Silent_Spaces Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 καλησπερα μετέφερα προσφατα το γραφείο μου στον κάτω όροφο που έχω ένα δωμάτιο όμως δεν εχω τηλεφωνικη γραμμη εκεί να βαλω ιντερνετ κι ούτε την ίδια τάση ρεύματος (εxει αλλο πινακα) για να βαλω ενα power line adaptor για να μεταφέρω μέσω δικτύου το ιντερνετ. θέλω να συνδέσω ενσύρματα απο το ρούτερ που είναι στον επάνω όροφο όπως ανέφερα κυριως το nas μου αλλα και τον υπολογιστή πουμ παίρνει τώρα ασύρματα δίκτυο ταχύτητα 5G μέσω μιας εξωτερικής κεραίας που έχω συνδέσει στην ασύρματη κάρτα του, με μολις μια γραμμούλα ισχύ, ευτυχώς χωρίς διακοπές ομως κι λειτουργεί καλά. έχω 100αρα vdsl απο vodafone γραμμή. τι λύση προτείνεται για να αποφύγω να πάρω ένα τηλεφωνικό καλώδιο περίπου 15-20 μέτρα που θα έχει απώλειες λογικα και έτσιόμως θα κατεβάσω το ρουτερ στο γραφείο. ευχαριστώ
kostasbm Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 το καλωδιο της κεραιας να κανεις ποιο μακρυ ωστε να κατεβασεις ολο τον εξοπλισμο στο ισογειο και για μενα καλυτερη τοποθετηση της κεραιας για καλυτερο σημα εγω σε μια εξωτερικη κεραια για cosmote ειχα 25 μετρα καλωδιο προς το ρουτερ και ηταν μια χαρα
Silent_Spaces Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 6 λεπτά πριν, kostasbm είπε το καλωδιο της κεραιας να κανεις ποιο μακρυ ωστε να κατεβασεις ολο τον εξοπλισμο στο ισογειο και για μενα καλυτερη τοποθετηση της κεραιας για καλυτερο σημα εγω σε μια εξωτερικη κεραια για cosmote ειχα 25 μετρα καλωδιο προς το ρουτερ και ηταν μια χαρα το ρουτερ δεν εχει κεραια , ειναι της vodafone H300 στον υπολογιστη εχω κεραια για να παιρνω απο το ρουτερ. για να κατεβασω το ρουτερ στο ισογειο πρεπει να μεταφερω το τηλεφωνικο καλωδιο, περιπου 20m αλλα αυτο λογικα θα εχει απωλειες σωστα?
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 ρωτάω εγώ με το απλό μυαλό αντί για κεραίες κτλ... γιατί να μην βάλεις ένα καλώδιο δικτύου CAT5e / CAT6e από το ROUTER στον πάνω όροφο και να το κατεβάσεις κάτω σε ένα SWITCH και να κάνεις την δουλειά σου. (απώλειες θα έχεις στο καλώδιο δικτύου μόνο αν ξεπεράσεις τα 100μ.
Silent_Spaces Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 33 λεπτά πριν, ikorolis είπε ρωτάω εγώ με το απλό μυαλό αντί για κεραίες κτλ... γιατί να μην βάλεις ένα καλώδιο δικτύου CAT5e / CAT6e από το ROUTER στον πάνω όροφο και να το κατεβάσεις κάτω σε ένα SWITCH και να κάνεις την δουλειά σου. (απώλειες θα έχεις στο καλώδιο δικτύου μόνο αν ξεπεράσεις τα 100μ. καλη λυση μου ακουγεται, επειδη ομως θα περνά απεξω και θα ειναι εκτιθημενο σε βροχη-ηλιο θα ειναι οκ? φανταζομαι βγαινουν αντιστοιχα καλωδια κ με προφυλαξη. αν βαλω καλωδιο τηλεφωνου κι μεταφερω το ρουτερ θα χω απωλειες σιγουρα ομως ε? ευχαριστω
jkoukos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Υπάρχουν καλώδια δικτύου εξωτερικού χώρου. Ξεχνάς διαπαντός (μη καν το σκέφτεσαι) να περάσεις τηλεφωνικό καλώδιο, εκτός αν το προορίζεις μόνο για τηλεφωνία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα