Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Πρέπει να δηλώσω στο κτηματολόγιο κάποια χωράφια/βοσκότοπους που δεν αξίζουν ούτε την αμοιβή του τοπογράφου.
Έχει κανείς χρησιμοποιήσει mobile app για να χαρτογραφήσει κτήματα με αποτέλεσμα συμβατό με το Ελληνικό κτηματολόγιο;

Έχω χρησιμοποιήσει πιο παλιά το mobile topographer το οποίο είναι εξαιρετικό σε αυτά που κάνει, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ ή πως μπορώ να βγάλω συμβατά αποτελέσματα

Ευχαριστώ

Δημοσ.
6 ώρες πριν, smpt είπε

Καλημέρα,

Πρέπει να δηλώσω στο κτηματολόγιο κάποια χωράφια/βοσκότοπους που δεν αξίζουν ούτε την αμοιβή του τοπογράφου.
Έχει κανείς χρησιμοποιήσει mobile app για να χαρτογραφήσει κτήματα με αποτέλεσμα συμβατό με το Ελληνικό κτηματολόγιο;

Έχω χρησιμοποιήσει πιο παλιά το mobile topographer το οποίο είναι εξαιρετικό σε αυτά που κάνει, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ ή πως μπορώ να βγάλω συμβατά αποτελέσματα

Ευχαριστώ

Nα ρωτησω κατι απο περιέργεια, δεν το ξερω

Μπορεί κάποιος ασχετος(οχι μηχανικος τοπογράφος) να παρει κάποιες συντεταγμένες και να τις καταχωρίσει με οποιονδήποτε τροπο στο κτηματολόγιο?

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Μπορεί κάποιος ασχετος(οχι μηχανικος τοπογράφος) να παρει κάποιες συντεταγμένες και να τις καταχωρίσει με οποιονδήποτε τροπο στο κτηματολόγιο?

Σαφώς...9 στους 10 (ειδικά τα εκτός σχεδίου) τα έχουν δηλώσει στο περίπου για να μην χρειαστεί να πληρώσουν μηχανικό για αυτή τη δουλειά.

Φυσικά δεν έχουν καταλάβει οτί όλα αυτά τα "περίπου" κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξουν να αλληλοκαλύπτονται (κάποιες φορές και εθελημένα βέβαια) και θα αναγκαστούν στο τέλος να πληρώσουν και μηχανικό για τοπογραφικό αλλά και δικηγόρο για να βγει άκρη.

• Like 1
Δημοσ.

ΕΓΣΑ87 δοκιμασε αυτο αν σου κάνει,  νομίζω ότι είναι αυτό που ζητάς. Εγω ειχα παει με γνωστο σε χωράφια του, και πήρα συντεταγμένες απο το gps και τα δήλωσε κανονικά. Μάλιστα μου χε δώσει και γερό χαρτζιλίκι!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, Eddy_Gordo είπε

ΕΓΣΑ87 δοκιμασε αυτο αν σου κάνει,  νομίζω ότι είναι αυτό που ζητάς. Εγω ειχα παει με γνωστο σε χωράφια του, και πήρα συντεταγμένες απο το gps και τα δήλωσε κανονικά. Μάλιστα μου χε δώσει και γερό χαρτζιλίκι!

Σωστός ο φιλος. 

23 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Μπορεις να δηλωσεις ναι, στη προαναρτηση ξεκαθαριζουν τα πράγματα, και ειτε σε κάποια χωραφια μπορει να σου βγάλουν λιγα τετραγωνικά πανω η λιγα τετραγωνικά κατω. Να σημειώσω οτι αυτη την "αυξομειωση" μπορεί να την δεις ακομα και αν εχει μετρησει ο τοπογραφος. Ειδικα αν τα γειτονικα χωραφια ανηκουν στο δημοσιο δεν μπορεις ουτε ενσταση να κανεις, απλα το αποδεχεσαι.  Αν εχεις διάφορες με ιδιωτη, το πιο ισχυρο εγγραφο ειναι αυτο που θα λάβουν υποψιν. Βεβαια μπορεις και εσυ αντιστοιχα αφου γίνει η προαναρτηση να φερεις τοπογραφο να μετρησει και μετα να κανεις ενσταση. 

Επεξ/σία από miucce
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...