Προς το περιεχόμενο

κοινόχρηστος εκτυπωτής σε διαφορετικό υποδίκτυο

The_Judas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω ένα δίκτυο 192.168.1.Χ και ένα wifi στο 192.168.31.Χ (mi router AP).

Ο εκτυπωτής (κοινόχρηστος USB) λειτουργεί όταν μπαίνω με καλώδιο στο 192.168.1.Χ αλλά όχι στο άλλο υποδίκτυο που είναι μέσω wifi.

Πως μπορω να έχω πρόσβαση όταν μπαίνω μέσω wifi;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To δικτυο wifi εχει επικοινωνια με το ενσυρματο? Αν το wifi εχει ιντερνετ απο το 1.x τοτε εχει επικοινωνια και θα επρεπε να σου δουλευει αυτο που θες. Αλλιως σαν υποθεση μπορει να κοβονται τα 2 subnet μεσω firewall, κατι που συνηθιζεται να γινεται για ασφαλεια.

Υπάρχουν και printers που δεν υποστηρίζουν επικοινωνία από άλλο subnet. Αν απο το wifi κανεις ping το pc σου , που λογικά το κάνεις μπορείς να δοκιμάσεις την λυση ενος print server που θα κανει τον usb -> network. Βέβαια εχει κανα 25-30ε οπτές its your call.

Στις 21/7/2021 στις 6:20 ΜΜ, The_Judas είπε

Ο εκτυπωτής (κοινόχρηστος USB) λειτουργεί όταν μπαίνω με καλώδιο στο 192.168.1.Χ αλλά όχι στο άλλο υποδίκτυο που είναι μέσω wifi.

Θα πρέπει να βάλεις καρφωτές ip στην wireless συσκευή σου, και θα προσθέσεις μια δεύτερη στο subnet του εκτυπωτη (πχ 192.168.31.10 ) . Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να δεις τον εκτυπωτη απο το wireless. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
On 21/07/2021 at 18:20, The_Judas said:

γιατι το mi δεν το κανεις acceas point και οχι router ωστε να ειναι ολα στο ιδιο δικτυο και οχι να εχεις 2 δικτυα και 2 nat

3 hours ago, The_Judas said:

router και repeater  mode έχει μόνο

αν εχει lan εκτος απο wan τοτε παιζει και σαν ap 

απλα κλεινεις  dhcp και τα ενωνεις lan to lan

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το δοκιμασα αλλά έτσι έχει πρόβλημα γιατί για κάποιον λόγο δεν μπορεί να μοιράσει ip το tplink modem router που εχω...

Γενικά αυτές οι οικιακές συσκευές modem routers του 20ευρου δεν είναι για πολλά πολλά 😁

η πιο απλή λύση και λειτουργικη λύση είναι αυτή του κοναν με τις στατικές ip στον υπολογιστή.

Επεξ/σία από The_Judas

37 minutes ago, The_Judas said:

το δοκιμασα αλλά έτσι έχει πρόβλημα γιατί για κάποιον λόγο δεν μπορεί να μοιράσει ip το tplink modem router που εχω...

Γενικά αυτές οι οικιακές συσκευές modem routers του 20ευρου δεν είναι για πολλά πολλά 😁

η πιο απλή λύση και λειτουργικη λύση είναι αυτή του κοναν με τις στατικές ip στον υπολογιστή.

δεν γινεται να μην δινει ip εκτος αν εκλεισες  dhcp και δεν χρησιμοποιησες  lan port

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρα γινεται να μη δινει ip's, αν δε κανει μονο του το default routing και δεν εχει επιλογη να του ορισεις gateway στο routing.

Εκτος και αν εχει την επιλογη και δε το εχει κανει. 

Επειδη εχετε συνηθισει με τα ρουτερ των providers που γραφουν απο μονα τους τα default routing, μη νομιζετε οτι τα παραμετροποιησιμα ρουτερ το κανουν και αυτα απο μονα τους.

Για στηστε κανα mikrotik να δειτε το παλτο......

Ειδικα το mi αν δεν εχει client config που σημαινει οτι ΔΕ γραφει αυτο που ειπα παραπανω, το default routing δλδ στο gateway, θα πρεπει να το στησεις εσυ και αν σου δινει τη δυνατοτητα το μηχανημα.

Τι σημαινει δλδ επειδη το εχει συνδεσει lan-lan θα πρεπει σωνει και καλα να κανει passthrough το dhcp lease του ρουτερ? Πως καταλαβαινει και γιατι?

Αν δεν υπαρχει το routing, τα πακετα του dhcp, απλα φτανoυν μεχρι το mi και γινονται drop. Γιατι αυτο ειναι το σωστο να συμβαινει.

Οταν λεμε lan-lan σημαινει αυτοματως ether-bridge, το οποιο αυτο γινεται routing στο default gateway για να δουλεψει αυτο που πουλινε νομιζεις οτι δουλευει απο μονο του, ισως με μαγικα.

To switch, που εσυ νομιζεις οτι δημιουργειτε και δουλευει απο μονο του μονο εως hardware, ειναι απο l1 εως l3.

To mi ομως ειναι ρουτερ, που σημαινει οτι δουλευει σαν l7 και για να μπορουσε να συμβει αυτο που γραφεις, θα πρεπει να το βαλει σε bridge mode και στο ιδιο υποδικτυο με το κεντρικο ρουτερ. Ολα αυτα χωρις να γνωριζω τι δυνατοτητες σου δινει το mi. Αν θα πρεπει δλδ να του δηλωσεις εσυ το routing, ή αν το κανει μονο του, ή αν σε αφηνει να αλλαξεις υποδικτυο, κ.λ.π.

Εν ολιγοις με το μηχανακι που εχει, μαλλον ταλαιπωρειται αδικα.

Επεξ/σία από Gogotsa

6 hours ago, Gogotsa said:

Μια χαρα γινεται να μη δινει ip's, αν δε κανει μονο του το default routing και δεν εχει επιλογη να του ορισεις gateway στο routing.

Εκτος και αν εχει την επιλογη και δε το εχει κανει. 

Επειδη εχετε συνηθισει με τα ρουτερ των providers που γραφουν απο μονα τους τα default routing, μη νομιζετε οτι τα παραμετροποιησιμα ρουτερ το κανουν και αυτα απο μονα τους.

Για στηστε κανα mikrotik να δειτε το παλτο......

Ειδικα το mi αν δεν εχει client config που σημαινει οτι ΔΕ γραφει αυτο που ειπα παραπανω, το default routing δλδ στο gateway, θα πρεπει να το στησεις εσυ και αν σου δινει τη δυνατοτητα το μηχανημα.

Τι σημαινει δλδ επειδη το εχει συνδεσει lan-lan θα πρεπει σωνει και καλα να κανει passthrough το dhcp lease του ρουτερ? Πως καταλαβαινει και γιατι?

Αν δεν υπαρχει το routing, τα πακετα του dhcp, απλα φτανoυν μεχρι το mi και γινονται drop. Γιατι αυτο ειναι το σωστο να συμβαινει.

Οταν λεμε lan-lan σημαινει αυτοματως ether-bridge, το οποιο αυτο γινεται routing στο default gateway για να δουλεψει αυτο που πουλινε νομιζεις οτι δουλευει απο μονο του, ισως με μαγικα.

To switch, που εσυ νομιζεις οτι δημιουργειτε και δουλευει απο μονο του μονο εως hardware, ειναι απο l1 εως l3.

To mi ομως ειναι ρουτερ, που σημαινει οτι δουλευει σαν l7 και για να μπορουσε να συμβει αυτο που γραφεις, θα πρεπει να το βαλει σε bridge mode και στο ιδιο υποδικτυο με το κεντρικο ρουτερ. Ολα αυτα χωρις να γνωριζω τι δυνατοτητες σου δινει το mi. Αν θα πρεπει δλδ να του δηλωσεις εσυ το routing, ή αν το κανει μονο του, ή αν σε αφηνει να αλλαξεις υποδικτυο, κ.λ.π.

Εν ολιγοις με το μηχανακι που εχει, μαλλον ταλαιπωρειται αδικα.

το mikrotik δεν εχει καμια σχεση με το  xiaomi.το ενα ειναι τοπ και το αλλο ειναι του κιλου.το mikrotik ρυθμιζεις τα παντα ενω το  xiaomi  οπως και τα ρουτερ του παροχου απλα τιποτα.για αυτο μου φαινεται παραξενο να μην παιζει. στην ουσια να το χρησιμοποιησει οπως ενα ρουτερ παροχου που δεν χρειαζεται να το κανεις καν bridge

και απλα το βαζεις στο ιδιο δικτυο. δεν εχω προσεξει το μενου του  xiaomi αλλα ειναι του κιλου.ουτε mikrotik ουτε ubi ουτε cisco

10 ώρες πριν, poulinos είπε

το mikrotik δεν εχει καμια σχεση με το  xiaomi.το ενα ειναι τοπ και το αλλο ειναι του κιλου.το mikrotik ρυθμιζεις τα παντα ενω το  xiaomi  οπως και τα ρουτερ του παροχου απλα τιποτα.για αυτο μου φαινεται παραξενο να μην παιζει. στην ουσια να το χρησιμοποιησει οπως ενα ρουτερ παροχου που δεν χρειαζεται να το κανεις καν bridge

και απλα το βαζεις στο ιδιο δικτυο. δεν εχω προσεξει το μενου του  xiaomi αλλα ειναι του κιλου.ουτε mikrotik ουτε ubi ουτε cisco

Φιλε δε καταλαβες τπτ απο οσα εγραψα. Ή προφανως δε τα εξηγησα σωστα.

5 minutes ago, Gogotsa said:

Φιλε δε καταλαβες τπτ απο οσα εγραψα. Ή προφανως δε τα εξηγησα σωστα.

ισως να μην το ειπα εγω σωστα.το ξαναγραφω απο την αρχη.

εχουμε ενα adsl router με ανοιχτο τον dhcp.και έχουμε ενα δευτερο router Πχ tp link ή ενα δευτερο adsl router το οποιο θελουμε να το κανουμε access point . στην περιπτωση του router δεν θα χρησιμοποιησουμε την wan αλλα μια Lan. στις περισσοτερες περιπτωσεις αν στο δευτερο adsl modem router ή στο router κλεισεις τον Dhcp και του δωσεις μια Ip στο ιδιο δικτυο με το αρχικο adsl/vdsl modem router τοτε το εχεις κανει σαν access point. δηλαδη το αρχικο adsl/vdsl modem router 192.168.1.254 και το δευτερο adsl modem router/ router 192.168.1.253. η κινηση θα περασει απο το router/adsl/vdsl modem router(δευτερο) και θα ειναι σαν ενα access point. δοκιμασμενο και λειτουργει απο παρα πολλα ατομα χωρις να χρειαστει να το κανεις bridge χωρις να πειραξεις κατι παραπανω με routing Κτλ. αυτο που ειπα στον φιλο πιο πανω ειναι οτι ισως να εχει γινει καποια λαθος παραμετροποιηση στο xiaomi για αυτο και να μην γινεται αυτο που εγραψα πιο πανω. μου αναφερεις οτι σε Mikrotik δεν ειναι παραξενο αυτο που συμβαινει διοτι δεν γινεται αυτοματα το routing και κοβει τον dhcp.Και απλα απαντησα οτι το Mikrotik γενικως ειναι πολυ πιο advanced απο ενα adsl modem router ή ενα tp link modem router για αυτο και ισως δεν γινεται.το xiaomi ομως δεν ΠΡΕΠΕΙ να ανηκει σε αυτην την κατηγορια.

δηλαδη δεν αμφιβαλω ουτε αμφισβητω αυτο που γραφεις απλα στα adsl modem router ή στα router του κιλου παιζει χωρις προβλημα το να κλεισεις τον Dhcp και να το κανεις access point.

Αυτο ειπα και εγω οτι στα ρουτερ που παρεχουν οι providers και γραφουν το default routing, γινεται αυτο που λες. Εσυ εγραψες οτι σωνει και καλα πρεπει να γινεται σε lan-lan και εγω σου εξηγω οτι οχι δε γινεται σωνει και καλα απο μονο του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...