Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Εδω και 10 χρόνια νοικιάζω το σπιτι μου στον ίδιο ενοικιαστή.Σε όλα αυτά τα χρόνια και σε κάθε συμβόλαιο(ίσως και νωρίτερα απο την λήξη του),του μείωνα σταδιακά το ενοίκιο.Ενδεικτικά,απο 600ε δίνει τώρα 380.Κατά την πάροδο των 10 ετών πλήρωνα και φθορές του σπιτιού( καζανάκι,ροδάκια για μπαλκονοπορτες,βάψιμο μπαλκονιού,υγρό και επισκευή ηλιακου θερμοσίφωνα κτλ).Αυτή την στιγμή θέλει να αλλάξω 2 βρύσες για μικρή διαρροή και το σημαντικό μία εσωτερική πόρτα μαζί με την κάσα της γιατί λέει έγινε έτσι απο το μπάνιο.Οπως καταλαβαίνετε ουτε τα 380 θα πάρω.Είναι υποχρέωση μου να αλλάξω την πόρτα?Το σπίτι είναι 20 ετών περίπου και το παρέλαβε σε άριστη κατάσταση.Θα ήθελα να με διαφωτίσετε στα εξής:Τώρα τελειώνει το συμβόλαιο του.Είμαι υποχρεωμένη να ανανεώσω για 3 έτη?Αύξηση ενοικίου μπορώ να κάνω?Είναι υποχρέωση μου να αλλάξω πόρτα?Σας ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poly4 είπε

Καλησπέρα σας,

Εδω και 10 χρόνια νοικιάζω το σπιτι μου στον ίδιο ενοικιαστή.Σε όλα αυτά τα χρόνια και σε κάθε συμβόλαιο(ίσως και νωρίτερα απο την λήξη του),του μείωνα σταδιακά το ενοίκιο.Ενδεικτικά,απο 600ε δίνει τώρα 380.Κατά την πάροδο των 10 ετών πλήρωνα και φθορές του σπιτιού( καζανάκι,ροδάκια για μπαλκονοπορτες,βάψιμο μπαλκονιού,υγρό και επισκευή ηλιακου θερμοσίφωνα κτλ).Αυτή την στιγμή θέλει να αλλάξω 2 βρύσες για μικρή διαρροή και το σημαντικό μία εσωτερική πόρτα μαζί με την κάσα της γιατί λέει έγινε έτσι απο το μπάνιο.Οπως καταλαβαίνετε ουτε τα 380 θα πάρω.Είναι υποχρέωση μου να αλλάξω την πόρτα?Το σπίτι είναι 20 ετών περίπου και το παρέλαβε σε άριστη κατάσταση.Θα ήθελα να με διαφωτίσετε στα εξής:Τώρα τελειώνει το συμβόλαιο του.Είμαι υποχρεωμένη να ανανεώσω για 3 έτη?Αύξηση ενοικίου μπορώ να κάνω?Είναι υποχρέωση μου να αλλάξω πόρτα?Σας ευχαριστώ πολύ

Όχι. 

Ναι, αν φυσικά συμφωνήσετε.

Όχι. 

Τις βρύσες να τις αλλάξεις οπωσδήποτε. Η διαρροή νερού απασχολεί περισσότερο εσένα παρά τον ενοικιαστή. Άτιμο πράγμα το νερό  

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, poly4 είπε

Καλησπέρα σας,

ΑΝ πιστεύεις ότι μπορείς να βρεις περισσότερα, του λες να φύγει όταν λήξει το συμβόλαιο.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, poly4 είπε

Καλησπέρα σας,

Οι φυσιολογικές φθορές είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη, ενώ οι φθορές που οφείλονται σε κακή χρήση είναι υποχρέωση του ενοικιαστή. Εκτός και αν η συμφωνία (το μισθωτήριο) προβλέπει κάτι διαφορετικό.

Και όχι, κανένας από τους δυο σας δεν έχει υποχρέωση για ανανέωση. Όσο για το μίσθωμα, εφόσον τελειώνει το συμβόλαιο μπορείτε να διαπραγματευθείτε ελεύθερα από την αρχή, αν δεν τα βρείτε απλά τέλος η μίσθωση, αυτός ψάχνει για άλλο σπίτι και εσύ για άλλον μισθωτή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν να λες απο μόνος σου, πως τα 600€ ήταν πολλά για το σπίτι το 2011.Αλλιώς για ποιό λόγο να κάνεις τόσο μεγάλη μείωση;

Εκτός και αν είναι σε ερημιά και δεν το νοικιάζει κανείς.

Από περιέργεια, αν θες πές μας περιοχή, τ.μ, χρονολογία, όροφο κλπ.

Οχι, εφόσον η πόρτα ήταν καλή όταν παρέλαβε το σπίτι δεν είσαι υποχρεωμένος.Τα υδραυλικά και πχ τα ηλεκτρολογικά ναι.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλα πες μας περιοχη τ.μ. να ερθουμε εμεις αν είναι τώρα με νέα κρίση κορονοιου...αυτοί ειναι ιδιοκτητες 😛

οτι γραψατε στα συμβολαια γ βλαβες...κρατα λεφτα μονο με εξωση θα τον διωξεις μετα το τελος συμβολαιου οπως το κοβω

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Σαν να λες απο μόνος σου, πως τα 600€ ήταν πολλά για το σπίτι το 2011.Αλλιώς για ποιό λόγο να κάνεις τόσο μεγάλη μείωση;

Εκτός και αν είναι σε ερημιά και δεν το νοικιάζει κανείς.

Από περιέργεια, αν θες πές μας περιοχή, τ.μ, χρονολογία, όροφο κλπ.

Οχι, εφόσον η πόρτα ήταν καλή όταν παρέλαβε το σπίτι δεν είσαι υποχρεωμένος.Τα υδραυλικά και πχ τα ηλεκτρολογικά ναι.

Εκανα μεγάλες μειώσεις λόγω κρίσης κτλ.Το σπίτι είναι στα βόρεια προάστεια σύνορα Νέα Πεντέλη,τριάρι 20ετίας με γκαράζ αποθήκη κτλ.Γνωρίζω ότι

μπορώ να το δώσω παραπάνω χρήματα.Ηθελα να γνωρίζω τις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη έτσι ώστε να έρθω σε μία δίκαιη συμφωνία και να μην μπω στην διαδικασία να τον διώξω.

15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Οι φυσιολογικές φθορές είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη, ενώ οι φθορές που οφείλονται σε κακή χρήση είναι υποχρέωση του ενοικιαστή. Εκτός και αν η συμφωνία (το μισθωτήριο) προβλέπει κάτι διαφορετικό.

Και όχι, κανένας από τους δυο σας δεν έχει υποχρέωση για ανανέωση. Όσο για το μίσθωμα, εφόσον τελειώνει το συμβόλαιο μπορείτε να διαπραγματευθείτε ελεύθερα από την αρχή, αν δεν τα βρείτε απλά τέλος η μίσθωση, αυτός ψάχνει για άλλο σπίτι και εσύ για άλλον μισθωτή.

Σας ευχαριστώ πολύ!Μήπως γνωρίζεται ότι σε περίπτωση που ανανεώσω μπορώ για ένα έτος ή είμαι υποχρεωμένη για 3?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, poly4 είπε

Σας ευχαριστώ πολύ!Μήπως γνωρίζεται ότι σε περίπτωση που ανανεώσω μπορώ για ένα έτος ή είμαι υποχρεωμένη για 3?

Για όσο θέλεις μπορείς, ακόμα και για ένα μήνα, δεν υπάρχει περιορισμός.

Αυτό με τα 3 έτη ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης ισχύει για τις νέες μισθώσεις, όχι για τις παρατάσεις.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Όχι. 

Ναι, αν φυσικά συμφωνήσετε.

Όχι. 

Τις βρύσες να τις αλλάξεις οπωσδήποτε. Η διαρροή νερού απασχολεί περισσότερο εσένα παρά τον ενοικιαστή. Άτιμο πράγμα το νερό  

Ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.

κανε την ανανεωση και πες του οτι το ενοικιο διαμορφωνεται στα 600€. ετσι απλα. αν δεν συμφωνει θα φυγει. 

Δημοσ.

2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Αυτό με τα 3 έτη ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης ισχύει για τις νέες μισθώσεις, όχι για τις παρατάσεις.

προσεξε αυτο ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ.ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟ ΔΕΣΜΕΥΕΥΣΑΙ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...