Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες. Έχω το συγκεκριμένο UPS https://www.apc.com/shop/gr/en/products/APC-BACK-UPS-1400VA-230V-AVR-Schuko-Sockets/P-BX1400U-GR απο αρχές του 2017.Σήμερα ξεκίνησε να βγάζει ένα συνεχόμενο ήχο και αναβόσβηνε το πράσινο και κόκκινο λαμπάκι του. Στο εγχειρίδιο του  λέει "replace battery "και απ'ότι έψαξα είναι φυσιολογικό ανά 3-4 χρόνια για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Απλώς η ερώτηση μου είναι : Εάν το αφήσω όπως είναι (καθώς στο πρόγραμμα μέσω του υπολογιστή λέει battery charge 100%) υπάρχει θέμα? Απο το 2017 μέχρι τώρα όποτε υπήρχε διακοπή έκλεινα το σύστημα αμέσως μαζί με το ups για να μην "τρώει μπαταρία " .Πέρα επίσης απο κάτι παιξίματα με τη τάση που έχουν οι καλωδιώσεις του σπιτιού δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο θέμα να το ζορίσει. Ξέρει κανείς ή έχει κανείς εμπειρία με τα συγκεκριμένα ups? Εαν δεν κάνω αλλαγή μπαταρίας θα υπάρχει θέμα? Ευχαριστώ για το χρόνο σας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, είχα και το 1400άρι με schuko και με τις IEC (ιδια ειναι ουσιαστικά).

Στο ένα οι μπαταριες παρέδωσαν πνευμα στα 4 χρονια και 3 μήνες (συνηθως 70-150W φορτιο μόνιμα) , στο άλλο στα 2.5 χρόνια, με ήπια χρήση (10-20W στις περισσοτερες περιπτώσεις, ήταν για backup για συσκευές που φορτιζουν, εμεινε και 2.5 μηνες σβηστο γιατι ήμουν εξωτερικό). Οχι πολλες διακοπες ρευματος (κεντρο Αθήνα), και τίποτα ακραιο απο ανεβοκατεβάσματα τάσης (το εχω τσεκαρει με DMM απο τοτε που επαιζα με λαμπάτους ενισχυτές και είχα και ενα variac παντα έτοιμο). Αν θυμαμαι καλά υπήρχε και ρυθμιση για ευαισθησια στις αυξομειώσεις (απο το parachute τα ρυθμιζα ολα), δεν το είχα σε ακραια ρυθμιση.

Η αντικατάσταση των μπαταριών ήταν μανούρα για μένα (υπαρχουν videos στο youtube για να παρεις μια ιδεα, doable αλλα δεν θα ασχολιόμουν προσωπικά) ενώ το κόστος όταν είχα ρωτησει τότε στην APC ήταν στα 80 ευρω (original μπαταρίες συν εργατικά).

Εχει περάσει καιρός οπότε δεν θυμάμαι τα συμπτώματα. Θυμαμαι οτι το IEC οταν γυρισα απο εξωτερικο ήταν ήδη νεκρό. Το άλλο, αρχισε να βαραει σειρηνες, κοκκινο λαμπακι, να μην κραταει φορτιση κοκ. αλλα δεν θυμαμαι με λεπτομερεια μετά απο τόσο καιρο.

Επεξ/σία από fommof
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, fommof είπε

ενώ το κόστος όταν είχα ρωτησει τότε στην APC ήταν στα 80 ευρω (original μπαταρίες συν εργατικά).

Απλώς σαν ενημέρωση και στα όσα σωστά αναφέρεις : APC δεν υπάρχει πια, έχει απορροφηθεί από την Schneider Electric.

• Like 1
Δημοσ.

Kι εγώ εχω το 900ρι line interactive, που ειχα χρυσοπληρώσει προ ετών.

Φέτος (κράτησαν πραγματικα πολλα χρόνια οι μπαταρίες του) οι μπαταρίες "πέθαναν" :(

Το γνήσιο σετ APC δεν αγοράζεται δυστυχώς, οπότε πηγαίνουμε στη λύση παντρέματος ενος σετ με δυο "κοινές" μπαταρίες...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Γιατί το λες αυτό ; Από οικονομικής πλευράς ;

ναι ρε σύ. 

Το σετ "αφτερμαρκετ" ειναι στα 80ε περίπου. Το γνήσιο σετ APC κοντά στα 150ε (με μια προχειρη αναζητηση).

Και 2 μπαταρίες τυπικες για να τις παντρέψω εγω, έχουν 40ε...οκ δε θα πανε 7 χρόνια, ας πανε 3-4

απλα μπαίνεις σ'αυτη τη διαδικασία 

Ωχ...τωρα που βλέπω το βιντεο, οι μαμα μπαταρίες ειναι 24αμπερ, ενώ του εμπορίου...7!

Εξου και η διαφορα στη τιμη προφανως.

Επεξ/σία από kanesaxo
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, fommof είπε

Καλημέρα, είχα και το 1400άρι με schuko και με τις IEC (ιδια ειναι ουσιαστικά).

Στο ένα οι μπαταριες παρέδωσαν πνευμα στα 4 χρονια και 3 μήνες (συνηθως 70-150W φορτιο μόνιμα) , στο άλλο στα 2.5 χρόνια, με ήπια χρήση (10-20W στις περισσοτερες περιπτώσεις, ήταν για backup για συσκευές που φορτιζουν, εμεινε και 2.5 μηνες σβηστο γιατι ήμουν εξωτερικό). Οχι πολλες διακοπες ρευματος (κεντρο Αθήνα), και τίποτα ακραιο απο ανεβοκατεβάσματα τάσης (το εχω τσεκαρει με DMM απο τοτε που επαιζα με λαμπάτους ενισχυτές και είχα και ενα variac παντα έτοιμο). Αν θυμαμαι καλά υπήρχε και ρυθμιση για ευαισθησια στις αυξομειώσεις (απο το parachute τα ρυθμιζα ολα), δεν το είχα σε ακραια ρυθμιση.

Η αντικατάσταση των μπαταριών ήταν μανούρα για μένα (υπαρχουν videos στο youtube για να παρεις μια ιδεα, doable αλλα δεν θα ασχολιόμουν προσωπικά) ενώ το κόστος όταν είχα ρωτησει τότε στην APC ήταν στα 80 ευρω (original μπαταρίες συν εργατικά).

Εχει περάσει καιρός οπότε δεν θυμάμαι τα συμπτώματα. Θυμαμαι οτι το IEC οταν γυρισα απο εξωτερικο ήταν ήδη νεκρό. Το άλλο, αρχισε να βαραει σειρηνες, κοκκινο λαμπακι, να μην κραταει φορτιση κοκ. αλλα δεν θυμαμαι με λεπτομερεια μετά απο τόσο καιρο.

Είδα την εγκατάσταση και ούτε εγώ θα έμπαινα στην διαδικασία .Λόγω επαγγέλματος βαριέμαι να ανακατεύομαι με καλωδιακια κλπ εκτός δουλειάς .Οπότε συμφωνώ μαζί σου .Είναι μανουρα .Εγώ του έχω κουμπωμενο ένα ps4 που παίζει η μάνα μου και ένα υπολογιστή που είναι για παιχνίδια κυρίως .Οπότε θεωρώ δεν το κουράζω. Τώρα εάν οι αυξομειώσεις τάσεις που τις καταλαβαίνω από έναν ήχο που κάνει σαν διακόπτης ή κάποιες φορές που για 1 λεπτό που έπεφτε το ρεύμα και έτρεχα να το κλεισω όλα το κούρασαν τόσο τι να πω....Πάντως μετά από ταύτα τα λαμπάκια που αναβοσβηνουν τώρα δεν μου τα ξαναβγάζει (αφού πάτησα στο πρόγραμμα check battery date και μου έβγαλε τη σημερινή :P ) .Στην ευαισθησία το έχω στο medium .Θα δω.Επειδη μπαίνω και φαντάρος σε κάνα 2-3 μηνό και οι δικοί μου δεν έχουν ιδέα από αυτά .Θα το βγάλω μια και καλή εκτός .Τώρα όταν επιστρέψω και έχω όρεξη να το στέλνω για αλλαγή κλπ θα δω .Πάντως η τιμή που είπες είναι λογικοτατη.Η αυθεντική μπαταρία του κοστίζει ένα 60αρι στο νερό από επίσημο αντιπρόσωπο και τα εργατικά ένα 20αρι για τη μανουρα που έχει χαλάλι.Εδω καλές έναν υδραυλικό στο σπίτι σου και σου παίρνει ένα 60 αρι για ένα διακόπτη πλυντηριου 😛

Επεξ/σία από jerry banana
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, jerry banana είπε

Είδα την εγκατάσταση και ούτε εγώ θα έμπαινα στην διαδικασία .Λόγω επαγγέλματος βαριέμαι να ανακατεύομαι με καλωδιακια κλπ εκτός δουλειάς .

Ενταξει, μιλάμε την ίδια γλώσσα (10-15 χρονια πριν θα χαιρομουν να το εκανα αλλα πλέον με τιποτα).

8 λεπτά πριν, jerry banana είπε

Πάντως η τιμή που είπες είναι λογικοτατη.Η αυθεντική μπαταρία του κοστίζει ένα 60αρι στο νερό από επίσημο αντιπρόσωπο και τα εργατικά ένα 20αρι για τη μανουρα που έχει χαλάλι.Εδω καλές έναν υδραυλικό στο σπίτι σου και σου παίρνει ένα 60 αρι για ένα διακόπτη πλυντηριου 😛

Βασικά για καλό και για κακό, παρε τους ένα τηλέφωνο γιατι αν θυμαμαι καλά εγω είχα επκοινωνήσει μαζί τους το 2018. Πάνε 3 χρονια απο τότε, πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια τι λετε?

Το μαμα σετ,αμα βγαλετε τα αυτοκολλητα,ειναι μπαταριες εμποριου.Δεν ειναι 24 ah σε καμια περιπτωση.2Χ 7αρες ειναι.

Το ειχα το ups και τα λεω.Τις ιδιες ακριβως μπαταριες που τις χρεωνουν 80Ε,τις βρισκεις εξω με τα μισα σχεδον!

Επισης να κανετε αποφορτισεις τακτικα.Εν ολιγοις βγαζετε το απο τη πριζα με φορτιο πανω και οταν φτανει περιπου στο 30%,ξανα βαλτε το.Ζουν οι μπαταριες παραπανω ετσι καθως αν ειναι μονιμα στο 100% ,χανουν χωρητικοτητα πιο γρηγορα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, jerry banana είπε

Εγώ του έχω κουμπωμενο ένα ps4 που παίζει η μάνα μου

Πέθανα 😂

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, ευτυχώς ανήκω στους τυχερούς (2 APC, το ένα καθαρού ημιτόνου και ένα απλό | 1200άρια) που μου τα έκαναν δώρο. Οπότε, θα πάρει χρόνια μέχρι να μπω στη διαδικασία.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Πέθανα 😂

Σηκω ρε κωλοπαιδο να παιξω 🤣

Επισης περα απο τις μαμα μπαταριες,οτι μα οτι σετ και να βαλετε 7 χρονια δεν υπαρχει περιπτωση να κρατησει.4 στη καλυτερη και ιδανικη περιπτωση.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dantε είπε

Επισης περα απο τις μαμα μπαταριες,οτι μα οτι σετ και να βαλετε 7 χρονια δεν υπαρχει περιπτωση να κρατησει.4 στη καλυτερη και ιδανικη περιπτωση.

Θα πάω Μαρούσι, να γραντζουνίσω τις πόρτες της εταιρείας, μήπως και με λυπηθούν και μου δώσουν σετ αντικατάστασης 😛

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dantε είπε

Παιδια τι λετε?

Το μαμα σετ,αμα βγαλετε τα αυτοκολλητα,ειναι μπαταριες εμποριου.Δεν ειναι 24 ah σε καμια περιπτωση.2Χ 7αρες ειναι.

Το ειχα το ups και τα λεω.Τις ιδιες ακριβως μπαταριες που τις χρεωνουν 80Ε,τις βρισκεις εξω με τα μισα σχεδον!

Επισης να κανετε αποφορτισεις τακτικα.Εν ολιγοις βγαζετε το απο τη πριζα με φορτιο πανω και οταν φτανει περιπου στο 30%,ξανα βαλτε το.Ζουν οι μπαταριες παραπανω ετσι καθως αν ειναι μονιμα στο 100% ,χανουν χωρητικοτητα πιο γρηγορα.

Δεν το ήξερα. Προσωπικά βρήκα τη μπαταρία στα 60 αλλά πιστεύω εαν το ψάξω καλύτερα μετά τη θητεία ίσως βρω πιο φθηνή λύση .

2 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Πέθανα 😂

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, ευτυχώς ανήκω στους τυχερούς (2 APC, το ένα καθαρού ημιτόνου και ένα απλό | 1200άρια) που μου τα έκαναν δώρο. Οπότε, θα πάρει χρόνια μέχρι να μπω στη διαδικασία.

δώσε του 3-4 .Εμένα στα 4 μου έβγαλε το σήμα του :) .

2 ώρες πριν, Dantε είπε

Σηκω ρε κωλοπαιδο να παιξω 🤣

Aκριβώς φίλε παντού που το ψάχνω απο το πρωί το ίδιο λένε 3-4 max. 

2 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Πέθανα 😂

Ωραία δώρα :) .

Δημοσ.
Στις 21/7/2021 στις 11:00 ΠΜ, MauroPaltoudias είπε

Απλώς σαν ενημέρωση και στα όσα σωστά αναφέρεις : APC δεν υπάρχει πια, έχει απορροφηθεί από την Schneider Electric.

Αυτό έγινε πριν απο αρκετά χρόνια, όμως παραμένει ως APC και πιθανότατα η ν1 επιλογή στα UPS ακόμα και σήμερα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 21/7/2021 στις 10:25 ΠΜ, jerry banana είπε

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες. Έχω το συγκεκριμένο UPS https://www.apc.com/shop/gr/en/products/APC-BACK-UPS-1400VA-230V-AVR-Schuko-Sockets/P-BX1400U-GR απο αρχές του 2017.Σήμερα ξεκίνησε να βγάζει ένα συνεχόμενο ήχο και αναβόσβηνε το πράσινο και κόκκινο λαμπάκι του. Στο εγχειρίδιο του  λέει "replace battery "και απ'ότι έψαξα είναι φυσιολογικό ανά 3-4 χρόνια για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Απλώς η ερώτηση μου είναι : Εάν το αφήσω όπως είναι (καθώς στο πρόγραμμα μέσω του υπολογιστή λέει battery charge 100%) υπάρχει θέμα? Απο το 2017 μέχρι τώρα όποτε υπήρχε διακοπή έκλεινα το σύστημα αμέσως μαζί με το ups για να μην "τρώει μπαταρία " .Πέρα επίσης απο κάτι παιξίματα με τη τάση που έχουν οι καλωδιώσεις του σπιτιού δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο θέμα να το ζορίσει. Ξέρει κανείς ή έχει κανείς εμπειρία με τα συγκεκριμένα ups? Εαν δεν κάνω αλλαγή μπαταρίας θα υπάρχει θέμα? Ευχαριστώ για το χρόνο σας. 

ναι πας για αλλαγή μπαταρίας και επειδή μιλάμε για UPS (τάση) σου συνιστώ να το κάνεις το συντομότερο δυνατόν εκτός αν θες να κλαις περισσότερα εξαρτήματα από μια μπαταρία...

δεν παίζουν με πράγματα που διαχειρίζονται τάσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...