yellowdeer34 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Καλησπέρα σε όλους, είμαι σε αναζήτηση για αγορά του πρώτου μου αυτοκινήτου. Έχω δίπλωμα 10 χρόνια αλλά οδηγώ μόνο περιστασιακά. Μέσα στην πόλη κινούμε με μηχανή και το αυτοκίνητο προορίζεται κυρίως για κίνηση εκτός πόλης, αλλά και για δουλειές και για συνθήκες, εντός πόλης, που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τη μηχανή. Κοιτάζω προς μίνι χατσμπακ μιας και θέλω κάτι μαζεμένο σε όγκο για να μην σιχτιρίζω κάθε φορά ψάχνοντας πάρκινγκ. Το μπάτζετ είναι ~6,500€ για αγορά μεταχειρισμένου και μπορεί να ανέβει αν κάτι αξίζει. Μ αρέσουν αρκετά τα i10, picanto και ignis. Ίσως και τα swift, yaris αλλά εκεί ξεφεύγουμε λίγο σε όγκο. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για κάποιο μοντέλο, όπως και το τι πρέπει να προσέξω; Το ότι θα κοιτάξω μόνο από ιδιώτη και πρώτο χέρι το θεωρώ δεδομένο.
NickTG Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δύσκολα τα πράγματα αν θεωρείς πως Swift και Yaris ξεφεύγουν σε όγκο! Εφόσον η κίνηση θα είναι κυρίως εκτός πόλης προσωπικά θα πρότεινα την επόμενη κατηγορία, 2 κατηγορίες πάνω από αυτά που κοιτάς.
korakios Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 18 ώρες πριν, yellowdeer34 είπε Κοιτάζω προς μίνι χατσμπακ μιας και θέλω κάτι μαζεμένο σε όγκο για να μην σιχτιρίζω κάθε φορά ψάχνοντας πάρκινγκ. μηχανή δεν έχω , αλλά ηλεκτρικό ποδήλατο και σου διαβεβαιώνω ακόμα και με smart θα αγανακτήσεις ! (έχω Panda) όταν λες εκτός πόλης δεν ξέρω να σε βολέψει μικρό . απο αυτά που λες θα σου πρότεινα το i10 και αν τυχών κάνεις αρκετά χλμ του βάζεις άνετα και ένα σύστημα υγραερίου
yellowdeer34 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Ναι έχετε δίκαιο.... Είναι λάθος βασιζόμενος στην ανασφάλεια μου στο παρκαρισμα να πάρω μικρό αυτοκίνητο που δεν θα με βολέψει τελικά.... Και απ' ότι βλέπω σε αυτή την κατηγορία οι τιμές κρατάνε αρκετά και είναι σχεδόν ασύμφορη η αγορά μεταχειρισμένου... Οπότε ίσως κινηθώ σε swift, yaris, polo, i20... @κορακιος μέσα στην πόλη θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε περιπτώσεις που δεν βολεύει η μηχανή... Σε σούπερ μίνι τι προτάσεις υπάρχουν; Ίσως αν χρειαστεί μπορεί να ανεβεί το μπάτζετ...
filarhos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Η καλύτερη επιλογή μήκος αυτοκινήτου είναι 3.9 με 4.3 μέτρα. Πηγαίνεις άνετα ταξίδια από θέμα χώρων αλλά και από θέμα ανάρτησης γιατί είναι φτιαγμένα να τα κάνουν όλα. Είσαι στην κατηγορία swift, yaris (λίγο μικρότερα από 4 μέτρα), polo, i20 και αντίστοιχα i30 golf (λίγο μεγαλύτερα από 4 μέτρα). Σε αυτές τις διαστάσεις θα βρίσκεις πάντα να παρκάρεις νόμιμα γιατί η πλειονότητα των οχημάτων έχουν αυτό το μήκος. Τώρα ανάμεσα σε κάδους ή κλείνοντας το 1/3 της διάβασης όπως κάνει ένας φίλος μου με το smart είναι απλώς παράνομο. Σκέψου ότι και στο κέντρο της Αθήνας με τα 4,76 μέτρα όταν βρίσκω θέση χωράει, απλώς είναι στενά. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2021 από filarhos 1
onelonelystar Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, yellowdeer34 είπε βασιζόμενος στην ανασφάλεια μου στο παρκαρισμα το παρκάρισμα μην το φοβάσαι, διότι δεν προκαλείς ούτε παθαίνεις ατύχημα και επιπλέον μπορείς να πας κάπου και να κάνεις εξάσκηση. όλοι το έχουν μάθει, εσύ γιατί όχι? 1
korakios Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 4 ώρες πριν, yellowdeer34 είπε @κορακιος μέσα στην πόλη θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε περιπτώσεις που δεν βολεύει η μηχανή... έτσι χρησιμοποιώ και το Panda μέσα στην πόλη απλά απαραίτητα βάλε αισθητήρες παρκαρίσματος αν τυχών δεν έχει ή και καμιά καμερούλα είχα κούρσα πιο μπροστά με τη μπαγκαζιέρα να εξέχει και να μη φαίνεται τίποτα πίσω, χωρίς αισθητήρες αλλά είναι θέμα συνήθειας ,φαντάσου στις αρχές με το Panda δυσκολευόμουν περισσότερο 😁 αν δεν υπήρχε ανάγκη για εκτός πόλης θα μπορούσες και να νοικιάζεις ένα Citroen AMI (αν ισχύουν οι τιμές 25€/μήνα) Απο αμάξια το Swift είναι σκυλί , νορμάλ τιμές απο service ,απλά είναι τσιμπημένες οι τιμές (και δεν παίρνει εύκολα υγραέριο)
vamvakoolas Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Στις 21/7/2021 στις 10:55 ΜΜ, yellowdeer34 είπε Καλησπέρα σε όλους, είμαι σε αναζήτηση για αγορά του πρώτου μου αυτοκινήτου. Έχω δίπλωμα 10 χρόνια αλλά οδηγώ μόνο περιστασιακά. Μέσα στην πόλη κινούμε με μηχανή και το αυτοκίνητο προορίζεται κυρίως για κίνηση εκτός πόλης, αλλά και για δουλειές και για συνθήκες, εντός πόλης, που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τη μηχανή. Κοιτάζω προς μίνι χατσμπακ μιας και θέλω κάτι μαζεμένο σε όγκο για να μην σιχτιρίζω κάθε φορά ψάχνοντας πάρκινγκ. Το μπάτζετ είναι ~6,500€ για αγορά μεταχειρισμένου και μπορεί να ανέβει αν κάτι αξίζει. Μ αρέσουν αρκετά τα i10, picanto και ignis. Ίσως και τα swift, yaris αλλά εκεί ξεφεύγουμε λίγο σε όγκο. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για κάποιο μοντέλο, όπως και το τι πρέπει να προσέξω; Το ότι θα κοιτάξω μόνο από ιδιώτη και πρώτο χέρι το θεωρώ δεδομένο. προσφατα οδηγησα και το ι10 και το σουιφτ-> 1)το ι10 μου ειπαν οτι ηταν οικονομικο αλλα ειδα οτι τσιμπαγε (το αμαξι ειχε ηδη 30.000 χλμ). Αν και εχει μικρο ντεποζιτο (φουλαρει αν θυμαμαι στα 40-50 ευρ απλη) ειχα γινει κολλητος με τους βενζιναδες οταν εκανα διαδρομες στη πολη και επαρχιακο (εθνικη δε βγηκα). Αρκετα φθηνο το σερβις ενω εντυπωσιαστικα τοσο απο την οδηγηση (ποιοτικο δε τριζει κατι, καλη αποσβεση απο αναρτησεις ακομα και σε καροδρομους και χαμηλος θορυβος) οσο και απο τους χωρους μπροστα και πισω. Πορτ μπαγκαζ απλος υπαρχει για να υπαρχει (π.χ να βαλεις μερικες σακουλες απο τα ψωνια). Δεν ειναι οσο μικρο οσο φαινεται 2)σουιφτ: αρκετα ποιοτικο αυτοκινητο με πραγματικα χαμηλη καταναλωση. Καλοι χωροι για 4 επιβατες πολυ καλος εξοπλισμος ακομα και σε βασικες εκδοσεις ενω νιωθεις οτι οδηγας κατι που δε θα σπασει... Αυτο που με χαλαει ειναι οτι καθε φορα που πας σε συνεργειο νιωθεις οτι θα παθεις εμφραγμα απο το κοστος ακομα και για βασικες εργασιες συντηρησης. Ωστοσο αν το συντηρεις οπως γραφει το βιβλιαρακι δεν εχεις να φοβασε τιποτα.. 3)Πικαντο εχω μπει (τοσο στη νεα τετραγωνισμενη/αγρια εκδοση οσο και στη παλιοτερη) αλλα οι χωροι ειναι ...αρκετα στενοι για ατομα κανονικου μεγεθους. Η τελευταια εκδοση εχει αρκετα καλο εξοπλισμο. Δεν εχω οδηγησει για να εχω γνωμη για τα υπολοιπα καλη επιλογη αν και εγω με παρομοια χρηματα πηγα προς aygo/yaris γιατι οταν το εδωσα ....ειχα μικρη χασουρα (πολυ καλη μεταπωληση)
yellowdeer34 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2021 Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια... Για το swift αυτο που με προβληματίζει είναι ότι στα προ 2017 μοντέλα το πορτι μπαγκάζ είναι μόνο 211 λίτρα... Το νέο i10 το πέτυχα στο δρόμο και μου άρεσε πάρα πολύ μπορώ να πώ... Και έχει και πολλά ηλεκτρονικά βοηθήματα... Αν πήγαινα για καινούριο θα το σκεφτόμουν σοβαρά... ΄Στο polo από θέμα αξιοπιστίας τι πρέπει να προσέξω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα