Προς το περιεχόμενο

Intel iris Xe για video editing

Markantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα λαπτοπ με i7-1165G7 

Τα Intel iris Xe graphics που έχει επάνω, είναι καλά για video editing? Περισσότερο 1080 60fps και μερικές φορές 4K 60fps θέλω να κάνω editing με το Vegas. Τραβηγμένα από iPhone.

Θα αγόραζα το MacBook Air, αλλά έχει λίγη RAM , έστω και 16. Το λαπτοπ που σκέφτομαι να πάρω έχει επάνω 32, και ένα άλλο 64.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο τα specs του Vegas δεν φαίνεται ότι θα συναντήσεις κάποιο πρόβλημα με τα Intel Iris. 

Το ερώτημα μου είναι, είσαι σίγουρος ότι ο 1165G7 είναι η καλύτερη επιλογή;

Ποια τα κριτήρια και ποιο το διαθέσιμο budget;

Στα μάτια μου φαίνεται περισσότερο προτιμητέος ένας 4600Η, σε καλύτερη τιμή με περισσότερους πυρήνες, που σίγουρα είναι χρήσιμοι σε video editing.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Απο τα specs του Vegas δεν φαίνεται ότι θα συναντήσεις κάποιο πρόβλημα με τα Intel Iris. 

Το ερώτημα μου είναι, είσαι σίγουρος ότι ο 1165G7 είναι η καλύτερη επιλογή;

Ποια τα κριτήρια και ποιο το διαθέσιμο budget;

Στα μάτια μου φαίνεται περισσότερο προτιμητέος ένας 4600Η, σε καλύτερη τιμή με περισσότερους πυρήνες, που σίγουρα είναι χρήσιμοι σε video editing.

Το βρήκα σε πολύ καλή τιμή. Με 64GB RAM και 2ΤΒ δίσκο Μ2 γύρω στα 1500 ευρώ. Κι εμένα μου φάνηκαν λίγοι οι πυρήνες. Αν έχει καθυστέρηση στο rendering δεν με πειράζει, αλλά αν γενικά δημιουργεί κάποια προβληματάκια, τότε να το ψάξω καλύτερα. Από AMD δεν έχω την παραμικρή ιδέα… 

ο 4600Η είναι κάτι σαν τον i7? Και ποιους άλλους AMD δυνατούς θα πρότεινες; Για λαπτοπ πάντα.

Επεξ/σία από Markantonis

Σιγουρα  τα 2ΤΒ και τα 64 RAM ειναι δελεαρ (αν και δεν σου χρειαζονται τοσα RAM για αυτα που κανεις) αλλα με 1500 ευρω βρισκεις καλα gaming laptops που ειναι πολυ ανωτερα απο αυτο που κοιτας. Πιο πολυ θα σε βοηθησει ενας καλυτερος επεξεργαστης με καλη καρτα γραφικων ( απο 1660ti και πανω) παρα τα RAM

• Thanks 1

1 ώρα πριν, sakis han είπε

Σιγουρα  τα 2ΤΒ και τα 64 RAM ειναι δελεαρ (αν και δεν σου χρειαζονται τοσα RAM για αυτα που κανεις) αλλα με 1500 ευρω βρισκεις καλα gaming laptops που ειναι πολυ ανωτερα απο αυτο που κοιτας. Πιο πολυ θα σε βοηθησει ενας καλυτερος επεξεργαστης με καλη καρτα γραφικων ( απο 1660ti και πανω) παρα τα RAM

Αν εχεις κάποια συγκεκριμένα να προτείνεις σε 11th gen ή κάποια ανάλογα AMD, στείλε κανένα link αν σου είναι εύκολο 

• Like 1

Κοιτα, δεν μπορω να σου πω ποιο θα παρεις γιατι παιζουν πολυ παραγοντες ρολο και ειναι καθαρα θεμα γουστου. Θα σου παραθεσω ομως μερικα σκορ απο premiere pro (δυστυχως δεν υπαρχουν απο sony vegas αν και πολυ ελαφρυτερο) για να καταλαβεις τι παιζει και να αποφασισεις. Αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι να αναβαθμιζεται τουλαχιστων στα 32gb RAM και να εχει χωρο για δυο hard drives (μερικα παιρνουν και τρεις), επισης να μπορει να τρεχει οσο πιο ψηλα γινεται χωρις να κανει thermal throttling

Screenshot (15)_LI.jpg

Ενα καλο καναλι στο youtube (απ΄ οπου πηρα το screenshot) ειναι αυτο https://www.youtube.com/channel/UC2Rzju32yQPkQ7oIhmeuLwg 

Εκει μπορεις να τα δεις ολα και να αποφασισεις

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και είμαι ο πρώτος που σου είπε "όχι" στον 1165g7 το από πάνω γράφημα δεν νομίζω οτι είναι αντιπροσωπευτικό. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής ίσως πνίγεται μέσα σε ένα micro pc όπως είναι το Nuc. Για να καταλάβεις αυτό που λέω, θα δεις οτι ο 4600H βρίσκεται 3 φορές στο γράφημα, η μία μάλιστα κάτω από τον i7 ενώ συνολικά είναι καλύτερος επεξεργαστής(στο rendering).

Πέρασε από το νήμα με τα λάπτοπ, είμαι σίγουρος οτι τα παιδιά θα σου δώσουν καλές εναλλακτικές. Ασχολούνται διαρκώς με την αγορά λάπτοπ και "ξετρυπώνουν" καλές προσφορές.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Thanks 1

56 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αν και είμαι ο πρώτος που σου είπε "όχι" στον 1165g7 το από πάνω γράφημα δεν νομίζω οτι είναι αντιπροσωπευτικό. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής ίσως πνίγεται μέσα σε ένα micro pc όπως είναι το Nuc. Για να καταλάβεις αυτό που λέω, θα δεις οτι ο 4600H βρίσκεται 3 φορές στο γράφημα, η μία μάλιστα κάτω από τον i7 ενώ συνολικά είναι καλύτερος επεξεργαστής(στο rendering).

Πέρασε από το νήμα με τα λάπτοπ, είμαι σίγουρος οτι τα παιδιά θα σου δώσουν καλές εναλλακτικές. Ασχολούνται διαρκώς με την αγορά λάπτοπ και "ξετρυπώνουν" καλές προσφορές.

......και ποιος ειπε οτι οι επεξεργαστες αποδιδουν το ιδιο σε ολα τα λαπτοπ?.....τις διαφορετικες καρτες γραφικων τις προσεξες? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...