Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχίζω λύκειο από Σεπτέμβριο και είμαι αρκετά σκεπτικός με το τι θέλω να ακολουθήσω. Έχω αρχίσει να ψάχνω λίγο το θέμα της εγκληματολογίας και της ψυχολογίας απλά πολύ φοβάμαι μήπως αλλάξω γνωμη σε μερικά χρόνια. Ήδη πριν κάτι μήνες σκεφτόμουν να ακολουθήσω μαθήματα για να περάσω ως μεταφραστης μιας και ξέρω άπιαστα αγγλικά (C2). Αλλά απλά δε ξέρω τι να κάνω και είναι και λίγο αγχωτικό με τους νέους ρυθμούς από Σεπτέμβριο και απλά πρέπει να συγκεντρωθώ σε κάτι.

Δημοσ.

σιγουρα εχεις καποιο παθος με κατι, κατι που να γουσταρεις.

Πρεπει να βρεις κατι που να σε ευχαριστει ακομα και στον ελευθερο σου χρονο και να μη το βλεπεις σαν αγγαρια.

Αν κανεις κατι που σου λενε οι αλλοι ή το βλεπεις απο τα μεσα (τηλεοραση/σοσιαλ) ή εχεις ακουσει για λεφτα, οι πιθανοτητες να πετυχεις θα ειναι λιγες οπως δειχνει η πραγματικοτητα.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

σιγουρα εχεις καποιο παθος με κατι, κατι που να γουσταρεις.

Πρεπει να βρεις κατι που να σε ευχαριστει ακομα και στον ελευθερο σου χρονο και να μη το βλεπεις σαν αγγαρια.

Αν κανεις κατι που σου λενε οι αλλοι ή το βλεπεις απο τα μεσα (τηλεοραση/σοσιαλ) ή εχεις ακουσει για λεφτα, οι πιθανοτητες να πετυχεις θα ειναι λιγες οπως δειχνει η πραγματικοτητα.

Ναι η αλήθεια είναι ότι γουσταρω στον ελεύθερο μου χρόνο να παίζω κιθάρα, και παιζβ 6 χρόνια και νμζω θα είχε φαση να γινόταν η δουλειά μου αλλά δε ξερω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Spyridonas K. είπε

Αρχίζω λύκειο από Σεπτέμβριο και είμαι αρκετά σκεπτικός με το τι θέλω να ακολουθήσω. Έχω αρχίσει να ψάχνω λίγο το θέμα της εγκληματολογίας και της ψυχολογίας απλά πολύ φοβάμαι μήπως αλλάξω γνωμη σε μερικά χρόνια. Ήδη πριν κάτι μήνες σκεφτόμουν να ακολουθήσω μαθήματα για να περάσω ως μεταφραστης μιας και ξέρω άπιαστα αγγλικά (C2). Αλλά απλά δε ξέρω τι να κάνω και είναι και λίγο αγχωτικό με τους νέους ρυθμούς από Σεπτέμβριο και απλά πρέπει να συγκεντρωθώ σε κάτι.

σχολή εγκληματολογίας δεν υπάρχει, μπορεις να κανεις μεταπτυχιακό στην εγκληματολογία απο σχολές όπως νομική, ψυχολογία, κοινωνιολογία κλπ που ειναι στη θεωρητική κατευθυνση. επίσης στη θεωρητική πρέπει να πας αν θες να γινεις μεταφραστης/διερμηνέας. καλύτερα να απευθυνθεις σε εναν επαγγελματία που ασχολείται με επαγγελματικό προσανατολισμό, να δεις τις κλίσεις και τα ταλέντα σου. τα 40-50 ευρω που θα δωσουν οι δικοί σου ειναι μια μικρή επενδυση στο μέλλον σου και δεν ειναι τιποτα μπροστα στα εξοδα για μια σχολή που δε σου ταιριάζει.  πρεπει να δεις το μέλλον σου κανοντας κάτι που και σου αρέσει και μπορεις να βιοποριζεσαι από αυτό. επίσης να σκεφτεις αν θα μπορουσες να φυγεις εξωτερικό για να ακολουθήσεις τα ονειρα σου ή αν αυτό δεν είναι στα σχέδια σου.  γράφεις οτι παίζεις κιθάρα και ξέρεις (?) "απιαστα" (πιθανόν εννοείς απταιστα) αγγλικά. θα μπορουσες να επιλέξεις πχ μουσικές σπουδές. αν ομως εδω δεν εβρισκες δουλεια με ικανοποιητικές απολαβές θα εφευγες Αγγλία ή ΗΠΑ?

Επεξ/σία από velociraptoras
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, velociraptoras είπε

σχολή εγκληματολογίας δεν υπάρχει, μπορεις να κανεις μεταπτυχιακό στην εγκληματολογία απο σχολές όπως νομική, ψυχολογία, κοινωνιολογία κλπ που ειναι στη θεωρητική κατευθυνση. επίσης στη θεωρητική πρέπει να πας αν θες να γινεις μεταφραστης/διερμηνέας. καλύτερα να απευθυνθεις σε εναν επαγγελματία που ασχολείται με επαγγελματικό προσανατολισμό, να δεις τις κλίσεις και τα ταλέντα σου. τα 40-50 ευρω που θα δωσουν οι δικοί σου ειναι μια μικρή επενδυση στο μέλλον σου και δεν ειναι τιποτα μπροστα στα εξοδα για μια σχολή που δε σου ταιριάζει.  πρεπει να δεις το μέλλον σου κανοντας κάτι που και σου αρέσει και μπορεις να βιοποριζεσαι από αυτό. επίσης να σκεφτεις αν θα μπορουσες να φυγεις εξωτερικό για να ακολουθήσεις τα ονειρα σου ή αν αυτό δεν είναι στα σχέδια σου.  γράφεις οτι παίζεις κιθάρα και ξέρεις (?) "απιαστα" (πιθανόν εννοείς απταιστα) αγγλικά. θα μπορουσες να επιλέξεις πχ μουσικές σπουδές. αν ομως εδω δεν εβρισκες δουλεια με ικανοποιητικές απολαβές θα εφευγες Αγγλία ή ΗΠΑ?

Ναιι φίλε άπταιστα γράφω άπιαστα γράφει το κινητο😂. Λοιπόν ναι άνετα θα έφευγα αν κ  ε χω όνειρο να δουλεύω στο εξωτερικο

Δημοσ.
Στις 20/7/2021 στις 11:20 ΠΜ, Spyridonas K. είπε

Αρχίζω λύκειο από Σεπτέμβριο και είμαι αρκετά σκεπτικός με το τι θέλω να ακολουθήσω

Εσύ και το 98% των μαθητών στην Ελλάδα. Ας είναι καλά το εκπαιδευτικό σύστημα στην χώρα που αντί να βάλει ένα μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού επιλέγει βλακείες...  Από εκεί και πέρα, πήγαινε σε έναν σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού και βάση χαρακτήρα, τα ενδιαφέροντα σου κτλ. θα σου βγάλει μια λίστα με επαγγέλματα που θα σου ταίριαζαν.

Εγώ θα σου έλεγα Α) Άρχισε να σκέφτεσαι ένα επάγγελμα που θα σου άρεσε, που θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου να το κάνει για το υπόλοιπο της ζωής σου, που θα σε ευχαριστεί ή τουλάχιστον δεν θα σε κάνει να μην θέλεις να σηκωθείς από το κρεβάτι κάθε πρωί και Β) Χαλάρωσε, έχεις χρόνο μπροστά σου. Αποφάσισε για αρχή που περίπου θέλεις να κινηθείς ώστε να επιλέξεις ανάλογη κατεύθυνση και μετά όταν θα έρθει η ώρα των πανελληνίων τα βάζεις κάτω και αποφασίζεις.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...