GREGORYMO Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 47 λεπτά πριν, Cell_7 είπε 1: Πάνε στο κοντινότερο ΑΤ και πες τους την κατάσταση, θα σου πούνε οι ίδιοι τι θα μπορέσεις να κάνεις και τι να περιμένεις. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί να το αμφισβητήσει το πρατήριο, πχ, μπορεί να πει ότι ο δείκτης σου δεν δείχνει άψογα οπότε το λαμπάκι ήταν στο τελευταίο λίτρο, αν σου έβαζε 70Λ θα ήταν φως φανάρι πάντως. 2: Επικοινώνησε με την εταιρία με την οποία συνεργάζεται το πρατήριο και εξήγησε τους και εκεί τι έγινε, από την στιγμή που το κάνεις με e-mail ή κάτι που να φαίνεται ότι επίσημα έκανες κάτι δεν νομίζω να θέλει η εταιρία να χαλάει το όνομα της και θα στείλει κάποιον να το δει (έτσι πιστεύω). Υπάρχει και άλλη λύση. Να ΑΔΕΙΆΣΕΙ την βενζίνη που έβαλε για να δούμε πόσα λίτρα είναι.
kalmik Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τόσες καταγγελίες, διαμαρτυρίες κλπ. για ποιότητα/ποσότητα καυσίμων από τα βενζινάδικα. Γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες; Πόσες φορές έχουμε διαβ άσει για κυκλώματα νοθείας; Πόσες φορές έχουν πιαστεί βυτιοφόρα με τουλουόλες που χρησιμεύουν στη νοθεία; Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, και όπου υπάρχουν τόσα πολλά βενζινάδικα σε αναλογία πληθυσμού κάπου θα μπουν στον πειρασμό κάποιοι να κλέψουν γιατί "δεν βγαίνουν". Oπότε όσοι έσπευσαν εδώ μέσα να τον βγάλουν και τρελό τον άνθρωπο που ανώνυμα κατήγγειλε καλά θα κάνουν να μαζευτούν. Δεν υπάρχει ρεζερβουάρ που να ανάβει ρεζέρβα αν δεν έχει τουλάχιστον 5-6 λίτρα μέσα και όπως λέει ο παθών, η ένδειξη ρεζέρβας είναι αξιόπιστη στο όχημά του. Άρα δε λέει άρες μάρες... Αμα το βενζινάδικο κλέβει "συντηρητικά" 3-4% δεν θα πιαστεί ποτέ παρά σε τέτοιες περιπτώσεις. Ας μην ξεχνάμε και τα συστήματα με telecontrol που αλλάζουν την ένδειξη στην αντλία. Όταν ο άνθρωπος θέλει να κάνει τη ζημιά και το κλέψιμο, η εφευρετικότητα είναι απίστευτη. Η λύση είναι προφανής αλλά το κράτος δεν την εφαρμόζει. Το είχαν πει στο παρελθόν. Ειδικά τροποποιημένα συμβατικά οχήματα με ειδικές δεξαμενές που να κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο ποσότητας/ποιότητας.Να έρχονται και να φεύγουν ανύποπτα και μετά να πέφτει το κλεισιμο αυτοστιγμεί. Με τον ίδιο τρόπο που δέκα συμβατικά ΙΧ της αστυνομίας με actioncam που καταγράφει παραβάσεις θα μπορούσαν κυκλοφορώντας συνεχώς να τελειώσουν την παραβατικότητα με τα κόκκινα, τα stop, την οδήγηση με το κινητό στο χέρι κλπ. σε μία βδομάδα. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2021 από kalmik 7
visualizer Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Ότι κλέβουν είναι σίγουρο , εμένα μου έχει τύχει να πάω ένα μικρό ντεπόζιτο 5L και να καταφέρει να βάλει 5.6L . Το πήγα σπίτι και το μέτρησα με άλλα δοχεία επειδή μου έκανε εντύπωση και τελικό συμπέρασμα ήταν ότι 600ML είχαν κάνει φτερά 🤣. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Εκανες και 70 χλμ με το λαμπάκι;Σορρυ αλλά δεν....
visualizer Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Εκανες και 70 χλμ με το λαμπάκι;Σορρυ αλλά δεν.... Άνετα κάνεις 70 χλμ με το λαμπάκι , εννοείται με οικονομική οδήγηση . 6
telis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Όταν ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου δίνει μια συγκεκριμένη χωρητικότητα για το ρεζερβουάρ, το βάρος της απόδειξης για το ότι χωράει παραπάνω καύσιμο, άρα και γι'αυτό ο καλός βενζινας έβαλε παραπάνω καύσιμο, πέφτει στον ίδιο τον βενζινά. Άιντε γιατί το έχετε ξεφτιλησει μερικοί με τις αηδιες εδώ μέσα 2 1
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, visualizer είπε Άνετα κάνεις 70 χλμ με το λαμπάκι , εννοείται με οικονομική οδήγηση . Αλλου θελω να καταλήξω. Οτι αλλάζει πόσο είχε στο ρεζερβουαρ.Γιατί στο πρωτο έγραψε ότι φουλαρε οταν άναψε το λαμπάκι. 1 λεπτό πριν, telis είπε Όταν ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου δίνει μια συγκεκριμένη χωρητικότητα για το ρεζερβουάρ, το βάρος της απόδειξης για το ότι χωράει παραπάνω καύσιμο, άρα και γι'αυτό ο καλός βενζινας έβαλε παραπάνω καύσιμο, πέφτει στον ίδιο τον βενζινά. Άιντε γιατί το έχετε ξεφτιλησει μερικοί με τις αηδιες εδώ μέσα Ναι αλλά πρέπει να ξερουμε τι εννοεί με την χωρητικότητα που δίνει.Μεχρι εκεί που αρχίζει ο λαιμός;Μέχρι τα χείλη της τάπας;Με φουλ εξαέρωση;
telis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Αλλου θελω να καταλήξω. Οτι αλλάζει πόσο είχε στο ρεζερβουαρ.Γιατί στο πρωτο έγραψε ότι φουλαρε οταν άναψε το λαμπάκι. Ναι αλλά πρέπει να ξερουμε τι εννοεί με την χωρητικότητα που δίνει.Μεχρι εκεί που αρχίζει ο λαιμός;Μέχρι τα χείλη της τάπας;Με φουλ εξαέρωση; Ξαναλέω, δεν με νοιάζει. Να το αποδείξει ο πρατηριούχος ή η αρχή που θα ερευνήσει την καταγγελία. Εγώ βλέπω τι γράφει το επίσημο βιβλίο του κατασκευαστή 1
visualizer Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Αλλου θελω να καταλήξω. Οτι αλλάζει πόσο είχε στο ρεζερβουαρ.Γιατί στο πρωτο έγραψε ότι φουλαρε οταν άναψε το λαμπάκι. Αν κατάλαβα σωστά αυτό που λέει ο ts είναι ότι θα έπρεπε να μπουν 7-10 λίτρα λιγότερα αφού το λαμπάκι μόλις είχε ανάψει . Θα ήταν λογικό να χωρούσε 59-60L αν το ντεπόζιτο ήταν εντελώς άδειο . Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2021 από visualizer
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, telis είπε Ξαναλέω, δεν με νοιάζει. Να το αποδείξει ο πρατηριούχος ή η αρχή που θα ερευνήσει την καταγγελία. Εγώ βλέπω τι γράφει το επίσημο βιβλίο του κατασκευαστή ΚΑλά κάνεις και δεν σε νοιάζει.Για αυτό είπα να πάει στο ΑΤ.
kinhthra Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, ikorolis είπε Καταρχήν δεν είμαι έξυπνος αλλά χαζός και ηλίθιος πάμε παρακάτω Όπως είπα έκανες λάθος εξ αρχής είπες με έκλεψε το πρατήριο στο οποίο πήγα να βάλω καύσιμο μιας και μου είχε ανάψει η ενδεικτική λάμπα ότι είμαι με την ρεζέρβα Εξ αρχής δεν χρειαζόταν το θέμα/μήνυμα στο insomnia.gr αρκεί να έκανες καταγγελία στις αρμόδιες αρχές ώστε να πραγματοποιήσουν έλεγχο στο πρατήριο αν όλα είναι σωστά. Αυτό ζήτησα και εγώ που να κάνω καταγγελία και τα βήματα. 1 ώρα πριν, visualizer είπε Αν κατάλαβα σωστά αυτό που λέει ο ts είναι ότι θα έπρεπε να μπουν 7-10 λίτρα λιγότερα αφού το λαμπάκι μόλις είχε ανάψει . Θα ήταν λογικό να χωρούσε 59-60L αν το ντεπόζιτο ήταν εντελώς άδειο . Ναι αλλά εγώ δεν το πήγα το αμάξι σπρώχνοντας. Θα είχε τουλάχιστον 8-10 λίτρα μέσα.
PLACEBO_89 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 7 λεπτά πριν, kinhthra είπε Αυτό ζήτησα και εγώ που να κάνω καταγγελία και τα βήματα. Αν εισαι τοσο σιγουρος οτι σου εφαγε τοσα λιτρα πιο κερδισμενος θα εβγαινες αν δεν του πληρωνες κατ εκτιμηση καποια λιτρα.. και πιστεψε με δεν θα γινοταν καμια φασαρια και θα το δεχοταν!
Joshua21 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, telis είπε Όταν ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου δίνει μια συγκεκριμένη χωρητικότητα για το ρεζερβουάρ, το βάρος της απόδειξης για το ότι χωράει παραπάνω καύσιμο, άρα και γι'αυτό ο καλός βενζινας έβαλε παραπάνω καύσιμο, πέφτει στον ίδιο τον βενζινά. Άιντε γιατί το έχετε ξεφτιλησει μερικοί με τις αηδιες εδώ μέσα Εντελώς λάθος η λογική σου. Το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό και όχι αυτός που προσπαθεί να τον καταρρίψει, και στην προκειμένη περίπτωση τον ισχυρισμό τον έκανε ο ts. Και φυσικά τα "είχε τόσο μέσα" και "τόσο χωράει συνολικά" είναι ισχυρισμοί αστήρικτοι. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε. 2
tommy^ Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Εκανες και 70 χλμ με το λαμπάκι;Σορρυ αλλά δεν.... Φυσικά και βγαίνουν 70 χιλιόμετρα με λαμπάκι, αν οδηγας εθνική οδο με μεγάλη σχέση στο κιβώτιο και περιπου 90-100χλμ την ώρα. Παιδιά κάπου είχα ακούσει παλιά ότι μια αντλία μπορεί να έχει απόκλιση 4-5% και να είναι μέσα σε νόμιμα πλαίσια. Το λέω με μεγάλη επιφύλαξη όμως γιατί μου το είχε πει ένας συγγενής βενζινά.
telis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εντελώς λάθος η λογική σου. Το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό και όχι αυτός που προσπαθεί να τον καταρρίψει, και στην προκειμένη περίπτωση τον ισχυρισμό τον έκανε ο ts. Και φυσικά τα "είχε τόσο μέσα" και "τόσο χωράει συνολικά" είναι ισχυρισμοί αστήρικτοι. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε. Όχι βέβαια. Αυτά που λες εσύ είναι να χαμε να λέγαμε. Σου λέει ότι ο κατασκευαστής του δίνει 60 λίτρα χωρητικότητα και ο άλλος του έβαλε 60 λίτρα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα