Junior22 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Καλημέρα σε όλους, χθες εγκατέστησα στον υπολογιστή μου τα Linux (Ubuntu 20.04). Προς το παρόν πάει καλά, υπάρχουν πράγματα που είναι διαφορετικά αλλά βγάζω άκρη. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα με τους δίσκους. Έχω 2 ssd και έναν hdd αλλά μόνο ο ssd όπου έγινε η εγκατάσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ο hdd που ήταν για αποθήκευση είναι read only και ο άλλος ssd δεν εμφανίζεται κάπου, παρά μόνο αν ψάξω στο disks. Πως μπορώ να τους αλλάξω από read only ώστε να μπορώ να τους χρησιμοποιω και αυτούς?
jim_p Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Τι filesystems εχουν τα partitions σε αυτους τους δισκους? Επισης, ειχανε πριν καποια εγκατασταση windows πανω τους?
Junior22 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, jim_p είπε Τι filesystems εχουν τα partitions σε αυτους τους δισκους? Επισης, ειχανε πριν καποια εγκατασταση windows πανω τους? Τους 2 ssd τους είχα σε raid 0 και είχα εγκατεστημένα τα Windows 10. Μετά έκανα εγκατάσταση στον έναν ssd τα Linux γιατί δεν ήθελα να μπλέξω πάλι με raid. Η εγκατάσταση έγινε χωρίς dual boot. Ο hdd είναι για αποθήκευση φωτογραφιών, αρχείων κλπ. Έπρεπε στην εγκατάσταση των Linux να κάνω κάτι διαφορετικό? Εγώ απλά επέλεξα τον ssd να γίνει format και να γίνει η εγκατάσταση του λογισμικού εκεί.
Neo Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Ο ssd λογικα θελει format και ο αλλος αλλαγη στα permissions του μαλον.
Junior22 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 14 λεπτά πριν, Neo είπε Ο ssd λογικα θελει format και ο αλλος αλλαγη στα permissions του μαλον. Απλώς επειδή είναι η πρώτη φορά που βάζω Linux και δεν ξέρω πως να τα κάνω αυτά, οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.
Neo Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Format κανεις απο το gparted απλα σιγουρεψου οτι διαλεγεις το σωστο δισκο , για τον αλλον αναλογος το file system. Googlare πχ ubuntu ntfs fix permissions και θα βρεις τον δρομο σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα