Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόσφατα τρακάρισα το αυτοκίνητό μου στα βόρεια προάστια. Έγινε μεταφορά από την ασφαλιστική μου σε ένα κοντινό φανοποιείο (βιάστηκα σε αυτή μου την επιλογή αλλά δεν γνώριζα τον περιορισμό).

Στην συνέχεια, θέλω να το μεταφέρω σε άλλη πόλη, στην οποία και είναι δηλωμένο, οπότε δεύτερο δρομολόγιο. Η ασφαλιστική με ενημέρωσε ότι δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο.

Εκεί όμως μπορώ να το επισκευάσω.

Υπάρχει κάποια λεπτομέρεια σε κανόνες ασφάλισης αυτοκινήτων (μη μεικτή) ώστε να με εξυπηρετήσουν;

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από HamerZ
Δημοσ.

είχα και εγώ ένα ατύχημα (μικρό ευτυχώς) με το αμάξι και όταν πήρα την ασφαλιστική να μου πει που έχουν βάλει το αμάξι, στην αρχή αρνήθηκαν. Φυσικά εκνευριστηκα που δεν μού έλεγαν που είναι το αμάξι ΜΟΥ, τους πίεσα λίγο και μου το είπαν.

Δεν νομίζω πως έχουν τέτοιο δικαίωμα, δηλ να μην μπορείς να το μεταφέρεις. Δικό σου είναι το αμάξι. Απλά λογικά θα σου κοστίσει κάτι.

Υ.Γ. Μετά από αυτό + κάτι άλλα χαζά που μού έκαναν, άλλαξα ασφαλιστική.

Δημοσ.

υπάρχει όρος σε ασφαλιστικές. Δεν ξέρω αν ισχύει σε όλες. Για κάθε περιστατικό δικαιούσαι μια μεταφορά. Άλλες έχουν στην οδική 2 περιστατικά το εξάμηνο. Θέλει λίγο ψάξιμο τους όρους όταν κάνουμε την ασφάλεια γιατί μετά βρισκόμαστε προ εκπληξεων.

Εσύ επέλεξες να πάει εκεί που πήγε το αυτοκίνητο;

21 λεπτά πριν, onelonelystar είπε

Απλά λογικά θα σου κοστίσει κάτι.

το θέμα είναι να μη του κοστίσει, Αν είναι έτσι δε θα το συζητούσε

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, HamerZ είπε

Πρόσφατα τρακάρισα το αυτοκίνητό μου στα βόρεια προάστια. Έγινε μεταφορά από την ασφαλιστική μου σε ένα κοντινό φανοποιείο (βιάστηκα σε αυτή μου την επιλογή αλλά δεν γνώριζα τον περιορισμό).

Στην συνέχεια, θέλω να το μεταφέρω σε άλλη πόλη, στην οποία και είναι δηλωμένο, οπότε δεύτερο δρομολόγιο. Η ασφαλιστική με ενημέρωσε ότι δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο.

Υπάρχει κάποια λεπτομέρεια σε κανόνες ασφάλισης αυτοκινήτων (μη μεικτή) ώστε να με εξυπηρετήσουν;

Ευχαριστώ

Για να μάθεις τις λεπτομέρειες που ισχύουν ειδικά για τη σύμβαση που έχεις υπογράψει με την ασφαλιστική σου, δεν έχεις παρά να διαβάσεις τους όρους της. Και τους γενικούς, και τους ειδικούς.

Πάντως το σύνηθες που προβλέπεται είναι να σου καλύπτουν μία μεταφορά ανά ατύχημα, όχι παραπάνω.

Δημοσ.

Το αυτοκίνητο κινείται;;;

Αν ναι το παίρνεις από το συνεργείο κ πας λίγο πιο κάτω και το ακινητοποίεις.

Παίρνεις τηλ την ασφαλιστική σου, λες ότι εμεινες και όταν έρθει η οδική ζητάς μεταφορά στην έδρα σου σε εκεί συνεργείο...

Τουλάχιστον εγώ αυτό έκανα σε παρόμοια περίπτωση

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, HamerZ είπε

Ευχαριστώ

Δε παίζει κανένα ρόλο που είναι "δηλωμένο" το αυτοκίνητο. Αλήθεια, τι εννοείς "δηλωμένο"...?

Όταν χρειάζεσαι οδική, δηλώνεις που θέλεις να πάει, και πάει. Όπως και έγινε.

Αυτό που θες τώρα είναι κάτι άλλο. Οπότε θα πληρώσεις μεταφορά.

Δημοσ.

Όπως ήδη ειπώθηκε, μία μεταφορά για κάθε συμβάν είναι το σύνηθες. Δεν έχω ακούσει προσωπικά για ασφαλιστική/οδική που να καλύπτει 2η μετακίνηση.

Η μόνη λύση που μένει είναι εκ νέου μεταφορά με τη σχετική χρέωση (εκεί μπορείς να ψαχτείς γενικά με εταιρίες, αφού δεν χρειάζεται να είναι αυτή που έχεις το συμβόλαιό σου).

Δημοσ.

Ενδεχομένως να υπάρχει κάποιος όρος που να επιτρέπει 2η μετακίνηση εάν στο πρώτο συνεργείο είναι αδύνατον να επισκευαστεί. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο στην περίπτωσή σου ή είναι απλά π.χ. πολύ ακριβότερο να το φτιάξεις εκεί που βρίσκεται τώρα;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, HamerZ είπε

Ευχαριστώ

Ισχύει μία μεταφορά μόνον σε περίπτωση ατυχήματος αν στο συμβόλαιο αναφέρεται απλά οδική βοήθεια . Για εκ νέου μεταφορά πρέπει να έχετε ΠΛΗΡΗ οδική βοήθεια . 

Δημοσ.
Στις 20/7/2021 στις 12:06 ΜΜ, bill999r είπε

Το αυτοκίνητο κινείται;;;

Αν ναι το παίρνεις από το συνεργείο κ πας λίγο πιο κάτω και το ακινητοποίεις.

Παίρνεις τηλ την ασφαλιστική σου, λες ότι εμεινες και όταν έρθει η οδική ζητάς μεταφορά στην έδρα σου σε εκεί συνεργείο...

Τουλάχιστον εγώ αυτό έκανα σε παρόμοια περίπτωση

εάν είναι σε άλλο νομό το συνεργείο που θέλει να παέι δέ θα πάει την ίδια ημέρα . σε πάνε σε σταθμό και αναλόγως . Συνήθως μετά τη 1η φορά που ξανακαλέσεις έχει επιβάρυνση. Ας ρωτήσει και ιδιώτη πόσο θέλει για μεταφορά .

• Like 1
Δημοσ.

Σε άλλο νομό συνήθως παίρνει 2-3 μέρες. Φυσικά αν είναι εκεί η έδρα που είναι δηλωμένο το αυτοκίνητο δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση. Εμένα μου το έστειλαν πάντως χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μια άλλη φορά που μου κόλλησε ο θερμοστάτης η οδική μου είπε ότι μπορούσε να με πάει οπουδήποτε είτε προς την έδρα μου είτε κατευθείαν στην έδρα μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...