Knuckle Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Ψάχνω για gaming laptop σε αυτά τα λεφτά περίπου, και λίγα παραπάνω άμα αξίζει. Δεν με νοιάζει να παραγγείλω και από εξωτερικό αρκεί να αξίζει. Τα γκειμς που θέλω να παίζω είναι wow/lol/κάνα shooter και κανέναν ελαφρή νέο τίτλο.
Dr.Tesla Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Πας κατευθείαν για Legion 5 5600H + 3060. Θα το βρεις στα 1300 περίπου. Παραπάνω δεν αξίζει να δώσεις για τέτοια χρήση. Καλύτερα να κρατήσεις ένα 300αρι στη άκρη για monitor ή να περιμένεις για την επόμενη αγορά στην 3ετία. 3070 ή 5800H / 11800H δεν θα σου προσφέρει κάτι ουσιαστικό σε gaming 1080p. https://www.e-lenovo.gr/laptops-and-ultrabooks/performance-and-gaming/legion-series/lenovo-legion-5-fullhd-165hz-ryzen5-5600-power-16gb-ssd512-rtx3060-6gb-w10.html#thnk_specifications Σου βάζω εδώ τι λινκ για να δεις τα specs και κυρίως την οθόνη. Αν καταφέρεις να βρεις το ίδιο από skroutz στα 1300 προφανώς προτιμάς εκείνο. Δεν υπάρχει άλλο στα 1200 με MUX switch και GSYNC από το λάπτοπ, πρέπει να ανέβεις πολύ για να βρεις κάτι αντίστοιχο σε άλλη εταιρία. 2
chris.inthenet Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) κανενα νεο για lenovo legion 5 pro gpu 3070 εχουμε? φανταστικη ευκαιρια αλλα δεν το βρισκεις πουθενα!και το pro σιγουρα αξιζει την διαφορα των 200-400 ευρω! Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2021 από chris.inthenet
Lakou Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Η αγορά για gaming laptop είναι τεράστια εγώ απλά θα σου προτεινα (αν έχεις τις γνώσεις φυσικά ) να προσέξεις πολύ τον επεξεργαστη γιατί η intel τους κλειδώνει και δεν μπορεις να κανείς underclock για να περιορίσεις λίγο τις θερμοκρασίες….. απλά το αναφέρω γιατί εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει να δουλεύει μόνιμα πάνω από 90 βαθμους
Knuckle Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 7 ώρες πριν, Lakou είπε Η αγορά για gaming laptop είναι τεράστια εγώ απλά θα σου προτεινα (αν έχεις τις γνώσεις φυσικά ) να προσέξεις πολύ τον επεξεργαστη γιατί η intel τους κλειδώνει και δεν μπορεις να κανείς underclock για να περιορίσεις λίγο τις θερμοκρασίες….. απλά το αναφέρω γιατί εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει να δουλεύει μόνιμα πάνω από 90 βαθμους Αυτά τα cooling stand και τα έτσι δεν κάνουν τίποτα? Η μήπως ειναι σπαστικά επειδή κάνουν πολύ φασαρία? Δεν έχω ξανα πάρει laptop οπότε δέν εχω ιδεα.
Dr.Tesla Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 9 ώρες πριν, chris.inthenet είπε κανενα νεο για lenovo legion 5 pro gpu 3070 εχουμε? Περιμένεις για τέλος αυγούστου από Ελλάδα. Εκτός αν μπεις σε σελίδες Γερμανίας-Κεντρικής Ευρώπης που κυκλοφορεί ήδη. Η διαφορά των 300+ ευρώ για μία 1440p οθόνη είναι κακό value. Περισσότερο γιατί με τα ίδια χρήματα παίρνεις legion 5 + S2721DGFA 1440p 165Hz. Περισσότερο μάλλον πέφτει στο ήθελα να το δοκιμάσω, παρά στο έχει ουσιαστική διαφορά. Βέβαια, όσο τραβηγμένο στην τιμή και να είναι, είναι τρομερό το άτιμο το πάνελ στα legion 5 pro. 9 ώρες πριν, Lakou είπε γιατί η intel τους κλειδώνει και δεν μπορεις να κανείς underclock για να περιορίσεις λίγο τις θερμοκρασίες Intel XTU, Throttlestop και για την MSI bios. Έχεις κάθε επιλογή για να για Undervolt, Underclock, PL και Cache... Το κλείδωμα έπεσε συγκεκριμένα από την Dell με bios patch για να κλείσει κάθε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του επεξεργαστή λόγω Plundervolt. Δεν επηρέαζε πρακτικά κανέναν αλλά η Dell πήρε κεφάλια. Στο Latittude που έχω στην άκρη γύρισα σε προηγούμενο bios και έχω κανονικά undervolt. Από την 11η γενιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ίσα ίσα που τα δείγματα των 11400H - 11800H είναι καλοί σε θερμοκρασίες. Συγκεριμένα ίδιοι stock και καλύτεροι με tuning απέναντι στα 5600H - 5800H. Παραμένουν όμως enthusiast και έχουν ένα απαιτούμενο βαθμό εναχόλησης για να το πιάσεις. https://www.youtube.com/watch?v=6PNLpFHrZXg Το Ryzen controller είναι πολύ περιορισμένο μπροστά στα αντίστοιχα. Βέβαια για το μέσο χρήστη παραμένει υπέρ αρκετό και εύχρηστο. https://www.insomnia.gr/forums/topic/758558-συζήτηση-περί-hp-pavilion-gaming-15-ec1011nv-και-amd-ryzen™-7-4800h-290-ghz/ Στο σχετικό θέμα έκαναν πάρα πολύ καλή δουλειά στο να δείξουν πως δουλεύει το scaling και που χτυπάς μέγιστο Perfomance/Wattage για την κάθε χρήση. 1 ώρα πριν, Knuckle είπε Αυτά τα cooling stand και τα έτσι δεν κάνουν τίποτα? Η μήπως ειναι σπαστικά επειδή κάνουν πολύ φασαρία? Χωρίς να βάλω σε σειρά κέρδους για να "βοηθήσεις" ένα λάπτοπ κάνεις τα παρακάτω. - Ανυψώνεις τα πίσω πόδια με 2 καπάκια από μπουκαλάκια ή βάζεις ένα stand για να δώσεις χώρο στους ανεμηστήρες να τραβήξουν αέρα. Διαφορά 2 αδύναμοι ανεμιστήρες δεν θα κάνουν, οπότε δεν μπλέκεις με τα καλώδια για να έχεις 2 βαθμούς κάτω σε 100% stress test. - Κάνεις respaste με καλής ποιότητας θερμαγώγιμη. Πρώτη προτίμηση η TG Kryonaut που είναι περίπου 3-5 βαθμούς καλύτερη από την Arctic MX4. Η kryonaut είναι 2-3 φορές πιο ακριβή αν θυμάμαι καλά, οπότε αξιολογείς αν σε ενδιαφέρει να την πληρώσεις - Για τους μερακλήδες του είδους αλλάζεις themal pad στα VRM του επεξεργαστή. TG minus ή Fujipoly / alphacool κλπ. Ειδικά αν τα καλύπτει το heatsink ( ή είναι vapor chamber) μπορείς να κερδίσεις σε θερμοκρασίες και coil whine( 2-3 βαθμούς το πολύ στον επεξεργαστή). Όταν τα VRM δεν λιώνουν πέφτεις πιο κοντά στο efficiency curve και έχεις πολύ καλύτερη ποιότητα ρεύματος. Αυτό βοηθάει τον επεξεργαστή όπως και στις GPU, που με καλύτερη ποιότητα ρεύματος - χωρίς spike μπορεί να ζητήσεις και οριακά λιγότερο ρεύμα. Δεν είναι κάτι νορμάλ, αλλά σε OC.net και αντίστοιχα φόρουμ είναι πολύ συχνό. -Κάνεις Undervolt - Underclock. ( για την κάθε εταιρία με τα δικά της ) Εδώ παίζεις με ρεύμα - ρολόγια - Watt για να πιάσεις τις επιδόσεις - θερμοκρασίες που ζητάς. Δεν θα επεκταθώ παραπάνω γιατί ο καθένας έχει προσωπικές ρυθμίσεις και απαιτήσεις πάνω σε αυτό. Υπάρχει μόνο καλύτερο για την χρήση που κάνεις. Για να μην φύγουμε πολύ off topic. Ένα τυπικό gaming laptop με 5600Η + 3050Ti/3060 ή 5800H + 3060/3070 είναι καλή αγορά. Αν θες intel παραμένει καλή αγορά και έχεις την επιλογή να το τερματίσεις ( αυτό το 10-15% που παίρνει τέλος πάντων) αν αφιερώσεις καμία βδομάδα για tuning. Δεν είναι συνηθισμένο και για αυτό δεν ακούγεται ιδιαίτερα. Τελικά, ο μέσος χρήστης αγοράζει το φθηνότερο από αυτά που τον καλύπτουν, και όποιος έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις αγοράζει με βάση αυτές.
isaias1983 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2021 Στις 23/7/2021 στις 12:21 ΜΜ, chris.inthenet είπε κανενα νεο για lenovo legion 5 pro gpu 3070 εχουμε? φανταστικη ευκαιρια αλλα δεν το βρισκεις πουθενα!και το pro σιγουρα αξιζει την διαφορα των 200-400 ευρω! Το έχω από Απρίλιο κ το χρησιμοποιώ στο γραφείο για δουλειά κ σπίτι για λίγο gaming... Νομίζω ότι καλύτερο σε λάπτοπ αυτή τη στιγμή... Οθονορα,δεν κολλάει πουθενά κ έχει καλά thermals... Αγορασμενο από amazon στα 1800€ νομίζω κάπου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα