Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 25/7/2021 στις 4:52 ΠΜ, Froskeas είπε

Φέτος δεν μου έχει κάτσει ούτε μία καρπούζα της προκοπής. Να είναι γλυκιά βρε αδερφέ, να μελώνει το στοματάκι σου.Άγευστα επί τω πλείστω, ενίοτε χωρίς καν το χαρακτηριστικό κοκκινωπό κόκκινο χρώμα. Εχει παίξει τίποτε φέτος με τη σοδειά?? Είχαν προβλήματα? Ακουσε κανείς κάτι?

Μεσσήνιος;😉

Δημοσ.

Έχω πάρει φέτος 3-4 φορές από τη λαϊκή, από έναν που φέρνει από Αμαλιάδα μεριά και μου έχει βγει μια χαρά. Φυσικά τον βάζω και το διαλέγει ο ίδιος (αν σημαίνει κάτι αυτό) γιατί παραέχει γεμίσει το κεφάλι μου από τις σχετικές συμβουλές (το κοτσάνι να είναι ξερό ή χλωρό, εκεί που ακουμπάει να είναι κίτρινο ή λιγότερο κίτρινο, ο ήχος να είναι μουντός ή dolby surround).

Φεύγοντας όμως από τα καρπούζια νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε ότι η γεύση στα οπωρολαχανικά έχει χαθεί. Ναι, τα περισσότερα είναι όμορφα σαν σχήμα/χρώμα αλλά μέχρι εκεί. Κάνουν για μοντέλα για πίνακες ή φωτογραφίες "νεκράς φύσης" αλλά όχι για βρώση. Όποιος έχει λερώσει μπλούζα με ντομάτα στο παρελθόν που μετά μύριζε...ντοματίλα, ξέρει τι εννοώ. Τώρα η ντομάτα είναι σαν..."αγγούρι" στο φάγωμα ενώ αντίθετα το αγγούρι...δεν είναι :wacko:

• Like 9
Δημοσ.

Αν  βγαινετε  εκτος  αθηνας  σε  επαρχιακους   δρομους  αγοραστε  απο   "υποστεγα  καλυβες"  ντοματες, πιπεριες, μελιτζανες  κλπ

απο  παραγωγους  σε  ντοπια  μποστανια. Εχουν   αρκετη  διαφορα   απο  τα   προιοντα  μεγαλης   παραγωγης  σε  θερμοκηπια

και  αντισκηνα.....

Ασε  που  οταν  τα  κοβεις  μυριζει  ολο  το  σπιτι.

• Like 1
Δημοσ.

φέτος η εξαγωγή πήγε σκ@τ@ το οποίο σημαίνει πως λογικά θα πρέπει να φάμε καλά καρπούζια. γιατί συνήθως εξαγωγή έφευγαν τα καλά. όμως έως τώρα μου έχει κάτσει μόνο ένα καλό, τα υπόλοιπα 5-6 που έχω πάρει ήταν άγουρα. τώρα σχετικά με τα μποστάνια κτλ, το καλύτερο είναι να μην αγοράζετε από σούπερ και γενικότερα από έμπορους που τα παίρνουν από μεγαλέμπορες. τα χαρτόνια στα οποία τα πακετάρουν, φαίνονται και από που τα παίρνουν.

πάντως συνήθως καλό καρπούζι υπάρχει από μέσα Ιουλίου και μετά.

Δημοσ.

Εκτός από το πρώτο που ήταν 8,5 κιλά και ήταν άγουρο, τα επόμενα 4 που πήραμε και ήταν 11 κιλά το καθένα, ήταν τέλεια!

Γλυκά, τραγανά και αρωματικά και φυσικά κατακόκκινα!

Δημοσ.

Ψωνίστε από σημεία που κόβουν για να δοκιμάσεις.

Προσωπικά παίρνω μισό οπότε βλέπω τι παίζει. 

Και αν έχει κίνηση γενικά το μαγαζί δε στραβομουτσουνιάζουν αν τους πεις κόψε μου άλλο αφού δε θα πάει χαμένο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, james01gr είπε

φέτος η εξαγωγή πήγε σκ@τ@ το οποίο σημαίνει πως λογικά θα πρέπει να φάμε καλά καρπούζια. γιατί συνήθως εξαγωγή έφευγαν τα καλά 

Άρα φέτος δεν είχε καλά .

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tounion είπε

Άρα φέτος δεν είχε καλά .

δεν είναι θέμα πως δεν είχε καλά. τα δικά μας καρπούζια γίνονται γρηγορότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη συνήθως και για αυτό φεύγουν εξαγωγή. έχουμε το πλεονέκτημα του όψιμου. φέτος όμως η Ιταλία και άλλες χώρες έβγαλαν καρπούζια μαζί με εμάς και το καρπούζι τους έμεινε στην Ελλάδα. και λόγω των μεταφορικών που είναι στον Θεό, έφυγαν λίγα καρπούζια προς τα έξω. το θέμα είναι πως οι τιμές στα καρπούζια είνια πολύ ψηλά σε σχέση με την παραγωγή. προφανώς οι παραγωγοί προτιμούν να τους σαπίσουν από το να πουλήσουν φθηνά.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 29/6/2022 στις 8:54 ΜΜ, james01gr είπε

δεν είναι θέμα πως δεν είχε καλά. τα δικά μας καρπούζια γίνονται γρηγορότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη συνήθως και για αυτό φεύγουν εξαγωγή. έχουμε το πλεονέκτημα του όψιμου. φέτος όμως η Ιταλία και άλλες χώρες έβγαλαν καρπούζια μαζί με εμάς και το καρπούζι τους έμεινε στην Ελλάδα. και λόγω των μεταφορικών που είναι στον Θεό, έφυγαν λίγα καρπούζια προς τα έξω. το θέμα είναι πως οι τιμές στα καρπούζια είνια πολύ ψηλά σε σχέση με την παραγωγή. προφανώς οι παραγωγοί προτιμούν να τους σαπίσουν από το να πουλήσουν φθηνά.

Είναι βέβαιο ότι οι παραγωγοί πουλάνε ακριβά; Γιατί συνηθίζεται να τους εκμεταλλεύονται έμποροι και να τελικά το φρούτο/λαχανικό να φεύγει πάμφθηνα από τον παραγωγό και να φτάνει σε εμάς στον Θεό.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, csontheline είπε

Είναι βέβαιο ότι οι παραγωγοί πουλάνε ακριβά; Γιατί συνηθίζεται να τους εκμεταλλεύονται έμποροι και να τελικά το φρούτο/λαχανικό να φεύγει πάμφθηνα από τον παραγωγό και να φτάνει σε εμάς στον Θεό.

οι παραγωγοί τα πουλανε οσο τους τα παιρνουν οι μεγαλεμποροι... Εκτος και ειναι τυπου καλυβα ή λαικη (και να ειναι ο ιδιος παραγωγος) που εκει συνήθως παιρνουν και το κερδος του μεγαλεμπορου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/7/2021 στις 11:52 ΜΜ, Froskeas είπε

Φέτος δεν μου έχει κάτσει ούτε μία καρπούζα της προκοπής.

Κι έλεγα τί είναι οι καρπούζες...

main-qimg-fe857ba8f85ec6bea579369c498130

Επεξ/σία από apostolos_36
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...