Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ts

Ένας καλός ανεμιστήρας οροφής θεωρώ ότι ίσως να σε εξυπηρετούσε. Γενικά είναι λύση ακριβώς στη μέση ανάμεσα σε ανεμιστήρα και κλιματιστικό. Καλύπτει μεγαλύτερο χώρο από ένα επιδαπέδιο/επιτραπέζιο ανεμιστήρα, με σημαντικά μικρότερη στάθμη θορύβου τόσο από ανεμιστήρα όσο και από τη λειτουργία fan των περισσότερων κλιματιστικών, τουλάχιστον από μεσαία ταχύτητα και πάνω. Δημιουργεί μία ευχάριστη "πνοή" αέρα χωρίς τα δυνατά ρεύματα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πχ ψύξεις. Και τέλος με τη δυνατότητα ανάστροφης περιστροφής μπορεί να γίνει χρήση του και το χειμώνα.

Τιμές ξεκινάνε από χαμηλά και φτάνουν σε τιμές...κλιματιστικού, ανάλογα την ποιότητα και το design (κάποιοι αξίζουν τα παραπάνω χρήματα). Κύριο μειονέκτημα για μένα το αισθητικό, αφού ελάχιστοι μου αρέσουν στις χαμηλές τιμές, ειδικά αν είναι και φωτιστικό μαζί (μάλλον απαραίτητο εκτός αν ο χώρος φωτίζεται κυρίως από περιφερειακά φωτιστικά, δαπέδου ή ότι άλλο). Σε αυτή την περίπτωση είτε θα είναι συμπαθητικό αισθητικά (ψιλομοντέρνο ας πούμε) αλλά δεν θα έχει επαρκή φωτισμό για ένα τόσο μεγάλο χώρο καθώς θα είναι μονόφωτο, είτε θα έχει περισσότερο φώτα και καλύτερο φωτισμό αλλά θα καταλήγει σε αισθητική πολύφωτου των πατεράδων (για να μην πω των παππούδων) μας.

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε

Υπάρχουν πολλοί που είναι άρρωστοι με το τσιγάρο και καπνίζουν κάθε 10-15'.Αυτοί δεν βγαίνουν έξω.

Αναγκάζεσαι να κλείνεις το κλιματιστικό.

Πώς λειτουργούν τα κλιματιστικά, τραβάει τον αέρα η εξωτερική μονάδα, τον πάει στην εσωτερική και τον αποβάλλει παγωμένο;Η τραβάει τον αέρα και η εσωτερική μονάδα απο τον εσωτερικό χώρο;

Γιατί όποτε κάποιος καπνίζει με αναμμένο το κλιματιστικό, μετά μυρίζει.

Καλά αν έχεις τόσο σοβαρο θέμα με το τσιγάρο, είναι ανούσια η ύπαρξη κλιματιστικου. 

Το κλιματιστικό ανακυκλοφορει τον εσωτερικό αέρα από την εσωτερική μονάδα δεν τον περνάει από τον εξωτερική. Η εξωτερικη κάνει την ίδια δουλειά με τον εξωτερικό αέρα. 

Αν καπνίζεις θα γεμίσει με κάπνα το στοιχείο και θα απαιτεί πολύ συχνό καθάρισμα σε μηχάνημα και φίλτρα πάνω από μια φορά την σεζον.

45 λεπτά πριν, korakios είπε

Δεν έχει σχέση η ο εξωτερικός αέρας , με το κλιματιστικό απλά ανακυκλώνεται

Φανατικός καπνιστής , όντως μυρίζει ,αλλά ανα 3-4 μέρες με ψέκασμα και πλύσιμο των φίλτρων δεν υπάρχει θέμα .

Το καλύτερο που έχει αποτέλεσμα τελικά είναι ξύδι τα φίλτρα (και ξέπλυμα φυσικά) και νερό με μαγειρική σόδα την εσωτερική μονάδα .

Μην βάζεις σόδα μέσα στο στοιχείο, ένα ποσοστό της δεν θα απορριφθεί από το σωληνακι και θα μείνει μέσα, θέλει κάποιο επαγγελματικό καθαριστικό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Εγώ έχω 1 μαύρο izzy 50 watt με τηλεχειριστήριο που τον είχα πληρώσει ακριβά πρίν κάπου 3 χρόνια στα 50-55€ απο το Praktiker, λειτουργεί ακόμα, λίγο θορυβώδης.Ημον ανάμεσα στον izzy και σε 1 Daewoo στα 60 watt αν θυμάμαι καλά και πήρα τον izzy λόγω καλύτερου design, όμως ο Daewoo είχε εγγύηση 5 χρόνια, μάλλον και πιο ποιοτικός.

Σήμερα, μετά απο παραγγελία σε 4 ημέρες, μου ήρθε με ACS αυτός με 9621 πόντους shell.Περισσότερα watt, αλλά αν είχε και περισσότερες σκάλες θα ήταν καλύτερα.Μάλλον πιο θορυβώδης απο τον παλιό izzy, θα τους βάλω και τους 2 σε λειτουργία να δω.Ο καινούριος έχει 3 διαφορετικά modes που δεν έχει ο παλιός.Οι άλλοι ανεμιστήρες ήθελαν περισσότερους πόντους, πχ κάποιοι γίνονται και επιδαπέδιοι.

https://www.skroutz.gr/s/23016612/Izzy-IZ-9003-Ανεμιστήρας-Δαπέδου-70W-με-Διάμετρο-40cm.html

Τελικά ο παλιός izzy στην 3η σκάλα, είναι λίγο πιο δυνατός από τον καινούργιο στην 1η σκάλα, αλλά πιο αθόρυβος, είναι για λίγο πιο κοντινές αποστάσεις ο παλιός, πιο αδύναμος.

Και οι 2 ανεμιστήρες είναι με 5 φτερά, με τηλεχειριστήριο και χρονοδιακόπτη, ίσως να έχουν κάποια δέκατα του χιλιοστού διαφορά στο πάχος του του έλικα.Μάλλον ο καινούριος έχει και μεγαλύτερη διάμετρο.

Ο καινούριος είναι αρκετά πιο δυνατός, δοκίμασα το sleep+nature mode και έχουν περίεργη λειτουργία, κόβουν ταχύτητα και ανεβάζουν.Αρκετά θορυβώδης όμως, δεν θα τον επέλεγα για αγορά καλού ανεμιστήρα.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις γνώμες τους και τις απόψεις σας. Από αυτά που λέτε νομίζω πιο καλά είναι ο οροφής εν τέλη. Και μιας και έχω φωτιστικό εκεί μπορώ να δω για σκέτο ανεμιστήρα ενδεχομένως. Πράγμα που δεν είχα σκεφτεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...