Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, Gogotsa said:

Αυτο ειπα και εγω οτι στα ρουτερ που παρεχουν οι providers και γραφουν το default routing, γινεται αυτο που λες. Εσυ εγραψες οτι σωνει και καλα πρεπει να γινεται σε lan-lan και εγω σου εξηγω οτι οχι δε γινεται σωνει και καλα απο μονο του.

απλα εγω αναφερομαι στο xiaomi που εχει  οτι κανονικα πρεπει να παιζει διοτι δεν ειναι ουτε juniper ουτε cisco  ουτε mikrotik.κοινος τσαμπα "τσακωνομαστε"(σχημα λογου)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα επρεπε να παιζει κανονικα να ηταν στο ιδιο υποδικτυο. Αλλιως πρεπει να του δωσει gateway

dest.add. 0.0.0.0/0 > gateway την ip του router. Αυτη τη στιγμη το mi που δουλευει σα ρουτερ, εχει σα gateway κατα 99% τον εαυτο του. Για αυτο και δε περναει ο dhcp.

Επεξ/σία από Gogotsa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μεσα απο το μενου του xiaomi γυρισετο σε access point mode  και μετα συνδεσε μια lan (οχι την wan ) του xiaomi με μια lan του κυριώς router σου και ξεμπερδεψες. 

ετσι θα εχεις ενα ενιαιο δυκτιο χωρις δεύτερα subnet και διπλα NAT και χιλια μπερδεματα ! 

δουλευει αψογα και πανευκολα ! 

Επεξ/σία από NeCrOmAnCeR19
Δημοσ.
2 hours ago, Gogotsa said:

Θα επρεπε να παιζει κανονικα να ηταν στο ιδιο υποδικτυο. Αλλιως πρεπει να του δωσει gateway

dest.add. 0.0.0.0/0 > gateway την ip του router. Αυτη τη στιγμη το mi που δουλευει σα ρουτερ, εχει σα gateway κατα 99% τον εαυτο του. Για αυτο και δε περναει ο dhcp.

ναι τωρα χρησιμοποιει και την wan κιολας.οποτε εχει φτιαξει 2 nat δυο διαφορετικα δικτυα χωρις λογο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, poulinos είπε

ναι τωρα χρησιμοποιει και την wan κιολας.οποτε εχει φτιαξει 2 nat δυο διαφορετικα δικτυα χωρις λογο.

Aπο τη στιγμη που εχει 2 δικτυα μονο τη wan μπορει να χρησιμοποιησει, μιας και οτιδηποτε αλλο, απλα δε παιζει. Και ο καθενας εχει τους λογους του. Το διπλο ΝΑΤ δεν ειναι θεμα μιας και μπορει να κανει dmz. Εγω χρησιμοποιω παντα διαφορετικα δικτυα ακομη και ΑΡ να θελω να βαλω πολλες φορες.

Την απαντηση του την εδωσα πιο πανω το τι πρεπει να κανει για να βλεποντε μεταξυ τους

Επεξ/σία από Gogotsa
Δημοσ.
On 11/08/2021 at 11:07, Gogotsa said:

Aπο τη στιγμη που εχει 2 δικτυα μονο τη wan μπορει να χρησιμοποιησει, μιας και οτιδηποτε αλλο, απλα δε παιζει. Και ο καθενας εχει τους λογους του. Το διπλο ΝΑΤ δεν ειναι θεμα μιας και μπορει να κανει dmz. Εγω χρησιμοποιω παντα διαφορετικα δικτυα ακομη και ΑΡ να θελω να βαλω πολλες φορες.

Την απαντηση του την εδωσα πιο πανω το τι πρεπει να κανει για να βλεποντε μεταξυ τους

μαλλον τα δυο δικτυα του τα εχει εν αγνοια του αφου οι περισσοτεροι δεν ξερουν γιατι αγοραζουν αυτο που αγοραζουν.δεν ξερουν ουτε για διπλα nat ουτε για dmz ουτε για wan/lan.απλα βλεπουν κατι σου λενε μου κανει και το συνδεουν οπως βρουν. το ξερεις και εσυ τι αλχημειες γινονται εκει εξω οχι μονο σε οικιακες καταστασεις αλλα ακομα και σε Hot spot σε Hotels Κτλ.που βλεπεις οτι εχει περισσεψει στον καθενα να το χρησιμοποιει.εσυ εχεις 2 δικτυα εν γνωση σου.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Wired repeater mode στο Xiaomi και έτοιμο. Θα δίνει IP το πρώτο router και όλες οι συσκευές θα είναι σε ένα δίκτυο. Έχει και επιλογές για το wifi αν θες να το κλείσεις, αλλάξεις κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...