Figantu Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 Εχω στην κατοχη μου μια παλιουτσικη αλλα τιμια φωτογραφικη μηχανη την pentax k100d super η οποια μηχανη τραβαει παρα πολυ ενεργεια απο τις μπαταριες και αντεχουν πολυ λιγο. Οι μπαταριες φορτιζονταν σε επισης παλιο φορτιστη energizer ο οποιος ηταν μαπα. 9 ωρες να φορτισει αφορτιστες αλλες 9 ωρες να φορτισει φορτισμενες μπαταριες. Πιστευω οτι αυτος ο φορτιστής έχει κανει ζημια στις μπαταρίες μου. Τωρα πιθανοτατα θα αγοραστει ο xtat vc4. Απο μπαταρίες θα παρω λογικα panasonic eneloop. Η ερώτηση μου ειναι να προτίμησω τις pro που ειναι 2500mah αλλα με 500 κυκλους φόρτισης ή να παρω τις απλες 1900mah με 2100 κυκλους φορτισης. Ειμαι λιγο σε δίλημμα καθως απο την μια ξερω οτι τραβάει πολυ ενεργεια οποτε ισως ειναι καλύτερα η pro αλλα απο την αλλη οι απλες μπορει να με καλυπτουν εχοντας και μεγαλη διάρκεια ζωης
Λύση babisskg Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 Λύση Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Figantu είπε Εχω στην κατοχη μου μια παλιουτσικη αλλα τιμια φωτογραφικη μηχανη την pentax k100d super η οποια μηχανη τραβαει παρα πολυ ενεργεια απο τις μπαταριες και αντεχουν πολυ λιγο. Οι μπαταριες φορτιζονταν σε επισης παλιο φορτιστη energizer ο οποιος ηταν μαπα. 9 ωρες να φορτισει αφορτιστες αλλες 9 ωρες να φορτισει φορτισμενες μπαταριες. Πιστευω οτι αυτος ο φορτιστής έχει κανει ζημια στις μπαταρίες μου. Τωρα πιθανοτατα θα αγοραστει ο xtat vc4. Απο μπαταρίες θα παρω λογικα panasonic eneloop. Η ερώτηση μου ειναι να προτίμησω τις proχρησι που ειναι 2500mah αλλα με 500 κυκλους φόρτισης ή να παρω τις απλες 1900mah με 2100 κυκλους φορτισης. Ειμαι λιγο σε δίλημμα καθως απο την μια ξερω οτι τραβάει πολυ ενεργεια οποτε ισως ειναι καλύτερα η pro αλλα απο την αλλη οι απλες μπορει να με καλυπτουν εχοντας και μεγαλη διάρκεια ζωης Βαλτός σίγουρα δεν μου μοιάζεις ....... 🤣🤣🤣 ....... επειδή πρόσφατα απέκτησα μία Κ100d super ...... χάριν του pentaxforums.com όπου είμαι μέλος ...... και έχοντας πλήρη επίγνωση του ζητήματος με τις μπαταρίες ...... μπλα μπλα μπλα ...... χρησιμοποιώ έναν παλιό φορτιστή της Duracell ...... κανένα πρόβλημα ....... κι' αφού έψαξα ενδελεχώς το ζήτημα ....... η λύση σου είναι μία τετράδα Ladda 2450 από το IKEA ....... βαστάνε με πλήρη χρήση κάνα δύο εβδομάδες χωρίς αστεία ....... και την μηχανή στο ON μόνιμα ....... ΠΡΟΣΟΧΗ ....... θα τις βγάλεις από τον φορτιστή ΟΤΑΝ κρυώσουν ......... οι Ladda μετά από δύο φορτίσεις θα δώσουν το μέγιστο ........ αρκεί όπως εξήγησα να τις βγάλεις από την φόρτιση όταν κρυώσουν και όχι όσο είναι ακόμη ζεστές ........ δλδ από βράδυ την επόμενη το πρωί λογικά ...... Σημ. Τίποτε κάτω από 2500mah δεν θα λειτουργήσει σωστά , τα δοκίμασα σχεδόν όλα . Οι Ladda θα σε βολεψουν μιά χαρά . 7 ώρες πριν, babisskg είπε Βαλτός σίγουρα δεν μου μοιάζεις ....... 🤣🤣🤣 ....... επειδή πρόσφατα απέκτησα μία Κ100d super ...... χάριν του pentaxforums.com όπου είμαι μέλος ...... και έχοντας πλήρη επίγνωση του ζητήματος με τις μπαταρίες ...... μπλα μπλα μπλα ...... χρησιμοποιώ έναν παλιό φορτιστή της Duracell ...... κανένα πρόβλημα ....... κι' αφού έψαξα ενδελεχώς το ζήτημα ....... η λύση σου είναι μία τετράδα Ladda 2450 από το IKEA ....... βαστάνε με πλήρη χρήση κάνα δύο εβδομάδες χωρίς αστεία ....... και την μηχανή στο ON μόνιμα ....... ΠΡΟΣΟΧΗ ....... θα τις βγάλεις από τον φορτιστή ΟΤΑΝ κρυώσουν ......... οι Ladda μετά από δύο φορτίσεις θα δώσουν το μέγιστο ........ αρκεί όπως εξήγησα να τις βγάλεις από την φόρτιση όταν κρυώσουν και όχι όσο είναι ακόμη ζεστές ........ δλδ από βράδυ την επόμενη το πρωί λογικά ...... K100d super + Tamron 100 - 300 ...... Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2021 από babisskg 1
Figantu Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Στις 26/7/2021 στις 1:20 ΜΜ, babisskg είπε Βαλτός σίγουρα δεν μου μοιάζεις ....... 🤣🤣🤣 ....... επειδή πρόσφατα απέκτησα μία Κ100d super ...... χάριν του pentaxforums.com όπου είμαι μέλος ...... και έχοντας πλήρη επίγνωση του ζητήματος με τις μπαταρίες ...... μπλα μπλα μπλα ...... χρησιμοποιώ έναν παλιό φορτιστή της Duracell ...... κανένα πρόβλημα ....... κι' αφού έψαξα ενδελεχώς το ζήτημα ....... η λύση σου είναι μία τετράδα Ladda 2450 από το IKEA ....... βαστάνε με πλήρη χρήση κάνα δύο εβδομάδες χωρίς αστεία ....... και την μηχανή στο ON μόνιμα ....... ΠΡΟΣΟΧΗ ....... θα τις βγάλεις από τον φορτιστή ΟΤΑΝ κρυώσουν ......... οι Ladda μετά από δύο φορτίσεις θα δώσουν το μέγιστο ........ αρκεί όπως εξήγησα να τις βγάλεις από την φόρτιση όταν κρυώσουν και όχι όσο είναι ακόμη ζεστές ........ δλδ από βράδυ την επόμενη το πρωί λογικά ...... Σημ. Τίποτε κάτω από 2500mah δεν θα λειτουργήσει σωστά , τα δοκίμασα σχεδόν όλα . Οι Ladda θα σε βολεψουν μιά χαρά . K100d super + Tamron 100 - 300 ...... Μετα απο 2 χρονια ειπα να ασχοληθω και να παρω επιτέλους τις ladda. Διαβασα αμετρητα reviews για να δω οτι ειναι eneloop pro με αλλο ονομα απλα. Πηγα πηρα 2 τετραδες επειδη η τιμή ειναι ηδη πολυ καλη. Τις δοκιμασα λιγακι και απο οτι φαίνεται η μια τετραδα που πηρα για backup δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί εκτος αν τυχει να βγαλω 1000+ φωτογραφίες. 3
babisskg Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 6 ώρες πριν, Figantu είπε Μετα απο 2 χρονια ειπα να ασχοληθω και να παρω επιτέλους τις ladda. Διαβασα αμετρητα reviews για να δω οτι ειναι eneloop pro με αλλο ονομα απλα. Πηγα πηρα 2 τετραδες επειδη η τιμή ειναι ηδη πολυ καλη. Τις δοκιμασα λιγακι και απο οτι φαίνεται η μια τετραδα που πηρα για backup δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί εκτος αν τυχει να βγαλω 1000+ φωτογραφίες. Εσύ καλά τις βρήκες , τώρα δεν τις βρίσκω εγώ ......... 🤣🤣🤣 ....... έχει καιρό να φέρουν στο ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη τις 2450mah και μάλλον θα πάω για eneloop .
highpriest Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Έχετε τσεκάρει το made in japan στις ladda; Επειδή εμαθα άρχισαν να φέρνουν και made in China με την ίδια επωνυμία 1
babisskg Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, highpriest είπε Έχετε τσεκάρει το made in japan στις ladda; Επειδή εμαθα άρχισαν να φέρνουν και made in China με την ίδια επωνυμία Θα το δώ στις 1900mah που πήρα πρόσφατα .
Figantu Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 40 λεπτά πριν, highpriest είπε Έχετε τσεκάρει το made in japan στις ladda; Επειδή εμαθα άρχισαν να φέρνουν και made in China με την ίδια επωνυμία Ναι made in japan γραφουν. Έρχονται ετοιμες για χρηση γράφει. Οταν τις εβαλα αμεσως η φωτογραφική εδειξε γεματες μπαταριες. Και πρεπει να ειναι η πρώτη φορα στην ζωη μου που την βλεπω να ειναι τοση ωρα στο φουλ Αμα σε ενδιαφέρει να παρεις κοιταξε απο πισω αν γραφει made in japan. Προσωπικά εκανα πολυ ωρα να βρω που το γράφει επειδη ηθελα να σιγουρευτώ πριν τις παρω 1
babisskg Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Στις 1/2/2023 στις 9:34 ΠΜ, highpriest είπε Έχετε τσεκάρει το made in japan στις ladda; Επειδή εμαθα άρχισαν να φέρνουν και made in China με την ίδια επωνυμία Οι δικές μου στα 2450mah είναι made in Japan , είδα πρόσφατα στα ΙΚΕΑ ότι και οι 1900mah είναι ομοίως , δυστυχώς όμως δεν βρίσκω πλέον τις μεγαλύτερες . Οπότε πάμε για eneloop το σετ με τον φορτιστή για κανά 30αρι . Επίσης καλές βγήκαν οι GP στα 2500 αν θυμάμαι καλά .
Figantu Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 57 λεπτά πριν, babisskg είπε Οι δικές μου στα 2450mah είναι made in Japan , είδα πρόσφατα στα ΙΚΕΑ ότι και οι 1900mah είναι ομοίως , δυστυχώς όμως δεν βρίσκω πλέον τις μεγαλύτερες . Οπότε πάμε για eneloop το σετ με τον φορτιστή για κανά 30αρι . Επίσης καλές βγήκαν οι GP στα 2500 αν θυμάμαι καλά . Κατι gp 2600 που ειχα δεν μου κρατησανε πολυ καιρο εκτος και αν τις ειχα κανει ζημια με υπερφορτισεις. Τις εχω ακομα βασικα και η φωτογραφική δεν αναβει καν με αυτες. Τις κραταω μονο για συσκευές τυπου ρολογια κλπ. Πρεπει να εχω βγαλει τωρα γυρω στις 200 φωτογραφίες και η φωτογραφική ακομα γεμάτη δειχνει. Ladda εισαι και γαμω 1
babisskg Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Τώρα είμαστε σε μελέτη των Westinghouse ...... China made ..... που βρήκαμε στο Leroy Merlin ..... σαν λύση ανάγκης .
sakis444 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Έχω πάρει τις eneloop pro που επίσης χρειαζομουν για το δεύτερο Pentax σώμα που έχω. (Νομίζω αυτό - η Pentax K30 - πρέπει να ήταν το τελευταίο σώμα της εταιρίας που είχε δυνατότητα υποδοχής τέτοιου είδους μπαταριών με έξτρα ανταπτοράκι . Δεν έχω εικόνα από Lada (ούτε από Zastava) αλλά οκ...απίστευτη διάρκεια οι eneloop pro. Κρίμα που οι σύγχρονες μηχανές δεν δίνουν τη δυνατότητα για ταιριαστό ανταπτοράκι για χρήση με επαναφορτιζόμενες AA. Ή μάλλον ..ξέρω γιατί δεν το κάνουν. Δεν θα χρειαστεις 1-2 έξτρα μπαταρίες για τη μηχανή σου; Δεν τους χαλάει που στις πουλάνε αυτοί για 60-70€ τη μια! 1
babisskg Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, sakis444 είπε Έχω πάρει τις eneloop pro που επίσης χρειαζομουν για το δεύτερο Pentax σώμα που έχω. (Νομίζω αυτό - η Pentax K30 - πρέπει να ήταν το τελευταίο σώμα της εταιρίας που είχε δυνατότητα υποδοχής τέτοιου είδους μπαταριών με έξτρα ανταπτοράκι . Δεν έχω εικόνα από Lada (ούτε από Zastava) αλλά οκ...απίστευτη διάρκεια οι eneloop pro. Κρίμα που οι σύγχρονες μηχανές δεν δίνουν τη δυνατότητα για ταιριαστό ανταπτοράκι για χρήση με επαναφορτιζόμενες AA. Ή μάλλον ..ξέρω γιατί δεν το κάνουν. Δεν θα χρειαστεις 1-2 έξτρα μπαταρίες για τη μηχανή σου; Δεν τους χαλάει που στις πουλάνε αυτοί για 60-70€ τη μια! Λέγονται Ladda και όχι Lada , αλλά ούτε και Zastava ........ αλλά για πες μας αν όντως χρησιμοποιείς AA στην K - 30 και πόσο κρατάνε .
sakis444 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Όπως είπα είχα πάρει δύο σετ 4αδες eneloop pro. Κ ανταπτορα που πάει μαζί γιατί αλλιώς δεν μπαίνουν στη συγκεκριμένη μηχανη. Δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς πόσο κρατάνε. Γιατί δεν χρησιμοποιώ τη μηχανή σε συστηματική βάση. Αλλά μπορώ να σου πω ότι όσες φορές τη χρησιμοποίησα ποτέ δεν χρειάστηκε να βάλω το δεύτερο σετ που είχα μαζί!! Αντίθετα στην pentax KP φεύγω με 3 μπαταρίες από το σπίτι (1 γνήσια κ 2 όχι, άλλα που είχαν - και καλά - καλές κριτικές από amazon.) Σε πληροφορω ότι έχω καταφέρει να τις τελειώσω σε μια βόλτα αν χρησιμοποιώ αρκετά το liveview της μηχανής!!! Ειδικά οι 2 μη γνήσιες είναι για χρήση μόνο χωρίς την οθόνη. Αλλιώς τις τρώει σε 15' την κάθε μια. Μέρα με νύχτα η διαφορά με τις eneloop pro. 1
babisskg Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, sakis444 είπε Όπως είπα είχα πάρει δύο σετ 4αδες eneloop pro. Κ ανταπτορα που πάει μαζί γιατί αλλιώς δεν μπαίνουν στη συγκεκριμένη μηχανη. Δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς πόσο κρατάνε. Γιατί δεν χρησιμοποιώ τη μηχανή σε συστηματική βάση. Αλλά μπορώ να σου πω ότι όσες φορές τη χρησιμοποίησα ποτέ δεν χρειάστηκε να βάλω το δεύτερο σετ που είχα μαζί!! Αντίθετα στην pentax KP φεύγω με 3 μπαταρίες από το σπίτι (1 γνήσια κ 2 όχι, άλλα που είχαν - και καλά - καλές κριτικές από amazon.) Σε πληροφορω ότι έχω καταφέρει να τις τελειώσω σε μια βόλτα αν χρησιμοποιώ αρκετά το liveview της μηχανής!!! Ειδικά οι 2 μη γνήσιες είναι για χρήση μόνο χωρίς την οθόνη. Αλλιώς τις τρώει σε 15' την κάθε μια. Μέρα με νύχτα η διαφορά με τις eneloop pro. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πόσο ακριβώς κρατάνε ( ακόμη και eneloop pro ) μέσα σε μιά K - 30 και με ποιά έκταση σε χρήση . Είναι γνωστός ο ανταπτορας , παρόλαυτα όλες οι αναφορές μιλάνε για μικρή διάρκεια και προτείνουν μεν τις AA σαν λύση της στιγμής . Σε Pentax K - 100d Super οι Ladda 2450 με χρήση για φωτογραφία , χωρίς φλας κλπ , είναι ικανές να βγάλουν και δύο εβδομάδες , ενώ δεν χρειάζεται να κλείσει κανείς καν τον διακόπτη . Όσο για τις νεότερου τύπου που αντικατέστησαν τις AA , οι δύο Canon που πέρασαν από τα χέρια μου , μία DSLR και μία mirrorlles , είχαν παραπάνω από ικανοποιητική διάρκεια , πάντα μιλώντας για φωτογραφία . Πιστεύω πως αν δούλευα και βίντεο , αυτές οι διάρκειες θα μειώνονταν αισθητά . Η K - 30 που είχα πριν λίγο καιρό , είχε ικανοποιητική διάρκεια και δεν προχώρησα στην αγορά του αντάπτορα διαβάζοντας πως οι AA που μπορούσε να δεχθεί ήταν σε επίπεδο διάρκειας ξεκάθαρα για ώρα ανάγκης .
Figantu Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Πρεπει να εχω βγαλει γυρω στις 200 φωτογραφίες στην k100d και ακομα γεματες τις δείχνει. Επισης η pentax μετα απο ενα διαστημα αδρανεια κλείνει οποτε και να την ξεχασεις ανοιχτη δεν θα φαει μπαταρια. Ειλικρινά οι ladda με σωσανε και η τιμη πολυ σουπερ 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα