Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 29/7/2021 στις 12:49 ΠΜ, DionGR είπε

Αν η μητρικη ψοφαγε δεν θα ειχα θεματα και με το OC του CPU? Τρεχω τον 3600 στα 4.4Ghz απο την πρωτη βδομαδα χωρις ιδιαιτερα θεματα.

Οι μνημες, απο οταν τις αγορασα, ειχαν θεματα με το XMP. Μετα ξαφνικα ηθελαν fine tuning, και τωρα τρεχουν με XMP και manual voltage stable απ'οτι φαινεται. (οταν λεω τρεχουν, υποννοω αυτοματα stable με πολυωρα TestMem5 runs)

Τον CPU απο την αλλη δεν τον εχω αγγιξει εδω και μηνες και δεν εχει εμφανισει κατι.

Για αυτο κατεληξα στο συμπερασμα "degrade σκουπιδοραμ", αλλα εν τελει μπορει να ειναι λανθασμενο assumption.

Βγάλε το OC στη CPU για αρχή και αν είσαι σταθερός δοκίμασε στα 4,35 με την ίδια τάση. Αν δε βρεις άκρη έτσι δοκίμασε  να απενεργοποιήσεις τα low power C-states από bios.

Αν ήσουν στα 4,4 οριακά από άποψης τάσης μπορεί πλέον να απαιτεί περισσότερο (π.χ. αύξηση θερμικής αντίστασης λόγω ζέστης ή degrade στη CPU) και να προκαλεί την αστάθεια στις μνήμες. Έχω δει τέτοιες περιπτώσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Devastor είπε

Ποιο πιθανό είναι να έχει κάνει degrade το CPU ή αυτό που σου είπε ο @kkatzos

16 ώρες πριν, kkatzos είπε

Βγάλε το OC στη CPU για αρχή και αν είσαι σταθερός δοκίμασε στα 4,35 με την ίδια τάση. Αν δε βρεις άκρη έτσι δοκίμασε  να απενεργοποιήσεις τα low power C-states από bios.

Αν ήσουν στα 4,4 οριακά από άποψης τάσης μπορεί πλέον να απαιτεί περισσότερο (π.χ. αύξηση θερμικής αντίστασης λόγω ζέστης ή degrade στη CPU) και να προκαλεί την αστάθεια στις μνήμες. Έχω δει τέτοιες περιπτώσεις.

Με XMP και παραπανω voltage ειμαι σταθερος για την ωρα.

Ο CPU λιγο δυσκολο να εφαγε degrage ετσι ξαφνικα, ειδικα εφοσον προσεχω τις θερμοκρασιες σαν τα ματια μου. (κατω απο 70c παντα σε Ryzen)

Αμα βρω χρηματα θα κανω καμια προ-παραγγελια σε Crucial Ballistix...

Επεξ/σία από DionGR

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...