Προς το περιεχόμενο

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΘ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζω ότι ανοίγω ένα θέμα χιλιοειπωμένο αλλά επειδή βλέπω τις αλλαγές που έρχονται στο χώρο της παιδείας αλλά και γενικότερα θα ήθελα  την άποψη σας όσον αφορά τις κατατακτήριες και δη στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ. Έχω διαβάσει το σύνολο των threads που έχουν σχέση με τις κατατακτήριες και συγκεκριμένα στις πολυτεχνικές σχολές, όμως θα σας πω τη δική μου άποψη για το εν λόγω ζήτημα(γιατί να δώσεις κατατακτήριες; ) όταν μπορείς να κάνεις ένα μεταπτυχιακό και να τελειώσεις. Αυτό το να τελειώσεις είναι το θέμα.Εξηγούμαι, είμαι πτυχιούχος από το τμήμα πολιτικών μηχανικών πρώην ΑΤΕΙΘ νυν ΔΙΕΘΝΕΣ Θεσ/νίκη με επαγγελματικά δικαιώματα( ο θεός να τα κάνει!! αν υπάρχουν..). Λόγω της εμπειρίας όλα αυτά τα χρόνια σε ανακαινίσεις και κατασκευές(πάλαι ποτέ) γνωρίζω ότι ο καλύτερος φοιτητής να ήσουν από ΤΕΙ...είσαι ΤΕΙ..τέλος. Μέχρι ένα σημείο να το καταλάβω δεν είπα ότι είμαι το ίδιο με τα παιδιά του πολυτεχνείου προς θεού, όμως και το να μην δε δίνουν σημασία εκεί έξω στην αγορά εργασίας νομίζω δεν είναι δίκαιο. Από την άλλη, προσωπικά παρότι βρίσκομαι σε μια ηλικία(44) που κάποιος θα έλεγε είτε άκρως παραγωγική είτε λόγω της εμπειρίας μπορείς να ελιχθείς διαφορετικά και να βρεις μια δουλειά, εντούτοις διαπιστώνω ιδίοις όμμασι ότι ή θα πρέπει να κάνω το «αγροτικό» μου πηγαίνοντας ανα την Ελλάδα είτε να καθίσω εδώ και να υποστώ την ανεργία λόγω της ηλικίας μου. Συνειδητά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα παρότι κάποιος θα σταθεί στην ηλικία, πράγμα που για μένα δεν αποτελεί πρόβλημα, αρκεί να δείτε είτε τις αίθουσες των πανεπιστημίων είτε τις αίθουσες των πανελληνίων εξετάσεων και θα καταλάβετε. Δεν πιστεύω ότι όλοι αυτοί που δίνουν εξετάσεις το κάνουν γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν απλά οι εποχές άλλαξαν και χωρίς ένα χαρτί δυστυχώς δεν υπάρχεις.  Καταλήγοντας, πείτε μου, σχολιάστε αν θέλετε, πάντα με καλή πρόθεση, γιατί είναι χαμένα χρόνια, αυτά που θα περάσεις στη σχολή(οποιαδήποτε) και δεν είναι χαμένα τα χρόνια που θα κάθεσαι και θα σε συντηρεί η σύνταξη της μητέρας, γιαγιάς σου κλπ.

Ευχαριστώ 

Υ/Γ ...θέματα κατατακτηρίων παλιά γιατί δεν μπορώ να βρω ειδικά του ΑΠΘ..τόσο επτασφράγιστο μυστικό είναι;  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα, νομίζω το γράφω παραπάνω αλλά δεν πειράζει να το επαναλάβω, είμαι στο χώρο λόγω ανακαινίσεων, βλέπω όμως την κατάσταση. Τα έργα είναι χτυπημένα από οικονομικής απόψεως το λέω, τόσο που ο υδραυλικός και ο μπογιατζής να βγάζουν πιο πολλά από εσένα, που έχεις και 4 χρόνια στην πλάτη σου λόγω  σπουδών(ΤΕΙ) ή 5 για πολυτεχνείο. Και το αστείο να το θεωρούν δίκαιο σε δικό σου έργο, με όλο το ζόρι να πάει καλά( αν γνωρίζεις) όλοι να πληρωθούν και στο τέλος ότι μείνει σε σένα. Απίστευτο!! Θα μου πεις και τι θα αλλάξει με ένα χαρτί από πολυτεχνείο; Πολλά...Το πιο βασικό δικαίωμα υπογραφής άρα και μελέτης. Εδώ να προσθέσω σαφώς και το ματαιόδοξο του πράγματος αλλά και παράλληλα για κάποιον που έχει όρεξη να διαβάσει...γιατί όχι; Εξάλλου, γνωρίζω αρκετά μαθήματα αναγνωρίζονται..διάβασα  ότι δεν αναγνωρίζονται πέραν των μαθημάτων των κατατακτηρίων...δεν ισχύει πρόπερσι πέρασε φίλος μου και αυτός από ΤΕΙ Σερρών πάνω από 20 μαθήματα αναγνωρίστηκαν. Εννοείται δεν πας στον καθηγητή και του λες αναγνώρισέτα έτσιθελιστικα αλλά με ευγενικό τρόπο και ενδεχομένως να σου ζητήσει να του κάνεις μια εργασία...οκ καμία αντίρρηση. Είδα και τα φετινά αποτελέσματα πέρασαν 5 παιδιά οι 2 από ΤΕΙ...γιατί άραγε...

Ταπεινη μου αποψη αξιζει περισσοτερο αν το εχεις μερακι η/και ψωνιο παρα σαν κατι που θα αλλαξει το εισοδημα σου η την επαγγελματικη σου πορεια.

• Like 1

δεν ξερω αν αξιζει να πας στη συγκεκριμένη σχολή μιας και ο κλαδος γενικά ειναι πολύ πεσμένος. μηπως να κοιτουσες αλλες ειδικότητες μηχανικών πχ ηλεκτρολόγος ή μηχανολόγος? αργα δεν είναι, το θέμα ειναι εχει το κουραγιο να την τελειωσεις? επίσης εχεις σκεφτεί να πας εξωτερικό πχ Αγγλία οπου απο θεμα επαγγελματικών δικαιωμάτων θα εισαι καλύτερα?

τωρα για τα μαθηματα που αναγνωρίζονται, στο Μετσόβειο πχ δεν αναγνωρίζουν μαθηματα από ΤΕΙ, στο ΑΠΘ μπορει να αναγνωρίζουν. αν εχεις το μεράκι και το χρόνο καντο

Δεν αξίζει τον κόπο, ναι ίσως αναγνωριστούν κάποια μαθήματα (που δεν είμαι όσο σίγουρος είσαι εσύ για αυτό) αλλά - επειδή είχα φίλους σε αντίστοιχο τμήμα ΤΕΙ (εγώ από ΑΠΘ) και είπαμε κάνα-δυο φορές να "διαβάσουμε μαζί", επειδή τύχαινε να δίνουμε αντίστοιχα μαθήματα - η διαφορά δυσκολίας ήταν αισθητή. Θέλει κόπο δηλαδή και η ανταμοιβή δεν αξίζει αυτή την προσπάθεια. 

Κάντο μόνο αν είναι να το κάνεις για το ψώνιο σου, γιατί εγώ αυτό "ακούω" απ' το ποστ σου. Η γνώμη μου βέβαια είναι ότι αν είναι να μπεις στο λούκι νέου τμήματος, καλύτερα να είναι κάποιο άλλο του πολυτεχνείου, όπως σου λένε και παραπάνω.

Στις 21/7/2021 στις 6:51 ΜΜ, Meneghino είπε

Καλησπέρα, νομίζω το γράφω παραπάνω αλλά δεν πειράζει να το επαναλάβω, είμαι στο χώρο λόγω ανακαινίσεων, βλέπω όμως την κατάσταση. Τα έργα είναι χτυπημένα από οικονομικής απόψεως το λέω, τόσο που ο υδραυλικός και ο μπογιατζής να βγάζουν πιο πολλά από εσένα, που έχεις και 4 χρόνια στην πλάτη σου λόγω  σπουδών(ΤΕΙ) ή 5 για πολυτεχνείο. Και το αστείο να το θεωρούν δίκαιο σε δικό σου έργο, με όλο το ζόρι να πάει καλά( αν γνωρίζεις) όλοι να πληρωθούν και στο τέλος ότι μείνει σε σένα. Απίστευτο!! Θα μου πεις και τι θα αλλάξει με ένα χαρτί από πολυτεχνείο; Πολλά...Το πιο βασικό δικαίωμα υπογραφής άρα και μελέτης. Εδώ να προσθέσω σαφώς και το ματαιόδοξο του πράγματος αλλά και παράλληλα για κάποιον που έχει όρεξη να διαβάσει...γιατί όχι; Εξάλλου, γνωρίζω αρκετά μαθήματα αναγνωρίζονται..διάβασα  ότι δεν αναγνωρίζονται πέραν των μαθημάτων των κατατακτηρίων...δεν ισχύει πρόπερσι πέρασε φίλος μου και αυτός από ΤΕΙ Σερρών πάνω από 20 μαθήματα αναγνωρίστηκαν. Εννοείται δεν πας στον καθηγητή και του λες αναγνώρισέτα έτσιθελιστικα αλλά με ευγενικό τρόπο και ενδεχομένως να σου ζητήσει να του κάνεις μια εργασία...οκ καμία αντίρρηση. Είδα και τα φετινά αποτελέσματα πέρασαν 5 παιδιά οι 2 από ΤΕΙ...γιατί άραγε...

δεν νομίζω οτι απλά ένας καθηγητής θα πάρει απόφαση να σου αναγνωρίσει μαθήματα ή όχι.  Δηλαδή αν πας με το καλό θα σου αναγνωρίσει γιατι σε συμπαθει. Κατι λες λάθος. Προφανώς απόφαση τις σχολής είναι τι θα αναγνωριστεί και τί όχι.

4 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

δεν νομίζω οτι απλά ένας καθηγητής θα πάρει απόφαση να σου αναγνωρίσει μαθήματα ή όχι.  Δηλαδή αν πας με το καλό θα σου αναγνωρίσει γιατι σε συμπαθει. Κατι λες λάθος. Προφανώς απόφαση τις σχολής είναι τι θα αναγνωριστεί και τί όχι.

τα μαθήματα αναγνωρίζονται αφού προηγηθεί συνελευση των καθηγητων του τμήματος ΚΑΙ με προυπόθεση να δεχτει ο καθηγητης που το διδασκει. Με τον τροπο που λέει μπορεί απλά να πείσει τον καθηγητή οτι έχει τις γνωσεις, οι καθηγητες θα πανε τα μαθηματα στη συνελευση κι εκει θα αποφασισουν πόσα και ποια μπορουν να αναγνωριστούν. 20 σε καμία περίπτωση.

στη σχολή που ειμαι μια καθηγητρια δεν δεχτηκε να μου αναγνωρίσει μαθημα που το ειχα κανει και στο πρωτο πτυχίο και στο μεταπτυχιακό (σε ποιο προχωρημένο επίπεδο) το μονο που μπορουσα να αναγνωρίσω καθως τα μαθηματικά τα εδωσα κατατακτηριες, η ιδια μάλιστα δε δεχεται να το αναγνωρίσει ουτε σε φοιτητες που ερχονται με μετεγγραφή από ιδια τμηματα!

Καλησπέρα σε όλους. Ολοκλήρωσα το τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ πριν κάποια χρόνια. Δυστυχώς δεν έχω θέματα για κατατακτήριες. Ήθελα να σχολιάσω ότι δεν θεωρώ το επίπεδο των ΤΕΙ χαμηλότερο αλλά διαφορετικό γιατί κάνατε πιο πρακτικά πράγματα, δυστυχώς εμείς έχουμε περιορισμένα εργαστήρια και ορισμένα αντικείμενα που καταπιάνεται ο μέσος μηχανικός στην Ελλάδα (Ενεργειακά πιστοποιητικά, αυθαίρετα, έκδοση αδειών μικρής κλίμακας) στη σχολή δεν ασχολούμαστε. Είναι δύσκολο τμήμα οπότε συμφωνώ πως θα πρέπει να το έχεις μεράκι και υπομονή για να τελειώσεις. Πρέπει να εξελισσόμαστε συνεχώς αλλά πρέπει να βρίσκουμε πρακτικούς τρόπους που ταιριάζουν στις δικές μας ανάγκες. Μη πάρεις κάποια απόφαση βεβιασμένα, πάρε τον χρόνο σου να εξετάσεις τις επιλογές σου. 

Ο καθένας ορίζει διαφορετικά τα ''χαμένα χρόνια''. Για μένα είναι τα χρόνια που δεν ασχολείσαι και δεν επενδύεις τον χρόνο και την ενέργεια σου σε κάτι που αγαπάς.

• Like 1

Άμα κάποιος το θέλει go for it. Για μηχανικούς δεν ξέρω, αλλά ξέρω για παραϊατρικούς και ιατρική. Πολλοί τελειώνουν μια παραϊατρική σχολή ή νοσηλευτική κάνουν μάστερ και διδακτορικό και καταλήγουν με καμιά 10ρια χρόνια σπουδών, με πάρα πολλές γνώσεις αλλά δεν γίνονται ποτέ γιατροί. Αν θεέλις αν είσαι γιατρός παίρνεις πτυχίο ιατρικής, ακόμα και διδακτορικό στην ιατρική να έχεις, αν δεν είσαι γιατρός δεν λέει κάτι. Δεν θεωρώ ότι καμία αδικία (το να σε θεωρούν υποδέεστερο επειδή είσαι από ΤΕΙ) θα λυθεί με ένα μεταπτυχιακό. Όπως πολύ σωστά είπες ότι και να κάνεις ΤΕ θα σε γράφουν ακόμα και στις προκηρυξεις. Είναι η λυπηρή αλήθεια.  Οπότε αν θες κατατακτήριες μη σε νοιάζει η ηλικία ήοτι-δηποτ-ε. go for it.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...