Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, d_gkal είπε

Ποτέ μην υποτιμάς το ποστ του d_gkal

Έχει σώσει πολλές ζωές

Παρακαλώ, τιμή μου!

Και ακομα δεν παραθετεις λινκ.

Καλως :P

• Confused 1
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 29/7/2021 στις 12:26 ΜΜ, G.TH. είπε

Θυμάμαι παλιότερα, σε μια ή δυο υπήρχε περασμένη λάθος η απάντηση στο βιβλίο. Και έπρεπε να απαντήσεις το λάθος. Υπήρχε για πολλά χρόνια και δεν ξέρω αν το έχουν διορθώσει. Οπότε παπαγαλίζεις, ευκολάκι.

ναι το θυμαμαι αλλά δε θυμαμαι ποια ερωτηση ηταν. οταν πηγα να δωσω μας ειπαν οι επιτηρητές να προσέξουμε τη συγκεκριμένη ερωτηση

14 ώρες πριν, tarantules είπε

Το γελάς αυτό που είπα αλλά εαν δεν το τηρούσα θα έπρεπε από το 1993 που οδηγάω να έχω αλλάξει τουλάχιστον 10 αμάξια...

οντως ισχυει.  επαρχία που οδηγω συνηθως αν τηρουσα παντα την προτεραιοτητα τωρα μαλλον δε θα ζουσα καν. οχι μονο αμαξια και μηχανάκια, ακόμα και φορτηγα που υποτίθεται ως επαγγελματίες θα επρεπε να προσέχουν λίγο παραπάνω 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ioankav είπε

Online το βιβλίο στο site του Υπουργείου:
https://www.yme.gr/pdf/book_AYTOKINHTA.pdf

Σελίδα 79 δεν έχει ερωτήσεις πάντως 😅

Το ιδιο βρηκα και εγω,για αυτο ειπα στο φιλο να βοηθησει,αλλα μαλλον ειναι πολυ καλος για εμας και δεν το αξιζουμε :P

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αν υπάρχουν δυο δρόμοι στα αριστερά ίσως έχει λογική. Τέτοια σήματα αλληλοαναιρούμενα έβγαζε ο Άρης Σταθάκης στην εκπομπή του.

Δημοσ.

Στα αριστερά υπάρχουν όντως δύο δρόμοι παράλληλοι μεταξύ τους που μπορείς να στρίψεις.

Πως μπορεί κανείς να καταλάβει όμως σε ποιον από τους δύο μπορεί να στρίψει και σε ποιον όχι?

Δημοσ.

Δεν έχει καμία πινακίδα κανένας από τους δύο δρόμους.

Αλλά αν είχε, τότε δεν θα είχε νόημα να υπάρχουν αυτές οι δύο πινακίδες μαζί.

Οπότε παραμένει το ερώτημα πως τις ερμηνεύουμε αυτές

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Πως μπορεί κανείς να καταλάβει όμως σε ποιον από τους δύο μπορεί να στρίψει και σε ποιον όχι?

Κάτι τέτοιο ίσως

20210609130232_next_afisa_ekpaideytiki_simata_odikis_kykloforias_14266_1_3_50x70cm.jpeg.a9ebf49f2e80410c6b8ad6d83eb06cbd.jpeg.86692a0f2be03911119e004411ebb9c5.jpeg

Επεξ/σία από Nabuko
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Nabuko είπε

Κάτι τέτοιο ίσως

20210609130232_next_afisa_ekpaideytiki_simata_odikis_kykloforias_14266_1_3_50x70cm.jpeg.a9ebf49f2e80410c6b8ad6d83eb06cbd.jpeg.86692a0f2be03911119e004411ebb9c5.jpeg

Οι δρόμοι όμως πάνε ανάποδα. Δηλαδή τα βελάκια έπρεπε να τα έχεις αλλιώς.

Απότι καταλαβαίνω κανείς δεν ξέρει σίγουρα τι παίζεται σε αυτή την περίπτωση αλλιώς θα είχαν απαντήσει και άλλοι.

Άμα αυτή η περίπτωση δεν διδάσκεται και στις σχολές οδηγών τότε μάλλον κακώς υπάρχει αυτή η πινακίδα, αν δηλαδή προβλέπεται επίσημα και δεν την έβαλε κάποιος επειδή του ήρθε

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Είτε κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά είτε συνάντησα μεγάλο μαργαριτάρι σήμερα σε κεντρικότατο σημείο της Αθήνας.

image.png.026abf5c4d6fb7f1096d44063255dfe3.png

Σε διασταύρωση όπου εμφανέστατα τα οχήματα μπορούν να στρίψουν αριστερά σε γνωστότατο δρόμο, ο οποίος προχωράει προς τα αριστερά, βλέπουμε αυτό το τουρλουμπούκι στην κολώνα.

-Υπάρχει πινακίδα που λέει ότι απαγορεύεται η αριστερή στροφή, εκτός αν είσαι τρόλει.
-Υπάρχει πινακίδα για υποχρεωτική πορεία ευθεία

ΑΛΛΆ

-Υπάρχει φανάρι για αριστερά (στην φωτογραφία ακόμα κόκκινο)
-Όλα τα οχήματα που περίμεναν στην αριστερή λωρίδα του δρόμου, πήγαν αριστερά κανονικά, όπως και εγώ, και αφού την πορεία μας δεν διέκοψε κανένα άλλο ρεύμα, ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι.

Τα φώτα σας

Δημοσ.
4 hours ago, cthulhucarbide said:

Είτε κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά είτε συνάντησα μεγάλο μαργαριτάρι σήμερα σε κεντρικότατο σημείο της Αθήνας.

image.png.026abf5c4d6fb7f1096d44063255dfe3.png

Σε διασταύρωση όπου εμφανέστατα τα οχήματα μπορούν να στρίψουν αριστερά σε γνωστότατο δρόμο, ο οποίος προχωράει προς τα αριστερά, βλέπουμε αυτό το τουρλουμπούκι στην κολώνα.

-Υπάρχει πινακίδα που λέει ότι απαγορεύεται η αριστερή στροφή, εκτός αν είσαι τρόλει.
-Υπάρχει πινακίδα για υποχρεωτική πορεία ευθεία

ΑΛΛΆ

-Υπάρχει φανάρι για αριστερά (στην φωτογραφία ακόμα κόκκινο)
-Όλα τα οχήματα που περίμεναν στην αριστερή λωρίδα του δρόμου, πήγαν αριστερά κανονικά, όπως και εγώ, και αφού την πορεία μας δεν διέκοψε κανένα άλλο ρεύμα, ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι.

Τα φώτα σας

Το φανάρι για αριστερά είναι αποκλειστικά για τα τρόλεϊ. Μια χαρά είναι η σήμανση δηλαδή. 

Η διαρρύθμιση του δρόμου πώς είναι; Υπάρχει ειδική λωρίδα για αριστερά ή σταματάει η κυκλοφορία αν βρεθεί όχημα που είναι να στρίψει.

Δημοσ.

Αυτό είναι λίγο μπέρδεμα σε πρώτη ματιά, αλλά δεν είναι λάθος. Το φανάρι αφορά τα τρόλεϋ. Οι υπόλοιποι, απλά μπήκαν παράνομα, ακολουθώντας το τρόλεϋ. Όχι ότι δεν υπάρχουν και «μαργαριτάρια» (έχω πετύχει και υποχρεωτική πορεία προς απαγορευτικό :D) φυσικά.

On 29/07/2021 at 12:29, tarantules said:

Και φυσικά , όταν με το καλό πάρεις το δίπλωμα στα χέρια σου , ξεχνάς οτι λέει ο ΚΟΚ και συμπεριφέρεσαι σαν να μην έχεις προτεραιότητα.Παντού!

Αυτό ακριβώς είπα στην κοπέλα μου πέρυσι (05/2022) που πήρε το δίπλωμα. Μέσα στη σχολή, που κάτσαμε λίγο με τη γυναίκα και τα λέγαμε μιας και δεν είχε κόσμο. Της λέω «τώρα που το πήρες, ξεχνάς τον ΚΟΚ, σημασία έχει να μη πεθάνουμε». Με τον κώδικα στο χέρι μπορείς να πας μόνο αν οδηγείς M1A2 ή κάτι παρόμοιο. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Speculoos είπε

Το φανάρι για αριστερά είναι αποκλειστικά για τα τρόλεϊ.

5 ώρες πριν, Haldol είπε

Το φανάρι αφορά τα τρόλεϋ. Οι υπόλοιποι, απλά μπήκαν παράνομα, ακολουθώντας το τρόλεϋ

Δεν νομίζω. Κανονικός δρόμος είναι στον οποίο μπαίνουν αμάξια από όλους τους άλλους δρόμους. Έχει 2-3 λωρίδες και πάντα άπειρα αμάξια. Το να απαγορεύεται να στρίψουν τα αμάξια δεν θα είχε καμία λογική.

Μιλάμε για την φρίκιν Καλλιρόης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...