Προς το περιεχόμενο

Κανείς εμπειρία με τα Klipsch SF-1?

Γατόπαρδος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Ως άλλος ένας φίλος του Ηοme Cinema προσπαθώ εδώ και καιρό να φτιάξω το δικό μου, στο σπίτι μου με όσα χρήματα διαθέτω.

Πάω λοιπόν στον Κοσμά στη Στοά Φέξη γιατί έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τις τιμές που έχει. Και όντως αυτό διαπιστώνω και εγώ.

Πρέπει πρώτα να σας πω οτι έχω για DVD player το Philips 963 SA και για προβολέα πήρα πρόσφατα τον Sharp PG B10 S.

Πάω λοιπόν στον Κοσμά να δώ για ηχεία, ενισχυτή και καλώδια.

Θέλω τον Υamaha RX-V 550 τον οποίο τον έχει με 350 ευρώ. Πολύ καλή τιμή τη βρίσκω.

Έπειτα για ηχεία μου προτείνει τα Klipsch SF-1 τα οποία είναι δαπέδου να τα έχω ώς κυρίως ηχεία. Όλο το σετάκι με surround και κεντρικό αλλά χωρίς sub πάει στα 900 μετρητοίς.

Και ερωτώ - Γνωρίζει κανείς αν:

1. Είναι καλά τα εν λόγω ηχεία;

2. Αν δεν ξέρετε συγκεκριμένα, τότε η Klipsch θεωρείται καλό όνομα για τα ηχεία;

3. Μπορεί αλήθεια να αντικαταστήσει ένα δαπέδου ηχείο κατά ένα μεγάλο ποσοστό το sub όπως μου είπαν;

4. Είναι πολλά τα χρήματα για καλώδια ηχείων με τιμή 2 ευρώ ανά μέτρο;

5. Τελικά το Philips 963 SA είναι by default ικανό να παίξει σε PAL Progressive και απλά να το επιλέξω από το μενού ή πρέπει να πληρώσω για κάποια μετατροπή για αυτό, π.χ. όπως το για το Region Free;

Οποιαδήποτε βοήθειά σας ή και άλλη συμβουλή είναι πολύ χρήσιμη και θα εκτιμηθεί απεριόριστα. :lol:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Super Moderators
Δημοσ.

1. Τα εν λόγω ηχεία ΔΕΝ τα γνωρίζω.

2. Η Klipsch είναι πολύ καλό όνομα.

3. Ναι, μπορεί. Έχω τα JMLab Profile 7 και δεν έχω χρειαστεί sub.

4. Δεν είναι πολλά - αν φανταστείς ότι τα 'σοβαρά' καλώδια (για τους τελείως βαρεμένους) αρχίζουν από €50/μέτρο...

5. Δεν ξέρω/Δεν απαντώ/Να ρωτήσω τη μαμά μου.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

4. Δεν είναι πολλά - αν φανταστείς ότι τα 'σοβαρά' καλώδια (για τους τελείως βαρεμένους) αρχίζουν από €50/μέτρο...

Καλά είναι δυνατόν;;;

Και υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στον ήχο; Δε νομίζω...

Και κάτι άλλο: γιατί σε όποιο ανάλογο μαγαζί πηγαίνω απαξιούν όλοι το HiTech μέχρι παρεξήγησης με τον πελάτη; :X

Σε ένα που πήγα στην οδό Δημοσθένους στην Καλλιθέα μου έσπασε τα νεύρα ο πωλητής (και με την αδιαφορία του επιπλέον).

Περιμένω και άλλες απαντήσεις αν κάποιος γνωρίζει κάτι επιπλέον...

:lol:

Δημοσ.

Min to psaxneis, exo dei kalodia hxoy poy kostizoyn 1 millioni (Monster cables)! Ama exeis ta lefta, yparxoun kai ta katalila proionta na sta paroyn!! :) Tora gia ta hxeia an kai den ta ksero, ta Klipsch exoyn sxetika kalo onoma kai logika den tha exeis problhma. Tora gia to ean xreiazesai sub, paizei rolo o xoros sou kai oi apaitiseis sou! Pantos to sub akoma kai me hxeia poy exoyn mpaso, sto home cinema dinei alli dynamiki ston hxo!

Δημοσ.

Μάλιστα...

Το δωμάτιο που θα τα βάλω είναι παραλληλόγραμμο, περί τα 25 τετραγωνικά.

Από όσο φαντάζομαι θα τα χρησιμοποιώ κατά 70% για Home Cinema και κατά 30% για μουσική.

Είμαι επίσης πολύ περίεργος να ακούσω πόσο καλά ακούγεται το SACD...

Είναι αλήθεια τόσο πιο ρεαλιστικό από τα απλά CDs;

Για να δούμε...

Δημοσ.

Και κάτι άλλο.

Θέλω να βλέπω το EURO από τον προβολέα.

Μπορώ να το κάνω αυτό αν συνδέσω το VIDEO OUT από το Video στο VIDEO IN του προβολέα;

Θεωρητικά γίνεται γιατί το tuner του video θα στείλει τηλεοπτικό σήμα στον προβολέα και αυτός θα το προβάλει, έτσι δεν είναι;;;;;;

:shock:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για περισσότερα στοιχεία ρίξε μια ματιά στο http://www.avforum.gr είναι από τα καλύτερα sites για το home cinema και τον ήχο.

Kαι μια συμβουλή, μην μπείς στο forum του στο κομμάτι του high end ή αν μπείς ΜΗΝ κάνεις κανένα σχόλιο περί απόδοσης καλωδίων γιατί θα σε φάνε ζωντανό. Μιλάμε για πολύ πόρωση. :D

Δημοσ.

Κλασσικα τα καλωδια ειναι ενα θεμα φλεγον στο avforum!! :D Ναι στο avforum μαλλον θα βρει πολυ περισσοτερες πληροφοριες λογο οτι ειδικευεται στο τομεα του ηχου και εικονας!!

Δημοσ.

nai, me th diafora oti kalodia me 5€ το μετρο ειναι αψογα και δεν εχουν κανενα προβλημα γιατι κουβαλανε μπολικο ρευμα και οποιεσδηποτε παραμορφωσεις απο το περιβαλων αν δεν εχεις ηχεια των 30.000 ευρω δεν ειναι υπαρκτες

και ασε τους hifidelaδες να νομιζουν οτι ακουνε διαφορες

Δημοσ.

Ενταξει δεν διαφωνω με οτι τα καλωδια ειτε των 5 € ειτε των 3000 € δεν εχουν τοσο πια διαφορα (αν εχουν καποια) για να δικαιολογουν το εξοδο αλλα απο την αλλη ειναι ενα hobby και ως τετοιο τα λεφτα που δινονται δεν εχουν καποια σημασια!! Σαν και εμας (για την ακριβεια εγω ειμαι καπου στην μεση μιας και εχω και τα δυο hobby, τρια αν υπολογισουμε και τις κιθαρες) με τα pc που σκαμε καθε τρεις και λιγο, 500 - 600 € για να αλλαξουμε hardware που εχει 2 με 5 % διαφορα με το προηγουμενο απλα για να νιωθουμε up to date!! Ειναι ο πειρασμος! Και εγω πρεπει να παραδεχτω οτι ειμαι επιρρεπης σε τετοιους πειρασμους! :D

Δημοσ.

Oi diafores sta kalodia ontos iparxoun. Alla fainontai mono otan to ixosistima sou kostizei oso mia lotus elise kai pano. Ekei ontos an kai i pigi einai kali tote mikrodiafores tha akouseis (ektos fisika an exeis paei se polles sinavlies opos ego).

Me kathodigisi exo katalavei diafores sta kalodia se ena tetoio sistima metaxi fthinon kai akrivon. Omos metaxi ton akrivon ta autakia mou den katalavainan tipota.

Auto pou telika exo katalixei kai leo einai skepsou prota poia einai i pigi sou (ftiaxneis to ixosistima sou gia na akous auto pou sou aresei kai oxi gia na se kathodigei to ixosistima sto eidos tis mousikis pou akous) stise to siga siga, kai an ftaseis pragmatika toso psila e, dose kai 2000 euro gia kalodia...

crAss

Δημοσ.

Τα καλώδια κάνουν διαφορά... Οι διαφορές αρχίζουν απο πολύ κάτω απο τα προαναφερθέντα ποσά;). Πάντως ένα καλώδιο των 10 ευρώ το μέτρο, αρκεί για τα περισσότερα συστήματα... Μην περιμένεις τρομακτικές διαφορές πάντως, το μέγιστο επίτευγμα ενός καλωδίου είναι να μην ακούγεται. Ανάλογα το σύστημα πάντως πάει το καλώδιο, άλλα δίνουν ψιλομεταλική χροιά ψηλά, άλλα κάνουν τα μπάσα να μην έχουν τη σαφήνεια που θα έπρεπε κτλ. Τα Klipsch τα συγκεκριμένα δεν τα ξέρω, γενικά, τα klipsch χρησιμοποιούν κόρνα, με ότι αυτό συνεπάγεται (τρομερά δυναμικά, ευαίσθητα αλλά όχι ότι πιο ουδέτερο ίσως), πάντως μην αγοράσεις εάν δεν ακούσεις, προσωπικά γούστα είναι αυτά, μπορεί να νομίζεις αν τα ακούσεις ότι τσιρίζουν. Το Sub χρειάζεται σε ταινίες ακόμα και για πολύ μεγάλα ηχεία, αλλά εξαρτάται πολύ απο το δωμάτιο (εσύ έχεις αρκετά μικρό), μπορείς πάντως πολύ απλά να ξεκινήσεις χωρίς και κάποια στιγμή να προσθέσεις. Το κυριότερο πάντως κατ εμέ είναι αφού πάρεις τα πράγματα να τα τομποθετήσεις σωστά. Μη κολήσεις τα μπροστινά ηχεία αν γίνεται στο τοίχο, με έστω και μισό μέτρο απο αυτόν έχεις σαφώς πιο σωστά μπάσα...

Δημοσ.

Παιδιά έχετε δίκιο για το κόστος καλωδίων.

Για να ακούσει κάποιος διαφορά πρέπει να έχει σύστημα πολλών χιλιάδων ευρώ!

Μιας όμως και γνωρίζετε αρκετά για τα καλώδια, όχι μόνο, unlike me, μήπως μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να βρω ένα ΚΑΛΟ καλώδιο S-VIDEO με επιχρυσωμένους ακροδέκτες μήκους 5 ευρώ; Στον Κατουμά; Δε νομίζω ή κάνω λάθος;

Φυσικά δε θέλω δυσανάλογα ποσά και τιμές.

Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...