panther_512 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Έχει κάποιος στην κοινότητα του insomnia εμπειρία επάνω σε τεχνητό αερισμό οικίας με ανάκτηση θερμότητας? Βασικά ο αερισμός αυτός επιτρέπει στο σπίτι να αερίζεται με φρέσκο αέρα, χωρίς όμως να χάνεις τη θέρμανση ή ψύξη του σπιτιού. Καθότι έχει και 2 πλενόμενα φίλτρα, κατακρατάει και τη σκόνη της ατμόσφαιρας ώς ένα βαθμό. Αυτά τα συστήματα συνήθως τα έχεις να δουλεύουν κάποια λεπτά εισαγωγή και κάποια εξαγωγή, ώστε με ένα τέτοιο να κάνεις τον αερσιμό του χώρου, ή με 2, το ένα να τραβάει μέσα φρέσκο αέρα και το άλλο να διώχνει αέρα έξω.
SB_1957 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Τέτοιες συσκευές είναι χρήσιμες για περιοχές με πολύ επιβαρυμένο ατμοσφαιρικό αέρα, όπως π.χ. Καλοχώρι, Σίνδο, όπου το να ανοίξεις παράθυρο ειδικά βραδινές ώρες είναι "θάνατος". Οπουδήποτε αλλού το να ανοίξεις 2-3 φορές την ημέρα για 5-10 λεπτά τα παράθυρα να ανανεωθεί ο αέρας, ούτε τη ζέστη ούτε την ψύξη θα χάσεις. Αντίθετα, με το φυσικό αερισμό φεύγουν όλα τα μικροσωματίδια και η υγρασία από το εσωτερικό του σπιτιού και ο χώρος ζεσταίνεται ή ψύχεται αμέσως μόλις κλείσεις τα παράθυρα! Δοκιμασμένο 50+ χρόνια! Μη φοβάστε να ανοίξετε τα παράθυρα! 1
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Ο αερισμός του χώρου, δηλαδή η είσοδος εξωτερικού αέρα με η χωρίς την έξοδο εσωτερικού, σημαίνει αυτόματα και απαρεγκλητα την απώλεια θερμότητας. Σε ποιες περιπτώσεις δεν συμβαίνει απώλεια θερμότητας; Όταν η μέση θερμοκρασία του αέρα που εισέλθει στον χώρο είναι ίση με την μέση θερμοκρασία του αέρα του χώρου. Επίσης, αν τον χειμώνα η θερμοκρασια του αέρα που εισέρχεται είναι υψηλότερη από την εσωτερική και το καλοκαίρι χαμηλότερη από την εσωτερική κατά την ψύξη αντιστοίχως, τότε έχεις και θερμικό κερδος. Η μόνη λύση για να μην υπάρχει απώλεια θερμότητας με τον αερισμό είναι η προθέρμανση του αέρα η αντίστοιχα η προψυξη από ένα σύστημα εισαγωγής και αναμιξης νωπου εξωτερικού αέρα με τον εσωτερικό. Μόνο σε μεγάλα συστήματα κλιματισμού με αεραγωγούς σε ειδικούς χώρους. Και προφανώς οι οποίες απώλειες που αποφεύγεις εκεί, τις πληρώνεις σε ενέργεια από το σύστημα προθέρμανσης/ψύξης στην ανάμιξη του αέρα. Πρακτικά τωρα, με κάποιον ανεμιστήρα τοίχου, μπορείς να διαχειριστεις καλύτερα την απώλεια θερμότητας σε έναν χώρο με τέτοιον τρόπο που να μην νιώσεις έντονη θερμοκρασισκη αλλαγή και αλλαγή της θερμικής άνεσης, πάντως απώλεια θερμότητας υπάρχει σε κάθε περίπτωση.
nvel Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 33 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ο αερισμός του χώρου, δηλαδή η είσοδος εξωτερικού αέρα με η χωρίς την έξοδο εσωτερικού, σημαίνει αυτόματα και απαρεγκλητα την απώλεια θερμότητας. Σε ποιες περιπτώσεις δεν συμβαίνει απώλεια θερμότητας; Όταν η μέση θερμοκρασία του αέρα που εισέλθει στον χώρο είναι ίση με την μέση θερμοκρασία του αέρα του χώρου. Επίσης, αν τον χειμώνα η θερμοκρασια του αέρα που εισέρχεται είναι υψηλότερη από την εσωτερική και το καλοκαίρι χαμηλότερη από την εσωτερική κατά την ψύξη αντιστοίχως, τότε έχεις και θερμικό κερδος. Η μόνη λύση για να μην υπάρχει απώλεια θερμότητας με τον αερισμό είναι η προθέρμανση του αέρα η αντίστοιχα η προψυξη από ένα σύστημα εισαγωγής και αναμιξης νωπου εξωτερικού αέρα με τον εσωτερικό. Μόνο σε μεγάλα συστήματα κλιματισμού με αεραγωγούς σε ειδικούς χώρους. τις τελευταίες (πολλές) δεκαετίες υπάρχουν και τα συστήματα ανάκτησης χωρίς ανάμιξη επιστροφής-νωπού...
panther_512 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 7 ώρες πριν, SB_1957 είπε Μη φοβάστε να ανοίξετε τα παράθυρα! Διαμενω Κύπρο. Τις μισές μέρες του χρόνου τα επίπεδα σκόνης PM2.5 και PM10 είναι πάνω από τα επιτρεπτά επίπεδα. Το συγκεκριμένο σύστημα που έδειξα δουλεύει, έχεις ανάκτηση θερμότητας άνω του 90%. Μας το παρουσίασαν ακαδημαϊκοί σε σεμινάριο διαχείρισης ενέργειας. Απλά με ενδιέφερε να δω αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα