Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα Peugeot 106 ’97 1.1 (170.000 χλμ.), monopoint. Πριν 2 χρόνια άλλαξα το μοτέρ ρελαντί με γνήσιο της Bosch (μεταχειρισμένο) γιατί το μαμίσιο είχε κολλήσει απ’ ότι μου είπε ο μηχανικός. Όλα καλά και πριν 1 χρόνο (δεν θυμάμαι για ποιο λόγο) αλλάξαμε την βαλβίδα ψυχρής εκκίνησης χωρίς να ξέρουμε ότι όντως έχει θέμα (το ανταλλακτικό το μαμίσιο το έχω κρατήσει). Το αυτοκίνητο εδώ και κάποιους μήνες δεν κρατάει το ρελαντί όπως πρέπει και γενικά συμβαίνει το εξής:

Όταν το βάζω μπροστά είναι μία χαρά, κρατάει ρελαντί στις 850-950 στροφές, αφού κινηθώ λίγο και ζεσταθεί, το ρελαντί πέφτει πιο χαμηλά αλλά και πάλι σε λογικά πλαίσια (γύρω στις 750 στροφές). Ωστόσο, κάποιες στιγμές όταν βάζω νεκρά και πατάω φρένο (σε φανάρι πχ) οι στροφές πέφτουν στις 500 και το αυτοκίνητο ελαφρώς τρέμει και πολύ σπάνια έχει τύχει και να σβήσει μόλις βάζω νεκρά και ενώ φρενάρω. Εάν πατήσω λίγο γκάζι ενώ έχω νεκρά και είμαι σταματημένος το ρελαντί ρυθμίζεται μόνο του.

Τώρα το καλοκαίρι χρησιμοποιώ το a/c. Όταν οι στροφές είναι όσο πρέπει (700 και πάνω δηλαδή), πατώντας το κουμπί για να το ανάψω ακούγεται ο κομπρέσορας και το ρελαντί ανεβαίνει στις 900 στροφές περίπου (όπως είναι λογικό) και λειτουργεί μια χαρά.  Όταν όμως έχω σταματήσει και οι στροφές είναι πεσμένες στις 500, το a/c ανάβει αλλά οι στροφές δεν ανεβαίνουν και το αυτοκίνητο τρέμει ακόμα περισσότερο. Εάν πατήσω ένα απαλό γκάζι (όπως σας είπα και παραπάνω) ενώ είναι στις 500 στροφές, το ρελαντί ρυθμίζεται στις στροφές που πρέπει και έπειτα πατώντας το a/c ανάβει κανονικά και ρυθμίζονται οι στροφές όπως πρέπει δηλαδή.

Πραγματικά το αυτοκίνητο είναι σε άψογη κατάσταση και το χρησιμοποιώ καθημερινά χωρίς κανένα πρόβλημα πέρα απ’ αυτό που περιγράφω παραπάνω. Μοτέρ ρελαντί δεν θεωρώ ότι είναι καθώς δεν κάνει αυτά που έκανε το μαμίσιο όταν χάλασε. Πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να είναι και σε 2 μηχανικούς που έχω πάει δεν μου έχουν βρει λύση. Υπάρχει περίπτωση να είναι η βαλβίδα ψυχρής (γιατί αυτή που έβαλα δεν ξέρω αν είναι γνήσια); Μπορώ να βάλω μόνος μου την παλιά τη μαμίσια που έχω; Επίσης κάποια διαρροή αέρα στο σεβροφρενο παίζει σαν ενδεχόμενο; επειδή οι στροφές πέφτουν στις 500 συνήθως όταν βάζω νεκρά και πατάω φρένο. Τέλος αν υπάρχει κάποια τρύπα σε κάποιο σωλήνα στην εισαγωγή αέρα επηρεάζει το ρελαντί;

Έχω σκάσει πραγματικά😔 Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, οποιαδήποτε συμβουλή είναι χρήσιμη!!!

Δημοσ.

Κατι   αναλογο   ειχα   σε  FIAT  PANDA  1,25  60HP.

Μετα  απο  πολυ  ψαξιμο   με  εστειλε   σε   εξουσιοδοτημενο   ο  διευθυντης

της  ΦΙΑΤΕΛΛΑΣ  και   μου   εκαναν  αναβαθμιση   λογισμικου.

ΤΕΛΟΣ!

Και   δωρεαν   φυσικα  καθοτι   υπαρχει   ρητη  οδηγια  του  εργοστασιου.

Επισης...

Παιρνει   με   μιση   στροφη  μιζας  χειμωνα   καλοκαιρι...

Δεν   καταλαβαινει   τιποτα  με  τον  κλιματισμο!

Δεν  μυριζει   ο  καταλυτης   καθολου!!

Κραταει   1200   στροφες  οταν   ειναι   κρυο   χειμωνα/καλοκαιρι  για   μερικα   δευτερολεπτα.

Μετα   ακλονητα   950.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Κατι   αναλογο   ειχα   σε  FIAT  PANDA  1,25  60HP.

Μετα  απο  πολυ  ψαξιμο   με  εστειλε   σε   εξουσιοδοτημενο   ο  διευθυντης

της  ΦΙΑΤΕΛΛΑΣ  και   μου   εκαναν  αναβαθμιση   λογισμικου.

ΤΕΛΟΣ!

Και   δωρεαν   φυσικα  καθοτι   υπαρχει   ρητη  οδηγια  του  εργοστασιου.

Επισης...

Παιρνει   με   μιση   στροφη  μιζας  χειμωνα   καλοκαιρι...

Δεν   καταλαβαινει   τιποτα  με  τον  κλιματισμο!

Δεν  μυριζει   ο  καταλυτης   καθολου!!

Κραταει   1200   στροφες  οταν   ειναι   κρυο   χειμωνα/καλοκαιρι  για   μερικα   δευτερολεπτα.

Μετα   ακλονητα   950.

Απλά το 106 που είναι τόσο παλιό δεν νομίζω ότι αναβαθμίζεται… δηλαδή μου φαίνεται αδύνατο, κάνω λάθος;

Θα μου πρότεινες να το πάω στην αντιπροσωπεία ή τα πιτσιρίκια εκεί ξέρουν λιγότερα από τα μαστόρια στα συνεργεία “Peugeot Citroen Renault”?

Δημοσ.

Θα  προτεινα  να  το  πας   αντιπροσωπεια  η  εξουσιοδοτημενο   που  μπορει   να   κανει  την  δουλεια.

Ολα   εχουν  λογισμικο   ασχετα   αν   αναβαθμιζεται  η  οχι.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Θα  προτεινα  να  το  πας   αντιπροσωπεια  η  εξουσιοδοτημενο   που  μπορει   να   κανει  την  δουλεια.

Ολα   εχουν  λογισμικο   ασχετα   αν   αναβαθμιζεται  η  οχι.

Επομένως υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα λογισμικού; Ακόμη και να μην αναβαθμίζεται, εκείνοι μπορεί να επέμβουν και να κάνουν κάποια ρύθμιση; Παίζει κάτι τέτοιο;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, vassilis_al είπε

Επομένως υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα λογισμικού; Ακόμη και να μην αναβαθμίζεται, εκείνοι μπορεί να επέμβουν και να κάνουν κάποια ρύθμιση; Παίζει κάτι τέτοιο;

Δεν  το  γνωριζω   αυτο.

Πας  ρωτωντας  μονο....

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Δεν  το  γνωριζω   αυτο.

Πας  ρωτωντας  μονο....

Θα πάρω αύριο στην αντιπροσωπεία να ρωτήσω να δω τι θα μου πούνε. Λογικά θα μου πουν ότι πρέπει να το δούνε φαντάζομαι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...