Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δηλαδή έχουν και κάποιο λογισμικό που καταφέρνει να αναγνωρίζει τον οδηγό από την φωτογραφία, άσχετα με τις συνθήκες (ελλιπή φωτισμό πχ)? Το οποίο είναι συνδεδεμένο με κάποια βάση δεδομένων, που έχει φωτογραφίες και των 8 δις ανθρώπων όλου του πλανήτη?

Κάτι δεν μας λες καλά...

Όχι, αλλά όταν πας να πεις δεν οδηγούσα εγώ σου δείχνουν την μουτσούνα σου στην φώτο. Ελλιπής φωτισμός στα φανάρια συνήθως δεν υπάρχει εκεί και η φώτο είναι ασπρόμαυρη grainy (αυξημένο ISO), αλλά άκρη βγαίνει. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mindtrapper είπε

Όχι, αλλά όταν πας να πεις δεν οδηγούσα εγώ σου δείχνουν την μουτσούνα σου στην φώτο. Ελλιπής φωτισμός στα φανάρια συνήθως δεν υπάρχει εκεί και η φώτο είναι ασπρόμαυρη grainy (αυξημένο ISO), αλλά άκρη βγαίνει. 

Και αν όντως δεν οδηγούσες εσύ ή ο οδηγός φορούσε μάσκα τι γίνεται? Σου λένε "συγνώμη κύριε, καλημέρα σας", άσχετα που η παράβαση έγινε με όχημα ιδιοκτησίας σου και με άγνωστο οδηγό?

Εδώ στην Ελλάδα πάντως μια φορά έχω πάρει μια τέτοια κλήση, με κάλεσαν από το τμήμα φωτογραφικών παραβάσεων της τοπικής τροχαίας να την παραλάβω, η φωτογραφία είχε παρθεί από πίσω και δεν φαινόταν οδηγός.

Δημοσ.

Διάβασα σήμερα ότι η περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε να βάζει κάμερες στα φανάρια για να πιάνει αυτούς που περνάνε με κόκκινο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καθησα να διαβασω ολα τα σχόλια, αλλα αυτο που σου ειπαν ισχυει κανονικα. Φυσικα και μπορει να σου ερθει η κληση με το προστιμο στο σπιτι. Τωρα τι χαζα λενε εδω μερικοι για αποδειξεις δεν ξερω, ο λογος του οργανου το οποιο βεβαιωνει την παραβαση, προφανως και ειναι αρκετος για να σου βεβαιωθει η παραβαση. Ειδαλλως κανε ενσταση και πηγαινε στο δικαστηριο να υποστηριξεις πως δεν περασες με κοκκινο και οποιος δικαιωθει.

Παντως εννοειται οτι μπορει να σου ερθει πακετο στο σπιτι κληση ετεροχρονισμενη, για παραβαση που εκανες στο παρελθον, παρουσια του οργανου που σε ειδε.

Παραδειγμα, περνας κοκκινο, σου κανει σημα η τροχαια να σταματησεις, δεν τους βλεπεις και φευγεις. Οτι τι; Δεν μπορουν να σημειωσουν την πινακιδα σου και να σου βεβαιωσουν την παραβαση, επειδη εφυγες; Δυσκολακι.

(και οχι, μην πεταχτειτε μερικοι, ΔΕΝ ειναι απειθεια).

Οπως και να εχει, μπορει να μην ειχαν εκεινη την ωρα χρονο, μπορει να ειχαν σημα σε εκκρεμοτητα, μπορει να τους ειχαν τελειωσει τα χαρτια στο μπλοκ, χιλια δυο, με αποτελεσμα να κρατησουν τα στοιχεια της πινακιδας και να στην στειλουν αργοτερα την κληση. Οτι γινεται, γινεται. Τωρα το αν θα ασχοληθουν να το κανουν, αυτο προφανως δεν το γνωριζω, μπορει οντως απλα να σε ψαρωναν.

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, N3M3SiS είπε

Παραδειγμα, περνας κοκκινο, σου κανει σημα η τροχαια να σταματησεις, δεν τους βλεπεις και φευγεις. 

Τι φάση; Όπως όταν βλέπεις κάποιον γνωστό σου στον δρόμο που δεν συμπαθείς και κάνεις πως δεν τον είδες;😂😂😂😂😂

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, mindtrapper είπε

Εξακολουθεί να μου φαίνεται περίεργο. Υπάρχει κάπου γραμμένο να το βρω; Στον ΚΟΚ πχ; 

Για Γερμανία που ξέρω οι φώτο είναι αυτόματες (στα φανάρια) και έχουν και τον οδηγό μέσα. 

Η κλήση που δεν αναφέρει στοιχεία οδηγού  πηγαίνει στον ιδιοκτήτη πάντα, ακόμα και φωτογραφία να υπάρχει ότι οδηγούσε άλλος. Από εκεί και πέρα ο ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος να δείξει ποιος οδηγούσε, να συμφωνήσει ο άλλος, και να αναλάβει το πρόστιμο. Το να δίνεις το όχημα σου να το οδηγεί άλλος δεν είναι αστείο και μια παράβαση του κοκ είναι το λιγότερο που μπορεί να συμβεί. Είναι αυτονόητο ότι δεν δίνεις το όχημα σου να το οδηγεί κάποιος ανεύθυνα, δεν χρειάζεται να αναφέρεται στον κοκ.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 23/7/2021 στις 8:44 ΠΜ, Joshua21 είπε

Ίσως και να βαρέθηκαν να ασχοληθούν, αλλά αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα σου έρθει κλήση για δικαστήριο όπως σου είπαν.

Όλα είναι πιθανά.

Fixed

Αν δεν την έκανε ο ιδιοκτήτης, έχει την υποχρέωση να υποδείξει (ή και να αποδείξει, δεν είμαι σίγουρος) ποιος το οδηγούσε.

Δε νομιζω

Καποτε ειχα ακουσει προ 10ετιας για παραθυρακι, πως απο κλησεις ρανταρ για ταχυτητα, μπορουσες να ισχυριστεις πως δεν ηξερες ποιος οδηγουσε, απ οσους ηταν μεσα στο αμαξι.

Δημοσ.

πφφ χαλάσανε και αυτοί....

Που πήγε αυτό το ωραίο να σε σταματάνε στο πλάι, να σε κατσαδιάζουν και να σου δίνουν και την χειρ. κλήση.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Δε νομιζω

Καποτε ειχα ακουσει προ 10ετιας για παραθυρακι, πως απο κλησεις ρανταρ για ταχυτητα, μπορουσες να ισχυριστεις πως δεν ηξερες ποιος οδηγουσε, απ οσους ηταν μεσα στο αμαξι.

Το "κάποτε είχα ακούσει αυτό" δεν μου λέει κάτι.

Δημοσ.

Φιλος που ζει στη Γερμανια,οδηγουσε το αυτοκινητο της συζυγου ,περασε με κοκκινο και τον εβγαλαν φωτογραφια.Η φωτογραφια παει παντα στον ιδιοκτητη του αυτοκινητου ,δηλαδη στη συζυγο σε αυτη την περιπτωση.

Ωραια θα μου πειτε ,που ειναι το προβλημα;Ηταν με την γκομενα στο αυτοκινητο που εκεινη τη στιγμη του εσκαγε φιλι στο στομα γιαυτο και δεν ειδε το κοκκινο.

Δημοσ.
Στις 23/7/2021 στις 8:28 ΜΜ, G.bar είπε

Η κλήση που δεν αναφέρει στοιχεία οδηγού  πηγαίνει στον ιδιοκτήτη πάντα, ακόμα και φωτογραφία να υπάρχει ότι οδηγούσε άλλος. Από εκεί και πέρα ο ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος να δείξει ποιος οδηγούσε, να συμφωνήσει ο άλλος, και να αναλάβει το πρόστιμο. Το να δίνεις το όχημα σου να το οδηγεί άλλος δεν είναι αστείο και μια παράβαση του κοκ είναι το λιγότερο που μπορεί να συμβεί. Είναι αυτονόητο ότι δεν δίνεις το όχημα σου να το οδηγεί κάποιος ανεύθυνα, δεν χρειάζεται να αναφέρεται στον κοκ.

Στις 24/7/2021 στις 8:57 ΜΜ, Ntinaras είπε

Δε νομιζω

Την είχα πατήσει έτσι από φωτογραφικο ραντάρ και με βρήκαν 2-3 χρόνια μετά. Ζήτησαν υπεύθυνη δήλωση για το ποιος οδηγούσε και (βλακωδώς) δήλωσα "εγώ".

Θα μπορούσα κάλλιστα να δηλώσω υπεύθυνα "δεν θυμάμαι" αλλά το σκέφτηκα κατόπιν εορτής, οπότε δεν θα μάθω και πιο θα ήταν το αποτέλεσμα.

Δημοσ.
Στις 23/7/2021 στις 9:49 ΠΜ, Kostasspil είπε

Οταν σου δινουν κληση εχει πανω τα στοιχεια σου που τα βρηκαν απ το διπλωμα που τους εδωσες, αρα οντως ησουν εκει και στην εκοψαν. Δεν την εκοψαν στον αερα

Στις 23/7/2021 στις 9:43 ΠΜ, Kostasspil είπε

Δεν θα αποδείξεις εσύ τίποτα, αυτός που σε κατηγορεί πρέπει να αποδείξει

Σταματα να γραφεις τι νομιζεις οτι ισχυει,παραπληροφορεις τον κοσμο και θα παρεις κανεναν στο λαιμο σου.

Δε θα ειναι ο πρωτος που του ερχεται κληση μονο με την πινακιδα.

Πολυ απλα,εκανες παραβαση,σε ειδαν,σου εκαναν νοημα,δε σταματησες,και ξεφυγες.Πηραν ομως την πινακιδα.

Τιποτα δε χρειαζεται να αποδειξουν.

Οτι θελουν γραφουν,οτι θελουν σου καταλογιζουν. 
Και εμενα με εχουν γραψει με τη μηχανη για επιδειξη,ασχετα που οταν με σταματησαν πηγαινα με 40.

Με ειχαν δει αλλη φορα,και μου τη φυλαγαν,οπως επισης θυμοντουσαν οτι ειχα φυγει απο μπλοκο 3 φορες.

Στις 23/7/2021 στις 4:02 ΜΜ, Joshua21 είπε

Εδώ στην Ελλάδα πάντως μια φορά έχω πάρει μια τέτοια κλήση, με κάλεσαν από το τμήμα φωτογραφικών παραβάσεων της τοπικής τροχαίας να την παραλάβω, η φωτογραφία είχε παρθεί από πίσω και δεν φαινόταν οδηγός.

Εχουν γραψει φιλο που οδηγουσε το αυτοκινητο μου,και περασε απο τα διοδια χωρις να πληρωσει.

Η κληση ηρθε στο σπιτι μου,και θελαν μαλιστα να μου παρουν και το διπλωμα,αλλα δεν τους το εδωσα.

Πηγα στο τμημα με την κληση,συμπληρωσα μια υπευθυνη δηλωση οτι δεν οδηγουσα εγω αλλα ο ταδε,και η κληση πηγε σε αυτον ( εμενε σε αλλη πολη ) . Δεν εμαθα ποτε τι εγινε,αλλα φροντισα να παει στη διευθυνση του πατερα του,για να το αναλαβει σιγουρα αυτος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...