Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από πότε παίρνουν πινακίδες για μια basic παράβαση? :huh:

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις για αυτά ή είναι όπως ξυπνήσει το πρωί το όργανο?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Ή απλά θα μπορούσαν την ώρα που γράφουν την κλήση να τραβάνε μια γραμμή με το στυλό και να σβήνουν την επίμαχη φράση. Μισό δευτερόλεπτο δουλειά

ΝΑΙ.

Σωστά !!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ace Of Spades είπε

Επισης βλέπω πάνω ότι λέει αν τα πληρώσω εντός 10 ημερών το πρόστιμο είναι στο μισό.

Δεν ισχυει,απλα εχουν ακομα τα "παλια" μπλοκακια.

30 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Ισχύει για κάθε παράνομη στάθμευση ή μόνο για κάποιες περιπτώσεις πχ πάνω σε ράμπα αναπήρων? Επίσης τι ποσό ήταν;

Μονο σε ραμπες.

13 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Από πότε παίρνουν πινακίδες για μια basic παράβαση? :huh:

Spoiler

Παραβάσεις με αντικοινωνικό κυρίως χαρακτήρα και με αφαίρεση πινακίδων

α. Οι οδηγοί οχημάτων που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο εν κινήσει χωρίς ακουστικά ασύρματης επικοινωνίας ή χωρίς να είναι αυτό τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας οδήγησης, από το βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες,

β. Οι οδηγοί οχημάτων που παρεμποδίζουν ράμπες διάβασης Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ) ή σταθμεύουν σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης  ΑΜΕΑ τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση  των πινακίδων και  της άδειας οδήγησης ,  από το  βεβαιούντα  την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες,

γ. Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν με οποιονδήποτε  τρόπο τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.), έστω και για ελάχιστο  χρόνο, όπως  για  να  προσπεράσουν  προπορευόμενα οχήματα,  κατά παράβαση της παρ. 9  του άρθρου 29 του Κώδικα  Οδικής Κυκλοφορίας, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση  των πινακίδων και της άδειας οδήγησης,  από το βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες,

δ. Οι οδηγοί βαρέων οχημάτων, όπως φορτηγά και λεωφορεία, οι οποίοι κινούνται συνεχώς στην αριστερή  λωρίδα  ή τη χρησιμοποιούν  για  προσπέραση  και αιφνιδιάζουν  τους κινούμενους σε αυτήν τιμωρούνται με  επί τόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης, από το βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες,

ε. Οι  οδηγοί πάσης φύσεως οχημάτων που  απορρίπτουν εκτός του οχήματος  τους
αντικείμενα ή ουσίες που ρυπαίνουν ή που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά ή ατύχημα, όπως  τσιγάρα,  τιμωρούνται  με επί τόπου αφαίρεση  των πινακίδων  και της  άδειας οδήγησης, από το βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες,

στ. Οι  οδηγοί που  παραβιάζουν τις  διατάξεις για τη  χρήση  ζώνης  ασφαλείας  ή προστατευτικού κράνους τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των  πινακίδων και της άδειας οδήγησης, από το βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες,

ζ. Οι οδηγοί που παραβιάζουν τις διατάξεις για τη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών τιμωρούνται με επιτόπου αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας οδήγησης, από το βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες.

Στο σποιλερ οι παραβασεις που σου αφαιρουν την πινακιδα.

Κοινως:
Κινητο

Παρκρισμα σε ραμπα ΑΜΕΑ

Κινηση στη ΛΕΑ

Κινηση στην αριστερη αλλα ΜΟΝΟ για βαρεα οχηματα

Οταν πεταμε σκουπιδια απο το αμαξι ( και καλα μας κανουν ) 

Ζωνη/κρανος

Μη σωστη μεταφορα μικρων παιδιων

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Δεν σκέφτηκες να κάνεις μια ένσταση πρώτα? Με τις πινακίδες θα πας στο τμήμα από το οποίο ήταν αυτοί που σου έκοψαν την κλήση. Πάρε μαζί και την απόδειξη πληρωμής και ζήτα να μην τις κρατήσουν

Ούτε μεσον έχω ούτε μπλεξίματα ήθελα. Πλήρωσα το πρόστιμο (που δικαίως μου δώσανε έφοσον πάρκαρα παράνομα). 
Πινακίδες δεν έχω πάει ακόμα .
Πηρα τηλεφωνο και μου έδωσαν ένα email. Έχω στείλει το αποδεικτικό πληρωμής. Χαρτί ότι από Δευτέρα βγαίνω σε άδεια και θα χρειαστώ το αυτοκίνητο για να μετακινηθώ. Από ότι διαβάζω εφόσον βάση ΚΟΚ δεν έχουν το δικαίωμα να μου αφαιρέσουν τις πινακίδες θα κάνω μια έρευνα παραπάνω και θα τους παραθέσω ότι χρειάζεται. Πινακίδες δεν έχω 

Επεξ/σία από Ace Of Spades
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ace Of Spades είπε

Από ότι διαβάζω εφόσον βάση ΚΟΚ δεν έχουν το δικαίωμα να μου αφαιρέσουν τις πινακίδες

Εισαι σιγουρος οτι δεν ειχε ραμπα καπου εκει,εστω και διαλυμενη;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Δεν ισχυει,απλα εχουν ακομα τα "παλια" μπλοκακια.

Μονο σε ραμπες.

Απόκρυψη περιεχομένων

Παραβάσεις με αντικοινωνικό κυρίως χαρακτήρα και με αφαίρεση πινακίδων

α. Οι οδηγοί οχημάτων που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο εν κινήσει χωρίς ακουστικά ασύρματης επικοινωνίας ή χωρίς να είναι αυτό τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας οδήγησης, από το βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες,

β. Οι οδηγοί οχημάτων που παρεμποδίζουν ράμπες διάβασης Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ) ή σταθμεύουν σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης  ΑΜΕΑ τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση  των πινακίδων και  της άδειας οδήγησης ,  από το  βεβαιούντα  την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες,

γ. Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν με οποιονδήποτε  τρόπο τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.), έστω και για ελάχιστο  χρόνο, όπως  για  να  προσπεράσουν  προπορευόμενα οχήματα,  κατά παράβαση της παρ. 9  του άρθρου 29 του Κώδικα  Οδικής Κυκλοφορίας, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση  των πινακίδων και της άδειας οδήγησης,  από το βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες,

δ. Οι οδηγοί βαρέων οχημάτων, όπως φορτηγά και λεωφορεία, οι οποίοι κινούνται συνεχώς στην αριστερή  λωρίδα  ή τη χρησιμοποιούν  για  προσπέραση  και αιφνιδιάζουν  τους κινούμενους σε αυτήν τιμωρούνται με  επί τόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης, από το βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες,

ε. Οι  οδηγοί πάσης φύσεως οχημάτων που  απορρίπτουν εκτός του οχήματος  τους
αντικείμενα ή ουσίες που ρυπαίνουν ή που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά ή ατύχημα, όπως  τσιγάρα,  τιμωρούνται  με επί τόπου αφαίρεση  των πινακίδων  και της  άδειας οδήγησης, από το βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες,

στ. Οι  οδηγοί που  παραβιάζουν τις  διατάξεις για τη  χρήση  ζώνης  ασφαλείας  ή προστατευτικού κράνους τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των  πινακίδων και της άδειας οδήγησης, από το βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες,

ζ. Οι οδηγοί που παραβιάζουν τις διατάξεις για τη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών τιμωρούνται με επιτόπου αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας οδήγησης, από το βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες.

Στο σποιλερ οι παραβασεις που σου αφαιρουν την πινακιδα.

Κοινως:
Κινητο

Παρκρισμα σε ραμπα ΑΜΕΑ

Κινηση στη ΛΕΑ

Κινηση στην αριστερη αλλα ΜΟΝΟ για βαρεα οχηματα

Οταν πεταμε σκουπιδια απο το αμαξι ( και καλα μας κανουν ) 

Ζωνη/κρανος

Μη σωστη μεταφορα μικρων παιδιων

Σύμφωνα με αυτά πάντως δεν θα έπρεπε να πάρουν τις πινακίδες του φίλου

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Εισαι σιγουρος οτι δεν ειχε ραμπα καπου εκει,εστω και διαλυμενη;

10000%

1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε

Σύμφωνα με αυτά πάντως δεν θα έπρεπε να πάρουν τις πινακίδες του φίλου

Μου αφήσανε σημείωμα ότι ήταν αδύνατη η αφαίρεση τους και έχω 3 μέρες να της παω στο τμήμα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ace Of Spades είπε

10000%

Μου αφήσανε σημείωμα ότι ήταν αδύνατη η αφαίρεση τους και έχω 3 μέρες να της παω στο τμήμα. 

Δεν ξερω μηπως μας διαφευγει κατι απο τον ΚΟΚ,δε μπορω να ψαξω καλα τωρα.

Δημοσ.

https://www.e-nomothesia.gr/law-news/oi-paravaseis-me-antikoinoniki-kyrios-symperifora-tou-neou-kok-me-afairesi-pinakidon-kai-diplomatos.html

Με το Άρθρο 31 παρ. 3 του Ν.4530/2018 - ΦΕΚ 59/Α/30-3-2018 εξαιρέθηκαν τα αυτοκίνητα πoυ ανήκoυν στις νόμιμα λειτoυργoύσες επιχειρήσεις εκμίσθωσης αυτών, κατά τη διάρκεια της μίσθωσης και τα οχήματα δημόσιας χρήσης απο το υποχρεωτικό διοικητικό μέτρο της αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για είκοσι (20) ημέρες για παραβάσεις της παραγράφου 3 του άρθρου 4 (πινακίδα Ρ-40) που απαγoρεύει τη στάση και τη στάθμευση.

• Sad 1
Δημοσ.

Αναρωτιέμαι αυτοί που λέτε όσα λέτε αν έχετε την παραμικρή ιδέα ή λέτε ότι σας είπε ο παππούς από το χωριό.
Οι περισσότερες παραβάσεις του ΚΟΚ (σταθμεύσεις και μη) έχουν αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος κλπ
https://www.glavopoulos.com/kok-poines/
με ένα google search δευτερολέπτων το βρήκα

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, afentiko είπε

Αναρωτιέμαι αυτοί που λέτε όσα λέτε αν έχετε την παραμικρή ιδέα ή λέτε ότι σας είπε ο παππούς από το χωριό.
Οι περισσότερες παραβάσεις του ΚΟΚ (σταθμεύσεις και μη) έχουν αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος κλπ
https://www.glavopoulos.com/kok-poines/
με ένα google search δευτερολέπτων το βρήκα

Ισχύει και καλά κάνουν. Για χαβαλέ παίρνουν πινακίδες αν θέλουν κι δίπλωμα αλλά σόρρυ αν βλέπεις την πινακίδα και παρκάρεις είσαι επιεικώς μ@λακας...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...