Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν αναβει το κοκκινο για τους πεζους δεν ειναι 1 δευτερολεπτο, αλλα πιο κοντα στα 10.

Απλα πληροφοριακα, περασες με καρακοκκινο και οχι ισχυει και δεν ισχυει

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με είχαν σταματήσει στην Αττική οδό πριν το 2010 (πρόσφατα) με ραντάρ για ταχύτητα , με ενημερώνουν ότι πήγαινα 150 το όριο ήταν 120 κτλ κτλ γράφουν τα στοιχεία μου και λέω τώρα έρχεται και η κλήση (δεν είχα πρόβλημα) και μου πετάει ο "τροχαίος" θα σου έρθει χαρτί λέει στην τάδε διεύθυνση για δικαστήριο (what the fuck ου να σου @αμησω λέω ok δεν μπορώ να κάνω κάτι) , μέχρι τώρα δεν έχει έρθει κάτι.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Με είχαν σταματήσει στην Αττική οδό πριν το 2010 (πρόσφατα) με ραντάρ για ταχύτητα , με ενημερώνουν ότι πήγαινα 150 το όριο ήταν 120 κτλ κτλ γράφουν τα στοιχεία μου και λέω τώρα έρχεται και η κλήση (δεν είχα πρόβλημα) και μου πετάει ο "τροχαίος" θα σου έρθει χαρτί λέει στην τάδε διεύθυνση για δικαστήριο (what the fuck ου να σου @αμησω λέω ok δεν μπορώ να κάνω κάτι) , μέχρι τώρα δεν έχει έρθει κάτι.

Με είχαν σταματήσει στην Πατρών Αθηνών έξω από το Αίγιο κάπου το 2000 με ραντάρ για ταχύτητα, με ενημέρωσαν ότι πήγαινα με 160 ενώ το όριο ήταν 120, μου πήραν στοιχεία, και μου είπαν ότι επειδή η διαφορά ήταν μεγάλη δεν μπαίνει πρόστιμο αλλά θα γίνει δικαστήριο. Κάπου 2-3 χρόνια μετά όντως με κάλεσαν στο δικαστήριο, πήγα, και το ποσό που μου έβγαλαν να πληρώσω (πρόστιμο + δικαστικά έξοδα) ήταν περίπου 240€.

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Ίσως είναι νωρίς ακόμα!

Περίμενε άλλα 10 χρόνια μήπως οριστεί η δικάσιμος...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Με είχαν σταματήσει στην Πατρών Αθηνών έξω από το Αίγιο κάπου το 2000 με ραντάρ για ταχύτητα, με ενημέρωσαν ότι πήγαινα με 160 ενώ το όριο ήταν 120, μου πήραν στοιχεία, και μου είπαν ότι επειδή η διαφορά ήταν μεγάλη δεν μπαίνει πρόστιμο αλλά θα γίνει δικαστήριο. Κάπου 2-3 χρόνια μετά όντως με κάλεσαν στο δικαστήριο, πήγα, και το ποσό που μου έβγαλαν να πληρώσω (πρόστιμο + δικαστικά έξοδα) ήταν περίπου 240€.

Τι να πω , εντωμεταξύ κάποια στιγμή , αφού έβλεπα ότι το πολυπόθητο χαρτί δεν ερχόταν λέω κάτσε να τσεκάρω το taxisnet μήπως και βεβαιώθηκε κάποιο πρόστιμο εν αγνοία μου , ε όχι τίποτα , δεν μπορούσα να κοιμηθώ , είναι δυνατόν να θέλω να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στην μείωση του χρέους της χώρας και να μην μπορώ ; 😂

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dark_Nightfall είπε

Τι να πω , εντωμεταξύ κάποια στιγμή , αφού έβλεπα ότι το πολυπόθητο χαρτί δεν ερχόταν λέω κάτσε να τσεκάρω το taxisnet μήπως και βεβαιώθηκε κάποιο πρόστιμο εν αγνοία μου , ε όχι τίποτα , δεν μπορούσα να κοιμηθώ , είναι δυνατόν να θέλω να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στην μείωση του χρέους της χώρας και να μην μπορώ ; 😂

Δεν χρειάζεται να πεις κάτι, ίσως έγινε κάποιο λάθος από αυτόν που σημείωσε τα στοιχεία σου και δεν προχώρησε η διαδικασία (μου έχει τύχει), ίσως να έγινε λάθος από αυτόν που διεκπεραίωσε την υπόθεση, ίσως απλά ήθελαν να σε ψαρώσουν, τρέχα γύρευε.

Απλά τις εμπειρίες μας περιγράφουμε μήπως και φανούν χρήσιμες στους υπόλοιπους.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Bitbit είπε

Πώς τυχαίνει σχεδόν όλοι που γράφουν σκηνικά που δε στέκουν (ασυναρτησίες) να έχουν μόλις γραφτεί στο φόρουμ...

Ξερουν οτι τέτοια θέματα ειναι πιασαρικα και σου λεει θα γραψω και μετα θα τους κανω χάζι που πλακώνονται μεταξύ τους😀

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε έχει το δικαίωμα ο αστυνομικός να κόψει κλήση μόνο με τον αριθμό πινακίδας του οχήματος. Δεν είναι κάτι παράνομο. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει διότι ο αστυνομικός είτε είναι πεζός, κάνει ρύθμιση κυκλοφορίας ή για όποιον άλλο λόγο δεν είναι δυνατή η εξακρίβωση στοιχείων του παραβατη οδηγού.

Λογικά αν όντως σου βεβαιώθηκε παράβαση θα αποσταλεί η κλήση στην διεύθυνση που έχει δηλώσει ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

Αν δεν ήταν ο ίδιος που είχε κάνει την παράβαση αυτός έχει την υποχρέωση να υποδείξει το όνομα του παραβατη. 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, imr είπε

Οταν αναβει το κοκκινο για τους πεζους δεν ειναι 1 δευτερολεπτο, αλλα πιο κοντα στα 10.

Απλα πληροφοριακα, περασες με καρακοκκινο και οχι ισχυει και δεν ισχυει

Δεν ισχύει παντού αυτό. Ξέρω πολλά φανάρια που όταν ανάψει κόκκινο για τους πεζούς σε 2 δευτερόλεπτα μαξ είναι πράσινο για αυτοκίνητα, βέβαια αυτά είναι τα φανάρια τα οποία δείχνουν και τα δευτερόλεπτα για όλους οπότε όταν το κόκκινο δείχνει 1 δευτερόλεπτο τα αυτοκίνητα έχουν βάλει πρώτη και τσουλάνε.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Δεν ισχύει παντού αυτό. Ξέρω πολλά φανάρια που όταν ανάψει κόκκινο για τους πεζούς σε 2 δευτερόλεπτα μαξ είναι πράσινο για αυτοκίνητα, βέβαια αυτά είναι τα φανάρια τα οποία δείχνουν και τα δευτερόλεπτα για όλους οπότε όταν το κόκκινο δείχνει 1 δευτερόλεπτο τα αυτοκίνητα έχουν βάλει πρώτη και τσουλάνε.

Ο κανονας ειναι ο εξής.

Αναβει κοκκινο για τους πεζους, ο χρονος που θα αναψει το πράσινο για τα αυτοκίνητα, ειναι ο χρονος που θα κανει ενας πεζός να διασχίσει τον δρόμο, αρα ποικίλη απο δρομο σε δρόμο, άλλο χρόνο θέλει ενας πεζός να διασχίσει μια λεωφόρο με 4 λορίδες και άλλο για μόνο με μια.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Fixed

Αν δεν την έκανε ο ιδιοκτήτης, έχει την υποχρέωση να υποδείξει (ή και να αποδείξει, δεν είμαι σίγουρος) ποιος το οδηγούσε.

Εξακολουθεί να μου φαίνεται περίεργο. Υπάρχει κάπου γραμμένο να το βρω; Στον ΚΟΚ πχ; 

Για Γερμανία που ξέρω οι φώτο είναι αυτόματες (στα φανάρια) και έχουν και τον οδηγό μέσα. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

Εξακολουθεί να μου φαίνεται περίεργο. Υπάρχει κάπου γραμμένο να το βρω; Στον ΚΟΚ πχ; 

Δεν λέει κάτι το ότι σου φαίνεται περίεργο. Δεν ξέρω που είναι γραμμένο για να το βρεις, εμπειρικά το ξέρω.

19 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

Για Γερμανία που ξέρω οι φώτο είναι αυτόματες (στα φανάρια) και έχουν και τον οδηγό μέσα. 

Δηλαδή έχουν και κάποιο λογισμικό που καταφέρνει να αναγνωρίζει τον οδηγό από την φωτογραφία, άσχετα με τις συνθήκες (ελλιπή φωτισμό πχ)? Το οποίο είναι συνδεδεμένο με κάποια βάση δεδομένων, που έχει φωτογραφίες και των 8 δις ανθρώπων όλου του πλανήτη?

Κάτι δεν μας λες καλά...

Δημοσ.

Η διαδικασία ειναι απλή φίλε μου.

Φωτογραφία τραβηξαν την πινακίδα για να την θυμουνται.

Αν ασχολήθηκαν τελικά, πήγαν στην υπήρεσία τους και έκαναν μια έκθεση αρχής ότι παραβίασες το κόκκινο.

Μετα απο μηνες θα σε καλέσει ο εισαγγελέας με βαση αυτην την έκθεση αρχής, και εσυ θα πείς τα δίκά σου.

Το δικαστήριο η θα επικυρώσει την παράβαση ή θα αθωωθεις.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, georgebou21 είπε

Η διαδικασία ειναι απλή φίλε μου.

Φωτογραφία τραβηξαν την πινακίδα για να την θυμουνται.

Αν ασχολήθηκαν τελικά, πήγαν στην υπήρεσία τους και έκαναν μια έκθεση αρχής ότι παραβίασες το κόκκινο.

Μετα απο μηνες θα σε καλέσει ο εισαγγελέας με βαση αυτην την έκθεση αρχής, και εσυ θα πείς τα δίκά σου.

Το δικαστήριο η θα επικυρώσει την παράβαση ή θα αθωωθεις.

Λογικά θα φάει καμία 10αρια χρόνια ..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, visualizer είπε

Λογικά θα φάει καμία 10αρια χρόνια ..

Γύρω στα 700 -800 ευρω και αφαιρεση διπλωματος πρεπει να ειναι η ποινη.
Δεν θυμαμαι καλά
Οτι προβλέπει ο ΚΟΚ θα φαει σαν ποινη αν δεν δικαιωθει στο δικαστηριο.

Απο εκεί και πέρα σε απαντησεις και χαβαλέ άσχετων δεν θα ασχοληθω να απαντήσω.

Καλο απόγευμα.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...