Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερίζω.

Ερώτηση πολεοδομικού χαρακτήρα (ρωτάω εδώ που υπάρχουν μπολικοι συμφορουμητες μηχανικοί μήπως ξέρει κανείς πιθανή διαδικασία αφού οι αρμόδιοι φορείς δεν απαντάνε τηλέφωνα ή σε mail)

Πολυκατοικία αρκετών ετών που τυγχάνει διαχειριστής ένας συγγενης μου, έχει προβλήματα με τις μπαλκογωνίες όπου λόγω διάβρωσης έχουν αρχίσει και πέφτουν σοβάδες (ίσως και κομμάτια τσιμέντο) στα πεζοδρόμια με κίνδυνο να χτυπήσει κανείς περαστικός.

Ο διαχειριστής έχοντας εντοπίσει τη σοβαρότητα του θέματος, έχει πάρει προσφορές, έχει επανειλημμένα αναφερθεί στο πρόβλημα ώστε να μαζευτεί το αναγκαίο ποσό, όμως οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες δείχνουν να αδιαφορούν και να σκορπάνε τα οποια χρήματα του αποθεματικού σε άλλα δευτερεύοντας σημασίας ζητήματα, ισχυριζόμενοι πως είναι αδύνατον να δοθούν τοσο μεγάλα ποσά αυτή τη στιγμη

Μάλιστα η πολεοδομία στο παρελθόν έστειλε έγγραφη συσταση να επιδιορθωθούν οι βλάβες, αλλά προφανώς την έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια.

Το ερώτημα είναι, τι θα προτείνατε να κάνει ο εκάστοτε διαχειριστής ή ιδιοκτήτης σε τέτοια κατάσταση. Πως θα μπορούσε να καλυφθεί, αφού ο ίδιος θέλει αλλά οι άλλοι δε θέλουν ή πως θα μπορουσε να θέσει το θέμα ωστε να αντιληφθουν τη σοβαρότητα της κατάστασης;

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  1. Γενική συνέλευση. Θα καταγραφούν τα πάντα με υπογραφές και θα μπει μηνιαίο ποσό στα κοινόχρηστα (πχ 10€), από τον καθένα για να συγκεντρωθεί το ποσό.
  2. Αν δεν μαζευτούν στην πρώτη συνέλευση, πέφτει το απαιτούμενο ποσοστό σιγά σιγά.
  3. Αν δεν πληρώσουν μελλοντικά τα κοινόχρηστα γιατί δεν έχουν, τους στέλνει εξώδικο με χρέωση στην πολυκατοικία.
  4. Αν πάλι δεν πληρώσουν πάει σε πλειστηριασμό το σπίτι τους για χρέη προς την πολυκατοικία και πληρώνουν και τα έξοδα της δίκης. 

Το να έχεις αμάξι, σπίτι κλπ ενέχει και υποχρεώσεις προς τους γύρω σου. Αν δεν μπορείς να τις καλύψεις, μείνε σε βουνό και κυκλοφόρα με τα πόδια. 

Όρεξη να έχεις, χρόνο και @@. Τι περιμένουν αφού υπάρχει έγγραφο επίσημο? Να πάει κάποιος να τους φτιάξει το σπίτι τσάμπα ή να σκοτώσουν κανέναν με κανα σοβά και μετά να πληρώνουν εκατομμύρια σε πρόστιμα ?

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, sphinxgr είπε
  1. Γενική συνέλευση. Θα καταγραφούν τα πάντα με υπογραφές και θα μπει μηνιαίο ποσό στα κοινόχρηστα (πχ 10€), από τον καθένα για να συγκεντρωθεί το ποσό.
  2. Αν δεν μαζευτούν στην πρώτη συνέλευση, πέφτει το απαιτούμενο ποσοστό σιγά σιγά.
  3. Αν δεν πληρώσουν μελλοντικά τα κοινόχρηστα γιατί δεν έχουν, τους στέλνει εξώδικο με χρέωση στην πολυκατοικία.
  4. Αν πάλι δεν πληρώσουν πάει σε πλειστηριασμό το σπίτι τους για χρέη προς την πολυκατοικία και πληρώνουν και τα έξοδα της δίκης. 

Το να έχεις αμάξι, σπίτι κλπ ενέχει και υποχρεώσεις προς τους γύρω σου. Αν δεν μπορείς να τις καλύψεις, μείνε σε βουνό και κυκλοφόρα με τα πόδια. 

Όρεξη να έχεις, χρόνο και @@. Τι περιμένουν αφού υπάρχει έγγραφο επίσημο? Να πάει κάποιος να τους φτιάξει το σπίτι τσάμπα ή να σκοτώσουν κανέναν με κανα σοβά και μετά να πληρώνουν εκατομμύρια σε πρόστιμα ?

Λοιπόν από τις πληροφορίες που έχω:

1. Δεν μαζέυονται πάνω απο 3-4 άτομα στις συνελευσεις. 

2. Έλάχιστοι διαβάζουν τα μειλ που στέλνει ο διαχειριστής και γενικά αδιαφορουν για τις ανακοινώσεις.Πληρωνουν βέβαια τα πάντα για να έχουν την ηρεμια τους.

Πως θα κάνει ο διαχειριστής αγωγή; Εναντίων όλων επειδη αδιαφορουν; (ρωτάω έτσι, δεν ξέρω)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Λοιπόν από τις πληροφορίες που έχω:

1. Δεν μαζέυονται πάνω απο 3-4 άτομα στις συνελευσεις. 

2. Έλάχιστοι διαβάζουν τα μειλ που στέλνει ο διαχειριστής και γενικά αδιαφορουν για τις ανακοινώσεις. Πληρωνουν βέβαια τα πάντα για να έχουν την ηρεμια τους.

Πως θα κάνει ο διαχειριστής αγωγή; Εναντίων όλων επειδη αδιαφορουν; (ρωτάω έτσι, δεν ξέρω)

Η γενική συνέυλεση αποφασιζει τις εργασίες. Είπαμε πως δεν χρειάζεται να παραβρεθούν. Το ποσοστό πεφτει συνέχεια αν δεν ερχεται κανεις.

Μπαίνει προσαύξηση στα κοινόχρηστα, ώστε να μαζευτει το ποσό σε 1 χρόνο. Αν στραβώσουν λόγω της προσαύξηση και δεν πληρώνουν - οπότε χρωστάνε, προχωράει σε αγωγή.  

Αφου λες όμως οτι πλήρωνουν, τα πάντα είναι απλούστατα. 

• "Η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει μόνο για θέματα της ημερήσιας διάταξης, όταν παρίστανται ή αντιπροσωπεύονται σ' αυτή ιδιοκτήτες εκπροσωπούντες επτακόσιες πενήντα τουλάχιστον ψήφους.
  • Αν δεν επιτευχθεί απαρτία κατά την πρώτη συνεδρίαση, η Γενική Συνέλευση συνέρχεται εκ νέου μέσα σε οχτώ μέρες από την ημέρα της προηγούμενης και συνεδριάζει έγκυρα σε θέματα της αρχικής ημερήσιας διάταξης, εφ' όσον παρίστανται ή αντιπροσωπεύονται σ' αυτήν ιδιοκτήτες εκπροσωπούντες τουλάχιστον το ¼ του συνόλου των ψήφων.
  • Εάν δεν επιτευχθεί και κατά δεύτερη συνέλευση απαρτία αυτή, τότε συγκαλείται για τρίτη φορά μέσα σε άλλες οκτώ ημέρες και βρίσκεται σε απαρτία, όσοι και αν παρίστανται ή αντιπροσωπεύονται σ' αυτήν οροφοκτήτες, που αποφασίζουν όμως για τα θέματα της αρχικής ημερήσιας διάταξης."
Επεξ/σία από sphinxgr
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pontez2 είπε

Το ερώτημα είναι, τι θα προτείνατε να κάνει ο εκάστοτε διαχειριστής ή ιδιοκτήτης σε τέτοια κατάσταση. Πως θα μπορούσε να καλυφθεί, αφού ο ίδιος θέλει αλλά οι άλλοι δε θέλουν ή πως θα μπορουσε να θέσει το θέμα ωστε να αντιληφθουν τη σοβαρότητα της κατάστασης;

Ως προς το πρώτο σκέλος (πώς θα μπορούσε δηλ. να καλυφθεί), θα έλεγα στην επόμενη συνέλευση, να αναρτήσει σε κοινή θέα (πίνακα ανακοινώσεων, καθρέπτη ασανσέρ) τα προς συζήτηση θέματα (ημερήσια διάταξη). Κατά την πρώτη απόπειρα και εφόσον εμφανιστούν 3-4 πάλι, θα γράψει στο βιβλίο των πρακτικών (που οφείλει να τηρεί) ότι δεν υπήρξε απαρτία και θα ζητήσει να υπογράψουν παρουσία σε αυτό, όσοι παρέστησαν. Στη δεύτερη απόπειρα, θα γράψει ότι παρ'όλη την πρότερη ενημέρωση που υπήρξε σε εμφανές σημείο σχετικά με την αναγκαιότητα του τάδε ζητήματος (σχετικ. έγγραφη ενημέρωση της αρμόδιας ΥΔΟΜ αναφορικά με την πτώση εξωτερικών επιχρισμάτων από τις όψεις της κατασκευής), δεν υπήρξε απαρτία και ως εκ τούτου δεν εξασφαλίζεται το απαιτούμενο ποσοστό (>= 501). Τουλάχιστον έτσι, είναι κατοχυρωμένος ως προς την αδυναμία περαιτέρω ενεργειών (που προφανώς απαιτούν χρήμα).

Ως προς το δεύτερο, (επανα)θυροκόλληση του εγγράφου της ΥΔΟΜ. Αγωγή όπως εύκολα καταλαβαίνεις και εσύ, θα κοστίσει χρήματα και θα χαλάσει σχέσεις (το ότι ενδέχεται να χαλάσει και κανά κεφάλι περαστικού βέβαια, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα σε κάθε περίπτωση). Θεωρώ ότι μόνο με συνεχή επαναφορά του ζητήματος, θα υπάρξει λύση. Ίδια περίπτωση είχαμε και εμείς, με τη μόνωση της ταράτσας. Ο ένας έλεγε δεν έχω, ο άλλος ότι μένει στον πρώτο όροφο και ούτω καθεξής. Στο τέλος όμως, πείστηκαν και κατέβαλαν το απαιτούμενο ποσό που τους αναλογούσε.

Όλα τα παραπάνω στα γράφω ως ένοικος, όχι ως μηχανικός (είμαι και τα δύο).

ΥΓ Α πολύ ωραία, βλέπω ότι όλα όσα σου έγραψα, έρχονται σε άμεση συμφωνία με την παραπομπή που έκανε ο χρήστης παραπάνω, αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθείται. Ευτυχώς, η μνήμη μου καλά κρατεί ακόμα.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και ενα ερώτημα συνελευσεων περισσότερο μια που δειχνετε οτι ξέρετε :P 

Ο συγγενής, μου έλεγε πως καποιος ιδιοκτητης της πολυκατοικίας, ο οποίος έχει άπλετο χρονο, φερνει σε συνελευσεις υπογραφές απο άλλους ιδιοκτήτες (κάποιες φορές χωρίς καν υπευθυνη δηλωση) που δηλωνουν πως θέλουν να γινει η τάδε εργασία.

Ο συγκεκριμένος ιδιοκτητης φυσικά δεν θέλει να αναλάβει διαχείριση αλλά μονο να γινονται αυτά που θέλει και βέβαια συνηθως παραπληροφορεί τους γενικά αδιάφορους ιδιοκτήτες.

Αναρωτιέμαι αν ειναι νομιμο να φέρνεις υπογραφές και χαρτιά σε κάθε συνέλευση και όχι αυτά να υπογράφονται στη συνελευση παρουσία του διαχειριστή.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Και ενα ερώτημα συνελευσεων περισσότερο μια που δειχνετε οτι ξέρετε :P 

Ο συγγενής, μου έλεγε πως καποιος ιδιοκτητης της πολυκατοικίας, ο οποίος έχει άπλετο χρονο, φερνει σε συνελευσεις υπογραφές απο άλλους ιδιοκτήτες (κάποιες φορές χωρίς καν υπευθυνη δηλωση) που δηλωνουν πως θέλουν να γινει η τάδε εργασία.

Ο συγκεκριμένος ιδιοκτητης φυσικά δεν θέλει να αναλάβει διαχείριση αλλά μονο να γινονται αυτά που θέλει και βέβαια συνηθως παραπληροφορεί τους γενικά αδιάφορους ιδιοκτήτες.

Αναρωτιέμαι αν ειναι νομιμο να φέρνεις υπογραφές και χαρτιά σε κάθε συνέλευση και όχι αυτά να υπογράφονται στη συνελευση παρουσία του διαχειριστή.

Αν έχει εξουσιοδότηση, μπορεί να υπογράψει εκ μέρους τους.

Αλλιώς παρότι οι ιδιοκτήτες θα παραδεχθούν ότι έχουν υπογράψει, δεν μπορεί να αποδειχθεί τι λέχθηκε και πάνω σε τι συμφώνησαν και υπέγραψαν. Αυτό είναι δουλειά του διαχειριστή να τους ενημερώσει και όχι κάποιου 3ου. 

Απο κει και πέρα, ο διαχειριστής μπορεί να μιλήσει με τους ιδιοκτήτες και να τους ενημερώσει ο ίδιος αν θέλει.

Γενικά στις πολυκατοικίες οι περισσότεροι δεν θέλουν να μπλέξουν και προτιμούν να πληρώσουν εργασίες παρά να κάτσουν συζητήσουν για αυτές. Απο μια άποψη σωστό είναι γιατι βελτιώνεται η πολυκατοικία και οπότε η περιουσία τους.

πχ τι με νοιάζει εμένα αν γίνονται συνέχεια εργασίες βελτίωσης, με την προϋπόθεση ότι κανείς δεν βάζει χρήματα στην τσέπη? Μια χαρά σύμφωνος είμαι. Είπαμε βέβαια, μην πληρώνουμε και βάψιμο κάθε 3 χρόνια πχ.

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν θα καταφέρετε τίποτα εκτός αν ο διαχειριστής της πολυκατοικίας είναι διατεθειμένος να ξοδέψει κόπο χρόνο χρήμα και ψυχολογία/νεύρα για να τους βάλει στην θέση τους όλους κι αυτό με δυσκολία. 

Απλα θα πέσει σοβάς σε κανένα κεφάλι η αμάξι και θα τα πληρώνουν μετά σε δικαστήρια και δικηγόρους. 

Δεν θέλει να πληρώνει κανένας για έξοδα συντήρησης κτιρίων ακόμα και να έχει λεφτά, αντιμετωπιζονται τα πάντα με έναν ωχαδερφισμο και σου λένε έχουμε άλλα προβλήματα και ανάγκες από το να κάνουμε επισκευές. 

Σε τρεις πολυκατοικιες των ΒΠ που γνωρίζω του 70 και του 90, στην μια μένει η μάνα μου και στις άλλες μένουν συγγενείς εκεί, έχουν τέτοια θέματα αλλά δεν βγάζουν άκρη για χρόνια, διαμερίσματα κλειστά με ιδιοκτήτες που μενουν αλλού, διαμερίσματα πεθαμενων που τα έχουν κάνει αποποίηση η οι κληρονόμοι είναι στα δικαστήρια και τα έχουν αφήσει όλα απλήρωτα ώστε να τα επιβαρυνθεί οποιος κερδίσει στο δικαστήριο, διαμερίσματα που νοικιαζονται και καποιοι νοικαρηδες τσινανε και δεν πληρώνουν με αποτέλεσμα να παίρνει ο διαχειριστής τηλ. τον ιδιοκτήτη και να γίνονται κουλουβαχατο όλοι μέχρι να βρεθεί μια άκρη, ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες που δεν έχουν όρεξη και καλά να ασχοληθούν και νέοι που βρήκαν διαμερίσματα από κληρονομιά και δεν ενδιαφέρονται για τα έξοδα πάρα μόνο για τα έσοδα. Διαχειριστές με ένα τηλέφωνο στο χέρι και σε νευρικό κλονισμό εδώ και χρόνια. 

• Like 2
Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση πάντως αυτη η κατάσταση.

Επειδη έχω κάνει και εγω διαχειριστής στη πολυκατοικία που βρισκομαι, αισθάνθηκα οτι δεν υπάρχει καμία προστασία από τον νομο.

Ο διαχειριστης ειναι ένας άνθρωπος μονο με υποχρεώσεις, πρέπει να πειθει τον κάθε τρελό, ο οποίος απειλεί για οποιοδήποτε θέμα με αγωγές (ακομα και αν δεν υπάρχει κάτι παράνομο...απλά για να τρέξει τον άλλο στα δικαστήρια και ας χάσει)

Ισως θα έπρεπε οι νομοθέτες να σκεφτουν το θέμα αυτό και να αρχισουν να προστατευουν τους εκλεγμένους διαχειριστές.

Επίσης η υποχρεωση ανάληψης διαχειρισης θα έπρεπε να ηταν υποχρεωτικη και όχι απλά στα λόγια....Πχ τι θα γινει αν καλέσεις αστυνομια και πεις οτι δεν αναλαμβάνει κανεις...δωσε την σε γραφειο θα πουν και άσε μας :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pontez2 είπε

Μου κάνει εντύπωση πάντως αυτη η κατάσταση.

Επειδη έχω κάνει και εγω διαχειριστής στη πολυκατοικία που βρισκομαι, αισθάνθηκα οτι δεν υπάρχει καμία προστασία από τον νομο.

Ο διαχειριστης ειναι ένας άνθρωπος μονο με υποχρεώσεις, πρέπει να πειθει τον κάθε τρελό, ο οποίος απειλεί για οποιοδήποτε θέμα με αγωγές (ακομα και αν δεν υπάρχει κάτι παράνομο...απλά για να τρέξει τον άλλο στα δικαστήρια και ας χάσει)

Ισως θα έπρεπε οι νομοθέτες να σκεφτουν το θέμα αυτό και να αρχισουν να προστατευουν τους εκλεγμένους διαχειριστές.

Επίσης η υποχρεωση ανάληψης διαχειρισης θα έπρεπε να ηταν υποχρεωτικη και όχι απλά στα λόγια....Πχ τι θα γινει αν καλέσεις αστυνομια και πεις οτι δεν αναλαμβάνει κανεις...δωσε την σε γραφειο θα πουν και άσε μας :P 

Να μην σου κάνει καθόλου εντύπωση. Σε ότι προβλήματα αντιμετωπίζει σήμερα το ακίνητο εντός Ελλάδας, κατά 80% οφείλονται στο έγκλημα της ανοικοδόμησης, χτίστε ότι μπορείτε να βρείτε στέγη να κονομήσετε, στο τι θα κάνουν τα παιδιά σας βλέπουμε.... τα εγγόνια σας, έχει ο θεός.... Το ΑΕΠ της Ελλάδας δεν επαρκεί για να μπορέσει να συντηρηθεί αλλά και να ανακαινιστεί όλη αυτή η ακίνητη περιουσία που δημιουργήθηκε και αποκτήθηκε, πράγμα που σημαίνει πως είτε πρέπει να πεινάσουμε κάποιοι, άλλοι να πιεστούν σε τρομερό βαθμό και άλλοι απλά δεν θα καταφέρουν κάτι. Όσοι έχουν χρήματα βάζουν άλλες ανάγκες και προτεραιότητες, τα κρατάνε για ώρα ανάγκης ή για κάτι άλλο που θέλουν να κάνουν μελλοντικά. Αλλά και ο σοβάς που κρέμεται και κινδυνεύει να πέσει σε κεφάλι, ώρα ανάγκης θεωρείται.....

Ότι βλέπεις και φτιάχνεται τώρα είναι μέσω του προγράμματος εξοικονομώ που πέφτει κρατική επιδότηση, βάζουν μόνωση επισκευάζουν επί τι ευκαιρία και τις φθορές.

Στα υπόλοιπα με τους διαχειριστές. Τρία πράγματα πρέπει να γίνουν κατά την γνώμη μου για να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση, αν δεν γίνουν δεν θα αλλάξει κάτι.

1. Θέσπιση υποχρεωτικής αμοιβής του διαχειριστή ανά ιδιοκτησία σε κάθε λογαριασμό κοινοχρήστων, είτε ένα αυτοτελές ποσό για όλους είτε μέσω ποσοστού επί των κοινοχρήστων, υποχρεωτικό, δεν έχει μα μου, έτσι θα αποζημιωθεί κάπως ο διαχειριστής για το λούκι που τραβάει σε κάθε πολυκατοικία λες και είναι υποχρεωμένος.

2. Υποχρεωτική αλλαγή διαχειριστή ανά έτος, τα τρία χρόνια είναι πάρα πολλά για την υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί.

3. Σύσταση μιας κρατικής ή ημικρατικής αρχής στην οποία θα μπορεί ένας δικηγόρος μετά από εξουσιοδότηση του διαχειριστή να καταλογίζει οφειλές κατά όσων χρωστάνε και αυτές να κατάσχονται με κάποιον πολύ ευκολότερο τρόπο σε σχέση με την προσφυγή σε δικαστήριο, το ιδανικό θα ήταν να τα τραβάνε όλα από τραπεζικούς λογαριασμούς όπως κάνουν οι εφορείες. Βέβαια ξέρω πως αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ποτέ.

Ο νόμος γενικά χρειάζεται πολλές βελτιώσεις, αλλά γενικά ότι και να λέει μέσα, υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις που καταντάει να είναι χαρτί υγείας. Πχ υπάρχουν ιδιοκτήτες που δεν είναι σε θέση να αναλάβουν διαχειριστές, είτε λόγω μυαλού/νοοτροπίας είτε προχωρημένης ηλικίας και άλλων θεμάτων. Ξέρω βέβαια πως όταν έρχεται η ώρα που κάποιος πρέπει να αναλάβει διαχειριστής, ακούγονται ότι δικαιολογίες δεν έχουν ακουστεί ούτε σε κωμωδίες, σε μια ΓΣ μια φορά μια γριά είπε οτι δεν μπορεί να ασχολείται επειδή τις τάδε ημέρες βγαίνει για ψώνια και τα ΣΚ πάλι δεν προλαβαίνει γιατί βγαίνει έξω για να ταΐζει γάτες στον δρόμο.

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.

Με την λογικη σου για την ακίνητη περουσια διαφωνω καθετα.Απο κει και περα ξηλώνεις τούς σοβάδες που ειναι επικίνδυνοι ετσι ωστε να μην υπαρχει κίνδυνος τραυματισμού και  κερδιζεις χρονο για να κινηθείς ωστε να λυσεις το αισθητικό

Δημοσ.
1 ώρα πριν, filipprin είπε

Με την λογικη σου για την ακίνητη περουσια διαφωνω καθετα.Απο κει και περα ξηλώνεις τούς σοβάδες που ειναι επικίνδυνοι ετσι ωστε να μην υπαρχει κίνδυνος τραυματισμού και  κερδιζεις χρονο για να κινηθείς ωστε να λυσεις το αισθητικό

Το αισθητικό κομμάτι είναι το λιγότερο, ο κίνδυνος πτώσης σοβά είναι το σοβαρότερο. Ξήλωμα έτσι στο χαλαρό δεν γίνεται, στις περισσότερες περιπτώσεις θα γίνει αφού ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης και έχουν τοποθετηθεί ικριώματα με δίχτυ, αν είναι κάτι εύκολο προς το εσωτερικό του μπαλκονιού που θα πέσει μέσα ίσως μπορεί να γίνει, σε γωνίες και άλλα τέτοια εξωτερικά πρέπει να ληφθούν σοβαρά και προσεκτικά μέτρα ασφαλείας αν πας να ρίξεις κάτι σαθρό, μπορεί να αποκολληθούν και περισσότεροι σοβάδες που δεν τους βλέπεις, δεν το συζητάμε να πέσουν σε περαστικούς και αυτοκίνητα, πρέπει να έχει αποκλειστεί ο χώρος από άτομα και αμάξια με επίβλεψη κάποιων.

Δημοσ.

ΟΚ κουτελο απο μπαλκονι ειναι .Σιγουρα χρειαζονται προφυλάξεις και αποια προετοιμασία αλλα δεν αποκλείεται και να γινεται

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Να μην σου κάνει καθόλου εντύπωση. Σε ότι προβλήματα αντιμετωπίζει σήμερα το ακίνητο εντός Ελλάδας, κατά 80% οφείλονται στο έγκλημα της ανοικοδόμησης, χτίστε ότι μπορείτε να βρείτε στέγη να κονομήσετε, στο τι θα κάνουν τα παιδιά σας βλέπουμε.... τα εγγόνια σας, έχει ο θεός.... Το ΑΕΠ της Ελλάδας δεν επαρκεί για να μπορέσει να συντηρηθεί αλλά και να ανακαινιστεί όλη αυτή η ακίνητη περιουσία που δημιουργήθηκε και αποκτήθηκε, πράγμα που σημαίνει πως είτε πρέπει να πεινάσουμε κάποιοι, άλλοι να πιεστούν σε τρομερό βαθμό και άλλοι απλά δεν θα καταφέρουν κάτι. Όσοι έχουν χρήματα βάζουν άλλες ανάγκες και προτεραιότητες, τα κρατάνε για ώρα ανάγκης ή για κάτι άλλο που θέλουν να κάνουν μελλοντικά. Αλλά και ο σοβάς που κρέμεται και κινδυνεύει να πέσει σε κεφάλι, ώρα ανάγκης θεωρείται.....

Δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα η μη συντήρηση των κτιρίων!

Βλέπουμε τί γίνεται και στις άλλες χώρες! Και μάλιστα σε κτίρια που ανήκουν σε εταιρίες ακινήτων και υποτίθεται ότι έχουν κάθε συμφέρον να τα φροντίζουν!

Κτίρια που καταρρέουν ή καίγονται και χάνονται ανθρώπινες ζωές!

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα η μη συντήρηση των κτιρίων!

Βλέπουμε τί γίνεται και στις άλλες χώρες! Και μάλιστα σε κτίρια που ανήκουν σε εταιρίες ακινήτων και υποτίθεται ότι έχουν κάθε συμφέρον να τα φροντίζουν!

Κτίρια που καταρρέουν ή καίγονται και χάνονται ανθρώπινες ζωές!

Δεν έχω ιδέα τι γίνεται στο εξωτερικό. Φωτιές έχουν πιάσει διάφορες, εκεί βέβαια υπάρχουν και κτίρια πολυοροφα και τεράστια με μεγάλο αριθμό από διαμερίσματα, είναι άλλες οι συγκρίσεις και τα μεγέθη, επίσης η εγκατάλειψη σε περιοχές με φτώχεια η γκέτο, εδώ μιλάμε στα ΒΠ και σου βγαίνει η πίστη να μαζευτούν χρήματα να πληρώσουν κόστη και να γίνει η διαχείριση της πολυκατοικίας. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...