Mporeis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Γεια σας έχω το λάπτοπ Compaq presario CQ71 με CPU Intel pentium 2.20Ghz dual core και θελω να τον αναβαθμίσω (δεν έχει ενσωματομένα γραφικα) Το socket της μητρικής είναι mPGA478MN θέλω αν γίνεται να τον πάρω από την Ελλάδα, δεν με νοιάζει να είναι μεταχειρησμένος. Θέλω να μην είναι pentium, να είναι τουλαχστον 1.8GHz να είναι intel, να έχει τουλάχιστον 2 πυρηνες και να μην έχει ενσωματομένα γραφικά. Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη....
nickol-us Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c01713747.pdf Σύμφωνα με το παραπάνω manual, στο chapter 1 - πρώτη σελίδα έχει τους υποστηριζόμενους επεξεργαστές του λάπτοπ σου. Αν δεν έχω κάνει λάθος, ο καλύτερος που μπορείς να βάλεις είναι ο Intel Core2 Duo P8700. Μην περιμένεις τεράστιες διαφορές αλλά κάτι θα κάνει. Στις αγγελίες του site δεν τον βρήκα διαθέσιμο, τον βρήκα όμως στο ebay με κόστος περίπου στα 10 ευρώ. Αν θέλεις να κρατήσεις "ζωντανό" το λάπτοπ, πρέπει να έχεις 4gb ram (ιδανικά θα ήταν 8bg αλλά τα 4gb ddr2 δεν αξίζουν σε κόστος την "επένδυση") και να βάλεις έναν ssd δίσκο για να γλιτώσεις τις όποιες καθυστερήσεις του μηχανικού δίσκου.
Mporeis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, nickol-us είπε Αν θέλεις να κρατήσεις "ζωντανό" το λάπτοπ, πρέπει να έχεις 4gb ram και να βάλεις έναν ssd δίσκο για να γλιτώσεις τις όποιες καθυστερήσεις του μηχανικού δίσκου. Έχω 4GB ram και ssd 240GB, αν δεν υπάρχει επεξεργαστής που να ταιριάζει στο λάπτοπ δεν πειράζει, απλά είδα ότι μπορεί να βγει και είπα να το δοκιμασω Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2021 από Mporeis
Mporeis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Στις αγγελίες του site δεν τον βρήκα διαθέσιμο, τον βρήκα όμως στο ebay με κόστος περίπου στα 10 ευρώ Μπορεί να μου στείλεις λινκ? Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2021 από Mporeis
nickol-us Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 https://www.ebay.com/sch/164/i.html?_from=R40&_nkw=P8700 Προσοχή, εφόσον τον πάρεις, από ποιόν πωλητή και ποιά χώρα. Στα 10 ευρώ βρίσκεις από Ευρώπη μαζί με τα μεταφορικά στην τιμή. Μην πας να γλιτώσεις 5 ευρώ από Κίνα και τα πληρώσεις τελωνεία.
Mporeis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nickol-us είπε https://www.ebay.com/sch/164/i.html?_from=R40&_nkw=P8700 Προσοχή, εφόσον τον πάρεις, από ποιόν πωλητή και ποιά χώρα. Στα 10 ευρώ βρίσκεις από Ευρώπη μαζί με τα μεταφορικά στην τιμή. Μην πας να γλιτώσεις 5 ευρώ από Κίνα και τα πληρώσεις τελωνεία. Ευχαριστώ πολύ αλλά το βρήκα κι εγώ σε ελληνικό κατάστημα με 25€ και νομίζω πως είναι καινούργιος, δες και πες μου αν είναι ο σωστός κι αν αξίζει https://www.droidshop.gr/product/intel-core-2-duo-p8700-processor-3m-cache-2-50-ghz-pga478/ Να ρωτήσω, θα χρειαστεί να αναβαθμίσω και το bios?? Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2021 από Mporeis
nickol-us Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Tο αν αξίζει δεν το ξέρω. Δεν έχεις αναφέρει ποιον cpu έχεις για να συγκρίνω αλλά δεν ξέρω και τι περιμένεις να δεις από διαφορές. Οτι σου λέω είναι αναφορές που μπορεί να βρει εύκολα κανείς. Για το bios δεν βρήκα κάποια πληροφορία. Ίσως αν πας με το μοντέλο του λάπτοπ στο forum της hp να δεις αν υπάρχουν διαθέσιμα update. Αν οχι, θα είναι ένα ρίσκο που θα πρέπει να πάρεις καθώς δεν το γνωρίζω. Ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει κάποιο άλλο μέλος που έχει κάνει κάποια παρόμοια αναβάθμιση.
Mporeis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 14 λεπτά πριν, nickol-us είπε Tο αν αξίζει δεν το ξέρω. Δεν έχεις αναφέρει ποιον cpu έχεις για να συγκρίνω αλλά δεν ξέρω και τι περιμένεις να δεις από διαφορες Το μοντέλο είναι intel Pentium T4400 2.20Ghz 15 λεπτά πριν, nickol-us είπε Για το bios δεν βρήκα κάποια πληροφορία. Ίσως αν πας με το μοντέλο του λάπτοπ στο forum της hp να δεις αν υπάρχουν διαθέσιμα update. Αν οχι, θα είναι ένα ρίσκο που θα πρέπει να πάρεις καθώς δεν το γνωρίζω. Ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει κάποιο άλλο μέλος που έχει κάνει κάποια παρόμοια αναβάθμιση. Οκ θα το ψάξω
nickol-us Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Σε όλα τα συγκριτικά βγαίνει 15-20% πάνω ο P8700 συν οτι είναι και λιγότερα tdp (25w<35w) που σημαίνει καλύτερες θερμοκρασίες. Στα 10ευρώ σίγουρα θα έπαιρνα το ρίσκο, στα 25 δεν ξέρω. Βεβαιώσου οτι τον παίρνει σίγουρα το λαπτοπ σου (bios update κτλ) και πράξε ανάλογα. Ένα τελευταίο, επειδη δεν αναφέρεις τι λειτουργικό έχεις, λόγω της σχετικά λίγης μνήμης που έχεις, καλύτερα είναι να έχεις λειτουργικό 32bit και όχι 64bit
Mporeis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Λειτουργικό έχω βάλει Linux, γιατί με τα windows 10 δεν πήγαινε και δεν ήθελα να βάλω ληγμένα windows Θα ψάξω για το bios update και θα δω τι θα κάνω
Mporeis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, nickol-us είπε Πρεπει να έχεις 4gb ram (ιδανικά θα ήταν 8bg αλλά τα 4gb ddr2 δεν αξίζουν σε κόστος την "επένδυση") Δηλαδή μου λες ότι δεν αξίζει με 4GB ram? Επίσης, οι ραμ που έχω είναι 2 των 800Mhz ενώ τον επεξεργαστή τον βρήκα σε 1065Mhz, πειράζει? Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2021 από Mporeis
mphxths Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 24 λεπτά πριν, Mporeis είπε Δηλαδή μου λες ότι δεν αξίζει με 4GB ram? Επίσης, οι ραμ που έχω είναι 2 των 800Mhz ενώ τον επεξεργαστή τον βρήκα σε 1065Mhz, πειράζει? Αρχικα να ξεκινησουμε με το γεγονος οτι αν ο επεξεργαστης που εχει τωρα ειναι στα 800MHz bus , καλο ειναι και ο επομενος να ειναι στα 800. Μπορει να υποστηριζει και στα 1066 επεξεργαστη , μπορει και οχι , αναλογως το bios/chipset ή και το υπομοντελο της σειρας. Περα απο αυτο , μαγαζια σαν το droidshop , ειναι τα κλασικα μαγαζια που πουλανε παλιο hardware σε υπερτιμημενες τιμες. Προτιμοτερο να ψωνισεις απο ebay. Απο κει και περα για το θεμα της μνημης. Δεν ξερω τι εργασιες κανεις σε αυτο το φορητο , αλλα τα 4 γιγα στις μερες μας θεωρουνται λιγα. Τα 8 γιγα οριακα αρκετα για καθημερινη απλη χρηση. Το θεμα ειναι οτι τα 4gb sodimm ddr2 / 800MHz , κυμαινονται σε τιμες εξωπραγματικες , για τα σημερινα δεδομενα. Μιλαμε για τιμες περιπου ~40ευρω απο Κινα μερια , ενω κατι πωλητες/καταστηματα στο ebay απο Ευρωπη , τις πουλανε και παραπανω. 1
Mporeis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 6 ώρες πριν, mphxths είπε Αρχικα να ξεκινησουμε με το γεγονος οτι αν ο επεξεργαστης που εχει τωρα ειναι στα 800MHz bus , καλο ειναι και ο επομενος να ειναι στα 800. Μπορει να υποστηριζει και στα 1066 επεξεργαστη , μπορει και οχι , αναλογως το bios/chipset ή και το υπομοντελο της σειρας. Τον επεξεργαστή τον βρήκα στο help manual, που σημαίνει ότι το λάπτοπ έβγαινε και με αυτόν τον επεξεργαστή οπότε λογικά θα κάνει 6 ώρες πριν, mphxths είπε μαγαζια σαν το droidshop , ειναι τα κλασικα μαγαζια που πουλανε παλιο hardware σε υπερτιμημενες τιμες. Το πουλάνε μεταχειρισμένο ή καινούργιο??
mphxths Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 28 λεπτά πριν, Mporeis είπε Το πουλάνε μεταχειρισμένο ή καινούργιο?? Μεταχειρισμενο κατα πασα πιθανοτητα. 28 λεπτά πριν, Mporeis είπε Τον επεξεργαστή τον βρήκα στο help manual, που σημαίνει ότι το λάπτοπ έβγαινε και με αυτόν τον επεξεργαστή οπότε λογικά θα κάνει Καποιο υπομοντελο ναι εβγαινε και με αυτον. Το manual αναφερεται σε "οικογενεια" μοντελων. Οπως ειπα , μπορει να παιξει μπορει και οχι. Το ρισκαρεις ? Μονο αν ειχες καποιον τετοιο επεξεργαστη και τον δοκιμαζες θα ηξερες στα σιγουρα. Να εβρισκες καποιον δηλ τζαμπα για δοκιμη... αλλιως να τον αγορασεις και να τον δοκιμασεις και να μην κανει , τι θα κανεις τοτε ? Θα πας στο μαγαζι να τον επιστρεψεις... ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα