελεγαν "α ολοι οι αντρες ειναι χαλια στην οδηγηση". Πιστευω οτι καταλαβαινεις τι εννοω. Τωρα για τις γυναικες που "αυτοσαρκαζονται" δεν εχω να προσθεσω κατι σε αυτο το φορουμ. Σεξιστη δεν ξερω αν θα ελεγα καποιον που ελεγε τετοια, μπορει ναι, μπορει οχι, σιγουρα θα τον θεωρουσα ανωριμο και με ελλειψη παιδειας. Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2021 από efib 2 1
vste Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε δεν ειναι ακριβώς δημόσιος ο λόγος εδω και δεν μπορω να σου πω κάτι out of context. Παράδειγμα: "οι ξανθιές ειναι χαζές", "οι ψηλοί κάνουν μόνο για παρέλαση". Αστεία που λέγαμε και λεμε ακομα, το πρωτο μάλιστα το λένε συνήθως γυναίκες και μάλιστα αυτοσαρκαζόμενες. Κάποιος εξυπνάκιας θα σε πεί σεξιστή ομως ακόμη και γιαυτο. Να σε ρωτησω. Προ Internet (αν εισαι μεγαλυτερος σε ηλικια) εβγαινες στο δρομο μεταξυ αγνωστων και φωναζες "ΟΙ ΞΑΝΘΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣ!", "ΟΙ ΨΗΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΣΣΣΗΗΗ!" και οτι αλλο , που ειμαι σιγουρος οτι ειναι πολυ χειροτερο, ηθελες να πεις; Πηγαινες ρε παιδακι μου στο Συνταγμα και ελεγες σε ολο τον κοσμο την αποψη σου; Αν το εκανες αυτο το πιο πιθανο ειναι να επαιζες ξυλο με καποιον διαφωνουντα, μεχρι και να ερχοταν η αστυνομια και να σε εχωνε μεσα. Οποτε πιστευω οτι και τοτε κουβεντιαζες τα πιστευω σου και την αποψη σου ιδιωτικα με φιλους και γνωστους και σε δημοσιους χωρους ησουν πιο συγκρατημενος. Κανω λαθος; Μηπως ακομα και σημερα βγαινεις σε ενα δημοσιο χωρο αγνωστους και φωναζεις τις αποψεις σου; Τι σε ενοχλει λοιπον που σε ενα δημοσιο βημα οπως το Internet δεν μπορεις εντελως ανεξελεγκτα να τριγυρνας και να την επιβαλεις σε αγνωστους, που εχουν και αυτοι την αποψη τους και μπορει να διαφωνουν με εσενα; Η μαλλον να το γραψω πιο σωστα, γιατι μαλλον σε εχω πιασει, προσπαθεις να πας σε ενα χωρο που υπαρχουν και 100 εξυπνες ξανθιες απο τις οποιες οι 50 ενοχλουνται απο αυτη την καφριλα με τα στερεοτυπα (οι αλλες 50 μπορει να κανουν πλακα οπως λες δεκτο) και να πεις "οι ξανθιες ειναι χαζες" ουσιαστικα ενοχλωντας αυτο το 50%. Αλλα βεβαια μην τολμησει καποια απο αυτες να σου πει οτι την ενοχλησε αυτο που ειπες. Πας κατευθειαν και κλαιγεσαι οτι θιγεται η δικια σου ελευθερια να την αποκαλεις χαζη. Το internet δεν ειναι ουτε δικο σου τσιφλικι, ουτε δικο μου, ουτε κανενος. Πολλοι το μπερδευετε με τον κολλητο που πινετε καφε εξω και τα λετε αλλα δεν ειναι ετσι. Ειναι δημοσιο βημα και οτι γραφτει θα το δουν πολλοι. Και κριτικη θα υποστει, αλλα και συνεπειες αν ειναι πραγματικα κραυγαλεο. 3
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 31 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε δεν ειναι ακριβώς δημόσιος ο λόγος εδω και δεν μπορω να σου πω κάτι out of context. Παράδειγμα: "οι ξανθιές ειναι χαζές", "οι ψηλοί κάνουν μόνο για παρέλαση". Αστεία που λέγαμε και λεμε ακομα, το πρωτο μάλιστα το λένε συνήθως γυναίκες και μάλιστα αυτοσαρκαζόμενες. Κάποιος εξυπνάκιας θα σε πεί σεξιστή ομως ακόμη και γιαυτο. Η θεία μου λέει μερικές φορές ότι οι ξανθιές είναι χαζές όταν οδηγάει στον δρόμο και την εμποδίζει η της δημιουργεί πρόβλημα ξανθομάλλα οδηγός από μπροστά.
Dakonblackblade Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Εμένα με τρομάζουν οι οπαδοί της πολιτικής ορθότητας καθώς είναι μερικές ψήφους μακριά από το να νομοθετήσουν τον τρόπο που θα μιλάμε, τις λέξεις που θα χρησιμοποιούνται και θα αναγράφονται στα βιβλία ή οπουδήποτε αλλού. Μπορεί ένας ήρωας ενός βιβλίου για το 1800 , εν έτη 2021 να πει τη λέξη ''νέγρος''? Ήδη δεν μπορείς να γράψεις στο Twitter ότι ''Men are not women'' ή ΄΄fat people are not healthy'' Ας υπερασπιστούν το παραπάνω οι οπαδοί της πολιτικής ορθότητας. Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2021 από Dakonblackblade 10
vs_skg Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Οι ινσομνιακς ειναι βρωμιαρηδες νερντς που βρωμανε τσιτος και δεν εχουν κοινωνικη ζωη. Δεν πιστευω να προσβληθει κανεις με την προσωπικη μου αποψη και να με κανει report/cancel ε, ελευθερια λογου αφου
Dakonblackblade Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, vs_skg είπε Οι ινσομνιακς ειναι βρωμιαρηδες νερντς που βρωμανε τσιτος και δεν εχουν κοινωνικη ζωη. Δεν πιστευω να προσβληθει κανεις με την προσωπικη μου αποψη και να με κανει report/cancel ε, ελευθερια λογου αφου Πιο πολύ μας αγχώνει που εσύ θα έκανες μπαν , report και cancel χωρίς να το σκεφτείς και πολύ. Και όχι σε ένα φόρουμ με κανόνες. Αλλά στην πραγματική πραγματικότητα. Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2021 από Dakonblackblade 2
Dantε Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, efib είπε Το ακουω αυτο που λες, αλλα πες μερικα παραδειγματα των αποψεων σου που λογω PC μπορει να κατακριθουν. Κατι απλο. "Δε θεωρω την ομοφυλοφιλια κατι φυσιολογικο." Πες το αυτο εξω (η και εδω) και δες τι θα σε βγαλουν... Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2021 από Dantε 5
basilis_k6 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, vste είπε Να σε ρωτησω. Προ Internet (αν εισαι μεγαλυτερος σε ηλικια) εβγαινες στο δρομο μεταξυ αγνωστων και φωναζες "ΟΙ ΞΑΝΘΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣ!", "ΟΙ ΨΗΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΣΣΣΗΗΗ!" και οτι αλλο , που ειμαι σιγουρος οτι ειναι πολυ χειροτερο, ηθελες να πεις; Πηγαινες ρε παιδακι μου στο Συνταγμα και ελεγες σε ολο τον κοσμο την αποψη σου; Αν το εκανες αυτο το πιο πιθανο ειναι να επαιζες ξυλο με καποιον διαφωνουντα, μεχρι και να ερχοταν η αστυνομια και να σε εχωνε μεσα. Οποτε πιστευω οτι και τοτε κουβεντιαζες τα πιστευω σου και την αποψη σου ιδιωτικα με φιλους και γνωστους και σε δημοσιους χωρους ησουν πιο συγκρατημενος. Κανω λαθος; Μηπως ακομα και σημερα βγαινεις σε ενα δημοσιο χωρο αγνωστους και φωναζεις τις αποψεις σου; Τι σε ενοχλει λοιπον που σε ενα δημοσιο βημα οπως το Internet δεν μπορεις εντελως ανεξελεγκτα να τριγυρνας και να την επιβαλεις σε αγνωστους, που εχουν και αυτοι την αποψη τους και μπορει να διαφωνουν με εσενα; Η μαλλον να το γραψω πιο σωστα, γιατι μαλλον σε εχω πιασει, προσπαθεις να πας σε ενα χωρο που υπαρχουν και 100 εξυπνες ξανθιες απο τις οποιες οι 50 ενοχλουνται απο αυτη την καφριλα με τα στερεοτυπα (οι αλλες 50 μπορει να κανουν πλακα οπως λες δεκτο) και να πεις "οι ξανθιες ειναι χαζες" ουσιαστικα ενοχλωντας αυτο το 50%. Αλλα βεβαια μην τολμησει καποια απο αυτες να σου πει οτι την ενοχλησε αυτο που ειπες. Πας κατευθειαν και κλαιγεσαι οτι θιγεται η δικια σου ελευθερια να την αποκαλεις χαζη. Το internet δεν ειναι ουτε δικο σου τσιφλικι, ουτε δικο μου, ουτε κανενος. Πολλοι το μπερδευετε με τον κολλητο που πινετε καφε εξω και τα λετε αλλα δεν ειναι ετσι. Ειναι δημοσιο βημα και οτι γραφτει θα το δουν πολλοι. Και κριτικη θα υποστει, αλλα και συνεπειες αν ειναι πραγματικα κραυγαλεο. δεν ειναι θέμα επιβολής. ουτε πιστευω οτι οι ξανθιες ειναι οντως χαζες, χάνεις το νοήμα. δες αυτη τη σκηνή και πες μου αν τολμάει κανενας να κάνει τέτοιο χιουμορ σημερα. ουτε καν.... Κιομως έπαιξε χθες προχθες στην τηλεόραση για ειναι ο ψάλτης και έχει free pass. double standards, δεν ειδα κανενα προστιμο απο το εσρ και σε 5 λεπτά τα γμσ ολα κυριολεκτικά. Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2021 από basilis_k6
vs_skg Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 9 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε Πιο πολύ μας αγχώνει που εσύ θα έκανες μπαν , report και cancel χωρίς να το σκεφτείς και πολύ. Και όχι σε ένα φόρουμ με κανόνες. Αλλά στην πραγματική πραγματικότητα. Αυτη η πεποιθηση πηγαζει απο το οτι δεν εχεις βρεθει αντιμετωπος με "πυρα" απο την κοινωνια. Το λεγομενο privilege 3 λεπτά πριν, Dantε είπε Κατι απλο. "Δε θεωρω την ομοφυλοφιλια κατι φυσιολογικο." Πες το αυτο εξω (η και εδω) και δες τι θα σε βγαλουν... ενω οταν λες κατι τετοιο δεν εισαι, και σε παρεξηγησαν? Δηλαδη το προβλημα που ειναι, να σε λενε ομοφοβικο οταν εισαι? Αφου εισαι. 4 1
Narayan Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 3 λεπτά πριν, Dantε είπε Κατι απλο. "Δε θεωρω την ομοφυλοφιλια κατι φυσιολογικο." Πες το αυτο εξω (η και εδω) και δες τι θα σε βγαλουν... Εκεί είσαι ακόμα, εδώ πλέον δεν μπορούμε να πούμε "δεν με νοιάζει και δεν θέλω να ξέρω το τι κάνει ο διπλανός στην κρεβατοκάμαρά του" χωρίς να κατηγορηθείς για ομοφοβία/τρανσφοβία 😁 4
Hazuki Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Το φαινόμενο της πολιτικής ορθότητας όπως το αναφέρει με παράδειγματα ο TS είναι τα απόνερα του δικαιωματισμού δηλαδή του τρόπου που βρήκε το καπιταλιστικό σύστημα να καλύψει τους μηχανισμούς απομόνωσης που έχει ώστε το ποπολο να παραμένει ωραίες, ασήμαντες και διαχειρίσιμες μοναδούλες. Τι θες αγόρι μου, θες μια ταυτότιτουλα να νιώθεις ότι ανήκεις κάπου, οκ θα στην δώσουμε αρκεί να μην ζητάς καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, δεν ζητάμε και πολλά. Πήγαινε, δούλεψε, 8, 10, 12, 14 ωρίτσες, πάρε τα λεφτά σου, ξαναδώστα μας πίσω μέσω δανείων, τρεχούμενων λογαριασμών και κατανολιτισμού, ε και ατ δι εντ οφ δε ντει που λένε και στο χωρίο, χαίδεψε την ταυτοτιτούλα σου και υπερασπίσου την αρκεί να μην μας πρίζεις τις μπάλες. Ε κι αν κάποτε καταλάβεις ότι εμείς είμαστε που σε τρώμε, έχουμε ποτό και ντρόγκια να σε καλμάρουμε, αφοδεύσουμε. Οπότε αν νιώθετε ότι παραπάει η πολιτική ορθότητα ασχοληθείτε με τα αίτια όχι το αποτέλεσμα. 3 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις