Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Alchemist` είπε

Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα ενδικοφανούς προσφυγής, φαντάζομαι κάτι μπορεί να γίνει... Λογικά η προθεσμία της προσφυγής θα αρχίζει από την έκδοση του προστίμου για την εκπρόθεσμη υποβολή τροποποιητικής δήλωσης.

Που θα μπορούσα να ψάξω αντίστοιχες αποφάσεις? Υπάρχει κάποια σελίδα του δημοσίου όπου δημοσιεύονται?

Προσφυγή μπορείς να κάνεις θεωρητικά για οποιοδήποτε πρόστιμο. Αν διαβάσεις υποθέσεις της ΔΕΔ θα διαπιστώσεις πως υπάρχουν άνθρωποι που στην ουσία πιάστηκαν στα πράσα να φοροδιαφεύγουν και πάλι προσπαθούν να τη γλιτώσουν πατώντας σε κάποιες ίσως γκρίζες διατάξεις για να δικαιωθούν. Το 99% αυτών δεν δικαιώνεται αλλά το κάνουν. Ως λογιστής, αν ερχόσουν στο γραφείο μου και μου έλεγες το πρόβλημα σου, θα σου έλεγα να κάνεις τα βήματα που σου έγραψα παραπάνω, για να πας by the book και για να μην έχεις άλλα τρεξίματα στο μέλλον.

Εδώ και εδώ μπορείς να βρεις αποφάσεις ακύρωσης του προστίμου αλλά είναι υποθέσεις που έκανε λάθος κάποιος φορέας και όχι κάποια επιχείρηση. Εδώ μπορείς να ψάξεις για αποφάσεις. Ψάχνοντας, βρήκα αυτή που είναι για λάθος βεβαίωση αποδοχών και μάλιστα από τον ίδιο του τον εργοδότη. Διάβασε λίγο γενικά τις αποφάσεις για να πάρεις μια εικόνα του τι παίζει. Προσωπικά, θεωρώ πως θα δικαιωθείς και μάλιστα εύκολα. Αν βρω χρόνο θα ψάξω να βρω και κάποια που να προσομοιάζει στην περίπτωση σου. 

Έχε στο νου πως το 100ρι λογικά είναι πρόστιμο για υποβολή ανακριβούς αρχικής δήλωσης. Αν η άλλη εταιρία έχει εμφανίσει στο όνομα σου κανα 15.000,00 από μισθούς, θα πηδήξεις στο ταβάνι με τον φόρο και τις προσαυξήσεις μόλις εκκαθαριστεί, κάτι που μπορεί να γίνει σε 4-5 χρόνια πριν παραγραφεί η χρήση. Κυνήγα το για να μην βρεθείς προ μεγάλων εκπλήξεων. Αν το 100ρι είναι φόρος, που δεν νομίζω, τότε θα πρέπει να σου έρθει άλλο ένα ως πρόστιμο. Δες λίγο τι έξτρα ποσό δηλώθηκε και αν θες γράψε το εδώ. 

Τέλος, ας σου γίνει μάθημα, πως ποτέ δεν πληρώνουμε πρόστιμο αν δεν ξέρουμε από που πηγάζει. Αν έκανες ο ίδιος μερικά τηλέφωνα στην εφορία, πιστεύω θα σου έλεγαν τι παίζει. Να καίγεσαι να βγάλεις φορολογική ενημερότητα για να πουλήσεις κανα ακίνητο, άντε, να το δεχθώ. Αλλά, έτσι, χωρίς λόγο, όχι. Λάθος και του συναδέλφου που σου είπε να το κάνεις. Μάλλον καιγόταν τότε με τα του covid και το θεώρησε ως καλή λύση. 

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, DrLo είπε

Αλλο τέτοιο, ακόμα χειρότερο παράδειγμα ... η κλήση στο τζάμι του αμαξιού. Δεν έχει καμία σημασία αν την πήρε κάποιος, την πήρε ο αέρας, δε τη πρόσεξε. Από τη στιγμή που στη βάζει στο τζάμι θεωρείται ότι την έχεις πάρει. είναι γραπρό και δε χωρά "μα δε μου είπατε ότι μου την παραδώατε με δικαστικό επιμελητή". Απλά έτσι είναι, αρέσει δεν αρέσει. 

Επειδή ακριβως μπορεί να χαθεί αυτή η κλήση που δεν παρέλαβες στο χέρι δεν έχει επιβαρύνσεις μέχρι να σου έρθει το μπιλιετάκι απο την εφορία.Τότε αρχίζουν οι τόκοι κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Επειδή ακριβως μπορεί να χαθεί αυτή η κλήση που δεν παρέλαβες στο χέρι δεν έχει επιβαρύνσεις μέχρι να σου έρθει το μπιλιετάκι απο την εφορία.Τότε αρχίζουν οι τόκοι κλπ.

Δε ξέρω τι ισχύει σε αυτή τη περίπτωση αλλά σε κάθε περίπτωση δε μπορείς να πεις "δε μου δώσανε ποτέ εγγραφή τη κλίση" τύπου στα δε μετράει. Εδώ αυτό ουσιαστικά λέει ο τύπος. Άσε που και το μοιγιετακι από την εφορία δε στο φέρνει δικαστικός επιμελητής. Μπορεί να το δεις μπορεί όχι. Τα πρόστιμα στην εφορία φαίνονται πρώτα από όλα στη καρτέλα σου στο taxisnet. Σου στέλνουν νομίζω και χαρτί αλλά από τη στιγμή που το έχεις στη καρτέλα σου στο taxisnet θεωρείται ότι το έχεις δει. Έχω πάρει πρόστιμο μέσω της διαδικασίας αυτής και φυσικά ποτέ δε μου ήρθε χαρτί. Αν δε το πλήρωμα φυσικά και θα είχα τόκους. Αυτή ακριβώς η καρτέλα είναι η "γραπτή" διαδικασία.

Λογικά και οι κλίσεις (δεν έχω πάρει) φαίνονται στην ίδια καρτέλα αν πάνε εφορία.

Ποιο επίσημος τρόπος ενημέρωσης σου από την εφορία από τη καρτέλα σου στο taxisnet ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Όλα τα άλλα ειναι κλαψουρισματα. 

Επεξ/σία από DrLo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...