Giorgosdiagw Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Σε σύμβαση ορισμένου χρόνου (1 χρόνο) στο δημόσιο μπορεί να γίνει σιωπηρή παραίτηση; Για να καταλάβετε, υπέγραψα σύμβαση πριν μια βδομάδα, αν αύριο πχ ενημερώσω ότι παραιτουμαι και μεθαύριο θελήσω να φύγω για το εξωτερικό θα έχει πιαστεί ως παραίτηση η απλά θα φαίνεται ότι δεν πηγαίνω και θα καταγγείλουν την σύμβαση; Θα ρωτήσω και εκεί απλά θέλω να έχω μια εικόνα τι λέει ο νόμος. Όποιος γνωρίζει θα του είμαι υπόχρεος. Ευχαριστώ
MauroPaltoudias Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) @Giorgosdiagw Μην τρελαίνεσαι. Στέλνεις ΥΔ παραίτησης. Θα γίνει εκκαθάριση και θα σου αποδοθεί και ένα μικρό ποσό ως μέρος της μισθοδοσίας του τρέχοντος μηνός. ΣΟΧ είναι, όχι οργανική θέση! Άπειροι/ες σαν εσένα, που για τον άλφα ή βήτα λόγο παραιτούνται. Στο παρελθόν (πριν αρκετά χρόνια) πρέπει να είχα παραιτηθεί 2 ή 3 φορές, για διάφορους λόγους (ΣΟΧ πάντα). Σε κάθε περίπτωση, προβλέπεται ό, τι μνημονεύεται και στη σύμβαση, από πλευράς νομοθεσίας. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2021 από MauroPaltoudias 1
Weiss Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Υπάρχει δυνατότητα οικειοθελους αποχώρησης, στη σύμβαση που υπέγραψες θα υπάρχει σχετικό άρθρο. 1
Giorgosdiagw Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε @Giorgosdiagw Μην τρελαίνεσαι. Στέλνεις ΥΔ παραίτησης. Θα γίνει εκκαθάριση και θα σου αποδοθεί και ένα μικρό ποσό ως μέρος της μισθοδοσίας του τρέχοντος μηνός. ΣΟΧ είναι, όχι οργανική θέση! Άπειροι/ες σαν εσένα, που για τον άλφα ή βήτα λόγο παραιτούνται. Στο παρελθόν (πριν αρκετά χρόνια) πρέπει να είχα παραιτηθεί 2 ή 3 φορές, για διάφορους λόγους (ΣΟΧ πάντα). Σε κάθε περίπτωση, προβλέπεται ό, τι μνημονεύεται και στη σύμβαση, από πλευράς νομοθεσίας. Σ ευχαριστώ πολύ!
pavlovic Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε @Giorgosdiagw Μην τρελαίνεσαι. Στέλνεις ΥΔ παραίτησης. Θα γίνει εκκαθάριση και θα σου αποδοθεί και ένα μικρό ποσό ως μέρος της μισθοδοσίας του τρέχοντος μηνός. ΣΟΧ είναι, όχι οργανική θέση! Άπειροι/ες σαν εσένα, που για τον άλφα ή βήτα λόγο παραιτούνται. Στο παρελθόν (πριν αρκετά χρόνια) πρέπει να είχα παραιτηθεί 2 ή 3 φορές, για διάφορους λόγους (ΣΟΧ πάντα). Σε κάθε περίπτωση, προβλέπεται ό, τι μνημονεύεται και στη σύμβαση, από πλευράς νομοθεσίας. να ρωτησω κατι. Ποιος ο λογος να παραιτηθει καποιος απο ΣΟΧ οταν εισαι στο Δημοσιο?
airtrelomike13 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, Giorgosdiagw είπε Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Σε σύμβαση ορισμένου χρόνου (1 χρόνο) στο δημόσιο μπορεί να γίνει σιωπηρή παραίτηση; Για να καταλάβετε, υπέγραψα σύμβαση πριν μια βδομάδα, αν αύριο πχ ενημερώσω ότι παραιτουμαι και μεθαύριο θελήσω να φύγω για το εξωτερικό θα έχει πιαστεί ως παραίτηση η απλά θα φαίνεται ότι δεν πηγαίνω και θα καταγγείλουν την σύμβαση; Θα ρωτήσω και εκεί απλά θέλω να έχω μια εικόνα τι λέει ο νόμος. Όποιος γνωρίζει θα του είμαι υπόχρεος. Ευχαριστώ θα τους κανεις μια Υπευθυνη δηλωση οτι παραιτεισαι. Δεν υπαρχει λογος να αγχωνεσαι. Αρκετος κοσμος παραιτειται με συμβάσεις. Απλά για να είμαι ειλικρινής προσωπικά θεωρώ παράλογο κάποιος να έχει θέση με πτυχίο σε δημοσια υπηρεσία έστω με σύμβαση ορισμενου χρονου και να παραιτηθει
DrLo Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 3 ώρες πριν, Giorgosdiagw είπε Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Σε σύμβαση ορισμένου χρόνου (1 χρόνο) στο δημόσιο μπορεί να γίνει σιωπηρή παραίτηση; Για να καταλάβετε, υπέγραψα σύμβαση πριν μια βδομάδα, αν αύριο πχ ενημερώσω ότι παραιτουμαι και μεθαύριο θελήσω να φύγω για το εξωτερικό θα έχει πιαστεί ως παραίτηση η απλά θα φαίνεται ότι δεν πηγαίνω και θα καταγγείλουν την σύμβαση; Θα ρωτήσω και εκεί απλά θέλω να έχω μια εικόνα τι λέει ο νόμος. Όποιος γνωρίζει θα του είμαι υπόχρεος. Ευχαριστώ Ποια είναι η διαφορά των δύο? γιατί να χρειάζεται "σιωπηρή" παραίτηση και να μη κάνεις "ηχηρή" αν θες να κάνεις αυτό που λες? Τι θα κάνουν, θα σε κλειδώσουν στο γραφείο της υπηρεσίας σαν το κοσταλεξι; 1
nick125 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 καλα ρε σεις, εδω υπαρχει κοσμος εξω που ειναι ανεργος, παρακαλαει να δουλεψει και εσεις δηλωνετε παραιτηση και που? απο το δημοσιο?
MauroPaltoudias Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 54 λεπτά πριν, pavlovic είπε να ρωτησω κατι. Ποιος ο λογος να παραιτηθει καποιος απο ΣΟΧ οταν εισαι στο Δημοσιο? Τι εννοείς ακριβώς, όταν λες από ΣΟΧ όταν είσαι στο Δημόσιο; ΣΟΧ = Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δημόσιο. Είτε αυτό λέγεται 8μηνη, είτε σύμβαση έργου, είναι μια σύμβαση Ορισμένου Χρόνου. 20 λεπτά πριν, nick125 είπε καλα ρε σεις, εδω υπαρχει κοσμος εξω που ειναι ανεργος, παρακαλαει να δουλεψει και εσεις δηλωνετε παραιτηση και που? απο το δημοσιο? Μπορεί να μην του άρεσε το αντικείμενο, το περιβάλλον, η νοοτροπία. Για αυτό έγραψα "για τον άλφα ή βήτα λόγο". Λάθος ή σωστός (ο λόγος), δεν θα το κρίνουμε εμείς. 3
nick125 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Τι εννοείς ακριβώς, όταν λες από ΣΟΧ όταν είσαι στο Δημόσιο; ΣΟΧ = Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δημόσιο. Είτε αυτό λέγεται 8μηνη, είτε σύμβαση έργου, είναι μια σύμβαση Ορισμένου Χρόνου. Μπορεί να μην του άρεσε το αντικείμενο, το περιβάλλον, η νοοτροπία. Για αυτό έγραψα "για τον άλφα ή βήτα λόγο". Λάθος ή σωστός (ο λόγος), δεν θα το κρίνουμε εμείς. ναι αυτο ρωταω. ΑΝ εισαι με μια συμβαση ορισμενου χρονου σε μια δημοσια υπηρεσια ( πολεοδομια, ΔΕΔΔΗΕ, Υπουργειο κλπ) και εχεις μια θεση σε ενα γραφειο ως Διοικητικος, ποιος ο λογος να παραιτηθεις? Τι γινεται σχετικα με το περιβαλλον , τη νοοτροπια κλπ? δεν εχω παει αλλα κανω γενικα αιτησει για σοχ και θελω να μαθω πως ειναι. Τι αρνητικα μπορει να συναντησω που θα με οδηγησουν στη παραιτηση
zaccki Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 49 λεπτά πριν, nick125 είπε ναι αυτο ρωταω. ΑΝ εισαι με μια συμβαση ορισμενου χρονου σε μια δημοσια υπηρεσια ( πολεοδομια, ΔΕΔΔΗΕ, Υπουργειο κλπ) και εχεις μια θεση σε ενα γραφειο ως Διοικητικος, ποιος ο λογος να παραιτηθεις? Τι γινεται σχετικα με το περιβαλλον , τη νοοτροπια κλπ? δεν εχω παει αλλα κανω γενικα αιτησει για σοχ και θελω να μαθω πως ειναι. Τι αρνητικα μπορει να συναντησω που θα με οδηγησουν στη παραιτηση Ενας λογος είναι το να βρεις μια αλλα δουλεια στον ιδιωτικό τομέα, καλυτερη, με καλυτερα χρηματα και προοπτικές, αοριστου χρόνου κτλ κτλ. Νομιζω ότι δεν τιθεται θέμα για το αν θα παραιτηθείς ή οχι από ΣΟΧ 6μηνη-8μηνη και με βασικό μισθο (???) (χωρίς προοπτική ανανέωσης από όσο θυμαμαι) αν βρεθει κάτι από τα παραπάνω. 3
airtrelomike13 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 13 λεπτά πριν, zaccki είπε Ενας λογος είναι το να βρεις μια αλλα δουλεια στον ιδιωτικό τομέα, καλυτερη, με καλυτερα χρηματα και προοπτικές, αοριστου χρόνου κτλ κτλ. Νομιζω ότι δεν τιθεται θέμα για το αν θα παραιτηθείς ή οχι από ΣΟΧ 6μηνη-8μηνη και με βασικό μισθο (???) (χωρίς προοπτική ανανέωσης από όσο θυμαμαι) αν βρεθει κάτι από τα παραπάνω. κοιταξε να δεις οι πιο πολλοι πανε στις ΣΟΧ για την προυπηρεσια εστω 8μηνης διαρκειας. σου λεει μετα θα βγω στο επιδομα αν δεν κανω καποια γνωριμια και τελος. προυπηρεσια και ενσημα ειναι οι λεξεις κλειδια. ΜΙας και στον εργασιακο μεσαιωνα του ιδιωτικου τομεα με τις υπαρχουσες συνθηκες αγνοουνται
zaccki Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε κοιταξε να δεις οι πιο πολλοι πανε στις ΣΟΧ για την προυπηρεσια εστω 8μηνης διαρκειας. σου λεει μετα θα βγω στο επιδομα αν δεν κανω καποια γνωριμια και τελος. προυπηρεσια και ενσημα ειναι οι λεξεις κλειδια. ΜΙας και στον εργασιακο μεσαιωνα του ιδιωτικου τομεα με τις υπαρχουσες συνθηκες αγνοουνται Δε θα διαφωνησω σε αυτα που λες. Απλά πιστεύω ότι ίσως ένας νέος πτυχιούχος που ψάχνεται και απλά πηγαίνει στη ΣΟΧ μέχρι να βρει κάτι καλύτερο, θα είναι λάθος αν βρεθεί κάτι τέτοιο και δεν παραιτηθεί από τη ΣΟΧ. Το ίδιο ισχύει και για έναν μεγαλύτερο, ανειδικευτο (ΔΕ, ΥΕ) αλλά ίσως πιο δυσκολα. Τουλάχιστον έτσι το έχω στο μυαλό μου εγώ απο τα κοινωφελή προγραμματα σε δημους του ΟΑΕΔ που θυμαμαι παλιοτερα. Σε καθε περιπτωση εξαρτάται, ποιος είσαι, τι κάνεις και τι ψάχνεις γενικότερα. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2021 από zaccki 1
pavlovic Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 20 λεπτά πριν, zaccki είπε Δε θα διαφωνησω σε αυτα που λες. Απλά πιστεύω ότι ίσως ένας νέος πτυχιούχος που ψάχνεται και απλά πηγαίνει στη ΣΟΧ μέχρι να βρει κάτι καλύτερο, θα είναι λάθος αν βρεθεί κάτι τέτοιο και δεν παραιτηθεί από τη ΣΟΧ. Το ίδιο ισχύει και για έναν μεγαλύτερο, ανειδικευτο (ΔΕ, ΥΕ) αλλά ίσως πιο δυσκολα. Τουλάχιστον έτσι το έχω στο μυαλό μου εγώ απο τα κοινωφελή προγραμματα σε δημους του ΟΑΕΔ που θυμαμαι παλιοτερα. Σε καθε περιπτωση εξαρτάται, ποιος είσαι, τι κάνεις και τι ψάχνεις γενικότερα. Τα κοινωφελη αλλαζουν οψη πλεον. Θα εχει και παρακολουθηση θεωρητικης καταρτισης 150 ωρών. Κοιτα η ΣΟΧ εχει την αντιληψη οτι μπορει να σου ανανεωσουν τη συμβαση ή να κανεις καποιες γνωριμιες που θα σε βοηθησουν σε κατι αλλο. Αν ομως δεν υπαρχει κατι καλυτερο εκει εξω, ποιος αλλος λογος να παραιτηθεις ειικα αν ανηκεις στις κατηγοριες ΠΕ-ΤΕ. Προσφατα με πηραν στο δημο αθηναιων, ξεκιναω τον Αυγουστο, να σου πω την αληθεια εχω λιγο αγχος. Τη ξαδερφη μου τη πηραν στο ΔΕΔδηε, ο οποιος δεν εχει ξεκαθαρισει αν ειναι δημοσιος ή ιδιωτικος ΚΑΙ ΔΕΝ ξερει αν θα ειναι μεσα καλα για να κατσει να κανει το 8μηνο της. Και σε θεση ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ με ΜΒΑ
zaccki Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, pavlovic είπε Τα κοινωφελη αλλαζουν οψη πλεον. Θα εχει και παρακολουθηση θεωρητικης καταρτισης 150 ωρών. Κοιτα η ΣΟΧ εχει την αντιληψη οτι μπορει να σου ανανεωσουν τη συμβαση ή να κανεις καποιες γνωριμιες που θα σε βοηθησουν σε κατι αλλο. Αν ομως δεν υπαρχει κατι καλυτερο εκει εξω, ποιος αλλος λογος να παραιτηθεις ειικα αν ανηκεις στις κατηγοριες ΠΕ-ΤΕ. Προσφατα με πηραν στο δημο αθηναιων, ξεκιναω τον Αυγουστο, να σου πω την αληθεια εχω λιγο αγχος. Τη ξαδερφη μου τη πηραν στο ΔΕΔδηε, ο οποιος δεν εχει ξεκαθαρισει αν ειναι δημοσιος ή ιδιωτικος ΚΑΙ ΔΕΝ ξερει αν θα ειναι μεσα καλα για να κατσει να κανει το 8μηνο της. Και σε θεση ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ με ΜΒΑ Μα δεν ανεφερα πουθενα οτι ειναι καλο να παραιτηθεις αν δεν βρεις κατι αλλο. Πως βγηκε αυτο το συμπερασμα? Νομιζω ότι ήταν αρκετά σαφές αυτό που έγραψα. Οσον αφορά την ανανεωση της ΣΟΧ μακαρι να ισχυει κατι τετοιο, δεν το γνωριζω. Αν δεν το αναγραφει βεβαια καπου η συμβαση, μαλλον απιθανό σενάριο ειναι. Γνωριμιες σε δημοσιο φορεα μεσω ΣΟΧ (ή κοινωφελους παλιοτερα) που θα σε βοηθησουν σε κατι αλλο στο μελλον, προσωπικα και εξ εμπειρίας θα σου πω οτι ειναι σχεδον ουτοπικό, όχι εντελώς απιθανο, αλλά κοντά σε αυτό. Καλη σταδιοδρομια να ευχηθώ σε όσους αρχιζουν και προσπαθήστε να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρο για τα επομενα βήματα σας! Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2021 από zaccki
Προτεινόμενες αναρτήσεις