Προς το περιεχόμενο

Ξενοδοχοϋπάλληλος ή φαρμακοϋπάλληλος;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως αφήνει να εννοηθεί ο τίτλος , βρίσκομαι σε δίλημμα μεταξύ των δύο αυτών επαγγελμάτων.

Εδώ και κάποια χρόνια εργάζομαι ως υπάλληλος υποδοχής (receptionist) ενώ έχω περάσει από μερικά ξενοδοχεία. Στο τελευταίο εργάζομαι εδώ και ένα χρόνο, βλέπω όμως πως ο κλάδος είναι ευμετάβλητος εξαιτίας του κορωνοϊού και εκτός των άλλων δεν είμαι ευχαριστημένος από τις παρούσες εργασιακές συνθήκες. Δεν διαθέτω πτυχίο τουριστικών επαγγελμάτων, εντούτοις η συνολική μου προϋπηρεσία είναι γύρω στα 5 έτη (αν μετρήσεις και τις seasons).

Από την άλλη, σε νεαρότερη ηλικία είχα βγάλει μια σχολή για βοηθούς φαρμακείου (το έκανα παράλληλα με τις σπουδές μου σε ΑΕΙ τις οποίες λόγω αδυναμίας απορρόφησης δεν ακολούθησα). Δεν έχω εργαστεί ποτέ ως φαρμακοϋπάλληλος, ωστόσο προέκυψε μια θέση σε ένα φαρμακείο της περιοχής μου από την οποία υπάρχει ενδιαφέρον.

Γνωρίζω πως και στα δύο επαγγέλματα είμαι ένας απλός υπάλληλος χωρίς πολλές δυνατότητες εξέλιξης σε γνώσεις και σε μισθό. 

Αν όμως έπρεπε να επιλέξετε ένα εκ των δύο, ποια θα ήταν η επιλογή σας; Μισθολογικά είναι 100 ευρώ παραπάνω το ξενοδοχείο, δίχως ευτυχώς να δίνω τόσο πολύ βάρος στο οικονομικό σκέλος. Κυρίως με ενδιαφέρει το περιβάλλον/συνθήκες.

Ο στόχος μου είναι να απορροφηθώ κάπου έτσι ώστε να παραμείνω μακροχρόνια και να μην σκέφτομαι συνέχεια πως κάτι θα συμβεί και θα χάσω τη δουλειά μου. Επίσης, τώρα (καλή ή κακή) έχω μια εργασία, ενώ με το φαρμακείο κινδυνεύω να μου πουν σε ένα μήνα από τώρα πως δεν τους κάνω.

Εάν μπορούσε κάποιος να μου πει την γνώμη του θα ήμουν υπόχρεος.

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Gatoskylo8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν τελικά πας στο φαρμακείο, φρόντισε να φύγεις "μέρα", έτσι ώστε να μπορείς να γυρίσεις. Πες νωρίτερα ότι θα φύγεις και αν σου ζητήσουν να μείνεις λίγο μην πεις όχι. Ακόμα και αν δεν πας στο ίδιο ξενοδοχείο, αν πας σε άλλο να μην σε θαψουν.... 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, ARRASS είπε

Αν τελικά πας στο φαρμακείο, φρόντισε να φύγεις "μέρα", έτσι ώστε να μπορείς να γυρίσεις. Πες νωρίτερα ότι θα φύγεις και αν σου ζητήσουν να μείνεις λίγο μην πεις όχι. Ακόμα και αν δεν πας στο ίδιο ξενοδοχείο, αν πας σε άλλο να μην σε θαψουν.... 

Σε ευχαριστώ, ούτως ή άλλως θα τους ενημέρωνα διότι με υποχρεώνει και ο νόμος (2 εβδομάδες πριν).

Μάλλον θα παραμείνω στο ξενοδοχείο πάντως, δεν αντέχω την συνεχή ορθοστασία του φαρμακείου (στη reception έχουμε γραφείο διότι σηκώνουμε τηλέφωνα/περνάμε κρατήσεις στους υπολογιστές).

Επεξ/σία από Gatoskylo8

16 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε

εκτός των άλλων δεν είμαι ευχαριστημένος από τις παρούσες εργασιακές συνθήκες

αν δεν αλλάξεις εσύ κάτι, δε θα αλλάξουν οι συνθήκες

αν δεν έχεις στόματα να ταΐσεις κλπ, ενημερώνεις εγκαίρως περί παραίτησης κ πας παρακάτω

μπορεί να είναι χειρότερα, μπορεί καλύτερα, μπορεί από εκεί να σου προκύψει κάτι άλλο. Στην τελική, αν δε σ αρέσει, μπορείς του χρόνου από Απρίλιο κλπ, όποτε ανοίγει η σαιζόν, να πας πάλι σε ξενοδοχείο

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στον ξενοδοχειακό κλάδο έχεις περιθώρια εξέλιξης; Πχ να αποκτήσεις κάποια προσόντα και αργότερα να ανέβεις ιεραρχικά και μισθολογικά;
Γιατί στο φαρμακείο δεν έχεις τίποτα, ένας πωλητής θα είσαι, κλασικά οι φαρμακοποιοί είναι τσίπηδες οπότε και αν καθαρίζει 5 χιλιάρικα το μήνα ο ιδιοκτήτης, εσένα πάντα θα σου δίνει τα νόμιμα και τα ελάχιστα. Αν δεν έχεις φιλοδοξίες πάνε φαρμακείο, απλά φρόντισε να μαζέψεις χρήμα να σπουδάσεις σε καμία φαρμακευτική Βουλγαρίας ώστε αργότερα να κάνεις κάτι δικό σου.

Επεξ/σία από lary7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, lary7 είπε

Στον ξενοδοχειακό κλάδο έχεις περιθώρια εξέλιξης; Πχ να αποκτήσεις κάποια προσόντα και αργότερα να ανέβεις ιεραρχικά και μισθολογικά;

Ελάχιστες, το πολύ πολύ (αν εργάζεσαι σε κάποιο μεγάλο) να γίνεις υπεύθυνος βάρδιας.

Συμφωνώ πάντως πως στο άλλο επάγγελμα δεν έχεις απολύτως καμία πιθανότητα εξέλιξης. Άσε που στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων προτιμούν γυναίκες (ώστε να προωθούν και τα καλλυντικά).

Τελικά θα παραμείνω στο ξενοδοχείο.

Προς το παρόν.

Υ.Γ. Στο τελευταίο φαρμακείο η ιδιοκτήτρια μένει σε βίλα με πισίνα (να τα χαίρεται).

Προφανώς όμως προσφέρει τον βασικό.

Επεξ/σία από Gatoskylo8

3 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε

Ελάχιστες, το πολύ πολύ (αν εργάζεσαι σε κάποιο μεγάλο) να γίνεις υπεύθυνος βάρδιας.

Συμφωνώ πάντως πως στο άλλο επάγγελμα δεν έχεις απολύτως καμία πιθανότητα εξέλιξης. Άσε που στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων προτιμούν γυναίκες (ώστε να προωθούν και τα καλλυντικά).

Τελικά θα παραμείνω στο ξενοδοχείο.

Προς το παρόν.

Υ.Γ. Στο τελευταίο φαρμακείο η ιδιοκτήτρια μένει σε βίλα με πισίνα (να τα χαίρεται).

Προφανώς όμως προσφέρει τον βασικό.

στα ξενοδοχεία αν αποκτήσεις καποια επιπλέον προσοντα θα μπορείς να ανέβεις πιο πάνω? στο φαρμακείο παντως και 20 χρονια να κάτσεις ενας απλός υπάλληλος θα είσαι με το βασικό, εκτός κι αν κυνηγήσεις B2B θεσεις εργασίας σε φαρμακευτικές. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...