Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@J_Athanasiou Αν ακόμα δεν έχεις βγάλει το πιστοποιητικό υγείας, σου παραθέτω λεπτομέρειες από έναν γνωστό μου που έβγαλε ένα πριν λίγους μήνες.

1)Πας αρχικά σε παθολόγο και του λες ότι θες να βγάλεις πιστοποιητικό υγείας.

2)Θα σου γράψει εξετάσεις για ακτινογραφία θώρακα και εξέταση κοπράνων (και παρασιτολογία)

3)Την ακτινογραφία είναι νομίζω προφανές πως πρέπει να το κάνεις. Πας σε ένα ακτινολογικό κέντρο, σου κάνουν την ακτινογραφία και μετά θα τη στείλουν μέσω mail στον γιατρό να την δει (συν ότι θα έχεις το φυσικό αντίγραφο). Εδώ αν δε πας σε νοσοκομείο πληρώνεις. Δε μου είπε πόσο κοστίζει άρα δε ξέρω αν το κόστος είναι υψηλό ή όχι. Πάντως με την κατάσταση που επικρατεί στις μέρες μας, το νοσοκομείο δε νομίζω να είναι και η καλύτερη λύση

4)Τώρα εξέταση κοπράνων, είναι λίγο σιχαμερό θέμα. Θα πας στο φαρμακείο να ζητήσεις έναν συλλέκτη κοπράνων (κάτω του 1€ κάνουν) και όταν σου έρθει "έμπνευση" θα βάλεις το "δείγμα" στο πλαστικό μέσα.

5)Μετά πας σε μικροβιολογικό για την εξέταση και όταν είναι έτοιμες οι εξετάσεις πάλι μέσω mail εσένα και του γιατρού

Αφού τελειώσεις με όλο αυτό, πας ξανά στον γιατρό σου συμπληρώνει το χαρτί με τα στοιχεία σου και έτοιμο!

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Thanks για όλες τις απαντήσεις.
Ήμουν ανενεργός επειδή έτρεχα στους γιατρούς να βγάλω τα απαραίτητα χαρτιά για το πιστοποιητικό, ήμουν σε επικοινωνία με το ξενοδοχείο οι οποίοι ήθελαν άμεσα άτομο. Με πήραν την επόμενη μέρα να μου πουν γιατί δεν έστειλα τα χαρτιά!!! Οκ ρε φίλε θέλω χρόνο να τα μαζέψω cool λίγο.

Anyway εχθές πήγα στο ξενοδοχείο το πρωί και θα πω εντυπώσεις. Κατά πρώτον σαν ξενοδοχείο είναι πολύ ωραίο. Χτυπάει σαν πολυτέλεια από μακριά και όντως είναι. Για το δωμάτιο είναι οκ. Μένω με άλλο ένα άτομο, και σιγά σιγά γνωριζόμαστε. Το δωμάτιο από την πισίνα είναι λίγο μακριά αλλά οκ δε βαριέσαι. Λίγο περπάτημα δε βλάπτει.

Όσο για το πόστο μου, ε εντάξει δεν έχω να πω κάτι πάρα μόνο ότι είναι άθλια. Στην αρχή μου είπαν για σέρβις στη πισίνα και εκεί έκανα λίγο. Μετά με πήγαν στο εστιατόριο σαν σερβιτόρο κανονικό όχι βοηθό. Ότι ναναι είναι τα πράγματα ειλικρινά. Υπογραφές συμβόλαιο που λέει ότι είσαι 5/7 αλλά εν τέλει είσαι 6/7 στην καλύτερη περίπτωση. Ρεπό παίρνεις οπότε σου πουν αυτοί όχι οπότε θέλεις εσύ. Τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό και μου είπε ο συγκάτοικος ότι ένα μήνα έχουν φύγει περίπου 100 άτομα!!!! Μου είπαν ότι μερικοί έκατσαν το βράδυ, κοιμήθηκαν και την επόμενη έγιναν καπνός. 

Οι καταστάσεις είναι άθλιες πραγματικά. Ο διευθυντής του εστιατορίου σε βρίζει μες τη μούρη σου. Το πρωί ας πούμε έκαμα κάτι λάθος και με στόλισε ωραιότατα. Όταν του είπα δεν είναι αυτός τρόπος μου είπε επί λεξει αν δε σου αρέσει σήκω φύγε τώρα. Επίσης πρόγραμμα εννοείται δεν ξέρεις. Πραγματικά δε ξέρεις. Σου λένε την προηγούμενη το βράδυ αύριο είσαι τάδε ώρα. Εννοείται πάντα σπαστό μα πάντα. Ολόκληρο δε κάνει κανείς πάρα μόνο οι μεγάλοι οι οποίοι να πω ότι απλά κάθονται και τρώμε φρουτάκια με τους πελάτες και χαζογελάνε. 

Όσο για την διαμονή διατροφή ε γελάω πραγματικά! Διαμονή με δίκλινα δωμάτια σε υπόγειο που σήμα δεν πιάνει ούτε για αστείο. Κλιματισμό έχει άμα φυσάει και είσαι έξω διότι το δωμάτιο εννοείται δεν έχει!!! Ούτε καν σκούπα δεν έχει το δωμάτιο να καθαρίσεις. Αφήστε το ότι πρέπει να έχεις τον νου σου για ότι πράγματα αφήνεις έξω διότι γίνονται καπνός. Διατροφή χαχαχαχαχαχα αστείο. Τρώμε ότι οι πελάτες αλλά προσέξτε ότι φαγητό δεν έχει ψηθεί καλά. Δηλαδή τίποτα καμένο ή άψητο εμάς το δίνουν. 

Ειλικρινά δε θα κάτσω πάνω από μια βδομάδα ακόμα. Και ο μισθός χαχαχαχαχαχα ποιος μισθός; Υποτίθεται 800 παίρνεις και υπερωρίες πληρωμένες αλλά ναι καλά. Μου είπαν ότι τα 800 είναι μεικτά δηλαδή συν όλη τη σούμα στο τέλος. Υπερωρίες δεν πληρώνουν. Σου λένε ότι στο τέλος θα στις δώσουμε όλες αλλά σιγά μη γίνει. 

Μία βδομάδα θα κάτσω άντε δύο και αντε γειά μετά. Ας με πουν ανόητο. Ας με πουν ότι θέλουν αλλά εγώ με τέτοιες συνθήκες δε μπορώ να εργαστώ. 

Οπιος έχει κάτι να συνεισφέρει ας το πει να δούμε. 

Επεξ/σία από J_Athanasiou
  • Like 1
  • Sad 8
Δημοσ.

Ω και κάτι ακόμα ρατσισμός σε όλο της το μεγαλείο. Είναι κάτι παιδιά από την Κένυα κοντά (σε δίπλα δωμάτιο) και από την στιγμή που ήρθα όλοι οι από πάνω τους λένε μαύρους και αράπηδες. Ειλικρινά επί λέξει. Όταν έψαχναν δωμάτιο έλεγαν "Μα στο 5 δε μένουν οι μαύροι;" ή "Που είναι αυτοί οι αράπηδες από την Κένυα; Σε ποιο δωμάτιο μένουν;" 

Τελικά στα μεγάλα ξενοδοχεία που δήθεν έχουν όνομα είναι αυτά που πρέπει να προσέχεις. Και κάτι τελευταίο. Απαγορεύεται να πας οπουδήποτε στο ξενοδοχείο εκτός από εκεί που μένεις με απλά ρούχα (δηλαδή όχι της δουλειάς). Πραγματικά το λέω άμα σε δουν γίνεται της Πόπης

Δημοσ.

Τέτοιες εμπειρίες από εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, πρέπει να μαζεύονται σε ένα φόρουμ, πχ reddit.

Γιατί αυτό που βλέπουμε εμείς σαν πελάτες είναι όλα καλογυαλισμενα και ρολόι και μετά μπαίνεις booking που έκανες κράτηση, να αφήσεις κριτική και αφήνεις 8-9/10. Με αυτό παίρνουν αέρα εργοδότες και εκμεταλλευονται εργαζομένους.

Ενώ αν πχ  μπορώ κάπου να βρω τέτοιες πληροφορίες για τις συνθήκες των εργαζομένων, δεν θα το προτιμούσα το συγκεκριμένο κατάλυμα. Και λογικά δεν θα είμαι η μόνη που σκέφτεται έτσι.

• Like 3
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, mary είπε

Τέτοιες εμπειρίες από εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, πρέπει να μαζεύονται σε ένα φόρουμ, πχ reddit.

Γιατί αυτό που βλέπουμε εμείς σαν πελάτες είναι όλα καλογυαλισμενα και ρολόι και μετά μπαίνεις booking που έκανες κράτηση, να αφήσεις κριτική και αφήνεις 8-9/10. Με αυτό παίρνουν αέρα εργοδότες και εκμεταλλευονται εργαζομένους.

Ενώ αν πχ  μπορώ κάπου να βρω τέτοιες πληροφορίες για τις συνθήκες των εργαζομένων, δεν θα το προτιμούσα το συγκεκριμένο κατάλυμα. Και λογικά δεν θα είμαι η μόνη που σκέφτεται έτσι.

Στο εξωτερικό έχουν το Glassdoor πχ ή υπάρχει εδώ και το Indeed. Αλλά σπάνια γράφει κάποιος. Μόνο μεγάλες εταιρίες υπάρχουν όπως Vod, Κωτσοβολο κλπ. 

Τώρα σίγουρα δε θα είσαι η μόνη αλλά πολλοί δεν είναι έτσι. Δηλαδή έρχονται από το εξωτερικό πελάτες και δε τους ενδιαφέρει αν εσύ σαν εργαζόμενος ματώνεις. Απλά τα θέλουν όλα στην πένα διότι δίνουν πολλά λεφτά

Πραγματικά καλή επιλογή αυτή. Ενώ στο τηλέφωνο μου ήταν ευγενικός και πρόθυμος να απαντήσει τώρα είδα το πραγματικό του πρόσωπο και όλων τους. Είναι δήθεν ένα ξενοδοχείο υπέρ πολυτέλεια αλλά μόνο μόστρα

Καλύτερα να έχω την ψυχική μου ηρεμία πάρα να μείνω εκεί και να χάσω τα μυαλά μου. 

Στα χαρτιά όλα φαίνονταν υπέροχα και μια καλή ευκαιρία αλλά μόνο εκεί. Στη πραγματικότητα όλα είναι άθλια

Κρίμα πραγματικά

Δημοσ.

Χτες άλλα δεν έγραψες;;; 

Τα διορθώσεις τώρα; 

Γιατί απ' όσο θυμάμαι ανέφερες ότι τρώτε ότι και οι πελάτες και σήμερα το άλλαξες σε καμμένο ή αψητο....

Και για τη διαμονή δεν είπες ότι είναι τελείως χάλια, απλα λίγο μακρυά. 

Θυμάμαι λάθος;

Συν ότι ανέφερες ότι έχετε κανονικά κρεβάτια και όχι ράντζα. 

Κάτι άλλο για το πόστο σου ότι είναι οκ και δεν είναι τραγική η δουλειά, μάλιστα έκανες αναφορά ότι τους "πετάς" τα πράγματα από μακρυά. 

Τι φάση τελικά;;;;;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, d_gkal είπε

Χτες άλλα δεν έγραψες;;; 

Τα διορθώσεις τώρα; 

Γιατί απ' όσο θυμάμαι ανέφερες ότι τρώτε ότι και οι πελάτες και σήμερα το άλλαξες σε καμμένο ή αψητο....

Και για τη διαμονή δεν είπες ότι είναι τελείως χάλια, απλα λίγο μακρυά. 

Θυμάμαι λάθος;

Συν ότι ανέφερες ότι έχετε κανονικά κρεβάτια και όχι ράντζα. 

Κάτι άλλο για το πόστο σου ότι είναι οκ και δεν είναι τραγική η δουλειά, μάλιστα έκανες αναφορά ότι τους "πετάς" τα πράγματα από μακρυά. 

Τι φάση τελικά;;;;;

Σε άλλο ξενοδοχείο πήγα του ίδιου ιδιοκτήτη. Δηλαδή έκατσα λίγο έτσι πως ήταν τα πράγματα μες την τρελή χαρά αλλά μετά προσγειώθηκα απότομα. Στην αρχή όπως έγραψα όλα ήταν ωραία στο Α ξενοδοχείο και μετά πήγα στο Β που ήταν χαστούκι 

Μου είπε πριν με στείλει ότι ήταν προσωρινό μόνο και σε άλλο ξενοδοχείο χρειαζόταν να πάω. Αυτό βρίσκεται απέναντι ακριβώς και πήγα. Δηλαδή επιλογή δεν είχα. 

Τώρα τα πράγματα είναι όπως τα είπα. Πρωί πρωί κουβαλάς σαν τον Δήμα χωρίς καρότσι γιατί πολύ απλά δεν βγαίνει το πρωί και κάντε κουμάντο

Μου είπαν και τα παιδιά ότι στην αρχή έτσι είναι σε βάζουν κάπου να πεις α ωραία είμαι και μετά έρχεται το χαστούκι

Γενικά είναι μακακιες. Γυαλίζω πιρούνια κουταλιά κλπ, σερβίρω φτιάχνω τραπέζια και ότι άλλο θες. Ξεχάστε την πισίνα. Εδώ παιδιά βάζουν στοίχημα για το πόσο θα αντέξεις

Εγώ κάθομαι μέχρι το δεύτερο ρεπό μου και μετά μην είδατε τον Joseph. Δεν με ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος. Καλύτερα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο πάρα να θέλω ένα εξάμηνο να συνέλθω

Ένα δεκαπενθήμερο και πολύ τους είναι. Άμα αντέξω και τόσο γιατί το βλέπω να φεύγω και νωρίτερα 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, d_gkal είπε

Γιατί δε φεύγεις χτες;;; Τι περιμένεις;;;

Περιμένω να βγάλω τραπεζικό λογαριασμό να μπει έστω και λίγο χρήμα

Ακόμα χαρτί δεν μου δώσανε τίποτα. Επίσης το μαμωτο είναι ότι δεν έχω τίποτα άλλο να πεις θα πάω εκεί 

Επίσης βάζουν στοιχήματα ποτέ θα φύγει ο καθένας καταλαβαίνεις. Αλλά δεν θα κάτσω σεζόν σίγουρα 

Δημοσ.

ξεκινησες δουλεια χωρις χαρτια; Την ΕΡΓΑΝΗ την κοίταξες ή περιμένεις το χαρτί;

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

ώπα μισό ήταν λίγο...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Σαν τίτλος απο τσόντα είναι ,και η πλοκή εκεί φαίνεται να καταλήγει.

το J_Athanasiou μαλλον ειναι Julia

Δημοσ.
2 ώρες πριν, greekfragma είπε

ώπα μισό ήταν λίγο...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Θα του βάλουν τα χρήματα μετά απο κανά μήνα με πρήξιμο επειδή θα έχει φύγει, έχει συμβεί και αλλού.

Οι καημένοι οι εργοδότες των ξενοδοχείων που βρίζουν και φτιάχνουν αργότερα τα χαρτιά τους εργαζόμενου.Υποφέρουν λόγω covid, μειώθηκε ο τουρισμός και δεν θα αγοράσουν καινούριο αμάξι η σκάφος.

Ούτε καν πρόσληψη δεν υπογράφουν κάποιοι, ξεκινούν και μετά ρωτούν πχ πόσα θα πάρω; Πόσες ώρες;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, greekfragma είπε

ώπα μισό ήταν λίγο...

Γέλα εσύ που μπορείς. Και εγώ τα ίδια θα έκανα στη θέση σου. 

Επίσης δε μιλώ για χαρτί πρόσληψης. Χαρτί άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας εννοώ. Αυτό αναμένω 

2 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Θα του βάλουν τα χρήματα μετά απο κανά μήνα με πρήξιμο επειδή θα έχει φύγει, έχει συμβεί και αλλού.

Οι καημένοι οι εργοδότες των ξενοδοχείων που βρίζουν και φτιάχνουν αργότερα τα χαρτιά τους εργαζόμενου.Υποφέρουν λόγω covid, μειώθηκε ο τουρισμός και δεν θα αγοράσουν καινούριο αμάξι η σκάφος.

Ούτε καν πρόσληψη δεν υπογράφουν κάποιοι, ξεκινούν και μετά ρωτούν πχ πόσα θα πάρω; Πόσες ώρες;

Εμένα δεν με ενδιαφέρει και πολύ. Ειδικά σε τέτοιο ξενοδοχείο που είναι υποτίθεται υπέρ πολυτέλεια και κάτω από 300-350€ τη μέρα δωμάτιο δε βρίσκεις. 

Πρόσληψη υπέγραψα και λέει πενθήμερο όχι εξαημερο. Αλλά δε με νοιάζει εγώ θα φύγω και ας κόψουν το λαιμό τους. Ήδη δεν έχουν προσωπικό και δεν παίρνουν άλλο. Κάνουμε 2 άτομα την δουλειά που κάνουν 4. Ειδικά από έναν άπειρο περίμεναν να κάνω παπάδες. 

Πλέον έχω μάθει ότι αυτοί που κλαίνε γιατί δεν έχουν προσωπικό είναι αυτοί που προσφέρουν ένα περιβάλλον εργασίας που βρωμάει τοξικότητα. Στο εξωτερικό ήδη το πήρανε χαμπάρι και οι εργαζόμενοι δεν ανέχονται πολλά πολλά. Εδώ στην Ελλάδα είναι η χώρα του απατεώνα.

Anyway αυτά προς το παρόν από εμένα και αν το βλέπει κάποιος διαχειριστής ας μη το κλειδώσει αν είναι εύκολο θα ήθελα να κάνω ξανά update εφόσον είναι εφικτό φυσικά

3 ώρες πριν, vs_skg είπε

το J_Athanasiou μαλλον ειναι Julia

Ποτέ δεν μου άρεσε σαν προσωπικότητα από όσα έλεγε. Δεν έχω δει το επίμαχο βίντεο αλλά ούτε θέλω. Αλλά τσόντα δε το λες. Μάλλον χειρότερο.

Πως λέμε Μαμηθηκε ο Διας; 

Επεξ/σία από J_Athanasiou
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, J_Athanasiou είπε

Γέλα εσύ που μπορείς. Και εγώ τα ίδια θα έκανα στη θέση σου. 

Επίσης δε μιλώ για χαρτί πρόσληψης. Χαρτί άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας εννοώ. Αυτό αναμένω 

Εμένα δεν με ενδιαφέρει και πολύ. Ειδικά σε τέτοιο ξενοδοχείο που είναι υποτίθεται υπέρ πολυτέλεια και κάτω από 300-350€ τη μέρα δωμάτιο δε βρίσκεις. 

Πρόσληψη υπέγραψα και λέει πενθήμερο όχι εξαημερο. Αλλά δε με νοιάζει εγώ θα φύγω και ας κόψουν το λαιμό τους. Ήδη δεν έχουν προσωπικό και δεν παίρνουν άλλο. Κάνουμε 2 άτομα την δουλειά που κάνουν 4. Ειδικά από έναν άπειρο περίμεναν να κάνω παπάδες. 

Πλέον έχω μάθει ότι αυτοί που κλαίνε γιατί δεν έχουν προσωπικό είναι αυτοί που προσφέρουν ένα περιβάλλον εργασίας που βρωμάει τοξικότητα. Στο εξωτερικό ήδη το πήρανε χαμπάρι και οι εργαζόμενοι δεν ανέχονται πολλά πολλά. Εδώ στην Ελλάδα είναι η χώρα του απατεώνα.

Anyway αυτά προς το παρόν από εμένα και αν το βλέπει κάποιος διαχειριστής ας μη το κλειδώσει αν είναι εύκολο θα ήθελα να κάνω ξανά update εφόσον είναι εφικτό φυσικά

Ποτέ δεν μου άρεσε σαν προσωπικότητα από όσα έλεγε. Δεν έχω δει το επίμαχο βίντεο αλλά ούτε θέλω. Αλλά τσόντα δε το λες. Μάλλον χειρότερο.

Πως λέμε Μαμηθηκε ο Διας; 

Αυτό δυστυχώς που έχουν την απαίτηση να κάνεις δουλειά για 2 άτομα, είναι άδικο.

Μακάρι να μην έβρισκαν άτομα και να παρακαλούσαν.Αλλά δυστυχώς βάζουν πχ αγγελία η απο γνωστούς και βρίσκουν.

Δεν αξίζει να χαλιέσαι, πες του πχ φεύγω αύριο, βάλε τα χρήματα και τέλος.Αν δείς πως σε κλέβει, κάνε καταγγελία.

Βγάζουν πολλά λεφτά, αλλά και πάλι εκμεταλλεύονται.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...