Προς το περιεχόμενο

Ιδιωτικό v Δημόσιο Πανεπιστήμιο

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο φόρουμ. 

Αυτές τις μέρες είμαι σε ένα πολύ δύσκολο δίλημμα. Είμαι ανάμεσα σε 2 πανεπιστήμια ώστε να ξεκινήσω το μεταπτυχιακό μου(και στα δύο έχω γίνει δεκτός κ' είναι ο ίδιος τομέας). 

Το ένα είναι ιδιωτικό με διάρκεια 1 έτους (δυστυχώς χαμηλά στα rankings) αλλά με πολύ καλές προοπτικές και το άλλο είναι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο (world ranking ~140) αλλά διάρκειας 2 ετών. Τα έξοδα θα μου βγουν το ίδιο οποίο και αν επιλέξω..

Αν πάω στο ιδιωτικό που είναι πιο εντατικό θα έχω την ίδια επαγγελματική εξέλιξη ή δεν θα είναι τόσο καλό για το βιογραφικό μου; 

Απλώς σκέφτομαι ότι επειδή είναι πιο εντατικό, θα βγω γρηγορότερα στην αγορά εργασίας. 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! 

Επεξ/σία από cchrm97
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προσωπικα πιστευω οτι ολα εξαρτωνται απο την ικανοτητα του καθενος, για μενα ο χρονος ειναι πολυτιμος οποτε θα επελεγα αυτο με το ενα ετος . απο την στιγμη που οι προοπτικες ειναι ιδιες. για το βιογραφικο δεν γνωριζω αν θα καθισουν να δουνε ranking κλπ , Παλαιοτερα στους big 4 για recruitment πχ εβλεπαν βαθμο πτυχιου και καθολου ranking πανεπιστημιων, ειχαν ωστοσο ιδιοτυπη εξεταση ικανοτητων που επρεπε να περασεις για να δουν το πτυχιο σου κλπ κλπ . 

• Like 1

Επισκέπτης
30 λεπτά πριν, forgotten είπε

προσωπικα πιστευω οτι ολα εξαρτωνται απο την ικανοτητα του καθενος, για μενα ο χρονος ειναι πολυτιμος οποτε θα επελεγα αυτο με το ενα ετος . απο την στιγμη που οι προοπτικες ειναι ιδιες. για το βιογραφικο δεν γνωριζω αν θα καθισουν να δουνε ranking κλπ , Παλαιοτερα στους big 4 για recruitment πχ εβλεπαν βαθμο πτυχιου και καθολου ranking πανεπιστημιων, ειχαν ωστοσο ιδιοτυπη εξεταση ικανοτητων που επρεπε να περασεις για να δουν το πτυχιο σου κλπ κλπ . 

Ναι έχεις δίκιο σε αυτό που λες...

Σε ευχαριστω πάντως! 

Πρόσφατα βρέθηκα σε αντίστοιχο δίλλημα και θα σου πω πως σκέφτηκα...

Αν θες απλά το χαρτί, δηλαδή το μεταπτυχιακό είναι το "επόμενο βήμα" για μια καλύτερη δουλειά, διάλεξε το μονοετές. Αφενός θα μπείς πιο γρήγορα στην αγορά εργασίας, θα χάσεις λιγότερο χρόνο και αφετέρου εκτός και αν μιλάμε για εξωτερικό κανένας δεν κοιτάει rankings πανεπιστημίων (εκτός αν είσαι απόφοιτος ΠΟΛΥ "χτυπητής" σχολής)

Απο την άλλη, αν σε ενδιαφέρει και το "πληροφοριακό κέρδος" που σου προσφέρει παραπάνω ο 2ος χρόνος, το έξτρα networking μέσω του πανεπιστημίου (ενδεχομένως ακαδημαικη καριέρα) ή ακόμα και το "όνομα" του τίτλου για να χτυπήσεις πιο "σοβαρές" δουλειές, διάλεξε το διετές.

Προσωπικά, μετά το πτυχίο δούλεψα για μια 4ετία και βλέποντας σε πράξη τα πλεονεκτήματα της καλής γνώσης του αντικειμένου, διάλεξα το διετές.

• Like 2

δε ξερω σε τι κλαδο εισαι κ τι μεταπτυχιακο μιλαμε αλλα κ για ποια πανεπιστήμια μιλας. 

Από προσωπικη εμπειρία παντως, το MSc μου στοχευμενα το εκανα σε top ranking πανεπιστήμιο κ μετρησε πολυ στην αγορα εργασιας. Ακομα κ πολλα χρονια μετα, ειναι όπλο οταν το βλεπουν στο βιογραφικο. Αλλα ηταν το νο1-2 uni για τον συγκεκριμενο κλαδο στην χώρα του κ εργαζομαι εκει.

Αν συζηταμε τωρα για διαφορα αναμεσα στο no 50 κ no 100 πχ στην Αγγλια, δεν εχει σημασια. Αλλα αν συζητας για κορυφαιες σχολες με παγκοσμια αναγνωριση, ναι μπορει να εχουν αντίκτυπο. Εξαρταται βεβαια κ η χωρα που θα εργαστεις γιατι μπορει να ειναι top ranking κατι αλλα αν δε το ξερουν εκτος χωρας του, τοτε δεν εχει τοσο μεγαλο impact. Δλδ μπορει πχ το πανεπιστήμιο του Newcastle να ειναι ανωτερο σε ενα Χ τομεα αποτι του Cambridge, αλλα το 2ο ειναι που ξερει ολος ο πλανητης οποτε αλλο ιmpact εχει :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...