Vermithrax Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Καλησπέρα, Μετά από browsing στο φορουμ και βλέποντας διάφορες συμβουλές έχω σχηματίσει το παρακάτω build στα ~800Ε. Μέχρι να πέσουν οι τιμές στις κάρτες γραφικών θα χρησιμοποιώ την παλιά μου Radeon RX 570 8gb. Το build προορίζεται για καθημερινή χρήση, ελαφρύ gaming και προγραμματισμό. Θα ήθελα κάτι που να είναι αρκετά future proof καθώς θέλω να το κρατήσω για 6-7+ χρόνια. Θα ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις όσον αφορά τα παραπάνω: Έχω διαβάσει ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με τις μητρικές B550 και τους επεξεργαστές Ryzen 5 5600. Θα πρέπει να κάνω κάποιο update στο bios? Για το τροφοδοτικό δεν έχω ιδέα οπότε έχω πάει λίγο στα τυφλά. Είναι τα 750W overkill? Δεκτές και οποιεσδήποτε συμβουλές/αλλαγές στα παραπάνω parts. Ευχαριστώ πολύ!
nick0lis Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Ίσως χρειαστείς καλύτερη ψύκτρα. Θα προτιμούσα τον 5800Χ
nickol-us Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 To future proof είναι σχετικό. Για light gaming και προγραμματισμό θεωρώ πετιττά τα έξοδα που κάνεις στον cpu, βέβαια είναι καθαρά τι έχεις στο μυαλό σου. Ενημερωτικά έρχονται νέες γενιές από το τέλος τους έτους οι οποίες θα φέρουν και νέα πλατφόρμα ddr5, που σημαίνει οτι θα "χάσεις" γρ'ηγορα σε αξία. Από εκεί και έπειτα, στις επιλογές σου, θεωρώ οτι το έχεις πάει αρκετά καλά, με εξαίρεση το τροφοδοτικό. Το "πράσινο" cx δεν έχει πάρει τις καλύτερες κριτικές. Καλύτερα δώσε κάτι παραπάνω για το γκρι ή πέσε λίγο σε wattage και πάρε tx 650. Οι μνήμες οτι πιο vfm θεωρώ κουτί είναι θέμα γούστου, έχεις διαλέξει όμωςαπό τα "καλά" ψύκτρα την θεωρώ vfm, προσωπικά πιστεύω οτι θα σου αρκέσει αν δεν παίζεις με oc
ScareCrow700 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 Και εγώ θα συμφωνήσω ότι καλύτερα θα ήταν ένα τροφοδοτικό λιγότερων Watt και καλύτερης ποιότητας. Και στα 600W να πέσεις θα σηκώνει την καλύτερη κάρτα γραφικών και θα περισσεύει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα