J_Athanasiou Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 8 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Αυτό δυστυχώς που έχουν την απαίτηση να κάνεις δουλειά για 2 άτομα, είναι άδικο. Μακάρι να μην έβρισκαν άτομα και να παρακαλούσαν.Αλλά δυστυχώς βάζουν πχ αγγελία η απο γνωστούς και βρίσκουν. Δεν αξίζει να χαλιέσαι, πες του πχ φεύγω αύριο, βάλε τα χρήματα και τέλος.Αν δείς πως σε κλέβει, κάνε καταγγελία. Βγάζουν πολλά λεφτά, αλλά και πάλι εκμεταλλεύονται. Εδώ ούτε self test κάνεις ούτε Rapid τίποτα. Δεν με ρώτησαν καν αν έχω κάνει εμβολιο ή όχι. Φαντάσου εδώ! Αυτοί θα βρουν άλλους. Όλο και κάποιος από τριτοκοσμικες χωρες θα βρεθεί να δουλέψει. Έχουν πολλούς νέους σε ηλικία δηλαδή 18-19 που είναι με πρακτική. Από εκεί να δεις ζουμί που βγάζουν. Τσάμπα εργατικά χέρια στη κυριολεξία Εγώ το ξεκαθάρισα μια βδομάδα μένω ακόμα και γεια σας. Λυπάμαι τους συναδέλφους μου που ως τώρα είναι πρότυπο ανθρωπιάς. Πολλοί θα με πουν τεμπέλη ή καλοπερασάκια (ήδη από τον στενό μου κύκλο άρχισαν) αλλά δε με νοιάζει. Προτιμώ να πω ότι πήγα και είδα ότι αυτές οι συνθήκες εργασίας δεν ήταν για εμένα. Ας λένε οι άλλοι ότι θέλουν
Tetrabitos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 Σεζόν τι περιμένετε, εποχές ΠΑΣΟΚ; Που άκουγα στα 90's αρχές 00's να μωρέ πήγαινα σεζόν, σε ταβερνάκι σε νησί, μου εδιναν τρέλα λεφτά, πηδούσα τουρίστριες, όλο έξω και Οκτώβριο Αθήνα έτρωγα όλα τα λεφτά χωρίς να δουλεύω. Ιστορίες. Έχω πάει 2 σεζόν σε καμία δεν κράτησαν αυτά που είπαν. Όλο παραπάνω ώρες και άλλα πολλά χειρότερα. 1
J_Athanasiou Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 8 ώρες πριν, Tetrabitos είπε Σεζόν τι περιμένετε, εποχές ΠΑΣΟΚ; Που άκουγα στα 90's αρχές 00's να μωρέ πήγαινα σεζόν, σε ταβερνάκι σε νησί, μου εδιναν τρέλα λεφτά, πηδούσα τουρίστριες, όλο έξω και Οκτώβριο Αθήνα έτρωγα όλα τα λεφτά χωρίς να δουλεύω. Ιστορίες. Έχω πάει 2 σεζόν σε καμία δεν κράτησαν αυτά που είπαν. Όλο παραπάνω ώρες και άλλα πολλά χειρότερα. Και τι πάει να πει αυτό δε το κατάλαβα; Επειδή ο άλλος δε θέλει να πάρει παραπάνω άτομα θεωρείται εποχή ΠΑΣΟΚ; Επειδή εγώ έχω όρεξη να δουλέψω υπό ανθρώπινες συνθήκες όχι μπατε σκύλοι αλέστε αναπολώ αυτές τις εποχές; Εγώ ποτέ δεν είπα ότι περιμένω να παίρνω τα πολλά λεφτά και να χάσκω. Εγώ περίμενα ανθρώπινες συνθήκες. Αυτό που είπαν όχι αλλά είπαμε αλλά θα κάνεις κλπ. Καλώς ή κακώς μια επιχείρηση χρειάζεται προσωπικό και μάλιστα κλαίει γιατί δεν έχει, σημαίνει ότι όλοι είναι τεμπέληδες; Ώπα για μισό λεπτό ρε friend. Επίσης Ο Μαιτρ άφαντος. Μια φορά τον είδα μόνο να σηκώνει ένα δίσκο και τον πάει μέσα. Από τότε μην είδατε τον Μαιτρ Ο διευθυντής του εστιατορίου να σε κοιτάει με μισό μάτι γιατί αναμένει να κάνεις μακακια για να στην πει. Αλλά με τους πελάτες χάχα και χουχου και γεμάτος χαμογελάκι και να παίξει με τα παιδάκια. Έχω δουλέψει σε πολλές εταιρείες και ξέρω να διαχωρίζω έναν εργοδότη που δε μπορεί να πάρει άλλο προσωπικό με έναν εργοδότη που δε θέλει. Anyway αν εσύ νομίζεις ότι πλέον έτσι είναι η σεζόν συνέχισε να το πιστεύεις. Δεν θα σου πω εγώ ή κανένας άλλος το αντίθετο. Διότι είναι η γνώμη σου και πρέπει να τη σεβαστούμε. Τώρα θα αφήσω το θέμα ανοιχτό να δω που θα πάει. Εντωμεταξύ έψαξα να βρω τον Μαιτρ να του πω ότι δεν την παλεύω και να δω αν κάνω για άλλο πόστο εκτός εστιατορίου αλλά άφαντος Αυτή η hostess πάντως μου δίνει στα νεύρα. Σε κοιτάει με βλέμμα χιλίων καρδινάλιων και σε διατάζει ενώ αυτή δε κάνει τίποτα. Απλά μια κουβέντα με τους πελάτες, να τους καλωσορίσει και να κάτσουν
insomniac01 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 23/7/2021 στις 12:38 ΜΜ, J_Athanasiou είπε Καλησπέρα σε όλους εδώ, Αρκετά χρόνια βλέπω το forum αλλά ποτέ δεν έφτιαξα λογ/σμο επειδή δεν μου φάνηκε απαραίτητο. Να τώρα που κάτι θέλω να ρωτήσω. Θα φύγω τέλος της άλλης βδομάδας (αφού μαζέψω κάτι έγγραφα που θέλουν από το ξενοδοχείο πρώτα) για σεζόν σε ξενοδοχείο. Επειδή είδα και το παρόμοιο θέμα που έγραψε το μέλος αλλά πάλι δεν λύθηκαν οι απορίες μου επειδή η περίπτωση μου είναι λίγο διαφορετική. Backstory: Λοιπόν εγώ απολύθηκα από την προηγούμενη δουλειά μου τον Μάη (ουσιαστικά τέλος Απρίλη σταμάτησα) σε άσχετη με σεζόν δουλειά (ήμουν σε κατάστημα με αξεσουάρ κινητής) και από τότε έψαχνα δουλειά. Ε μια αίτηση απαντήθηκε από ένα ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο (Πάνορμο). Μου δίνουν διαμονή-διατροφή, καθαρά 800€, 4 ρεπό/μήνα, υπερωρίες πληρωμένες και αν δε πάρω ρεπό πάλι πληρώνεται. Συν όλα τα νόμιμα εννοείται. Αλλά θα πάω όχι σαν σερβιτόρος αλλά στην πισίνα ουσιαστικά. Θα φέρνω νερά, πετσέτες στους πελάτες κλπ. Τώρα δε ρωτάω αν αξίζει (αν και με ενδιαφέρει) μιας και θα πάω όπως και να έχει (εκτός αν γίνει θαύμα και με πάρει κάποιος τηλ να μου πει σου δίνω παραπάνω λεφτά να κάθεσαι σε μια καρέκλα -τυχαίο example-) αλλά το τι θα περιμένω. Δηλαδή φαντάζομαι θα είμαι κάθε μέρα στον ήλιο (και όλη την ώρα) και θα τρέχω από εδώ και από εκεί; Κάτι άλλο ίσως;;; Επίσης ερώτηση άσχετη με το θέμα αυτό αλλά σχετική με τη δουλειά. Θέλω πιστοποιητικό υγείας, αυτό το βγάζω πως; Διάβασα στο ίντερνετ αλλά δεν έβγαλα άκρη. Πας σε παθολόγο, σου γράφει εξετάσεις να κάνεις (ακτινογραφία θώρακα, εξέταση κοπράνων -σε μικροβιολογικό τα πας φαντάζομαι- και φωτογραφίες μετά για το πιστοποιητικό;) και μετά σου υπογράφει το χαρτί και έτοιμο; (το παίρνεις έγγραφα ή ψηφιακά;). Συγγνώμη παιδιά αλλά από ιατρικές εξετάσεις παίρνω μηδέν (γιατί δεν υπάρχει αρνητική βαθμολογία) μιας και το μόνο που έχει τύχει να κάνω είναι εξετάσεις αίματος, άντε και τίποτα με τον οδοντίατρο που πάλι αυτός στα κάνει όλα δε τρέχεις σε γιατρούς διάφορους. Anyways, αυτά από εμένα και όποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα να έχω έστω μια ιδέα για το τι με περιμένει. Thanks all! Τι σαιζόν ρε 1 μήνα; Σαιζόν είναι 6-7 μήνες. Μην σας πουλάνε παπά και το πιστεύετε. 15 Σεπτέμβρη κλείνουν το 80% των ξενοδοχείων και κόβουν προσωπικό. Κρατούν μόνο τους μόνιμους/παλιούς. Στην ερώτηση σου: Ναι θα φας ήλιο. Όχι απλά λίγο. ΠΟΛΥ. Λογικά θα έχεις καπέλο. Αλλά θα ζαλιστείς από το γύρω γύρω. Επέμεινε για γυαλιά. Στην δεύτερη ερώτηση ναι πας σε γιατρό και σου δίνει χαρτί ότι είσαι ΟΚ σωματικά/παθολογικά. Στις 30/7/2021 στις 6:33 ΜΜ, J_Athanasiou είπε Thanks για όλες τις απαντήσεις. Ήμουν ανενεργός επειδή έτρεχα στους γιατρούς να βγάλω τα απαραίτητα χαρτιά για το πιστοποιητικό, ήμουν σε επικοινωνία με το ξενοδοχείο οι οποίοι ήθελαν άμεσα άτομο. Με πήραν την επόμενη μέρα να μου πουν γιατί δεν έστειλα τα χαρτιά!!! Οκ ρε φίλε θέλω χρόνο να τα μαζέψω cool λίγο. Anyway εχθές πήγα στο ξενοδοχείο το πρωί και θα πω εντυπώσεις. Κατά πρώτον σαν ξενοδοχείο είναι πολύ ωραίο. Χτυπάει σαν πολυτέλεια από μακριά και όντως είναι. Για το δωμάτιο είναι οκ. Μένω με άλλο ένα άτομο, και σιγά σιγά γνωριζόμαστε. Το δωμάτιο από την πισίνα είναι λίγο μακριά αλλά οκ δε βαριέσαι. Λίγο περπάτημα δε βλάπτει. Όσο για το πόστο μου, ε εντάξει δεν έχω να πω κάτι πάρα μόνο ότι είναι άθλια. Στην αρχή μου είπαν για σέρβις στη πισίνα και εκεί έκανα λίγο. Μετά με πήγαν στο εστιατόριο σαν σερβιτόρο κανονικό όχι βοηθό. Ότι ναναι είναι τα πράγματα ειλικρινά. Υπογραφές συμβόλαιο που λέει ότι είσαι 5/7 αλλά εν τέλει είσαι 6/7 στην καλύτερη περίπτωση. Ρεπό παίρνεις οπότε σου πουν αυτοί όχι οπότε θέλεις εσύ. Τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό και μου είπε ο συγκάτοικος ότι ένα μήνα έχουν φύγει περίπου 100 άτομα!!!! Μου είπαν ότι μερικοί έκατσαν το βράδυ, κοιμήθηκαν και την επόμενη έγιναν καπνός. Οι καταστάσεις είναι άθλιες πραγματικά. Ο διευθυντής του εστιατορίου σε βρίζει μες τη μούρη σου. Το πρωί ας πούμε έκαμα κάτι λάθος και με στόλισε ωραιότατα. Όταν του είπα δεν είναι αυτός τρόπος μου είπε επί λεξει αν δε σου αρέσει σήκω φύγε τώρα. Επίσης πρόγραμμα εννοείται δεν ξέρεις. Πραγματικά δε ξέρεις. Σου λένε την προηγούμενη το βράδυ αύριο είσαι τάδε ώρα. Εννοείται πάντα σπαστό μα πάντα. Ολόκληρο δε κάνει κανείς πάρα μόνο οι μεγάλοι οι οποίοι να πω ότι απλά κάθονται και τρώμε φρουτάκια με τους πελάτες και χαζογελάνε. Όσο για την διαμονή διατροφή ε γελάω πραγματικά! Διαμονή με δίκλινα δωμάτια σε υπόγειο που σήμα δεν πιάνει ούτε για αστείο. Κλιματισμό έχει άμα φυσάει και είσαι έξω διότι το δωμάτιο εννοείται δεν έχει!!! Ούτε καν σκούπα δεν έχει το δωμάτιο να καθαρίσεις. Αφήστε το ότι πρέπει να έχεις τον νου σου για ότι πράγματα αφήνεις έξω διότι γίνονται καπνός. Διατροφή χαχαχαχαχαχα αστείο. Τρώμε ότι οι πελάτες αλλά προσέξτε ότι φαγητό δεν έχει ψηθεί καλά. Δηλαδή τίποτα καμένο ή άψητο εμάς το δίνουν. Ειλικρινά δε θα κάτσω πάνω από μια βδομάδα ακόμα. Και ο μισθός χαχαχαχαχαχα ποιος μισθός; Υποτίθεται 800 παίρνεις και υπερωρίες πληρωμένες αλλά ναι καλά. Μου είπαν ότι τα 800 είναι μεικτά δηλαδή συν όλη τη σούμα στο τέλος. Υπερωρίες δεν πληρώνουν. Σου λένε ότι στο τέλος θα στις δώσουμε όλες αλλά σιγά μη γίνει. Μία βδομάδα θα κάτσω άντε δύο και αντε γειά μετά. Ας με πουν ανόητο. Ας με πουν ότι θέλουν αλλά εγώ με τέτοιες συνθήκες δε μπορώ να εργαστώ. Οπιος έχει κάτι να συνεισφέρει ας το πει να δούμε. Άκυρο τώρα το διάβασε. Αυτό να γίνει STICKY να τα βλέπει εκείνοι που δεν ΙΔΕΑ από την δουλειά και τις συνθήκες. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2021 από insomniac01
J_Athanasiou Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 56 minutes ago, insomniac01 said: Τι σαιζόν ρε 1 μήνα; Σαιζόν είναι 6-7 μήνες. Μην σας πουλάνε παπά και το πιστεύετε. 15 Σεπτέμβρη κλείνουν το 80% των ξενοδοχείων και κόβουν προσωπικό. Κρατούν μόνο τους μόνιμους/παλιούς. Στην ερώτηση σου: Ναι θα φας ήλιο. Όχι απλά λίγο. ΠΟΛΥ. Λογικά θα έχεις καπέλο. Αλλά θα ζαλιστείς από το γύρω γύρω. Επέμεινε για γυαλιά. Στην δεύτερη ερώτηση ναι πας σε γιατρό και σου δίνει χαρτί ότι είσαι ΟΚ σωματικά/παθολογικά. Άκυρο τώρα το διάβασε. Αυτό να γίνει STICKY να τα βλέπει εκείνοι που δεν ΙΔΕΑ από την δουλειά και τις συνθήκες. Έλα ένας ένας να έρχονται που κράζουν. Να σου δώσω στοιχεία επικοινωνίας να πας εσύ; Προσωπικό δεν έχουν γιατί προφανώς τεμπέληδες είναι όλοι και δε κάθονται. Πήγαινε μάστορα μου εσύ να τους βάλεις τα γυαλιά Η σεζόν κλείνει τέλος Οκτωβρίου ίσως και παραπάνω αν δε μας κλείσουν ξανά . Η σύμβαση που υπέγραψα εγώ και από όσο ξέρω όλοι οι υπόλοιποι είναι μέχρι 31 Οκτωβρίου. Άρα το 15 Σεπτεμβρίου που το βρήκες εσύ δε ξέρω. Ίσως μερικά να κλείνουν τότε but not this one friend. Ειδικά με τουρισμό με τις ευλογίες της Ανγκελα. (Διότι από Γερμανία είναι το 90%. Το υπόλοιπο 10% από Ισπανία και λίγοι Ελληνες) Στη πισίνα λέει θα φας ήλιο ναι εννοείται σε πολλές περιπτώσεις. Αλλά τώρα από ότι είδα δεν έχουν καν pool boy απλά έναν ναυαγοσώστη που κάνει και τα δύο. Κατά τα άλλα ξενοδοχείο πέντε αστέρων μες την πολυτέλεια. But anyway Δε βλέπω να έχουμε πολλές απαντήσεις ακόμα μιας και το λουκέτο έρχεται αλλά whatever είπα ότι είπα εγώ. Θα προσπαθήσω να επανέρθω όταν υποβάλω παραίτηση
insomniac01 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 19 λεπτά πριν, J_Athanasiou είπε Έλα ένας ένας να έρχονται που κράζουν. Να σου δώσω στοιχεία επικοινωνίας να πας εσύ; Προσωπικό δεν έχουν γιατί προφανώς τεμπέληδες είναι όλοι και δε κάθονται. Πήγαινε μάστορα μου εσύ να τους βάλεις τα γυαλιά Η σεζόν κλείνει τέλος Οκτωβρίου ίσως και παραπάνω αν δε μας κλείσουν ξανά . Η σύμβαση που υπέγραψα εγώ και από όσο ξέρω όλοι οι υπόλοιποι είναι μέχρι 31 Οκτωβρίου. Άρα το 15 Σεπτεμβρίου που το βρήκες εσύ δε ξέρω. Ίσως μερικά να κλείνουν τότε but not this one friend. Ειδικά με τουρισμό με τις ευλογίες της Ανγκελα. (Διότι από Γερμανία είναι το 90%. Το υπόλοιπο 10% από Ισπανία και λίγοι Ελληνες) Στη πισίνα λέει θα φας ήλιο ναι εννοείται σε πολλές περιπτώσεις. Αλλά τώρα από ότι είδα δεν έχουν καν pool boy απλά έναν ναυαγοσώστη που κάνει και τα δύο. Κατά τα άλλα ξενοδοχείο πέντε αστέρων μες την πολυτέλεια. But anyway Δε βλέπω να έχουμε πολλές απαντήσεις ακόμα μιας και το λουκέτο έρχεται αλλά whatever είπα ότι είπα εγώ. Θα προσπαθήσω να επανέρθω όταν υποβάλω παραίτηση Νεαρέ Captain/Βοηθός Υπευθύνου είμαι στην Πλατεία Λαζαράκη, στο πιο ακριβό της περιοχής. Κουγιες, ανοίγματα αστακών, φιλεταρισμα Rib-Eye, tip στα 50-70 την μερα στις κακες. Αστα αυτα. Οχι σε εμενα φιλε. Καλη συνεχεια. 1
Tetrabitos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 Απλά έχεις θέμα με την οικογένεια σου, σε κράζουν γιατί δεν έχεις λεφτά και εργασιακή εμπειρία, έφτασες λογικά τα 26-27-28 χωρίς να έχεις κάποια καταξίωση. Βρήκαν και αυτοί την χαρά τους που θα φύγεις και θα τους αδειάσεις την γωνιά και θα βγάλεις και λίγο χρήμα. Απλά δεν έκατσε γιατί έπεσες σε κλασικά ελληνικά καθάρματα αφεντικά, του στυλ πρέπει να τα κάνεις όλα μέσα στον ήλιο και σε στραβό κοιτάνε κιόλας. Θεωρούν και που θα σε πληρώσουν μετά από ένα μήνα χάρη θα σου κάνουν. Αυτά
vs_skg Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 2 ώρες πριν, insomniac01 είπε Νεαρέ Captain/Βοηθός Υπευθύνου είμαι στην Πλατεία Λαζαράκη, στο πιο ακριβό της περιοχής. Κουγιες, ανοίγματα αστακών, φιλεταρισμα Rib-Eye, tip στα 50-70 την μερα στις κακες. Αστα αυτα. Οχι σε εμενα φιλε. Καλη συνεχεια. weird flex but okay
w95chris Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 Στις 30/7/2021 στις 6:33 ΜΜ, J_Athanasiou είπε Ειλικρινά δε θα κάτσω πάνω από μια βδομάδα ακόμα. Και ο μισθός χαχαχαχαχαχα ποιος μισθός; Υποτίθεται 800 παίρνεις και υπερωρίες πληρωμένες αλλά ναι καλά. Μου είπαν ότι τα 800 είναι μεικτά δηλαδή συν όλη τη σούμα στο τέλος. Υπερωρίες δεν πληρώνουν. Σου λένε ότι στο τέλος θα στις δώσουμε όλες αλλά σιγά μη γίνει. Μία βδομάδα θα κάτσω άντε δύο και αντε γειά μετά. Ας με πουν ανόητο. Ας με πουν ότι θέλουν αλλά εγώ με τέτοιες συνθήκες δε μπορώ να εργαστώ. Οπιος έχει κάτι να συνεισφέρει ας το πει να δούμε. Αν δε πληρώνουν υπερωρίες κατευθείαν επιθεώρηση εργασίας. Όπως και επίσης αν δε σε πληρώνουν με το +40% από το ωρομίσθιο σου. Για το ότι έχουν λίγο προσωπικό δε μπορείς να κάνεις κάτι. Αλλά για αυτό, πάρε τηλ την επιθεώρηση εργασίας.
J_Athanasiou Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, Tetrabitos είπε Απλά έχεις θέμα με την οικογένεια σου, σε κράζουν γιατί δεν έχεις λεφτά και εργασιακή εμπειρία, έφτασες λογικά τα 26-27-28 χωρίς να έχεις κάποια καταξίωση. Βρήκαν και αυτοί την χαρά τους που θα φύγεις και θα τους αδειάσεις την γωνιά και θα βγάλεις και λίγο χρήμα. Απλά δεν έκατσε γιατί έπεσες σε κλασικά ελληνικά καθάρματα αφεντικά, του στυλ πρέπει να τα κάνεις όλα μέσα στον ήλιο και σε στραβό κοιτάνε κιόλας. Θεωρούν και που θα σε πληρώσουν μετά από ένα μήνα χάρη θα σου κάνουν. Αυτά Η οικογένεια μου; Οι γονείς μου είναι Ξάνθη και ζούνε επιτέλους τη ζωή τους σαν συνταξιούχοι (όσο μπορούν δλδ). Τα αδέρφια μου είναι ο ένας Ιταλία (σπουδές) και η άλλη Χαλκιδική (σαν την Χαλκιδική δεν έχει) που δουλεύει σε φαρμακείο χρόνια. Είμαι στα 28 και η εργασιακή μου εμπειρία είναι ένας χρόνος. Σπούδαζα πιο πριν να βγάλω ένα πτυχίο (κορνίζα το έκανα) και πλησιάζοντας στο τέλος είπα δε μαμιέται ας δουλέψω μα λίγα μαθήματα έχω. Εγώ friend δεν έχω θέμα να μου πεις κάνε 15 πράγματα. Βάλε με! Αλλά να υπάρχει παραγωγικότητα. Όχι να δουλεύεις εσύ για άλλα δύο άτομα. Και να πεις ότι γίνεται προσωρινά ναι να το κάμω (το έχω κάνει ξανά όταν μια στιγμή συνάδελφος παραιτήθηκε σε προηγούμενη δουλεία, για άσχετο με τη δουλειά λόγο) αλλά όχι έτσι. Να πρέπει να τρέχεις σαν τον Βέγγο και ΑΝ προλάβεις. Εγώ είδα τι γινόταν και δεν ήταν να πεις εν μέσω αιχμής που ε κάτι θα αφήσεις πίσω. Εκεί ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε. Ακόμα και οι πελάτες έκαναν παράπονα ότι το προσωπικό δεν γίνεται να δουλεύει έτσι. Εδώ στην αρχή όταν άνοιξε, στο booking & Google είχε αρνητικές αξιολογήσεις εξαιτίας αυτού. Να πάρεις ακριβώς όσα άτομα χρειάζεσαι και σε ώρες αιχμής να τρέξουν λίγο παραπάνω, ναι κατανοητό. Αλλά να πάρεις λιγότερα άτομα και να τους βάζεις να τρέχουν σαν τον Βέγγο επειδή εσύ αρνείσαι να προσλάβεις άλλους, (ή δε προσφέρεις κάτι για να τους κρατήσεις) αυτό όχι. Το θέμα είναι ούτε αυτοί δε ξέρουν ποιος κάνει κουμάντο. Εδώ ο ίδιος που μου είπε παραιτήσου ήταν ο ίδιος που είπε στον συντηρητή το ίδιο. Αλλά αυτός δε μάσησε σηκώθηκε και έφυγε. Μετά βέβαια έτρεχε ο διευθυντής του ξενοδοχείου να τον προλάβει. Να το μέσον τι σου κάνει. Μπαίνεις μέσα και δεν σε αγγίζει κανείς. Το τι δουλειά είχε με τον συντηρητή ο διευθυντής εστιατορίου (αυτός που του είπε παραιτήσου) δε ξέρω (δεν ήταν καν στο εστιατόριο αυτό το συμβάν)
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 14 λεπτά πριν, J_Athanasiou είπε Η οικογένεια μου; Οι γονείς μου είναι Ξάνθη και ζούνε επιτέλους τη ζωή τους σαν συνταξιούχοι (όσο μπορούν δλδ). Τα αδέρφια μου είναι ο ένας Ιταλία (σπουδές) και η άλλη Χαλκιδική (σαν την Χαλκιδική δεν έχει) που δουλεύει σε φαρμακείο χρόνια. Είμαι στα 28 και η εργασιακή μου εμπειρία είναι ένας χρόνος. Σπούδαζα πιο πριν να βγάλω ένα πτυχίο (κορνίζα το έκανα) και πλησιάζοντας στο τέλος είπα δε μαμιέται ας δουλέψω μα λίγα μαθήματα έχω. Εγώ friend δεν έχω θέμα να μου πεις κάνε 15 πράγματα. Βάλε με! Αλλά να υπάρχει παραγωγικότητα. Όχι να δουλεύεις εσύ για άλλα δύο άτομα. Και να πεις ότι γίνεται προσωρινά ναι να το κάμω (το έχω κάνει ξανά όταν μια στιγμή συνάδελφος παραιτήθηκε σε προηγούμενη δουλεία, για άσχετο με τη δουλειά λόγο) αλλά όχι έτσι. Να πρέπει να τρέχεις σαν τον Βέγγο και ΑΝ προλάβεις. Εγώ είδα τι γινόταν και δεν ήταν να πεις εν μέσω αιχμής που ε κάτι θα αφήσεις πίσω. Εκεί ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε. Ακόμα και οι πελάτες έκαναν παράπονα ότι το προσωπικό δεν γίνεται να δουλεύει έτσι. Εδώ στην αρχή όταν άνοιξε, στο booking & Google είχε αρνητικές αξιολογήσεις εξαιτίας αυτού. Να πάρεις ακριβώς όσα άτομα χρειάζεσαι και σε ώρες αιχμής να τρέξουν λίγο παραπάνω, ναι κατανοητό. Αλλά να πάρεις λιγότερα άτομα και να τους βάζεις να τρέχουν σαν τον Βέγγο επειδή εσύ αρνείσαι να προσλάβεις άλλους, (ή δε προσφέρεις κάτι για να τους κρατήσεις) αυτό όχι. Το θέμα είναι ούτε αυτοί δε ξέρουν ποιος κάνει κουμάντο. Εδώ ο ίδιος που μου είπε παραιτήσου ήταν ο ίδιος που είπε στον συντηρητή το ίδιο. Αλλά αυτός δε μάσησε σηκώθηκε και έφυγε. Μετά βέβαια έτρεχε ο διευθυντής του ξενοδοχείου να τον προλάβει. Να το μέσον τι σου κάνει. Μπαίνεις μέσα και δεν σε αγγίζει κανείς. Το τι δουλειά είχε με τον συντηρητή ο διευθυντής εστιατορίου (αυτός που του είπε παραιτήσου) δε ξέρω (δεν ήταν καν στο εστιατόριο αυτό το συμβάν) Sorry αλλά πολύ το φιλοσοφείς.Δεν σου έκανε ;Τέλος...Πας παρακάτω. 1
AntiCambeR Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 12 ώρες πριν, J_Athanasiou είπε Η οικογένεια μου; Οι γονείς μου είναι Ξάνθη και ζούνε επιτέλους τη ζωή τους σαν συνταξιούχοι (όσο μπορούν δλδ). Τα αδέρφια μου είναι ο ένας Ιταλία (σπουδές) και η άλλη Χαλκιδική (σαν την Χαλκιδική δεν έχει) που δουλεύει σε φαρμακείο χρόνια. Είμαι στα 28 και η εργασιακή μου εμπειρία είναι ένας χρόνος. Σπούδαζα πιο πριν να βγάλω ένα πτυχίο (κορνίζα το έκανα) και πλησιάζοντας στο τέλος είπα δε μαμιέται ας δουλέψω μα λίγα μαθήματα έχω. Εγώ friend δεν έχω θέμα να μου πεις κάνε 15 πράγματα. Βάλε με! Αλλά να υπάρχει παραγωγικότητα. Όχι να δουλεύεις εσύ για άλλα δύο άτομα. Και να πεις ότι γίνεται προσωρινά ναι να το κάμω (το έχω κάνει ξανά όταν μια στιγμή συνάδελφος παραιτήθηκε σε προηγούμενη δουλεία, για άσχετο με τη δουλειά λόγο) αλλά όχι έτσι. Να πρέπει να τρέχεις σαν τον Βέγγο και ΑΝ προλάβεις. Εγώ είδα τι γινόταν και δεν ήταν να πεις εν μέσω αιχμής που ε κάτι θα αφήσεις πίσω. Εκεί ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε. Ακόμα και οι πελάτες έκαναν παράπονα ότι το προσωπικό δεν γίνεται να δουλεύει έτσι. Εδώ στην αρχή όταν άνοιξε, στο booking & Google είχε αρνητικές αξιολογήσεις εξαιτίας αυτού. Να πάρεις ακριβώς όσα άτομα χρειάζεσαι και σε ώρες αιχμής να τρέξουν λίγο παραπάνω, ναι κατανοητό. Αλλά να πάρεις λιγότερα άτομα και να τους βάζεις να τρέχουν σαν τον Βέγγο επειδή εσύ αρνείσαι να προσλάβεις άλλους, (ή δε προσφέρεις κάτι για να τους κρατήσεις) αυτό όχι. Το θέμα είναι ούτε αυτοί δε ξέρουν ποιος κάνει κουμάντο. Εδώ ο ίδιος που μου είπε παραιτήσου ήταν ο ίδιος που είπε στον συντηρητή το ίδιο. Αλλά αυτός δε μάσησε σηκώθηκε και έφυγε. Μετά βέβαια έτρεχε ο διευθυντής του ξενοδοχείου να τον προλάβει. Να το μέσον τι σου κάνει. Μπαίνεις μέσα και δεν σε αγγίζει κανείς. Το τι δουλειά είχε με τον συντηρητή ο διευθυντής εστιατορίου (αυτός που του είπε παραιτήσου) δε ξέρω (δεν ήταν καν στο εστιατόριο αυτό το συμβάν) Τι έχεις σπουδάσει;Δεν έχεις βρεί κάτι πάνω σε αυτό; Κάποιες φορές σκέφτομαι πως θα μπορούσα να σπουδάσω, αλλά δεν με πίεσαν οι δικοί μου γιατί δεν μου άρεσε το διάβασμα.Η μόνη περίπτωση να διάβαζα, θα ήταν να μου άρεσε το αντικείμενο.Ομως τι να το κάνω αν έπιανα δουλειά στα 30; Εβγαλα το γυμνάσιο, κατευθείαν τεχνική σχολή και στα 18 ξεκίνησα σε βαριά βιομηχανία, δυστυχώς όμως έχασα την δουλειά μετά απο περίπου 10 χρόνια και εργάζομαι πλέον για τα μισά και κάτι χρήματα, δεν μπορώ να ανέβω στον μισθό, αλλιώς δεν θα είχα πρόβλημα αν ήμουν ακόμα στην ίδια δουλειά, θα είχα πάρει δάνειο για σπίτι και θα είχα ανέβει και άλλο στον μισθό. Εκανα 1 επιλογή η οποία είχε ημερομηνία λήξης, δεν μπορούσα να το προβλέψω, τουλάχιστον ήμουν πάντα οικονομικά άνετος ακόμα και όταν ήμουν απλήρωτος 1 χρόνο+2 χρόνια άνεργος σερί, ήμουν αραχτός γιατί είχα μερικές χιλιάδες € στην άκρη, ήταν η πιο ξεκούραστη περίοδος της ζωής μου. Το θέμα εργασία είναι δύσκολο, χρειάζεται προσπάθεια και να πιστεύεις στον εαυτό σου.Αν σε βοηθήσει κάποιος, τότε μπορεί να βρεθείς χρόνια σε κάποια καλή δουλειά.Δεν ευνοούνται οι καλοί πάντα, αλλά όσοι έχουν βοήθεια.
J_Athanasiou Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 2 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Τι έχεις σπουδάσει;Δεν έχεις βρεί κάτι πάνω σε αυτό; Κάποιες φορές σκέφτομαι πως θα μπορούσα να σπουδάσω, αλλά δεν με πίεσαν οι δικοί μου γιατί δεν μου άρεσε το διάβασμα.Η μόνη περίπτωση να διάβαζα, θα ήταν να μου άρεσε το αντικείμενο.Ομως τι να το κάνω αν έπιανα δουλειά στα 30; Εβγαλα το γυμνάσιο, κατευθείαν τεχνική σχολή και στα 18 ξεκίνησα σε βαριά βιομηχανία, δυστυχώς όμως έχασα την δουλειά μετά απο περίπου 10 χρόνια και εργάζομαι πλέον για τα μισά και κάτι χρήματα, δεν μπορώ να ανέβω στον μισθό, αλλιώς δεν θα είχα πρόβλημα αν ήμουν ακόμα στην ίδια δουλειά, θα είχα πάρει δάνειο για σπίτι και θα είχα ανέβει και άλλο στον μισθό. Εκανα 1 επιλογή η οποία είχε ημερομηνία λήξης, δεν μπορούσα να το προβλέψω, τουλάχιστον ήμουν πάντα οικονομικά άνετος ακόμα και όταν ήμουν απλήρωτος 1 χρόνο+2 χρόνια άνεργος σερί, ήμουν αραχτός γιατί είχα μερικές χιλιάδες € στην άκρη, ήταν η πιο ξεκούραστη περίοδος της ζωής μου. Το θέμα εργασία είναι δύσκολο, χρειάζεται προσπάθεια και να πιστεύεις στον εαυτό σου.Αν σε βοηθήσει κάποιος, τότε μπορεί να βρεθείς χρόνια σε κάποια καλή δουλειά.Δεν ευνοούνται οι καλοί πάντα, αλλά όσοι έχουν βοήθεια. Πληροφορική έχω σπουδάσει. Να βρω κάτι πάνω σε αυτό; Σαν τι; Επισκευές Η/Υ; Μόνο αυτό ψάχνουν αν εξαιρέσεις άτομα που ασχολούνται με κώδικα. (Εγώ δεν τελείωσα πάνω σε αυτήν την ειδικότητα. Ξέρω κώδικα αλλά όχι σε επίπεδο που ζητάνε). Και σε αυτήν την θέση σου δίνουν ψίχουλα. Και δε μιλώ για τις γνωστές αλυσίδες (πχ Πλαίσιο, Κωτσόβολος κλπ). Εδώ ακόμα και σαν καθαριστής (που λέει ο λόγος) σου ζητάνε πτυχίο ΑΕΙ. Ήμουν στην εταιρία με αξεσουάρ κινητών για περίπου 10 μήνες μέχρι που μου έδειξαν την πόρτα επειδή είχαν οικονομικά προβλήματα. (Τώρα είναι δύο άτομα σε 2 καταστήματα που χτυπάνε 12ωρα κάθε μέρα επειδή δεν παίρνει άλλους). Έχω μάθει και από γνωστούς ότι η αναζήτηση εργασίας δεν έχει να κάνει τίποτα με την προϋπηρεσία σου ή τα πτυχία σου (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων που είναι πολύ συγκεκριμένος ο ρόλος). Βασίζεται στην τύχη. Τα πτυχία είναι απαραίτητα για να εξασφαλίσεις δουλειά σίγουρα στο αντικείμενο σε μια "τακτοποιημένη" αγορά εργασίας. Εδώ στην Ελλάδα είναι μπάτε σκύλοι αλέστε Αλλά τέλος πάντων δεν έχει πολύ σημασία πλέον. Ο καθένας με την τύχη (ή "τύχη") του
Leleouras Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 17 hours ago, J_Athanasiou said: Είμαι στα 28 και η εργασιακή μου εμπειρία είναι ένας χρόνος αυτό λέει αρκετά για σένα
Προτεινόμενες αναρτήσεις