trib Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Τα δύο νέα προστατευτικά ονομάζονται Gorilla Glass with DX και Gorilla Glass with DX+. Η Corning ανακοίνωσε δύο νέα γυαλιά προστασίας κατασκευασμένα για το πίσω μέρος του smartphone και πιο συγκεκριμένα για τους φακούς της κάμερας. Με τους αισθητήρες να γίνονται ολοένα και περισσότεροι τα τελευταία χρόνια στα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα, η Corning κυκλοφορεί τα Gorilla Glass with DX και Gorilla Glass with DX+. Όπως αναφέρει η εταιρεία, προσφέρουν προηγμένη οπτική απόδοση επιτρέποντας να εισέλθει περισσότερο φως από το περιβάλλον, ανώτερη αντοχή στις γρατζουνιές αλλά και επιπλέον ανθεκτικότητα στους φακούς. Στην πραγματικότητα, αυτά τα νέα προστατευτικά γυαλιά δεν είναι εντελώς νέα, αφού η Corning είχε διαθέσει το 2018 μία έκδοση των DX/DX+ ειδικά για smartwatches. Ωστόσο, η εταιρεία αναφέρει ότι η μετάβαση αυτής της τεχνολογίας προς τους φακούς της κάμερας του smartphone, πρόσθεσε επιπλέον προκλήσεις καθώς το γυαλί πρέπει να είναι ακόμη πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές και με κάποιον τρόπο θα έπρεπε να επιτρέπει την είσοδο περισσότερου φωτός. Η Corning ανέφερε στην ιστοσελίδα Wired ότι τα Gorilla Glass with DX/DX+ αφήνουν το 98% του φωτισμού περιβάλλοντος ενώ εξακολουθούν να είναι εξίσου ανθεκτικά στις γρατζουνιές με ένα τυπικό Gorilla Glass. Συγκριτικά, η Corning ισχυρίζεται ότι τα τυπικά καλύμματα φακών με ανακλαστικές επικαλύψεις αφήνουν μόνο το 95% του φωτός. Με ακόμη περισσότερο φως και λιγότερες αντανακλάσεις, οι κάμερες των smartphones θα αποδίδουν καλύτερα. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα τηλέφωνα που θα διαθέτουν τα νέα γυαλιά, αλλά αναφέρει ότι η Samsung θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα τα ενσωματώσει. Δεδομένου ότι το Galaxy Unpacked είναι προγραμματισμένο για τις 11 Αυγούστου, ίσως δούμε τα νέα γυαλιά προστασίας σε δράση νωρίτερα από ό, τι περιμένουμε. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
jerry banana Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Παίζει να είμαι ο μόνος που ποτέ δεν έχει βάλει προστασία σε κάμερα επάνω ?Μόνο μπροστά στην οθόνη και στο κινητό από πίσω Οι κάμερες πάντα είναι στο έλεος του Θεού.Πχ τώρα έχω ένα mi a3 και η κάμερα του αν και δεν τις έχω προστασία δεν έχει βάλει κιχ. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2021 από jerry banana 1
Runner25 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 στο iphone νομιζω το γυαλι της καμερας ειναι απο συνθετικο ζαφειρι
jimmy213 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 17 λεπτά πριν, Runner25 είπε στο iphone νομιζω το γυαλι της καμερας ειναι απο συνθετικο ζαφειρι Έτσι λένε, αλλά σε γρατσουνιές είναι το ίδιο με το γυαλί. 1 ώρα πριν, jerry banana είπε Παίζει να είμαι ο μόνος που ποτέ δεν έχει βάλει προστασία σε κάμερα επάνω ?Μόνο μπροστά στην οθόνη και στο κινητό από πίσω Οι κάμερες πάντα είναι στο έλεος του Θεού.Πχ τώρα έχω ένα mi a3 και η κάμερα του αν και δεν τις έχω προστασία δεν έχει βάλει κιχ. Μάλλον κανένας δεν το κάνει. Δεν λέει για μεμβράνες/τζαμάκια το άρθρο. Λέει για το γυαλί που ήδη υπάρχει στα κινητά. Δεν θα αγοράζεις Gorilla DX για να το βάλεις στην κάμερα. 2 1
AntiCambeR Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Οι σωστές θήκες προεξέχουν τουλάχιστον 2-3 mm προστατεύοντας τον φακό. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσει το κινητό κάθε τόσο, όσο προσεκτικός και να είναι κάποιος. Αν ο φακός έχει σκουπιδάκια, φυσάμε, μετά με λίγα χνώτα και σκουπίζουμε με πανάκι απο γυαλιά χωρίς να πιέσουμε.
spysoumi Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 5 ώρες πριν, Runner25 είπε στο iphone νομιζω το γυαλι της καμερας ειναι απο συνθετικο ζαφειρι(μάλλον Ζεφύρι ήθελες να πεις )
apos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Δεν ξέρω... Εμένα γενικά η μπίζνα του ανθεκτικού γυαλιού (με τη Gorilla πρώτη, ως leader στην αγορά) ανέκαθεν μου φαίνονταν αδιάφορη, για να μην πω και ως έναν βαθμό παπατζιλίκι. Λίγο αόριστα "4x ανθεκτικότερο", "3x λιγότερες γρατζουνιές" κτλ. Προφανώς και υπάρχει εξέλιξη, R&D και εν τέλει βελτίωση, αλλά εγώ από το Gorilla 1 μέχρι σήμερα, αν δεν βάλω θήκη, παίρνω τα... μην πω μου. Και δεν μου αρέσουν οι θήκες. Οπότε thank you next. 4
tsarouc Δημοσ. 25 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2021 Πλασιμπο η δουλειά. Όπως και να έχει ευπρόσδεκτο. Και γιατί όχι ένα κλικ περισσότερη προστασία και περισσότερη ποιότητα στις φωτογραφίες μας είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Σε νυχτερινή φωτογράφιση έστω και μερικές μονάδες iso ποιο κάτω θα κάνουν διάφορα ειδικά στο θόρυβο που πάσχουν τα μικρά σε μέγεθος οπτικά των κινητών μας.
Thessgr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2021 Δεν έχω βάλει ποτέ προστατευτικό τζαμάκι και άλλα τέτοια σε κινητό. Στα πρώτα μου κινητά δεν είχα ούτε προστατευτική θήκη. Στα τελευταία κινητά έχω μια απλή θήκη από σιλικόνη γιατί πλέον δεν τη γλιτώνεις αν πέσει κάτω το κινητό χωρίς θήκη. Το κινητό το βάζω στην τσάντα μαζί με τα κλειδιά πάντα με την οθόνη να ακουμπάει στα κλειδιά και ποτέ με την κάμερα προς αυτά. Όταν το αφήνω επάνω σε σκληρή επιφάνεια το έχω πάντα με την οθόνη προς τα κάτω και όχι με την κάμερα, για να μην κάνει σημάδι η κάμερα. Τυχαίνει να είμαι σε "απαιτητικά" περιβάλλοντα με σκόνες, πέτρες, αιχμηρά και σκληρά υλικά κλπ. και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Με κοιτάνε όλοι σαν να κάνω κάτι το extreme και τρελό. Κάνω ό,τι πιο λογικό!! Έχουμε τόσα χρόνια Gorilla Glass στις οθόνες των κινητών και έχουμε δει από τις πρώτες υλοποιήσεις πόσο αποτελεσματικό είναι το υλικό. Μετά από τόσες βελτιώσεις έχει γίνει σχεδόν σαν ζαφείρι (σχεδόν). Κανένα κινητό μου δεν είχε ποτέ σημαδάκι στην οθόνη και πάντα είχε την ποιότητα οθόνης που διαφήμιζε ο κατασκευαστής και δεν την χαλούσε η κάθε λογής προσθήκη έξτρα τζαμιού. Πληρώνουμε για το Gorilla Glass του κάθε κινητού και αντί να κάνουμε χρήση αυτού πάμε και βάζουμε άλλα υλικά από πάνω!! Προσέχω την κάμερα γιατί δεν γνωρίζω πόσο ανθεκτικό είναι το τζαμάκι της και αν πάθει το παραμικρό θα έχω πρόβλημα στις φωτογραφίες, κάτι που δεν μπορεί να διορθωθεί. Αν πάθει έστω κάποια γρατζουνιά ο οθόνη του κινητού πάλι μπορώ να το ανεχθώ και να κάνω μια χαρά τη δουλειά μου. Πιστεύω ότι είναι θέμα ψυχολογίας και ελλιπούς πληροφόρησης. Είτε δεν πιστεύουν κάποιοι ότι το Gorilla Glass μπορεί να προσφέρει τέτοια προστασία είτε δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό. Στο θέμα του άρθρου, πολύ καλή η προσθήκη Gorilla Glass στο φακό της κάμερας γιατί οποιοδήποτε σημαδάκι εκεί προκαλεί μη αναστρέψιμο πρόβλημα σε κάθε λήψη φωτογραφιών. 1
Privacy3571 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) θα έδινα +1 μόνο αμα είχε ονομασία harambe glass Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2021 από Privacy3571
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα