Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Weiss είπε

CSI θα γίνουμε για να παραλάβουμε ένα δέμα. Έχουμε αναγάγει την απατεωνια σε επιστήμη. Στο εξωτερικό τι γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις ξέρει κανείς? 

https://petapixel.com/2018/02/24/man-says-ordered-6000-dslr-amazon-got-rocks-bricks/

• Like 1
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Weiss είπε

CSI θα γίνουμε για να παραλάβουμε ένα δέμα. Έχουμε αναγάγει την απατεωνια σε επιστήμη. Στο εξωτερικό τι γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις ξέρει κανείς? 

υπάρχουν υπηρεσίες escrow.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Weiss είπε

στο εξωτερικό θες πτυχιο εγκληματολογιας αμα μπλεξεις με ebay... Απο 1000 μεριες μπορει να σου ερθει, θα δεσμευτουν τα λεφτά σου πριν βγει πόρισμα, και μετα θα πρέπει να αποδείξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Καλα, προσωπικα δεν μπορω να πάρω θέση αν τη λαμογια την εκανε αγοραστης η πωλητής εδω, δεν δειχνει την κατω μερια του εξωτερικού πακετου και το πετάει εκτος πλανου αφου πάρει το κουτι της καμερας..

Αυτο που ξερω σχεδον σιγουρα ειναι οτι θα εχανε dispute στο PayPal η στο ebay, αφου το πακετο δεν το άνοιξε μπροστά στον ντελιβερα.

Ακριβα πακέτα πάντως θελουν υπογραφη και one time password, οποτε ηξερε ακριβως ποτε ηρθε το πακετο. Θα μπορουσε να κανει unboxing μπροστα στον κουριερ δηλαδή. Το οτι ειναι δεύτερη φορα που εγινε αυτο, ο τύπος ειναι youtuber, και ειχε πολλα views στο πρώτο part με κάνουν κυνικο. 

Δημοσ.

Άτυχος ο φίλος Raylan (αν δεχτούμε τη δική του εκδοχή), αλλά εγώ θέλω λίγο να σταθώ στο κομμάτι των συναλλαγών, της αξιοπιστίας, της εμπιστοσύνης, της εντιμότητας, της φερεγγυότητας, του χέρι-χέρι κλπ.

Δυστυχώς δεν έχουμε όλοι ίσες ευκαιρίες για καινούργιο ή μεταχειρισμένο γιατί δε ζούμε στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη όπου εκ των πραγμάτων υπάρχει πληθώρα φυσικών καταστημάτων και σαφώς μεγαλύτερο ποσοστό μεταχειρισμένων για χέρι-χέρι συναλλαγές. Ζούμε στην επαρχία, σε νησιά, που παρά το μέγεθός τους ο φυσικός αποκλεισμός (κοινώς η θάλασσα) δεν επιτρέπει μετακινήσεις του τύπου «θα πεταχτώ πχ από την Λαμία μέχρι την Αθήνα να κάνω τις δουλείες μου».

Είμαστε οικογενειάρχες, χομπίστες, που δεν ακολουθούν το main stream, με επεξεργαστές 2-3 γενιές πίσω, κάρτες γραφικών 5ετίας κλπ. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε κάτι καινούργιο, για οικονομικούς λόγους αλλά και γιατί δεν το έχουμε ανάγκη. Δεν μπορούμε να διαθέσουμε 2 μηνιάτικα που ταΐζουν 4 στόματα για μια High end κάρτα γραφικών για να βγάλει 300€ ο scalper (αν αυτό θεωρείτε πιο έντιμο από τον απατεώνα που έφαγε τα 300€ του φίλου).  

Για να μη μακρηγορώ και σας κουράζω, το δια ταύτα είναι ότι όλοι προσπαθούμε να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο του φόρουμ, με την κουβέντα, τις συμβουλές, τις λύσεις, την ανταλλαγή απόψεων, την ευκολία και την ασφάλεια που μας παρέχει μέσω των αγγελιών ότι θα βρούμε αυτό που ψάχνουμε. Των αξιολογήσεων και  του προφίλ μέσω του οποίου μπορούμε να δούμε και τι άνθρωπος είναι ο άλλος (πχ με 5-10 χρόνια παρουσία, διαβάζοντας τα μηνύματα του, με 50+ θετικές αξιολογήσεις κλπ, μπορείς να κρίνεις αν είναι λαμόγιο ή κλέφτης).

Μη μας αφήνεται απέξω. Μην αποκλείεται τις απομακρυσμένες συναλλαγές. Κάντε μια μικρή έρευνα για τον πωλητή και αν δεν νιώθετε σίγουροι μην προχωρήσετε. Τουλάχιστον εγώ βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και έχω δώσει πολλές ευκαιρίες σε παιδιά με μηδενικό προφίλ και δεν απογοητευτικά. Μπορεί να ήμουν απλά τυχερός…….

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

• Like 10
Δημοσ.

Για αυτό και όταν αγοράζουμε μεταχειρισμένο προτιμούμε Facebook marketplace. Κόβεις κίνηση στο λογαριασμό.

Εγώ πούλησα 2 GPU 1070, την μια την είχα αναρτήσει και insomnia αλλά κανείς δεν μπορούσε να με εμπιστευθεί.

Στο marketplace έφυγαν ( πιο ακριβά ) σε τρεις μέρες και φυσικά όλα καλά . 

Είναι πλέον δύσκολο να εμπιστευτείς ένα nickname.

• Sad 1
Δημοσ.
Στις 19/7/2021 στις 8:32 ΜΜ, Raylan είπε

Για την μήνυση δεν πλήρωσα τίποτα, τι έγινε με σένα, πως τα πήρες πίσω?

για τη μηνυση με ποιο τροπο εγινε και δεν πληρωσες κατι ; 

θεωρω οτι δεν ειναι αυτεπαγγελτη οποτε τα 150€ δεν υπαρχει περιπτωση να μην τα πληρωσες, εαν ευσταθει η ιστορια.

• Moderators
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, mclein² είπε

θεωρω οτι δεν ειναι αυτεπαγγελτη οποτε τα 150€ δεν υπαρχει περιπτωση να μην τα πληρωσες, εαν ευσταθει η ιστορια.

Στην διωξη ηλεκτρονικου εκγληματος δεν πληρωνεις προς το παρων τουλαχιστον για την μυνηση

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το βαρος του δεματος. Καταγραφεται δεν καταγραφεται; 
το ζυγισμα αποτελει τροπο πιστοποιησης αρκετες φορες :)

αποδεικνυει αν εστειλε καρτα γραφικων ή περιοδικα. Οι καρτες γραφικων εχουν αρκετο βαρος. Για δες το.

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, efo355 είπε

Για αυτό και όταν αγοράζουμε μεταχειρισμένο προτιμούμε Facebook marketplace. Κόβεις κίνηση στο λογαριασμό.

Εγώ πούλησα 2 GPU 1070, την μια την είχα αναρτήσει και insomnia αλλά κανείς δεν μπορούσε να με εμπιστευθεί.

Στο marketplace έφυγαν ( πιο ακριβά ) σε τρεις μέρες και φυσικά όλα καλά . 

Είναι πλέον δύσκολο να εμπιστευτείς ένα nickname.

Γιατί το facebook τι ασφάλεια σου παρέχει παραπάνω; Εγώ πχ που έχω έναν ανενεργό λογαριασμό με ψεύτικο nickname στο facebook ίσα για να μπορώ να διαβάζω καμιά ανάρτηση από συγκεκριμένα άτομα , πως θα μπορούσα να βάλω κάτι να πουλήσω στο marketplace και να με εμπιστευτούν;

• Like 3
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, tarantules είπε

Γιατί το facebook τι ασφάλεια σου παρέχει παραπάνω; Εγώ πχ που έχω έναν ανενεργό λογαριασμό με ψεύτικο nickname στο facebook ίσα για να μπορώ να διαβάζω καμιά ανάρτηση από συγκεκριμένα άτομα , πως θα μπορούσα να βάλω κάτι να πουλήσω στο marketplace και να με εμπιστευτούν;

Δεν έχω facebook για να έχω άποψη, αλλά συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Σχετικά με αυτά που έγραψα πιο πάνω νομίζω πως με μια μικρή έρευνα στο προφίλ κάποιου μπορούμε να εκταμιεύσουμε κάποια στοιχεία για την αξιοπιστία του. Πολλές φορές απορώ βλέποντας κάποιους να μου δείχνουν εμπιστοσύνη χωρίς να έχουν καν μπει στο προφίλ μου (πιθανών γιατί αρκούνται στις αξιολογήσεις μου)! Από την άλλη πάλι επειδή και εγώ έχω καεί (ευτυχώς λίγες φορές) βλέπω ακόμα και το προφίλ του αγοραστή αν μου γεμίζει το μάτι ή όχι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, tarantules είπε

Δε πρόκειται να αγοράσω από εσένα.

Απαιτώ φωτογραφίες (όχι μόνο μια) και απαιτώ και ενεργό λογαριασμό. Πχ να ξέρω ότι είσαι από εκει, πηγές εκεί σχολείο κλπ 

Σφίξανε τα πράγματα πλέον, απαιτώ να ξέρω ποιος είσαι και τι καπνό φουμαρεις, πριν πάρεις τα λεφτά που τόσο σκληρά δούλεψα να βγάλω

Επεξ/σία από Xejolontas
Δημοσ.
5 ώρες πριν, mclein² είπε

5 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Στην διωξη ηλεκτρονικου εκγληματος δεν πληρωνεις προς το παρων τουλαχιστον για την μυνηση

Σε όσα αδικήματα είναι αρμοδιότητας της ασφάλειας (Τ.Α και κεντρικές υπηρεσίες) δεν υπάρχει παράβολο για μήνυση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Zerg13 είπε

το ζυγισμα αποτελει τροπο πιστοποιησης αρκετες φορες

Iσχυει,αλλα οχι σε ολες τις εταιριες.

Επισης υπαρχει φωτοζυγιση,δεν καταγραφεται μονο το βαρος,υπαρχει και φωτογραφια.

Οι ταχυμεταφορες δεν το κανουν απο οσο ξερω,η Γενικη το κανει,την acs την αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι,οποτε δεν ξερω.

2 ώρες πριν, tarantules είπε

Καμια ασφαλεια δε σου παρεχει,αλλα απο το δικο σου λογαριασμο σιγουρα δε θα αγορασει κανεις.

2 ώρες πριν, navagos72 είπε

Από την άλλη πάλι επειδή και εγώ έχω καεί (ευτυχώς λίγες φορές) βλέπω ακόμα και το προφίλ του αγοραστή αν μου γεμίζει το μάτι ή όχι.

Εγω πλεον πιο πολυ φοβαμαι να πουλησω σε ακυρο,παρα να αγορασω απο ακυρο.

2 ώρες πριν, Xejolontas είπε

Απαιτώ φωτογραφίες (όχι μόνο μια) και απαιτώ και ενεργό λογαριασμό. Πχ να ξέρω ότι είσαι από εκει, πηγές εκεί σχολείο κλπ 

Και πες οτι το προφιλ ειναι κομπλε,τι θα με αποτρεψει απο το να σε κοροιδεψω,και τι πιστευεις οτι θα κανεις αν σε κοροιδεψω;

Επεξ/σία από StamTheMan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

.

Και πες οτι το προφιλ ειναι κομπλε,τι θα με αποτρεψει απο το να σε κοροιδεψω,και τι πιστευεις οτι θα κανεις αν σε κοροιδεψω;

Πάλι μπορείς να με κοροϊδέψεις. Οι πιθανότητες όμως μειώνονται δραματικά.

Δηλαδή λογαριασμός ενεργός, με φωτογραφίες, με λεπτομέρειες από την ζωή σου, με σχόλια 2 και 3 χρόνια πριν. Με φίλους που μπορώ να τους δω τα προφίλ και να δω ότι πχ είναι από την ίδια πόλη. 

Ο απατεώνας της γειτονιάς δεν φτάνει μέχρι εκεί.

Και υπάρχουν ΚΑΛΟΙ πωλητές στο Facebook που τα προσφέρουν όλα όσα γράφω. Ε λοιπόν θα τους προτιμήσω κι ας είναι και πιο ακριβοί από τον άλλο τον ανώνυμο, με την ψεύτικη φότο, χωρίς συμμετοχή σε γκρουπ κλπ

Επεξ/σία από Xejolontas
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 20/7/2021 στις 1:23 ΜΜ, SabotazNic είπε

@Raylan Υπαρχει περιπτωση να εχει βαρος η αποδειξης της κουριερ? Συνηθως μονο ΕΛΤΑ κουριερ μου αναγραφουν εμενα βαρος μεχρι 2 δεκαδικα.

ΙΣΩΣ να μπορεις να αποδειξεις κατι ετσι, αν δεν ειχε υπολογισει και αυτος το βαρος του δεματος

Στις 20/7/2021 στις 2:04 ΜΜ, Raylan είπε

Όχι δυστυχώς..

4 ώρες πριν, Zerg13 είπε

το ζυγισμα αποτελει τροπο πιστοποιησης αρκετες φορες :)

αποδεικνυει αν εστειλε καρτα γραφικων ή περιοδικα. Οι καρτες γραφικων εχουν αρκετο βαρος. Για δες το.

Δυστυχώς το πρότεινα ήδη. Γενικά και για αυτόν τον λόγο, αλλά και για την ταχύτητα έχει ανέβει στα μάτια μου τα ΕΛΤΑ κουριερ. Πάντα ζυγίζουν δέμα με έως 2 δεκαδικά όπως γράφω. 

Ο άλλος πρέπει να είναι πολύ έξυπνος για να υπολογίσει το βάρος των περιοδικών ώστε να μην την πατήσει από εκεί. 

Βασικά ίσως θα είναι σωστό σε αγγελίες απλά να απαιτούμε και ζύγισμα ώστε να έχουμε μια ακόμα Α απόδειξη αν χρειαστεί. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...