Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, nikos032 είπε

Αυτό έγινε πριν απο αρκετά χρόνια, όμως παραμένει ως APC και πιθανότατα η ν1 επιλογή στα UPS ακόμα και σήμερα.

Δεν είπα το αντίθετο, αλλά ότι ως εταιρεία απορροφήθηκε από τη Schneider. Αν χρειαστεί service, στην Schneider θα πας, όχι στην APC. Ίσως να ξαναδιάβαζες τι έγραψα, θεωρώ ότι θα βοηθούσε. 

Το ότι είναι νο1 επιλογή δεν έχει καμία απολυτως σχέση με το τι σχολίασα. 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ikorolis είπε

ναι πας για αλλαγή μπαταρίας και επειδή μιλάμε για UPS (τάση) σου συνιστώ να το κάνεις το συντομότερο δυνατόν εκτός αν θες να κλαις περισσότερα εξαρτήματα από μια μπαταρία...

δεν παίζουν με πράγματα που διαχειρίζονται τάσεις.

Από τότε δεν ξαναέκανε το θόρυβο και έχουν περάσει μέρες (6) .Οπότε θεωρώ ή λάθος ένδειξη ή είχε κολλήσει .Μόλις άνοιξα τον υπολογιστή και πάτησα εκεί που λέει στο προγραμμα του next replacement day check μου έβγαλε τη τωρινή τότε και σταμάτησε να χτυπάει.Δεν ξέρω τι παίζει ειλικρινά. Πάντως η Battery charge του είναι 100%.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jerry banana είπε

Από τότε δεν ξαναέκανε το θόρυβο και έχουν περάσει μέρες (6) .Οπότε θεωρώ ή λάθος ένδειξη ή είχε κολλήσει .Μόλις άνοιξα τον υπολογιστή και πάτησα εκεί που λέει στο προγραμμα του next replacement day check μου έβγαλε τη τωρινή τότε και σταμάτησε να χτυπάει.Δεν ξέρω τι παίζει ειλικρινά. Πάντως η Battery charge του είναι 100%.

εγώ προτείνω να την αλλάξεις αν έχουν περάσει 2-4 χρόνια (δεν ξέρω τις αντοχές τους) καθώς δεν έχω πλέον της APC UPS.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, jerry banana είπε

Το οτι ειναι το battery charge στο 100% δε λεει κατι.Και φτυσμενες να ειναι οι μπαταριες ,ετσι θα λεει.Οταν κοπει η παροχη ομως δε θα κρατανε καθολου φορτιο.Οποτε κανοντας αυτο (φυσικα οχι με κατι κρισιμο πανω,βαλε καμια λαμπα) θα διαπιστωσεις τι γινεται.

• Thanks 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Δεν είπα το αντίθετο, αλλά ότι ως εταιρεία απορροφήθηκε από τη Schneider. Αν χρειαστεί service, στην Schneider θα πας, όχι στην APC. Ίσως να ξαναδιάβαζες τι έγραψα, θεωρώ ότι θα βοηθούσε. 

Το ότι είναι νο1 επιλογή δεν έχει καμία απολυτως σχέση με το τι σχολίασα. 

Το ότι η APC εξαγοράστηκε και συγχωνεύτηκε με την Schneider δεν αλλάζει κάτι ως προς το διαδικαστικό του service, στην APC (θυγατρική της Schneider) θα σταλεί. Ισως αν ξαναδιάβαζες το προηγούμενο μου σχόλιο, θα καταλάβαινες ότι αναφερόμουν στην ανούσια πληροφορία περι εξαγοράς.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nikos032 είπε

Το ότι η APC εξαγοράστηκε και συγχωνεύτηκε με την Schneider δεν αλλάζει κάτι ως προς το διαδικαστικό του service, στην APC (θυγατρική της Schneider) θα σταλεί. Ισως αν ξαναδιάβαζες το προηγούμενο μου σχόλιο, θα καταλάβαινες ότι αναφερόμουν στην ανούσια πληροφορία περι εξαγοράς.

Εντάξει, ό, τι πεις εσύ, δίκιο έχεις σε κάθε περίπτωση. Πάρε τηλέφωνο στην Schneider Electric και ρώτα. 

Δημοσ.

Τα περισσοτερα APC ups που αντικαθιστώ, μπαταρίες εχουν csb μπαταριες μεσα με κολλημένο αυτοκόλλητο apc απο πανω. csb βρίσκεις απο 20€ περιπου μεχρι 40κατι για 12v 7ah. Αναλογα τα χρηματα πας και σε ποιοτητα. στα 30€ περιπου παιρνεις μια με αναμονη στα 10 χρονια.. και γλυτωνεις 50€ αν πηγαινες σε apc μπαταρια που στην ουσια ειναι η ιδια... 

• Thanks 1
Δημοσ.
On 21/07/2021 at 10:25, jerry banana said:

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες. Έχω το συγκεκριμένο UPS https://www.apc.com/shop/gr/en/products/APC-BACK-UPS-1400VA-230V-AVR-Schuko-Sockets/P-BX1400U-GR απο αρχές του 2017.Σήμερα ξεκίνησε να βγάζει ένα συνεχόμενο ήχο και αναβόσβηνε το πράσινο και κόκκινο λαμπάκι του. Στο εγχειρίδιο του  λέει "replace battery "και απ'ότι έψαξα είναι φυσιολογικό ανά 3-4 χρόνια για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Απλώς η ερώτηση μου είναι : Εάν το αφήσω όπως είναι (καθώς στο πρόγραμμα μέσω του υπολογιστή λέει battery charge 100%) υπάρχει θέμα? Απο το 2017 μέχρι τώρα όποτε υπήρχε διακοπή έκλεινα το σύστημα αμέσως μαζί με το ups για να μην "τρώει μπαταρία " .Πέρα επίσης απο κάτι παιξίματα με τη τάση που έχουν οι καλωδιώσεις του σπιτιού δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο θέμα να το ζορίσει. Ξέρει κανείς ή έχει κανείς εμπειρία με τα συγκεκριμένα ups? Εαν δεν κάνω αλλαγή μπαταρίας θα υπάρχει θέμα? Ευχαριστώ για το χρόνο σας. 

καποια στιγμη θα κλεισει τελειως και δεν θα ανοιγει μεχρι να αλλαξεις μπαταριες.αγοραζεις απο δησιο  csb  μπαταριες.ειναι αυτες που φορουσαν τα apc αν εβγαζες το αυτοκολλητο apc. υπαρχουν και καλυτερες μαρκες βεβαια

On 27/07/2021 at 15:21, ikorolis said:

εγώ προτείνω να την αλλάξεις αν έχουν περάσει 2-4 χρόνια (δεν ξέρω τις αντοχές τους) καθώς δεν έχω πλέον της APC UPS.

2 με 4 χρονια οπως ειπες

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...