Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα! Θα ηθελα την γνωμη σας οσον αφορα που να ακολουθησω σπουδες για αγγλικη γλωσσα περαν του να μπω πανεπιστημιο μετα απο πανελληνιες στα 37 μου.. Τα αγαπω πολυ τα αγγλικα εξου κ πηρα προσφατως proficiency! Κολλεγια.. πανακριβα! Να φυγω εξωτερικο δυσκολο εως ακατορθωτο..Ψαχνω διεξόδους και δεν ξερω απο που να αρχισω.. Καθε βοηθεια θα την εκτιμουσα. Ευχαριστω

Δημοσ.

Αφου δεν θες ούτε πανελλήνιες για να μπεις στο δημοσιο πανεπιστημιο, ουτε να πληρωσεις διδακτρα για ιδιωτικο, η αλλη λύση που μπορω να σκεφτω ειναι να πας για CELTA και μετα DELTA (γκουγκλαρε τα να δεις τι ειναι αυτα, εχουν κυριως πρακτικη) αν φυσικα σε ενδιαφέρει η διδακτικη της αγγλικης γλωσσας. 

Βασικα δεν μας λες σε τι θες να χρησιμοποιησεις τ'αγγλικα! Σε ποιον τομεα; 

• Like 3
Δημοσ.
19 ώρες πριν, *nenya* είπε

Αφου δεν θες ούτε πανελλήνιες για να μπεις στο δημοσιο πανεπιστημιο, ουτε να πληρωσεις διδακτρα για ιδιωτικο, η αλλη λύση που μπορω να σκεφτω ειναι να πας για CELTA και μετα DELTA (γκουγκλαρε τα να δεις τι ειναι αυτα, εχουν κυριως πρακτικη) αν φυσικα σε ενδιαφέρει η διδακτικη της αγγλικης γλωσσας. 

Μιλάς για αυτά τα δύο; Πολύ καλή ιδέα αλλά νομίζω θέλει Proficiency. 

https://www.britishcouncil.gr/teach/face-to-face-teacher-development/cambridge-celta

https://www.celtadelta.com/centres/celt-athens

https://www.cambridgeenglish.org/gr/teaching-english/teaching-qualifications/delta/

Δημοσ.
4 hours ago, ToBeeOrNotToBee said:

Πρεπει να το ρωτησεις αυτο, μπορει και να μην χρειαζεται. 

(Προσωπικα δεν το εχω ψαξει τοσο γιατι εχω M.A. TESOL οποτε δεν μου χρειαστηκε CELTA και DELTA.) 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, *nenya* είπε

Πρεπει να το ρωτησεις αυτο, μπορει και να μην χρειαζεται. 

(Προσωπικα δεν το εχω ψαξει τοσο γιατι εχω M.A. TESOL οποτε δεν μου χρειαστηκε CELTA και DELTA.) 

Υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ TESOL και DELTA πέραν του φορέα; Γνωρίζεις αν μπορώ να πάω κατευθείαν για DELTA ή πρέπει CELTA πρώτα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, ToBeeOrNotToBee said:

Υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ TESOL και DELTA πέραν του φορέα; Γνωρίζεις αν μπορώ να πάω κατευθείαν για DELTA ή πρέπει CELTA πρώτα;

Το μεταπτυχιακο TESOL εννοειται είναι ανωτερο απο τετοιες πιστοποιησεις, δεν συγκρινονται. 

Για να κανεις DELTA πρέπει να εχεις ηδη διδακτικη εμπειρια (ενω για το CELTA δεν χρειάζεται, εκεινο απευθυνεται και σε εντελως αρχαριους). Καλύτερα παρε τηλ. στην Cambridge να σου που αν στις προυποθεσεις εγγραφης για DELTA χρειαζεται να εχεις και CELTA. 

Επεξ/σία από *nenya*
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Το μεταπτυχιακο TESOL εννοειται είναι ανωτερο απο τετοιες πιστοποιησεις, δεν συγκρινονται. 

Για να κανεις DELTA πρέπει να εχεις ηδη διδακτικη εμπειρια (ενω για το CELTA δεν χρειάζεται, εκεινο απευθυνεται και σε εντελως αρχαριους). Καλύτερα παρε τηλ. στην Cambridge να σου που αν στις προυποθεσεις εγγραφης για DELTA χρειαζεται να εχεις και CELTA. 

Εφ΄όσον είναι μεταπτυχιακό (σε ιδιωτικά πανεπιστήμια απ' ότι βλέπω) γνωρίζεις αν θα μπορούσα να το ακολουθήσω μετά απο τις σπουδές στο ΕΑΠ εφ' όσον το πτυχίο του είναι πτυχίο ΑΕΙ; 

Δημοσ.
2 minutes ago, ToBeeOrNotToBee said:

Εφ΄όσον είναι μεταπτυχιακό (σε ιδιωτικά πανεπιστήμια απ' ότι βλέπω) γνωρίζεις αν θα μπορούσα να το ακολουθήσω μετά απο τις σπουδές στο ΕΑΠ εφ' όσον το πτυχίο του είναι πτυχίο ΑΕΙ; 

Sure, why not? Πχ εγω στο μεταπτυχιακο μπηκα αφου τελειωσα Αγγλικη Φιλολογια ΕΚΠΑ. 

Καθε πανεπιστήμιο όμως μπορεί να έχει αλλες προυποθεσεις εισαγωγης στα μεταπτυχιακα προγραμματα του. Γι' αυτο ψαχνεις συγκεκριμενα αυτό που σ' ενδιαφερει! Το M.A. TESOL with Applied Linguistics που εκανα ειχε σαν προυποθεση εισαγωγής εκτος απο σχετικο πτυχιο απο ΑΕΙ και καποια εμπειρια στην διδακτικη. Το εκανα μεσω αγγλικου πανεπιστημίου. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Sure, why not? Πχ εγω στο μεταπτυχιακο μπηκα αφου τελειωσα Αγγλικη Φιλολογια ΕΚΠΑ. 

Καθε πανεπιστήμιο όμως μπορεί να έχει αλλες προυποθεσεις εισαγωγης στα μεταπτυχιακα προγραμματα του. Γι' αυτο ψαχνεις συγκεκριμενα αυτό που σ' ενδιαφερει! Το M.A. TESOL with Applied Linguistics που εκανα ειχε σαν προυποθεση εισαγωγής εκτος απο σχετικο πτυχιο απο ΑΕΙ και καποια εμπειρια στην διδακτικη. Το εκανα μεσω αγγλικου πανεπιστημίου. 

Βλέπω και τις προυποθέσεις εισαγωγής του μεταπτυχιακού. Οπότε μάλλον γίνεται. 

https://www.eap.gr/education/postgraduate/biannual/teaching-english-as-a-foreign-international-language/

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 27/7/2021 στις 11:15 ΜΜ, *nenya* είπε

Θα τα ψαξω. Να διδασκω την αγγλικη θέλω. Χωρις να προσβαλλω οσους εχυσαν ιδρωτα σε πανεπιστημια κ μεταπτυχιακα. Γνωριζω ανθρώπους που εχτισαν καριέρα με αγαπη προς την Αγγλικη κ proficiency μεχρι π επαψε η αδεια διδασκαλιας το 2014.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 22/8/2021 στις 8:18 ΜΜ, Magi A. είπε

Θα τα ψαξω. Να διδασκω την αγγλικη θέλω. Χωρις να προσβαλλω οσους εχυσαν ιδρωτα σε πανεπιστημια κ μεταπτυχιακα. Γνωριζω ανθρώπους που εχτισαν καριέρα με αγαπη προς την Αγγλικη κ proficiency μεχρι π επαψε η αδεια διδασκαλιας το 2014.

Μπορεις να διδασκεις μαθήματα αγγλικών ως δάσκαλος κάποιος που σπούδασε ελληνική/κλασσικη φιλολογία? Νομίζω κάτι τέτοιο δεν γινόταν και παλιά?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να ενημερωσω οτι με proficiency εδω και αρκετα χρονια ΔΕΝ δινεται αδεια διδασκαλιας. Ως εκ τουτου, χωρις αδεια διδασκαλιας δεν μπορει καποιος να εργαστει ουτε σε φροντιστηρια. οσον αφορα τα ιδιαιτερα, οποιος διδασκει χωρις αδεια διδασκαλιας κανει παρανομία.

Στις 3/4/2022 στις 4:35 ΜΜ, Ghjiklmnop είπε

Μπορεις να διδασκεις μαθήματα αγγλικών ως δάσκαλος κάποιος που σπούδασε ελληνική/κλασσικη φιλολογία? Νομίζω κάτι τέτοιο δεν γινόταν και παλιά?

οχι δεν μπορει και ποτε δεν μπορουσε. ασχετα αν καποιοι αποφοιτοι ελληνικης φιλολογιας που ειχαν κανενα lower ή advanced ή proficiency το εκαναν αυτο παρανομα. 

οσον αφορα τα κολλεγια καποια εχουν πιο προσιτα διδακτρα ή εχουν ευκολιες πληρωμης/εκπτωσεις ή μπορει καποιος απλα να παει πιο αργα τις σπουδες του και να τελειωσει σε περισσοτερα χρονια το πτυχιο του, οποτε και πληρωνει και πιο αραια τα χρηματα.

Πανελλαδικες οταν εχουν περασει χρονια απο το σχολειο, με καποια λογικη βαση πανελλαδικων ειναι ισως κατορθωτο. με τις βασεις της αγλλικης φιλολογιας που ειναι υψηλες σχετικα, δεν ξερω ποσο εφικτο ειναι εξαρταται απο τις δυνατοτητες του καθε ανθρωπου.

Επεξ/σία από George10001
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας. Σκεφτομαι να κανω σπουδες αγγλικης φιλολογιας σε κολλεγιο (θα προτιμουσα στο ΑΠΘ μια που ειμαι θεσσαλονικη, απλα το να πιασω 16.800 περιπου μορια σε πανελλαδικες εξετασεις στα 42 μου χρονια ενω δεν εχω ιδεα απο αρχαια ελληνικα και λατινικα το θεωρω μαλλον ανεφικτο). Στη θεσσαλονικη που βρισκομαι εχει καποια κολλεγια απλα αγγλικη φιλολογια προσφερουν 4, το DEI college, το new york college, το city college και το Aegean Omiros College. Επισης, μηπως γνωριζετε αν υπαρχει και καποια αλλη επιλογη για αγγλικη φιλολογια (ισως και εξ αποστασεως) που να αναγνωριζεται απο το ΑΤΕΕΝ και δεν την εχω λαβει υπ'οψιν μου; Ποιο θεωρειτε οτι θα ηταν καλυτερη επιλογη συνολικα;

Eυχαριστώ!

Επεξ/σία από George10001

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...