Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω γνώμες σχετικά με το πώς βλέπει ο κόσμος το γενικό Trend σχετικά με τις τηλεοπτικές σειρές έναντι του κινηματογράφου. Νομίζω οτι η κλήση του κόσμου γυρνάνει προς τις σειρές και οι ταινίες έχουν χάσει ποια την αίγλη τους. Η κατάσταση με το Covid δεν βοηθάει βέβαια τους κινηματογράφους αλλά δεν θυμάμαι και καμία αξιολογη ταινία τελευταία και γενικά δεν έχω νιώσει την επιθυμία να πάω κινηματογράφο. Αντίθετα σε σειρές νομίζω οτι έχουν αρχίσει και εμφανίζονται αξιόλογα Concepts. Οι ταινίες απο την άλλη έχουν γίνει πολύ προβλέψιμες και νομίζω οτι γενικά τις έχουμε βαρεθεί. 

Τώρα ποια νομίζω οτι Online υπηρεσίες τύπου Netflix έχουν πολυ μεγαλύτερη πέραση. Το σινεμά πέθανε....η μήπως κάτι άλλο παίζει;

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, θεωρω οτι οι σειρες εχουνε κατι που οι ταινιες δεν εχουν.

Την δυνατοτητα των πολλων εναλλαγων και αναπτυξη των χαρακτηρων ακομα και των <<δευτερων>>.

...

Κατι αλλο τωρα. Θα εχω χρονο απο εβδομαδα και λεω να δω μια σειρα. Μετα το Game of Throneς (ναι τωρα το ειδα μην βαρατε, σε τρεις εβδομαδες το ειδα ολο. Αποψη μου επρεπε να ειχε μεινει στις 5 σεζον, αλλα αυτο ειναι προσωπικη αποψη.)

Μου εχουνε πει για την σειρα Money Heist. (Casa de Papel).

To εχετε δει? Ακουγεται ενδιαφερον.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Πέφτει πολύ χρήμα σε σειρές και μάλιστα όλου του τύπου τις σειρές. Πλέον δεν φαίνεται να τρομάζει τα κανάλια να πληρώσουν 10-20 εκατομμύρια το επεισόδιο. Από εκεί και πέρα μια σειρά έχει στην διάθεσή της τον χρόνο να αναπτύξει χαρακτήρες και ιστορία χωρίς να τρέχει, δυστυχώς όμως δεν είναι και δύσκολο να πλατειάσει υπερβολικά προκειμένου να πιάσει αυτές τις 7 σεζόν που πολλοί φαίνεται να θεωρούν ως ιδανικό αριθμό. Κάποιες πάλι καταφέρνουν να το αποφύγουν αυτό, απλά εστιάζοντας σε άλλον χαρακτήρα από κάποιο σημείο και μετά, όπως π.χ. το Vikings.

Οι ταινίες από την άλλη έχουν χαλάσει. Πολύ τρέξιμο, πολλά εφέ, γρήγορες εναλλαγές, πολλές φορές θυσιάζοντας την ομαλή ροή από σκηνή σε σκηνή.

Κάπου λοιπόν έχει ανέβει το budget των σειρών, έχει πέσει η ποιότητα των ταινιών, για αυτό και έχουμε αυτή την μετατόπιση του κοινού από τις ταινίες στις σειρές.

Μην αγνοήσω εδώ και τον παράγοντα "προβολή". Κάποτε την σειρά την έβλεπες σε οθόνη 32'' και ένιωθες προνομιούχος. Πλέον βάζεις την 75άρα και έχεις σινεμά στο σπίτι.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στις 24/7/2021 στις 6:25 ΜΜ, intensobank είπε

Μου εχουνε πει για την σειρα Money Heist. (Casa de Papel).

Πολλοί πίνουν νερό στο όνομά του, αλλά προσωπική μου άποψη, απλά ξεχειλώνει υπερβολικά μια υπόθεση ληστείας. Βοηθάει το ότι Ισπανόφωνο. Έχει έναν βαθμό διαφορετικότητας στην υλοποίησή του, έναντι της κλασικής Αμερικανιάς. Δες τις δύο πρώτες σαιζόν που έχουν να κάνουν με την ληστεία, άσε τις άλλες τρεις κατά την γνώμη μου, που απλά φτιάχτηκαν για το χρήμα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Συμφώνω ότι τώρα ποια ο καθένας μπορεί να έχει την 60+ LCD στο σπίτι και ο κινηματογράφος έχει χάσει ποιά το δέος του. Βέβαια το Covid δεν βοήθησε την κατάσταση. Εδώ στο USA ήθελες 18-20$ το άτομο για Εισιτήρια και βάλε και κατά 20αρικο παραπάνω για popcorn, Soft Drink κτλ. 60$ για 2 άτομα 10 ταινίες να δείς έβγαλες μια LCD 55". Για να δεις παιδική ταινία για 2 παιδιά θέλεις $80-100 στο νερό.

Αυτο πάντος που με απογοητεύει με τις ταινίες την τελευταία 20ετια είναι ότι βασίζονται πολύ στα εφέ και τα σενάρια τους έχουν γίνει λίγο πολύ βαρετά και προβλέψιμα. Τώρα ποια η κινηματογραφικές έχουν βρεί τρόπο να πουλάνε τις προβολές κατευθείαν στο κοινό.

• Like 1
Δημοσ.

οι σειρές γενικά είναι πιο προσβάσιμες στον περισσότερο κόσμο, δύσκολα θα σηκωθεί να πάω κάποιος σινεμά για μια ταινία που δεν τον πολυενδιαφέρει, ενώ ευχαρίστως μπορεί να την έβλεπε στην τηλεόραση για χαλάρωμα το βράδυ.

όπως και να έχει η μαγεία του κινηματογράφου είναι μια αίσθηση που εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ και μού έχει λείψει!

• Like 1
Δημοσ.

Το θεμα με τις ταινιες ειναι η ελλειψη σεναριων κ νεων ιδεων . Τα ιδια κ τα ιδια νο2 νο3 κτλ . Στις σειρες πεφτει χρημα κ βλεπουμε κ κατι πρωτοτυπο ή διαφορετικό . Τωρα τελευταια βεβαια κ εκει υπαρχει μια στασιμότητα. Τρανο παραδειγμα το Netflix που εχει να βγαλει σειρα της προκοπης ουτε θυμαμαι απο πότε . Για τις ταινίες του ας το αφησουμε καλύτερα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...