onelonelystar Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 ε θα είναι πολύ οργανωμένο το έγκλημα μετά.. συνήθως οι περισσότεροι δεν μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία ή δεν το σκέφτονται καν.
alexandros_dr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Και εγώ πιστεύω μόνο με το βάρος μπορείς να βγάλεις άκρη. Αν αναγράφει το βάρος το δέμα σου, τσεκαρε το με το βάρος που έχει κανονικά η κάρτα γραφικών. Αν έχει μεγάλη απόκλιση τότε ίσως κάτι μπορείς να αποδείξεις. Αλλιώς δεν νομίζω ότι μπορείς να βγάλεις άκρη.
Haldol Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 37 λεπτά πριν, onelonelystar είπε δεν νομίζω. Η αντικαταβολή σου δίνει μεγαλύτερη εγγύηση από την απευθείας κατάθεση. Μακάρι να ήταν έτσι. Δε δίνει όμως καμία εγγύηση, διότι επίσημα οι courier δεν επιτρέπουν τον έλεγχο του πακέτου (άνοιγμα) πριν την παραλαβή. Οπότε άνετα σου στέλνουν ένα κουτί ... σκ#τά, ή τούβλα. Αντικαταβολή ή απευθείας κατάθεση είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Υπόψιν ότι μερικοί courier / υποκαταστήματα επιτρέπουν άνοιγμα πακέτου (όπως έχει ακουστεί και στο forum αρκετές φορές) αλλά αυτό είναι παράτυπο. Εγώ μιλάω για το πως λειτουργεί η υπηρεσία "επίσημα".
Raylan Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 3 λεπτά πριν, Haldol είπε Μακάρι να ήταν έτσι. Δε δίνει όμως καμία εγγύηση, διότι επίσημα οι courier δεν επιτρέπουν τον έλεγχο του πακέτου (άνοιγμα) πριν την παραλαβή. Οπότε άνετα σου στέλνουν ένα κουτί ... σκ#τά, ή τούβλα. Αντικαταβολή ή απευθείας κατάθεση είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Υπόψιν ότι μερικοί courier / υποκαταστήματα επιτρέπουν άνοιγμα πακέτου (όπως έχει ακουστεί και στο forum αρκετές φορές) αλλά αυτό είναι παράτυπο. Εγώ μιλάω για το πως λειτουργεί η υπηρεσία "επίσημα". Η ACS δέχεται κανονικά έλεγχο κατά την παραλαβή, έχω στείλει και έχω λάβει πολλές φορές έτσι.. 43 λεπτά πριν, SabotazNic είπε @Raylan Υπαρχει περιπτωση να εχει βαρος η αποδειξης της κουριερ? Συνηθως μονο ΕΛΤΑ κουριερ μου αναγραφουν εμενα βαρος μεχρι 2 δεκαδικα. ΙΣΩΣ να μπορεις να αποδειξεις κατι ετσι, αν δεν ειχε υπολογισει και αυτος το βαρος του δεματος Όχι δυστυχώς..
Haldol Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Raylan είπε Η ACS δέχεται κανονικά έλεγχο κατά την παραλαβή, έχω στείλει και έχω λάβει πολλές φορές έτσι.. Όχι η ACS. Το κατάστημα της ACS, άτυπα. Η επίσημη θέση της ACS (και όλων των άλλων courier) είναι ότι δεν επιτρέπεται ο έλεγχος. Αυτό ακριβώς έγραψα και πριν. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2021 από Haldol 1 2
Moderators Inuyasha Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Moderators Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 7 λεπτά πριν, Raylan είπε Η ACS δέχεται κανονικά έλεγχο κατά την παραλαβή, έχω στείλει και έχω λάβει πολλές φορές έτσι.. Όχι δυστυχώς.. 2 κατάστημα που ξέρω και υπάρχει αρκετά συχνή χρήση των υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη είναι κάθετοι ότι δεν επιτρέπετε να ανοιχθεί το πακέτο πριν το παραλάβεις (υπογράψεις)
Raylan Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, Haldol είπε Όχι η ACS. Το κατάστημα της ACS, άτυπα. Η επίσημη θέση της ACS (και όλων των άλλων courier) είναι ότι δεν επιτρέπεται ο έλεγχος. Αυτό ακριβώς έγραψα και πριν. Όλων των άλλων courier δεν ξέρω τι γίνεται, έχω ρωτήσει και δεν δέχτηκε κανένα, αλλά στην acs όπου και να πήγα το δέχτηκαν, και σε αυτούς που έστειλα δέμα αλλά και εγώ ο ίδιος που παρέλαβα το δεχτήκανε, αλλά πρέπει να το έχει δηλώσει ο αποστολέας εξαρχής ότι θελει να γίνει έλεγχος.. Παράτυπα, μια φορά στα ΕΛΤΑ με πήρε τηλέφωνο ο παραλήπτης και μου ζήτησε να πω στο κατάστημα να τον αφήσει να κάνει έλεγχο πριν το πάρει και το δεχτήκανε, και αυτό έγινε γιατί είμαστε γνωστοί.. Αλλα στην ACS δεν νομίζω να είναι παράτυπο, σε όλα τα καταστήματα δεν μου έχουν πει όχι..
gokagaj545 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 μπορείς να αποδείξεις ότι σου έστειλε περιοδικά και όχι κάρτα γραφικών: βρίσκοντας δακτυλικά αποτυπόματα του πωλητή στα περιοδικά (αν θέλεις να το πας στα άκρα) ελέγχοντας το βάρος. Στην ετικέτα από τα κούριερ θα γράφει πόσα γραμμάρια ήταν το δέμα που έστειλε. Τα γραμμάρια αυτά θα ταιριάζουν είτε στο βάρος της κάρτας είτε στο βάρος των περιοδικών. 3
Steliosviper Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, onelonelystar είπε δεν νομίζω. Η αντικαταβολή σου δίνει μεγαλύτερη εγγύηση από την απευθείας κατάθεση. εννοείται ότι το ρίσκο συνεχίζει να υπάρχει. επιτρέπουν στο κούριερ να ανοίξεις το πακέτο χωρίς να υπογράψεις/πληρώσεις? Μια φορά που το είχα ρωτήσει μού είπαν πως δεν γίνεται. Και είναι λογικό, διότι πες πχ, ανοιγω το πακέτο να δω και μου πέφτει κάτω και χαλάει. Τότε τι γίνεται? Το δηλώνεις όταν κάνεις την αποστολή. Γίνεται.
C(r)y Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Μου έχει κλέψει κουριερ ελτα το περιεχόμενο του δεματοσ απο γερμανο. έκανα 4 μήνες για να βρω το δικιο μου κ να μου στείλουν άλλο.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 ποτέ αντικαταβολή, ποτέ κατάθεση , μόνο χέρι με χέρι και είσαι σχετικά ασφαλής.
SabotazNic Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, Raylan είπε Όλων των άλλων courier δεν ξέρω τι γίνεται, έχω ρωτήσει και δεν δέχτηκε κανένα, αλλά στην acs όπου και να πήγα το δέχτηκαν, και σε αυτούς που έστειλα δέμα αλλά και εγώ ο ίδιος που παρέλαβα το δεχτήκανε, αλλά πρέπει να το έχει δηλώσει ο αποστολέας εξαρχής ότι θελει να γίνει έλεγχος.. Παράτυπα, μια φορά στα ΕΛΤΑ με πήρε τηλέφωνο ο παραλήπτης και μου ζήτησε να πω στο κατάστημα να τον αφήσει να κάνει έλεγχο πριν το πάρει και το δεχτήκανε, και αυτό έγινε γιατί είμαστε γνωστοί.. Αλλα στην ACS δεν νομίζω να είναι παράτυπο, σε όλα τα καταστήματα δεν μου έχουν πει όχι.. 44 λεπτά πριν, Steliosviper είπε Το δηλώνεις όταν κάνεις την αποστολή. Γίνεται. ΔΕΝ γίνεται και μην επιμένετε πάνω στο θέμα. Ότι έχετε κάνει μέχρι τώρα, έχει γίνει άτυπα, και παράνομα, επειδή έχετε γνωστούς ή σας ξέρουν ως πελάτες.
korakios Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 47 λεπτά πριν, Steliosviper είπε Το δηλώνεις όταν κάνεις την αποστολή. Γίνεται. Νομίζω μόνο η ACS το δέχεται και μόνο σε παραλαβή απο κατάστημα. Το έχω κάνει Φυσικά σε περίπτωση κάρτας και πάλι , δε μπορείς να καταλάβεις αν λειτουργεί ή είναι καμμένη 3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε ΔΕΝ γίνεται και μην επιμένετε πάνω στο θέμα. Ότι έχετε κάνει μέχρι τώρα, έχει γίνει άτυπα, και παράνομα, επειδή έχετε γνωστούς ή σας ξέρουν ως πελάτες. το έχω κάνει και σε αποστολή και σε παραλαβή .Εντολή ελέγχου κατα την παράδοση λέγεται (acs) 1
haris_216 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Προσωπικά μόνο χέρι-χέρι, είτε για αγορές είτε για πωλήσεις. Ούτε αποστολές, ούτε αντικαταβολές, ούτε καταθέσεις. Σίγουρα σε περιορίζει (κι ενδεχομένως να μην είναι βολικό για όλους, ειδικά για άτομα που μένουν σε μικρές πόλεις ή χωριά) αλλά προτιμώ να "κλείνει" η όποια συναλλαγή τη στιγμή που χαιρετιόμαστε και αφού έχει γίνει ο όποιος έλεγχος, από το να ανοίγω θέματα στο insomnia ή απλά να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο. Στην τελική, τουλάχιστον για μένα, δεν είναι κάποιο είδος βιοπορισμού για να φοβάμαι μην χάσω κάποιο "πελάτη" από μακριά. Σίγουρα έχω χάσει πιθανές "ευκαιρίες" σαν αγοραστής λόγω απόστασης αλλά better safe than sorry 1
Weiss Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 CSI θα γίνουμε για να παραλάβουμε ένα δέμα. Έχουμε αναγάγει την απατεωνια σε επιστήμη. Στο εξωτερικό τι γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις ξέρει κανείς? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις